fbpx

Zaštitnici okoliša imaju program “zaj*bati naivne”

Vjetroelektrana

Zastupnik parlamenta LR Julien Aubert napao je ekologe na francuskom Sud radiju, kritizirajući projekt koji nadilazi jednostavnu zaštitu planete. Također je okrivio vladinu politiku zaštite okoliša, osuđujući gašenje nuklearnih elektrana i problem vjetroelektrana.

Zamjenik LR Julien Aubert, na poziv Sud Radija, iznio je svoja stajališta o ekologiji, posebno kritizirajući program europskih Zelenih, čiji su kandidati nedavno osvojili nekoliko gradova na općinskim izborima. Julien Aubert izjavio je da su te pobjede označavale “povratak antikapitalista i neomarksista”, nositelja vizije “u osnovi arhaičnog” društva. Optužio je “ekologiju” čiji projekti nadilaze, rekao je, jednostavno očuvanje planeta.

“Ekologija, kao što vidimo, nisu samo male ptice i zaštita. To je lubenica, izvana je zelena, a iznutra crvena. To je program koji nadilazi zaštitu okoliša i koji je napravljen, oprostite na izrazu, da zajebe naivce, rekao je on na Sud Radio.

Nepotrebne vjetrenjače?

Na Sud Radiju, zamjenik LR ipak je priznao klimatske promijene i pozvao na smanjenje emisije CO2. Naglasio je važnost energetske obnove kako bi se riješio problem “fosila” i goriva.

Imajući to u vidu, Julien Aubert osuđuje zatvaranje nuklearnih elektrana i njihovu zamjenu obnovljivim izvorima energije, poput vjetroelektrana , koje su “beskorisne u smislu globalnog zagrijavanja”.

“Danas je ekološka politika vlade i gospođe Pompili i ekologa zatvaranje nuklearnih elektrana i financiranje vjetroagregata, što košta stotinu milijardi eura za 25 godina […]. Moramo prestati trošiti 80% godišnjih sredstava na stvari koje nam ne dopuštaju da smanjimo CO2”, rekao je zamjenik predsjednika stranke LR na Sud radiju.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
34 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Sickboy
Gost
Sickboy
8 mjeseci prije

Uz već poznate probleme nepouzdanosti i neeekonomičnosti, vjetroelektrane ne mogu ni u snu smanjiti emisiju stakleničkih plinova. Za njihovu izradu i održavanje potrebni su naftni derivati, dakle opet CO2. Za unutarnju izolaciju koristi se SF6, koji curi iz turbine u radu, a izaziva oko 25000 puta jači staklenički efekt nego CO2. U prijevodu, kad bi se izgradilo dovoljno vjetroelektrana da zamijene sve postojeće termoelektrane, doprinos stakleničkim plinovima bi bio možda i gori nego je sad.

Ovdje ne ulazim u pitanje imaju li antropocentrične emisije uopće učinak na atmosferu ili ne. Samo navodim ono što je izmjereno i objavljeno čak i u mainstream medijima poput BBC-a.

tihobl
Gost
tihobl
8 mjeseci prije
Reply to  Sickboy

A sto ne naprave vjertoelektranu na ugalj?

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
8 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Srbija i BiH npr. imaju velike zalihe ugljena i s tim bi mogla biti potpuno energetski neovisna i čak izvoznik energije. Ali putem EU lažnozelenih politika postat će uvoznici skupe električne energije i plina. Hrvatska je pod pritiskom orvelovske EU prestala proizvoditi električnu i toplinsku energiju iz jeftinog visokoenergetskog mazuta i prešla na preskupi plin kojeg sama nema dovoljno i ovisi o krupnim igračima. Zato nam je grijanje i struja poskupila cca 250% u odnosu na rane devedesete.
Tako je to kad si (ne)samostalna, (ne)slobodna i ne(ovisna) RH. A Austrijancima skupo plaćamo odvoz otpada na spaljivanje iz kojeg oni proizvode jeftinu toplinsku i električnu energiju.
Marionetski režim u Zagrebu je oduvijek (od stoljeća sedmog, da se našalimo) bio debilan, štetočinski i dupelizanski čega posljedice osjećamo i danas. Možda zato što Hrvatsku vode oni s kompleksom manje vrijednosti?

nessy
Gost
nessy
8 mjeseci prije
Reply to  Sickboy

“Ekoloske” vjetroelektrane u radnom vijeku proizvedu cca 80% energije koja je potrebna za njihovu proizvodnju. Ali, to je, fol, ekolosko ulaganje u buducnost. Da vam netko kaze da orocite 100e, i da cete dobiti 80e za 15 godina, sto bi rekli?

Neću da te volim
Gost
Neću da te volim
8 mjeseci prije
Reply to  nessy

Bravo Nessy, ali nas vode prema situaciji da nećeš smjeti imati ušteđevinu veću od godišnje plaće, a tu i takvu ušteđevinu ćeš morati držati u banci “zbog spriječavanja pranja novca”. I zadnje ali ne i najmanje važno jest da ćeš sa svojim novcem moći: ulagati jedino i isključivo u dionice ili taj isti novac staviti u banku, a za čuvanje tog tvog novca ćeš morati plaćati tim istim bankama. A te banke će tvoj novac ulagati na burzi… A žalosno zvuči to ovako reći ali novac ne stvara novac. Cipela koju je netko napravio vrijedi određenu količinu novca. Cipela je novostvorena vrijednost. Kuća koju je netko napravio vrijedi određenu količinu novca. Kuća je novostvorena vrijednost. Ista je stvar i s poljoprivredom, elektronikom, čak i turizmom.. Ali novac ne stvara novac – to su smislili bankari tj. prvi lopovi koji su zaračunali kamate na novac koji su nekome posudili.. P. S. U poslovanju dionicama stvari se postavljaju na način da više nema ništa sigurno, čak niti državne obveznice više nisu sigurne da će dati očekivani prinos. Ukratko samo veliki igrači (oni koji imaju izuzetno mnogo novca i koji mogu dugo vremena trošiti taj novac a da ne zarade brzo) će moći… Pročitaj više »

mladen3x
Gost
mladen3x
8 mjeseci prije
Reply to  Sickboy

Nikad vjetroelektrane nebudu proizvele toliko energije kao nuklearne elektrana ali očito je da nečiji lobiji prolaze na štetu građana.

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
8 mjeseci prije
Reply to  Sickboy

Velika Britanija je prije par godina odustala od sufinanciranja vjetroelektrana preko leđa poreznih obveznika jer su utvrdili da se radi o nepouzdanim i neekonomičnim izvorima električne energije koji su u pogonu tek 28% vremena i da se na njih elektro-mreža jednostavno ne može oslanjati, pogotovo jer je nemoguće predvidjeti i kada će vjetroelektrane isporučivati energiju. Radi se o gigantskoj “zelenoj prijevari” gdje se novac većine putem “zelenog marketinga” & prodaje magle prelijeva u džepove manjine koja plaća članke novinarskim prostitutkama da hvale ovakve “zelene” inicijative. Vezano uz nuklearne elektrane – po pitanju Černobila, toliko nam se nalagalo, ispričali nam se kojekakvi strašni scenariji od kojih se do danas ništa nije dogodilo upravo zbog toga da se eliminiraju ovi pouzdani i relativno jeftini konvencionalni izvori energije koji omogućuju energetsku neovisnost zemlje. Isto i sa Fukushimom koja je obavijena maglom laži, legendi i novinarskih propagandnih pričica (pogledajte broj umrlih od radijacije u Fukushimi). Čime biste zamijenili nuklearku u Krškom – hidorelektranama i vjetroelektranama Burićkinog supruga? Puno sreće s time. Postoje i druge vrste izvora energije (tzv. alternativni) čija se uporaba i razvoj guše jer bi omogućili svakoj zemlji i svakom pojedincu potpunu energetsku neovisnost. Energetski neovisan čovjek/zemlja su slobodni entiteti a sloboda… Pročitaj više »

Glupi zli ludi
Gost
Glupi zli ludi
8 mjeseci prije

Jevrejski zlotvor uvjek “zaj*be naivne”

puki
Gost
puki
8 mjeseci prije

iza cijelog pokreta “ekologije”, “zastite klime” i ostalog sranja, konce vuce kabala, ona ista koja vuce konce i iza puca u Ukrajini, unistavanja drzava na Bliskom istoku, poticanje i financiranje terorizma,.. kao i iaz ove izmisljenje plandemije korone… Sotonski kabalisti smatraju covjeka smetajucim faktorom, koji unistava prirodu I za pokreta Fridays For Future, i one umno poremecene Grete, takodjer stoji kabala, sa svojom organizacijom “Plant for the Planet”, a ta je organizacija sastavni dio eugenicko-fasistickog “Rimskog kluba”, koji je u mrezi kabale, zaduzen za pitanja ekologije i depopulacije. Njemacka pop zvjezda, Xavier Naidoo, koji je postao heretik u njemackoj javnosti, zbog kritike kabale i globalizma, kaze da ovaj naziv Fridays For Future kratica: FFF), nije slucajno izabran, i da je to ustvari 666. Jer F je 6. slovo u engleskoj abecedi. Organizacije kao Greenpeace, WWF i ostale koje se bore za “zastitu prirode”, sve su kabaline… samo naivci puse to… naprimjer, sredinom 90-ih, sukob izmedju naftnog koncerna Shell i Greenpeacea. Aktivisti Greenpeacea su sa svojim brodovima dosli tamo negdje u ocean, gdje Shell ima svoju platformu za busenje nafte.. I zahtjevali da Shell to mora zatvoriti, jer zagadjuje prirodu..Tjednima i mjesecima je trajao taj sukob, o tomu se na veliko… Pročitaj više »

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
8 mjeseci prije
Reply to  puki

Zamijenio sam dva utega od 10 kila
sa dva od 3 kg :
lakši,manje troše,a brži !

Istrazuj
Gost
Istrazuj
8 mjeseci prije
Reply to  puki

“… Ustvari dobar covjek, ali romaticni ljevicar, Linen, nece se naravno potruditi i ne ze zeli da sazna tko i sto je PftP, vec on i dalje vjeruje u spas klime, bolji svijet i slicne floskule…” hehe upravo to Puki… I sam sam nekad bio prevaren tom (zlocinackom) idejom zvanom “komunizam” – koja je po svim reloevantnim dokumentima – u stvari bila samo skrivena agenda kabale (a ja smatram da je to politicko zidovstvo tj cionizam)… Cak je i Putin, u mauzleju onog zlocinca “mesije” Mahachema Schnersona cionistickog Habad Lubawitcha – fino jasno i glasno rekao da je preko 85% svih visokih (komandnih) pozicija u tzv “Oktobarskoj revoluciji” – bilo popunjeno – zidovima. Dakle to ni u kojem slucaju nije bila ruska revolucija, nego je to bila zidovska “revolucija”… … Obmana se nastavlja i danas – samo sa jos vise zara i nastampanih novaca – koje ista kabala (politicko zidovstvo) kontrolise vise od 100 godina – sa preuzimanjem americkog FED od strane “dvorskih zidova” (od kojih je familija Rotschild najpoznatija). Ta banda je bukvalno preuzela – kontrolu nad prakticno svim medijima, naukom i politikom za ovih 120+ godina od kada im je onaj RUS – razotkrio planove u “protokolima sionskih… Pročitaj više »

Abe 04
Gost
Abe 04
8 mjeseci prije
Reply to  Istrazuj

Znaci teza je da se ljevica nije urušila i izokrenula, nego nikad i nije bila to što se vjeruje o njoj, otpočetka zamišljena da drzi balans kontrole? Zanimljivo.

Ana
Gost
Ana
8 mjeseci prije

Ekologija Grete i ultra ljevice, te lobotomija birackog tijela. i onih koji vise nikoga ne biraju.. Vampiri koji ec 50 godina unistavaju cijeli zapadni svijet ne mogu bolje pozeljeti-prst u uho i samo gledas kako sve odlazi k vragu. To su i zeljeli!

bumbar
Gost
bumbar
8 mjeseci prije

Naši mediji još nisu komentirali veoma važnu vijest iz Europskog Vijeća i Vijeća EU, kojim je do prekjučer predsjedao Andrej Plenković. Vijeće je 9.6.2020. usvojilo zaključke o izgradnji digitalne budućnosti Europe. https://www.consilium.europa.eu/hr/press/press-releases/2020/06/09/shaping-europe-s-digital-future-council-adopts-conclusions/ U tekstu se ističe i utjecaj digitalne transformacije za borbu protiv pandemije bolesti COVID-19 i njezina ključna uloga u razdoblju oporavka nakon pandemije. Zvuči bezazleno, no zapravo VIJEĆE najavljuje REPRESIJU I ZATVOR za svakoga tko RAZOTRIVA OPASNOSTI ZA ZDRAVLJE od 5G mreže. Na stranici 20.ovog teksta, točka 36. ISTIČE SE, U OKVIRU ŠIRENJA NOVIH TEHNOLOGIJA 5 G / 6 G KAO VAŽNO DA SE SAČUVA SPOSOBNOST SNAGA PRINUDE I REDA, SNAGA SIGURNOSTI, TE SUDSKIH VLASTI U PRIPRAVNOSTI VRŠENJA SVOJIH OVLASTI S OBZIROM NA VODEĆE MEĐUNARODNE SMJERNICE KOJI SE TIČU UČINAKA MREŽE 5 G , A POSEBNO S OBZIROM NA TVRDNJE PREMA KOJIMA BI /TE MREŽE/ BILE PRIJETNJA ZDRAVLJU I DA SU POVEZANE S EFEKTIMA COVID-19. Udruga Alleanza Europea Stop 5 G je podnijela alarmantnu notu i stupili su u kontakt s europarlamentrcima iz Bruxellesa tražeći ocjenu i odgovor o zakonskom, političkom, građanskom i demokratskom značenju /ovoga akta/ koji je u stanju zaustaviti /u svakom kompetentnom središtu OTPOR/ najavljenim represivnim mjerama protiv aktivista, međunarodnih medicinskih i zdravstvenih organizacija, protiv… Pročitaj više »

duki
Gost
duki
8 mjeseci prije
Reply to  bumbar

@ bravo bumbo ! !!💪
A što bi “madamm lješnjak” imala za reći na 5g-l
Utjecaj ?

bumbar
Gost
bumbar
8 mjeseci prije

Stvarno me zanima zašto moje upise automatski brišete. Molim admina za odgovor.

duki
Gost
duki
8 mjeseci prije
Reply to  bumbar

@ bumbo -sto bi rekao dalmatinac ”
gađaš usridu !!😁😁

bumbar
Gost
bumbar
8 mjeseci prije

Naši mediji još nisu komentirali veoma važnu vijest iz Europskog Vijeća i Vijeća EU, kojim je do prekjučer predsjedao Andrej Plenković. Vijeće je 9.6.2020. usvojilo zaključke o izgradnji digitalne budućnosti Europe. Tekst pod naslovom: “Izgradnja digitalne budućnosti Europe – Vijeće usvojilo zaključke” može se naći na internetu. U tekstu se ističe i utjecaj digitalne transformacije za borbu protiv pandemije bolesti COVID-19 i njezina ključna uloga u razdoblju oporavka nakon pandemije. Zvuči bezazleno, no zapravo VIJEĆE najavljuje REPRESIJU I ZATVOR za svakoga tko RAZOTRIVA OPASNOSTI ZA ZDRAVLJE od 5G mreže. Na stranici 20.ovog teksta,točka 36.ISTIČE SE, U OKVIRU ŠIRENJA NOVIH TEHNOLOGIJA 5 G / 6 G KAO VAŽNO DA SE SAČUVA SPOSOBNOST SNAGA PRINUDE I REDA, SNAGA SIGURNOSTI, TE SUDSKIH VLASTI U PRIPRAVNOSTI VRŠENJA SVOJIH OVLASTI S OBZIROM NA VODEĆE MEĐUNARODNE SMJERNICE KOJI SE TIČU UČINAKA MREŽE 5 G , A POSEBNO S OBZIROM NA TVRDNJE PREMA KOJIMA BI /TE MREŽE/ BILE PRIJETNJA ZDRAVLJU I DA SU POVEZANE S EFEKTIMA COVID-19. Udruga Alleanza Europea Stop 5 G je podnijela alarmantnu notu i stupili su u kontakt s europarlamentrcima iz Bruxellesa tražeći ocjenu i odgovor o zakonskom, političkom, građanskom i demokratskom značenju /ovoga akta/ koji je u stanju zaustaviti /u svakom kompetentnom… Pročitaj više »

grnzysgfrzsd9fza9zdscfzabszfaszfzasf
Gost
grnzysgfrzsd9fza9zdscfzabszfaszfzasf
8 mjeseci prije
Reply to  bumbar

Pa naravno da će stvorova djeca zaštiti svojim zakonima na svojem teritoriju sredstva putem kojih će robove transportirati na servere bukvalno. Rekao ti je onaj iz Gugla da do 2030 mozgovi svih zemljana moraju biti na server priključeni, kolektivna svijest baj binarni kod borg novi bog. U 400 miljuna kupljenih cjepiva od astrezeneke za jewropljane je pored nanorobota i treći umjetni DNK koji će smanjiti reakciju organizma na strana tijela kojim postajemo fizički dio borga. E sad vidiš da seven of nine je bila stvarni lik a ne fikcija tamo nekog scenariste “fururologa”……………………

Istrazuj
Gost
Istrazuj
8 mjeseci prije
Reply to  bumbar

@guest_442944 A to je to kolega… Izgleda da prakticno ono isto politicko zidovstvo sa pocetka 20 vijeka – “osjeca” – da je dosao “konacni trenutak” za njihovu apsolutnu vlast! Sta reci…? Budala ce reci “Protokoli cionistickih mudraca” su “flasifikat” koji je razotkiriven jos od ruske carske policije 1905! Medjutim… … kad NAKON 120+ godina prosjecno inteligentan covjek uzme ove “protokole…” i pocne ih citati – frapira se kako su “prorocanski”!… “Fake” prorocanstvo?…. ili mozda ipak – PLAN? Taj 120+ godina star Plan – kaze i ovo: “… U suvremenoj neodlučnosti svih vlasti naša će vlast biti neoboriva u usporedbi s drugima, jer će ona biti nevidljiva do onoga trenutka kada će se toliko učvrstiti da je niti jedno lukavstvo više neće moći potkopati. … Apstraktni pojam slobode dopušta mogućnost uvjeriti svjetinu kako upravljanje nije ništa drugo nego upravitelj dobara zemlje – naroda i da se ti upravitelji po potrebi mogu mijenjati kao poderane rukavice. Smjenjivanje narodnih zastupnika dovodilo ih je u takva stanja da smo mi njima raspolagali i koristili ih za naše namjere. Naša država, mirno osvajajući vlast, ima pravo zamijeniti strahote rata neprimjetnijim, ali uspješnijim kaznama kojima se održava teror, koji dovodi do slijepe poslušnosti. … Doktrina računice… Pročitaj više »

grnzysgfrzsd9fza9zdscfzabszfaszfzasf
Gost
grnzysgfrzsd9fza9zdscfzabszfaszfzasf
8 mjeseci prije

Od svih “obnovljivih” alternativnih (pored vjetro i solarnih elektrana) izvora energije elektrane na bio masu (naprave piljevinu od drveća bukvalno, sjeku gdje stignu) u zemlji ukradenoj indijancima na njih otpada 80% energije. Ako tako nastave za koju dekadu neće bit ni drveća u čemerici (a ta deforestacija i jeste cilj ne samo za čemeriku već za čitav planet koji kontrolira stvor) jer one niću po čemerici u desetinama tisuća. Isto kao što su u čemerici zatrovali izvore vode i rijeke i potoke sa škriljevac naftom i plinom i onda to stvorova djeca prebacila na čitav svijet bukvalno. Oko Zagreba ima 50 bušotina.

Max
Member
Max
8 mjeseci prije

Čovjek je pravu.

Hamer
Gost
Hamer
8 mjeseci prije

Vjetroelektrane i solarne elektrane su glupost jedino od toga imaju koristi pojedinci veči je problem riješiti baterija i solarne kolektore nego nuklearni reaktor

duki
Gost
duki
8 mjeseci prije
Reply to  Hamer

@ hammer ,a Knin-queen ,a braco ??

Žilevski
Gost
Žilevski
8 mjeseci prije

Zdravac, današnja ekologija je prevara istih razmjera kao i covid. Ustraju na tome toliko žestoko da i ovce možda progledaju.
U novom dokumentarcu Moora i Gibssa je sve brutalno objašnjeno.
https://youtu.be/Zk11vI-7czE
I jedan off, danas sam probao na net hr objesiti 5 puta činjenično stanje o covidu i svaki put je za sekundu obrisan link, čak i zamaskiran. I sami komentar su mi obrisali nekoliko puta. Cenzura i fašizam na djelu.
Salute

BanOvan
Gost
BanOvan
8 mjeseci prije
Reply to  Žilevski

Žilevski, budi srecan sto ti EUgestapo nije zakucao na vrata jer bi se nadiHao punim plucima ekoloskog zyklon-a

posrodamus
Gost
posrodamus
8 mjeseci prije

kad će narodu više reći da zelenjava co2 pretvara u kisik

Ante
Gost
Ante
8 mjeseci prije

Žele očuvati okoliš a proizvode proizvode koji traju par godina. Evo moji primjer, kupio sam najnekvalitetniju bušilicu, platio sam je oko 500 Eura. Nisam je koristio svaki dan, nego povremeno kod kuće i opet se pokvarila. Imam brusilicu koja je kupljena 1985 godine i danas radi bez kvarova. Znači uz sve obrazovane ljude visoku tehnologiju oni danas nisu u stanju proizvesti alat da traje duže od par godina. I sada oni meni pričaju o očuvanja okoliša, dok troše tone resursa na takav krš proizvod. Ta je po njima ekologija i očuvanje okoliša. Što se tiče tih vjetro elektrana, nitko ne govori koliko je teško reciklirati lopatice od tih vjetrenjača. Zapravo uopće ne recikliraju te lopatice, nego ih samelju i onda ih zakopavaju u zemlju. Te lopatice od vjetrenjača traje pare godina, onda se istroše i više nisu efikasne i treba ih zamijeniti. Tko god proizvodi te lopatice dobro se obogatio na uštrb okoliša. Ali o tome su šuti.

Brainstorm
Gost
Brainstorm
8 mjeseci prije
Reply to  Ante

znas sto uraditi kad se uradjaj pokvari?
provjeri da li jos uvijek prodaju identican. ako da kupi ga. kroz koji dan se vrati sa starim uredjajem i trazi povrat novca. moralno potpuno ispravno!

bauštelac
Gost
bauštelac
8 mjeseci prije
Reply to  Brainstorm

brainstorm stvarno ti je propuh u glavi ovo je najgluplji savjet što sam čuo di si ti završio školu majketi

Brainstorm
Gost
Brainstorm
8 mjeseci prije
Reply to  bauštelac

ja zavrsi skol na bausteltu ekonomju zavrsjo sad pribacuje se na medicinu

Brainstorm
Gost
Brainstorm
8 mjeseci prije
Reply to  bauštelac

baustelac misli da je zavrsio dva fakulteta ako je prebacio skelu na medicinu.

bauštelac
Gost
bauštelac
8 mjeseci prije
Reply to  Brainstorm

brainstorm kupiti istu brusilicu iz 1985 u 2020 godini može samo meho sa ilidže

Brainstorm
Gost
Brainstorm
8 mjeseci prije
Reply to  bauštelac

ta iz 85. nije se ni pokvarila. ona druga, BUSILICA od 500 eura. procitaj gore.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik