Zaštitnici okoliša imaju program “zaj*bati naivne”

Vjetroelektrana
34 komentara

Zastupnik parlamenta LR Julien Aubert napao je ekologe na francuskom Sud radiju, kritizirajući projekt koji nadilazi jednostavnu zaštitu planete. Također je okrivio vladinu politiku zaštite okoliša, osuđujući gašenje nuklearnih elektrana i problem vjetroelektrana.

Zamjenik LR Julien Aubert, na poziv Sud Radija, iznio je svoja stajališta o ekologiji, posebno kritizirajući program europskih Zelenih, čiji su kandidati nedavno osvojili nekoliko gradova na općinskim izborima. Julien Aubert izjavio je da su te pobjede označavale “povratak antikapitalista i neomarksista”, nositelja vizije “u osnovi arhaičnog” društva. Optužio je “ekologiju” čiji projekti nadilaze, rekao je, jednostavno očuvanje planeta.

“Ekologija, kao što vidimo, nisu samo male ptice i zaštita. To je lubenica, izvana je zelena, a iznutra crvena. To je program koji nadilazi zaštitu okoliša i koji je napravljen, oprostite na izrazu, da zajebe naivce, rekao je on na Sud Radio.

Nepotrebne vjetrenjače?

Na Sud Radiju, zamjenik LR ipak je priznao klimatske promijene i pozvao na smanjenje emisije CO2. Naglasio je važnost energetske obnove kako bi se riješio problem “fosila” i goriva.

Imajući to u vidu, Julien Aubert osuđuje zatvaranje nuklearnih elektrana i njihovu zamjenu obnovljivim izvorima energije, poput vjetroelektrana , koje su “beskorisne u smislu globalnog zagrijavanja”.

“Danas je ekološka politika vlade i gospođe Pompili i ekologa zatvaranje nuklearnih elektrana i financiranje vjetroagregata, što košta stotinu milijardi eura za 25 godina […]. Moramo prestati trošiti 80% godišnjih sredstava na stvari koje nam ne dopuštaju da smanjimo CO2”, rekao je zamjenik predsjednika stranke LR na Sud radiju.

Prevaravjetroelektranezeleni
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sickboy
3 godine prije

Uz već poznate probleme nepouzdanosti i neeekonomičnosti, vjetroelektrane ne mogu ni u snu smanjiti emisiju stakleničkih plinova. Za njihovu izradu i održavanje potrebni su naftni derivati, dakle opet CO2. Za unutarnju izolaciju koristi se SF6, koji curi iz turbine u radu, a izaziva oko 25000 puta jači staklenički efekt nego CO2. U prijevodu, kad bi se izgradilo dovoljno vjetroelektrana da zamijene sve postojeće termoelektrane, doprinos stakleničkim plinovima bi bio možda i gori nego je sad.

Ovdje ne ulazim u pitanje imaju li antropocentrične emisije uopće učinak na atmosferu ili ne. Samo navodim ono što je izmjereno i objavljeno čak i u mainstream medijima poput BBC-a.

Glupi zli ludi
3 godine prije

Jevrejski zlotvor uvjek “zaj*be naivne”

puki
3 godine prije

iza cijelog pokreta “ekologije”, “zastite klime” i ostalog sranja, konce vuce kabala, ona ista koja vuce konce i iza puca u Ukrajini, unistavanja drzava na Bliskom istoku, poticanje i financiranje terorizma,.. kao i iaz ove izmisljenje plandemije korone… Sotonski kabalisti smatraju covjeka smetajucim faktorom, koji unistava prirodu I za pokreta Fridays For Future, i one umno poremecene Grete, takodjer stoji kabala, sa svojom organizacijom “Plant for the Planet”, a ta je organizacija sastavni dio eugenicko-fasistickog “Rimskog kluba”, koji je u mrezi kabale, zaduzen za pitanja ekologije i depopulacije. Njemacka pop zvjezda, Xavier Naidoo, koji je postao heretik u njemackoj javnosti, zbog kritike kabale i globalizma, kaze da ovaj naziv Fridays For Future kratica: FFF), nije slucajno izabran, i da je to ustvari 666. Jer F je 6. slovo u engleskoj abecedi. Organizacije kao Greenpeace, WWF i ostale koje se bore za “zastitu prirode”, sve su kabaline… samo naivci puse to…… Čitaj više »

Ana
3 godine prije

Ekologija Grete i ultra ljevice, te lobotomija birackog tijela. i onih koji vise nikoga ne biraju.. Vampiri koji ec 50 godina unistavaju cijeli zapadni svijet ne mogu bolje pozeljeti-prst u uho i samo gledas kako sve odlazi k vragu. To su i zeljeli!

bumbar
3 godine prije

Naši mediji još nisu komentirali veoma važnu vijest iz Europskog Vijeća i Vijeća EU, kojim je do prekjučer predsjedao Andrej Plenković. Vijeće je 9.6.2020. usvojilo zaključke o izgradnji digitalne budućnosti Europe. https://www.consilium.europa.eu/hr/press/press-releases/2020/06/09/shaping-europe-s-digital-future-council-adopts-conclusions/ U tekstu se ističe i utjecaj digitalne transformacije za borbu protiv pandemije bolesti COVID-19 i njezina ključna uloga u razdoblju oporavka nakon pandemije. Zvuči bezazleno, no zapravo VIJEĆE najavljuje REPRESIJU I ZATVOR za svakoga tko RAZOTRIVA OPASNOSTI ZA ZDRAVLJE od 5G mreže. Na stranici 20.ovog teksta, točka 36. ISTIČE SE, U OKVIRU ŠIRENJA NOVIH TEHNOLOGIJA 5 G / 6 G KAO VAŽNO DA SE SAČUVA SPOSOBNOST SNAGA PRINUDE I REDA, SNAGA SIGURNOSTI, TE SUDSKIH VLASTI U PRIPRAVNOSTI VRŠENJA SVOJIH OVLASTI S OBZIROM NA VODEĆE MEĐUNARODNE SMJERNICE KOJI SE TIČU UČINAKA MREŽE 5 G , A POSEBNO S OBZIROM NA TVRDNJE PREMA KOJIMA BI /TE MREŽE/ BILE PRIJETNJA ZDRAVLJU I DA SU POVEZANE S EFEKTIMA COVID-19. Udruga Alleanza Europea… Čitaj više »

bumbar
3 godine prije

Stvarno me zanima zašto moje upise automatski brišete. Molim admina za odgovor.

bumbar
3 godine prije

Naši mediji još nisu komentirali veoma važnu vijest iz Europskog Vijeća i Vijeća EU, kojim je do prekjučer predsjedao Andrej Plenković. Vijeće je 9.6.2020. usvojilo zaključke o izgradnji digitalne budućnosti Europe. Tekst pod naslovom: “Izgradnja digitalne budućnosti Europe – Vijeće usvojilo zaključke” može se naći na internetu. U tekstu se ističe i utjecaj digitalne transformacije za borbu protiv pandemije bolesti COVID-19 i njezina ključna uloga u razdoblju oporavka nakon pandemije. Zvuči bezazleno, no zapravo VIJEĆE najavljuje REPRESIJU I ZATVOR za svakoga tko RAZOTRIVA OPASNOSTI ZA ZDRAVLJE od 5G mreže. Na stranici 20.ovog teksta,točka 36.ISTIČE SE, U OKVIRU ŠIRENJA NOVIH TEHNOLOGIJA 5 G / 6 G KAO VAŽNO DA SE SAČUVA SPOSOBNOST SNAGA PRINUDE I REDA, SNAGA SIGURNOSTI, TE SUDSKIH VLASTI U PRIPRAVNOSTI VRŠENJA SVOJIH OVLASTI S OBZIROM NA VODEĆE MEĐUNARODNE SMJERNICE KOJI SE TIČU UČINAKA MREŽE 5 G , A POSEBNO S OBZIROM NA TVRDNJE PREMA KOJIMA BI /TE MREŽE/… Čitaj više »

grnzysgfrzsd9fza9zdscfzabszfaszfzasf
3 godine prije

Od svih “obnovljivih” alternativnih (pored vjetro i solarnih elektrana) izvora energije elektrane na bio masu (naprave piljevinu od drveća bukvalno, sjeku gdje stignu) u zemlji ukradenoj indijancima na njih otpada 80% energije. Ako tako nastave za koju dekadu neće bit ni drveća u čemerici (a ta deforestacija i jeste cilj ne samo za čemeriku već za čitav planet koji kontrolira stvor) jer one niću po čemerici u desetinama tisuća. Isto kao što su u čemerici zatrovali izvore vode i rijeke i potoke sa škriljevac naftom i plinom i onda to stvorova djeca prebacila na čitav svijet bukvalno. Oko Zagreba ima 50 bušotina.

Max
3 godine prije

Čovjek je pravu.

Hamer
3 godine prije

Vjetroelektrane i solarne elektrane su glupost jedino od toga imaju koristi pojedinci veči je problem riješiti baterija i solarne kolektore nego nuklearni reaktor

Žilevski
3 godine prije

Zdravac, današnja ekologija je prevara istih razmjera kao i covid. Ustraju na tome toliko žestoko da i ovce možda progledaju.
U novom dokumentarcu Moora i Gibssa je sve brutalno objašnjeno.
https://youtu.be/Zk11vI-7czE
I jedan off, danas sam probao na net hr objesiti 5 puta činjenično stanje o covidu i svaki put je za sekundu obrisan link, čak i zamaskiran. I sami komentar su mi obrisali nekoliko puta. Cenzura i fašizam na djelu.
Salute

posrodamus
3 godine prije

kad će narodu više reći da zelenjava co2 pretvara u kisik

Ante
3 godine prije

Žele očuvati okoliš a proizvode proizvode koji traju par godina. Evo moji primjer, kupio sam najnekvalitetniju bušilicu, platio sam je oko 500 Eura. Nisam je koristio svaki dan, nego povremeno kod kuće i opet se pokvarila. Imam brusilicu koja je kupljena 1985 godine i danas radi bez kvarova. Znači uz sve obrazovane ljude visoku tehnologiju oni danas nisu u stanju proizvesti alat da traje duže od par godina. I sada oni meni pričaju o očuvanja okoliša, dok troše tone resursa na takav krš proizvod. Ta je po njima ekologija i očuvanje okoliša. Što se tiče tih vjetro elektrana, nitko ne govori koliko je teško reciklirati lopatice od tih vjetrenjača. Zapravo uopće ne recikliraju te lopatice, nego ih samelju i onda ih zakopavaju u zemlju. Te lopatice od vjetrenjača traje pare godina, onda se istroše i više nisu efikasne i treba ih zamijeniti. Tko god proizvodi te lopatice dobro se obogatio… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI