Zapadne elite ‘stvaraju krize’ širom svijeta

Sergei Lavrov
19 komentara

Zapad sije haos širom svijeta, raspirujući sukobe kako bi zadovoljio svoje potrebe na račun drugih, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

Lavrovljeve riječi stigle su u trenutku kada zemlje uključujući Rusiju, Kinu i Indiju sve više govore o potrebi za modelom koji bi preoblikovao globalnu politiku na pravedniji način.

“Svijet ostaje u turbulentnom stanju. A jedan od razloga za to je vladajuća klasa na Zapadu, koja izaziva krize hiljadama kilometara od svojih granica kako bi ostvarila svoje ciljeve na račun drugih naroda”, rekao je Lavrov u intervjuu koji je objavio TASS. novinska agencija u četvrtak.

“Dok se Zapad drži sve manje dominacije, niko nije siguran od njegovih geopolitičkih trikova. Ovo razumijevanje se širi širom svijeta.”

Ministar vanjskih poslova je dodao da će zapadne zemlje prije ili kasnije “morati da prihvate realnost multipolarnog svijeta i tada će se sva pitanja rješavati na bazi ravnoteže interesa”.

Lavrov je u svom intervjuu optužio Zapad da podstiče sukob Rusije i Ukrajine kroz  „proširenje NATO-a i pretvaranjem Ukrajine u antiruski bedem“. Također je okrivio Zapad za “eskalaciju” između Izraela i Palestine.

Rusija je jedna od zemalja koje pozivaju na hitan prekid vatre u Gazi. SAD su blokirale nekoliko rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a koje pozivaju na sveobuhvatan prekid neprijateljstava između Izraela i palestinskih militanata.

Izrael i SAD insistiraju da bi prekid vatre u ovom trenutku bio od koristi samo militantnoj grupi Hamas, uprkos brojnim upozorenjima UN-a o zapanjujućem broju poginulih u Gazi.

multipolarni svijetrusijazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Fluke
3 mjeseci prije

Seže ovo zlo puno dublje od nekih “zapadnih elita”, tj. ovih pješaka na ploči koje zovu demonkrasti i replubicrapci. Zna se koji su ti koji konstantno rade na depopulaciji. Kao što je rekla žena onog skota rošilda: “da mojim sinovima u interesu nije rat onda ga ne bi ni bilo”. Ne znam koliko još dokaza nekim ljudima treba bacit u glavu da skuže što se događa… jedno je bit tvrdoglav, a drugo je bit totalni glupan. Evo, do korone ja sam bio totalni glupan i vjerovao u bajke. Za vrijeme korone su se mnogi “probudili”, a neki još uvijek ne. Ne treba brinuti jer ide još jedan val buđenja uskoro. Ovo je samo jedan djelić onoga koji dokazuje da je sve planirano unaprijed. Ukoliko netko zaista želi da se konačno probudi preporučujem da pogleda Fall Of Cabal i All Wars Are Bankers Wars. Dodati ću da ovo ne gledaju ljudi… Čitaj više »

Schwarze Hunderte
3 mjeseci prije

Na koncu to UVIJEK — dođe doma 😁 .

ZZZ 🇭🇷
3 mjeseci prije

Zasto Lavrov nikad ne spominje Klaus Schwaba i njegovu navodnu agendu a neki pojedinci nam neprekidno namecu njega?

Oki
3 mjeseci prije

U stvari ameri i rusi su zajedno u svim ovim operacijama……dok javnosti prodaju maglu

Ivan Bgd
3 mjeseci prije

G Lavrov kasni sa ovom izjavom jedno 500 godina, jer zapad to radi oduvek.

držnedaj
3 mjeseci prije

E moj Lavrove kad su rusi indijci kinezi.. spavali

Max
3 mjeseci prije

Ovo je točno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI