Zašto je Pfizer odbio da distribuira vakcinu u zemlje koje nisu odobrile obeštećenje?

Pfizer nuspojave vakcine
5 komentara

Video je dio govora iz januara 2021. gdje predsjednik Svjetske banke David Malpass objašnjava da je Pfizer “neodlučan” oko distribuiranja svoje vakcine u zemlje koje odbijaju da daju pravnu odštetu od odgovornosti za štetne posljedice. On kaže:

„Neposredni problem je obeštećenje. Pfizer oklijeva distribuciju u neke od zemalja zbog problema s odgovornošću, oni nemaju zaštitu od odgovornosti. Tako da radimo sa zemljama da to obezbijedimo. Ali mislim da bi neki drugi proizvođači vakcina mogli da odu u te zemlje jer rade preko podružnica. Sve je to nešto što istražujemo, a naš cilj, moj cilj, je da vakcine budu dostupne širom svijeta u razvoju na osnovu onoga što njihove zemlje odluče. Imamo finansiranje na raspolaganju, ali zemlje treba da odaberu sisteme, a zatim da počnu da kupuju ili primaju vakcine.“

Ako je Pfizer toliko uvjeren da je njegova vakcina dokazano bezbjedna u rigoroznim ispitivanjima, zašto nije voljan da preuzme odgovornost za bilo kakve probleme?

A ako nije voljan da preuzme rizik oko svog sopstvenog proizvoda, kako će u to ubijediti one koji oklijevaju oko vakcine da sami preuzmu rizik?

Pfizer vakcina je do danas  povezana sa 388.618 neželjenih posljedica u Velikoj Britaniji, uključujući 628 smrtnih slučajeva.

Tajvan je  obustavio  njenu upotrebu kod tinejdžera zbog zabrinutosti zbog rizika od miokarditisa.

Ipak, na proces odobravanja je bačen plašt tajne i kompanija se našla na udaru kritike zbog „ratnog profiterstva“ tako što je ostvarila ogroman profit tokom pandemije.

Farmaceutske kompanije su subjekti vođeni profitom, a pravila o transparentnosti i odgovornosti postoje kako bi ih održali poštenima i osigurali da samo sigurni, efikasni lijekovi budu dostupni javnosti. Možda će se pokazati kao velika greška dozvoliti im da izbjegnu ovu kontrolu i odgovornost samo zato što su mnogi očajnički tražili medicinski izlaz iz pandemije.

Autor: Will Jones

cjepivoCovidDavid MalpassPfizerSvjetska bankavakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Najbolji smo najblji
2 godine prije

I baš zato da bismo ostali najbolji tražimo priznanje odricanja od odgovornosti za štetu. Dobijamo ga!

Najbolji smo najbolji!

BTK
2 godine prije

samo hadeze

preseren3
2 godine prije

Ovaj članak, sa obzirom, ko je autor, zbunjuje.
Pfizer se ograđuje od odgovornosti, čak zabranjuje državama, da analiziraju rezultate!
Sve objavljeno na ovom portalu, kroz pogodbe Pfizera sa posamičnim državama i EU….

Žvuž
2 godine prije

Kako zašto? Pa zato jer ta simpatična firma misli na nše zdravlje i ukupnu dobrobit. Ako ne vjerujete – pitajte Fucktograf, oni znaju.

Maya
2 godine prije

Pa zar nije Dr. David Martin to pojasnio. The Covid Orchestra daje detaljan uvid u organizatore / dirigente i navijače / podršku. Time se i odgovornost prebacuje na nivo država koje, kao o političkoj stvari, još i “odlučuju” o tome? Sve ionako nije nikada imalo veze sa “brigom” o zdravlju, naprotiv.
P.S. Imam dugo i bogato iskustvo po tom pitanju, zbog moga djeteta i moje struke – odavno neovisna.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI