Zaposlenici Googlea prosvjeduju protiv genocidnih ugovora tvrtke s Izraelom

Google
7 komentara

Možda se ne slažete s njima po drugim pitanjima, ali mnogi zaposlenici koji rade za Google u pravu su kada bojkotiraju svog poslodavca zbog njegovih ugovornih veza s Izraelom.

Prema izvješćima, Googleovi zaposlenici u tvrtkinom uredu u Sunnyvaleu u Kaliforniji, kao i u uredima u New Yorku i Seattleu, organiziraju sjedenje. Kažu da će ostati u Googleovim uredima na neodređeno vrijeme dok Google ne prestane poslovati s Izraelom, koji provodi genocid nad palestinskim narodom.

Kako sada stoji, Google trenutačno održava ugovor vrijedan 1,2 milijarde dolara s Izraelom koji Googleovi zaposlenici žele odmah raskinuti. Njihov prosvjed pod nazivom “No Tech for Apartheid” prenosi se na Twitchu, X-u i TikToku. Neki od njih također zauzimaju privatni ured izvršnog direktora Google Clouda Thomasa Kuriana u Sunnyvaleu.

Poznat kao “Projekt Nimbus”, Googleov projekt s Izraelom omogućuje Izraelskim obrambenim snagama (IDF) da koriste Google Cloud i Amazon Web Services (AWS) u svrhu “poticanja genocida u Gazi”.

Svaka čast zaposlenicima Googlea što su se zauzeli za Gazu

“No Tech for Genocide Day of Action” zaposlenika ima za cilj spriječiti Google da pomogne Izraelu da počini daljnji genocid nad nedužnim Palestincima. Službeni broj mrtvih u Gazi trenutno se kreće oko 35.000, a velika većina tih smrti su žene i djeca.

Znakovi Googleovih zaposlenika koji su dovedeni na okupljanje govore stvari poput “Thomas Kurian: Drop Nimbus”, “Googleovi protiv genocida” i “Ne budi zao, zaustavi odmazdu”. Na majici jednog zaposlenika pisalo je “Googleovi protiv genocida, bez tehnike za apartheid”.

“Google, Google ne možeš sakriti, optužujemo te za genocid. Google, Google ne možeš sakriti, financiraš genocid”, također su glasno skandirali zaposlenici prema izvršnom direktoru Googlea Sundaru Pichaiju.

Zaposlenici Googlea na posebnoj web stranici koju su izradili navode da neće prekinuti sjedenje sve dok projekt Nimbus ne bude okončan ili dok svi ne budu uhićeni, što bi Googleu ostavilo vrlo malo zaposlenika da nastavi s radom.

“Radnici Googlea ne žele da njihov rad pokreće izraelski genocid nad Palestincima u Gazi”, navodi se na web stranici. “Zato Googleovi radnici s No Tech For Apartheid vode dan akcije od obale do obale tražeći da Google prestane poslovati s Izraelom i pružati tehnologiju ovom genocidu.”

“Sada je vrijeme da ustanemo protiv Projekta Nimbus, u znak potpore palestinskom oslobođenju, i pridružimo se pozivima da se prekine izraelska okupacija i genocid nad Palestincima u Gazi. Ovo nikada nije bilo hitnije.”

Grupa također zahtijeva da Google “zaustavi uznemiravanje, zastrašivanje, maltretiranje, ušutkavanje i cenzuru palestinskih, arapskih i muslimanskih zaposlenika Googlea”, kao i da se “pozabavi zdravstvenom i sigurnosnom krizom među Googleovim radnicima”.

Urnebesno i snažno, zaposlenici su uživo prenosili svoju okupaciju Kurianovog ureda, čije se ime može vidjeti u videu po cijelom njegovom uredu na njegovom stolu i na prilagođenom Lakerovom dresu na njegovom zidu.

Prijavljeno je da su neki od zaposlenika sjedišta uhićeni.

“Pazite na veliki napad pod lažnom zastavom kao što je 11. rujna ovaj put će se okriviti Iran”, napisao je jedan od naših čitatelja o tome što bi Izrael mogao pokušati učiniti dok je stjeran u kut s cijelim svijetom koji protestira protiv njegovog genocida.

“Ovo će se koristiti kako bi se Amerika natjerala da pomogne ‘Izraelu’ u borbi protiv Irana”, dodala je ova osoba.

bojkotgazaGoogleIZRAELPalestinaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
11 dana prije

Uzalud.

Jere
11 dana prije

A jeste brzi u vašem izvješ(ič)avanju…svaka čast! Pa već danima je njih 28, samo iz sjedišta u New Yorku otpušteno. Vjerodostojna je pretpostavka da su u toku i drugi otkazi (moguće da su u momentu dok ovo pišem već “izvršeni”, a i drugi će).
Nema zagrebavanja sa Googleom, jel’ da? Ima da bude “diversity” i “human rights” dok je na liniji njihove narative. U protivnom….eh da…

abc
11 dana prije

Ješe su stvaratelji i vlasnici googla.

Zlovenac
11 dana prije

Čifuti okom, ameri skokom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI