fbpx

Zašto ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, vrši nezakoniti pritisak na Grad Hvar zbog 5G? Zar ga teleoperateri uvjeravaju „izdašnim argumentima“?

Oleg Butković

Gradsko vijeće Hvara je jednoglasno donijelo odluku o zabrani uvođenja 5G dok se neovisnim znanstvenim studijama ne dokaže kako uvođenje te tehnologije neće imati štetne učinke na zdravlje i okoliš.

GRAD HVAR PRVI U HRVATSKOJ ODBIO 5G MREŽU

Hvar se želi pozicionirati kao ekološka destinacija, sunca, čistog mora,  koja gostima iz cijelog svijeta nudi zdravu domaću, organski uzgojenu hranu te prekrasnu prirodu bez suvišnog elektromagnetskog zagađenja. To je odmor od uobičajenog, nezdravog, užurbanog načina života, i gosti to danas sve više traže. Ne putuju tisuće kilometara da bi cijeli dan „ visili „ na mobilnim uređajima, ne trebaju im brzine prijenosa podataka koje nudui 5G. Grad Hvar time je slijedio primjer Bruxellesa, grada koji je sjedište EU institucija, Geneve koja je sjedište Svjetskae zdravstvene organizacije i mnogih međunarodnih institucija koji su također odlučili kako im nije potrebna 5G mreža niti dodatno elektromagnetsko zračenje koje ona donosi.  Usprotivili su se i brojni talijanski turistički gradovi i općine, strahujući kako im se uvođenje 5G može negativno odraziti na turizam.

Istu donosi sve više jedinica lokalne samouprave diljem Europe i svijeta. (Link)

Hrabra odluka Grada Hvara, donijeta u najboljem interesu njegovih žitelja i gostiju, jako je zasmetala teleoperatere i njihove lobiste. Očekivano, pokrenuta je „mašinerija“ i krenuli su žestoki pritisci na Gradsko vijeće Hvara.

Ministar Mora prometa i infrastrukture Oleg Butković, uputio je službeni dopis  koji je naslovio:  “Nadzor zakonitosti Odluke o baznim stanicama telekomunikacijske infrastrukture i uvođenja 5G tehnologije”.Gospodin ministar si je samoinicijativno dodijelio pravo vršenja “ nadzora zakonitosti “ nad legalnom odlukom jedinice lokalne samouprave. Nije važno što tine eklatantno krši Europsku povelju o lokalnoj samoupravi i hrvatske zakone, što uzurpira pravo “ nadzora zakonitosti” koje pripada drugoj instituciji, važno je zastrašiti, pokazati samovolju, pokazati da su komercijalni interesi teleoperatera iznad svih drugih interesa građana Hvara  i prava  njihovih izabranih predstavnika lokalne vlasti.

 

Na dopis ministra Butkovića reagirao je Ured zastupnika u Europskom parlamentu, gospodina Sinčića.  Njegov dopis prenosim u cijelosti:

“Poštovani,

građani Hvara obratili su se na moj EU ured i upoznali me s Vašim dopisom, KLASA: 023-01/20-01/71, UBROJ: 530-07-21-5, Zagreb, 10. veljače 2021., naslovljenim na Grad Hvar, Gradsko vijeće Grada Hvara.

Kao “Predmet”  vašeg dopisa naveli ste “Nadzor zakonitosti Odluke o baznim stanicama telekomunikacijske infrastrukture i uvođenja 5G tehnologije”. Taj naslov sugerira kako je vaše Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (dalje u tekstu: MMPI) ovlašteno vršiti nadzor nad zakonitošću odluka jedinica lokalne i regionalne samouprave.

Kao zastupnik Hrvatske u EU Parlamentu i član njegovog Odbora za okoliš, zdravstvo i sigurnost hrane (ENVI), želio bih vas upozoriti kako je ovim dopisom vaše Ministarstvo prekoračilo svoje ovlasti jer niti Zakonom o ustrojstvu i djelokrugu tijela državne uprave, niti Zakonom o elektroničkim komunikacijama (dalje u tekstu: ZEK) nije utvrđeno pravo MMPI da nadzire zakonitost akata i odluka lokalne uprave i samouprave u ovom predmetu.

MMPI Odluku Gradskog vijeća Grada Hvara podvodi pod čl. 25. ZEK-a, što je potpuno krivo tumačenje sadržaja kako spomenutog članka, tako i Odluke, budući da čl.25. ZEK-a propisuje proces donošenja prostornih planova i planiranje u njima elektroničke komunikacijske infrastrukture. Nadalje, Zakon o zaštiti od neionizirajućega zračenja i temeljem njega donesen Pravilnik o zaštiti od elektromagnetskih polja, svojom općom normom utvrđuju samo najviše dopuštene granice elektromagnetskih polja. Niti u jednom aktu ne postoji ograničenje lokalne uprave i samouprave da svojim aktima ove granice propišu niže od najviše dopuštenih ili da poduzmu druge mjere predostrožnosti u cilju zaštite stanovništva. Upravo odredba čl. 25. ZEK-a daje za pravo i obvezu jedinicama lokalne samouprave da vode brigu o zaštiti ljudskog zdravlja, zaštiti prostora i očuvanju okoliša.  Ako jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave imaju to ovlaštenje u procesu donošenja prostornih planova i planiranju elektroničke komunikacijske infrastrukture, onda ga pogotovu imaju u svojim redovitim nadležnostima. U dopisu se potpuno krivo prikazuje i citira rješenje Ustavnog suda RH i obrazloženje se prikazuje kao odluka. Odluka Ustavnog suda RH nema nikakve poveznice s predmetnom odlukom Gradskog vijeća Grada Hvara, jer se odnosi na odluku US RH kojom utvrđuje kako se neće pokretati postupak ocjene ustavnosti jednog pojedinačnog akta. Kao što se navodi u citiranom obrazloženju ove odluke, ovlasti lokalne samouprave u dodijeljenim  im nadležnostima mogu se ograničavati samo zakonom. To propisuje i Europska povelja o lokalnoj samoupravi koja je u svojoj pravnoj biti međunarodna konvencija, potpisana i ratificirana od strane Republike Hrvatske i kao takva u hijerarhiji pravnih normi nalazi se iznad nacionalnih zakona. Skrećem Vam pozornost na čl. 4. navedene Povelje (odnosno čl. 4. st. 4.  Zakona o potvrđivanju Europske povelje o lokalnoj samoupravi) koji glasi: “Nadležnosti koje su povjerene lokalnim jedinicama moraju biti, u pravilu, potpune i cjelovite. Njihovo obavljanje ne smije biti onemogućeno ili ograničeno od neke druge središnje ili regionalne vlasti, osim kada to dopušta zakon”. (https://narodnenovine.nn.hr/clanci/medunarodni/1997_10_14_95.html)

Želio bih vam skrenuti pozornost kako su EU povelju o lokalnoj samoupravi verificirale sve članice EU. Upravo je ta Povelja bila temelj za donošenje odluke o moratoriju na uvođenje 5G regiji i gradu Bruxellesu, brojnim talijanskim i francuskim gradovima i općinama, kao i nekim jedinicama lokalne samouprave u drugim EU članicama. Pretpostavljam kako se možete složiti samnom, da EU povelja o lokalnoj samoupravi daje ista prava građanima Bruxellesa i građanima Hvara, jer upravo joj je to svrha i cilj. Vaš dopis Gradskom Vijeću Grada Hvara smatram direktnim kršenjem čl. 4. Povelje i nezakonitim pritiskom institucije središnje vlasti na Grad Hvar, kako bi se toj jedinici lokalne samouprave onemogućilo donošenje odluke iz njezine nadležnosti, propisane u čl.19. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 150/11, 144/12, 19/13, 137/15, 123/17, 89/19, 144/20). (https://www.zakon.hr/z/132/Zakon-o-lokalnoj-i-podru%C4%8Dnoj)

Kao članu Europskog parlamenta obveza mi je zalagati se za striktno poštovanje EU legislative. Smatram svojom dužnošću upozoriti nadležne EU institucije na kršenje Europske povelje o lokalnoj samoupravi, posebno ako ono dolazi od strane službenog tijela središnje vlasti. O nezakonitom pritisku Ministarstva mora, prometa i infrastrukture na Grad Hvar, kao i gospodina ministra Olega Butkovića, potpisnika gore navedenog dopisa, obavijestit ću europarlamentarni Odbor za okoliš, zdravlje i sigurnost hrane (ENVI) kojeg sam član, te Ured Europskog pravobranitelja (European Ombudsman).

Nije ovo prvi nezakoniti pritisak Olega Butkovića na jedinicu lokalne samouprave. Isto je pokušao učiniti na Skupštinu Grada Zagreba 2016. Kao tehnički ministar u tada tehničkoj Vladi tadašnjeg premijera Tihomira Oreškovića drsko je od  Skupštine  Grada Zagreba tražio  suspenziju Odluke Gradske Skupštine o Izmjeni GUP-a,  kojom se u čl. 44 GUP-a Zagreb propisani  kriteriji za postavljanje uređaja elektroničke komunikacijske infrastrukture, odnosno antenskih sustava baznih stanica (zabrana postavljanja u zoni niskogradnje, obaveza da antenski stup bude najmanje 12 m iznad svih građevina u krugu 100m, granice zračenja kao u Švicarskoj).

Da podsjetim, navedena Izmjena GUP-a  bila je rezultat provedene javne rasprave u kojoj je sudjelovalo više tisuća građana Zagreba sa zahtjevom da se definiraju uvjeti pod kojima tele operateri mobilne telefonije mogu postavljati svoje antene na području Grada Zagreba. Ovako veliki interes za ovu temu nastao je kao posljedica nedostatka kvalitetne legislative (bezakonja) koje je vladalo ,a nažalost  vlada i danas jer teleoperateri jednostavno ignoriraju GUP, a nadležne institucije ne reagiraju.  Posljedica ovakve situacije je nezadovoljstvo građana, brojne ekscesne situacije u kojima vrlo često mora intervenirati policija da bi „smirila“ uznemirene građane, ili angažman zaštitarskih službi.

Naravno, nakon što su tele operateri postali svjesni odredbi koje je propisala navedena Odluka Gradske skupštine Grada Zagreba, uslijedila je žestoka reakcija. Tadašnja Udruga mobilnih teleoperatera Hrvatske (UKPH)  čiji je predsjednik Sandro Baričević postao poznat po povezanosti sa slučajem registriranja tvrtki u poreznim oazama „Panama papers“.  (Link) (Link)

Očito je tada uspio  “uvjeriti“ Olega Butkovića da službenim dopisom  izvrši nezakonit pritisak  i naredi Gradskoj skupštini suspenziju njezine legalne odluke. Sandro Baričević, kao predsjednik navedene udruge teleoperatera, bio je predvodnik medijske hajke na saborskog zastupnika Miru Bulja koji je počeo upozoravati na otvoreno pogodovanje telekom sektoru.

Sandro Baričević odavno više nije predsjednik UKPH, ali ministar Oleg Butković ne odustaje od kršenja zakona kako bi pogodovao teleoperaterima. Očito su ga teleoperateri uvjerili dovoljno “izdašnim” argumentima.

Nadajmo se da će ga prijava zastupnika u Europskom parlamentu, gospodina Ivana Vilibora  Sinčića, uvjeriti u to kako bi, kao ministar trebao dati prioritet poštovanju hrvatskih zakona kako se ne bi trebalo postupati po odredbama Kaznenog zakona RH.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
165 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Milica
Gost
Milica
21 dana prije

dok se neovisnim znanstvenim studijama ne dokaže kako uvođenje te tehnologije neće imati štetne učinke na zdravlje i okoliš.

Po istoj logici treba ugasiti kompletnu mobitel mrezu
Zasto nisu dosljedni ???

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
21 dana prije
Reply to  Milica

Nije dobro komentirati a ništa ne znati. Molim Vas ne zamjerite, ali savjetujem, učite, zbog sebe. Rezolucija Vijeća Europe 1815/2011 „Potencijalne opasnosti od elektromagnetskih polja i njihov utjecaj na okoliš“ http://assembly.coe.int/nw/xml/XRef/Xref-XML2HTML-en.asp?fileid=17994 u točki 8.4.4. propisuje da se antenski sustavi mobilnih mreža ne postavljaju jedino samo prema interesima teleoperatera, nego u konzultaciji s lokalnom i regionalnom samoupravom i lokalnom zajednicom.   Šezdesetak gradonačelnika i izabranih dužnosnika, među kojima su gradonačelnici Lyona, Bordeauxa, Strasbourga, Marseillesa, 12th arrondissement of Paris uputilo je peticiju premijeru Jeanu Castexu u kojoj pozivaju Vladu na hitno donošenje odluke o moratoriju  na 5G.  Peticiju gradonačelnika francuskih gradova možete pogledati na: https://www.change.org/p/jean-castex-5g-num%C3%A9rique-nous-voulons-un-d%C3%A9bat-d%C3%A9mocratique https://ehtrust.org/france-over-60-mayors-and-officials-call-for-a-5g-moratorium/?fbclid=IwAR3RfsB-u_spba-sWw4A6VkjRdPqa7VNZNH1IIIaywfjmbcaUbNzPEQYyWM Martin L. Pall-a na poveznici; https://web.facebook.com/notes/dave-ashton/dr-martin-pall-papers-videos-and-audio/1711701152380957/?_rdc=1&_rdr ).  S tehnološkog aspekta, ima značajnih razlika između postojećih 3 i 4G mreža i 5G mreža. S ovim lopovima oko 5G još je nešto bitno, tko je izradio studiju, stoga treba istraživati, evo Vam jedna Dr. Henry Lai sa Sveučilišta Washington:  https://www.radiationresearch.org/articles/biological-effects-of-rf-prof-henry-lai/ Za one koji žele saznati više i znaju engleski dajem par dobrih poveznica: ´ EMF Portal Sveučilišta u Aachenu na kojem možete naći preko 30 tisuća znanstvenih radova i preko 6 tisuća sažetaka tih radova u kojima se govori o utjecaju EM zračenja na ljude i životinje. Poveznica: https://www.emf-portal.org/en… Pročitaj više »

iiiistina
Gost
iiiistina
21 dana prije
Reply to  ZAGREPCANKA

.

iiiistina
Gost
iiiistina
21 dana prije
Reply to  ZAGREPCANKA

ima zanimljiv snimak,Australija di odašiljač 5G napadaju ptice i čupaju spojeve žica neću prilagat video jer maheri ubacuju svoje reklame pa je upitno što vuče prilog već tražillici se da ..ptice napadaju 5G pa ima ponuda nek si svatko odabere sam

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
20 dana prije
Reply to  iiiistina

Vratio se lazov koji nas je uvjeravao jos prosle godine da su svi kabalisti pohapseni, objeseni i zamjenjeni dvojnicima!
Medutim ti tvoji “dvojnici” nas ubise bolje od orginala!
Kako te nije vise sram bilo sto komentirati??
STIDI SE sto si sirio lazni optimizam i tako narusavao mogucnost da ljudi ustanu i nesto promjene ili da nesto izbore za svoju djecu!
Sramoto!

obmdrngbiuneriubgtne
Gost
obmdrngbiuneriubgtne
20 dana prije

+

Malomorgen
Gost
Malomorgen
21 dana prije
Reply to  Milica

pa nek budu brez 5G……uskoro ce cviliti zašto oni nemaju…. kad se 5G razvije po ewropi, gosti če tražiti brze komunikacije….. gubiš goste i šteta u gospodarstvu…..

Miki Maus
Gost
Miki Maus
21 dana prije
Reply to  Malomorgen

Radi “zdravlja” se urusava svjetska ekonomija, a ovdje radi nesto novaca se ugrozava ljudsko zdravlje

Rope
Gost
Rope
21 dana prije
Reply to  Miki Maus

Tocno

Oli
Gost
Oli
21 dana prije
Reply to  Miki Maus

+

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
21 dana prije
Reply to  Miki Maus

Upravo saznah Butković sa svitom u Delnicama, orgijaju u parku.
Ne bih se iznenadila da se dogovara(ju) oko 5G!
Valja i taj čisti, predivan dio Hrvatske, Gorski Kotar, zagaditi.
Baš danas pričamo, pa mi danima već ne čujemo pjevanje ptica a drveća, voća i cvijeća oko nas ko u priči. Do prije mjesec dana nije bilo tako.

mario
Gost
mario
21 dana prije
Reply to  Malomorgen

5g, maske, GMO, vakcine ostavljamo vama dičnim građanima budućih metropola

ritmu
Gost
ritmu
21 dana prije
Reply to  mario

Zračenje ubija viruse. Što je više zračenja manje je Covida.

Šumum
Gost
Šumum
21 dana prije
Reply to  Malomorgen

Pa jelti vec bilo receno da ne prekidas s fruljenjem curca roditeljki i ne siris zarazu po tipkovnici

Malomorgen
Gost
Malomorgen
21 dana prije
Reply to  Šumum

dobro ti ide fruljenje…. izgleda da si pun iskustva😎

mirko
Gost
mirko
21 dana prije
Reply to  Malomorgen

Aj ne seri.

RENEW
Gost
RENEW
21 dana prije
Reply to  Malomorgen

Problem je, ker bodo norci nosili telefone na svojem telesu. To se ne dela. Še 3G mora biti v torbici in ne v žepu. Ko uporabljam 4G pametni telefon ga postavim na krožnik, da se ga dotikam samo s prsti. S seboj ga pa nesem zelo redko. Potem pa obstaja super izdelek, USB modem. Toda spet ljudje postavljajo svoj laptop sebi v naročje. Laptop mora biti na mizi.

DZD
Gost
DZD
21 dana prije
Reply to  Malomorgen

Zašto sad dolaze na Hvar, a nema 5g?

noname
Gost
noname
19 dana prije
Reply to  Malomorgen

kakav hebeni turizam to više nećete gledat

Stara kuka
Gost
Stara kuka
21 dana prije
Reply to  Milica

Milice da imaš imalo pojma o tematici ne bi blebetala ovako bez veze. Lijepo se ti prvo malo obrazuj, pa onda se pokušavaj praviti pametna. Živa bila. A što se gašenja mobilne mreže tiče, shvaćam da bi ti jto bio veliki životni problem. Puno kompliciranije i nepraktičnije bi bilo uploadati selfije s komputera, a ne bi ni svakih pet minuta mogla provjeriti broj lajkova..

mario
Gost
mario
21 dana prije
Reply to  Stara kuka

Dobar

KISIK
Gost
KISIK
21 dana prije
Reply to  Milica

Zašto?

Oli
Gost
Oli
21 dana prije
Reply to  Milica

I treba

Nonwo Nonwo
Member
Famed Member
Nonwo Nonwo
21 dana prije
Reply to  Milica

POBJEDA GRAĐANA Teleoperateri uklanjaju bespravno postavljene antene u DubrovnikuGrad je odlučio prisiliti teleoperatere da ih sami uklone – u protivnom slijede milijunske kazne
Petak, 26.02.2021, 19:11,SD

Nonwo Nonwo
Member
Famed Member
Nonwo Nonwo
21 dana prije
Reply to  Milica

PEARL-CHAIN EFFECT-5G zračenje(ali i 4G )
Eritrociti,biološka tkiva-umjesto normalne distribucije,rasporeda slažu se u “lance perli”,formiraju se molekule dipoli(polarizirane).

PEARL-CHAIN EFFECT (Schwan 1982; Takashima and Schwan 1985). Pearl chains have been formed with biological materials such as erythrocytes .
Under the influence of RF electric fields, electrical charges tend to accumulate on opposite cell surfaces to form induced dipoles, whose orientation changes with oscillations of the field.

Right now, 4G LTE (Long Term Evolution) technology is only capable of using lower frequency bands, operating up to 6GHz, wherGeas the radio bands that 5G will be able to handle will be anywhere between 30GHz and 300GHz1

obmdrngbiuneriubgtne
Gost
obmdrngbiuneriubgtne
20 dana prije
Reply to  Nonwo Nonwo

+

Nonwo Nonwo
Member
Famed Member
Nonwo Nonwo
21 dana prije
Reply to  Milica

5G: Health Risks, Surveillance and BioWeaponry – Lena Pu (Sept 2019)
This is so powerful. The best presentation on 5G

Listening to Lena Pu is like listening to the smartest scientist out there in our world.

Brilliant information. Thank you.Nonwo Nonwo
Member
Famed Member
Nonwo Nonwo
21 dana prije
Reply to  Nonwo Nonwo
obmdrngbiuneriubgtne
Gost
obmdrngbiuneriubgtne
20 dana prije
Reply to  Nonwo Nonwo

+

roberto
Gost
roberto
21 dana prije
Reply to  Milica

Teta milica..odavno oni znaju šta rade milimetarski valovi..evo jedan mali krći text..naslova..

Translations on USSR science and technology biomedical sciences
(GUO 28/77)
Effects of nonionizing electromagnetic radiation

https://thefullertoninformer.com/wp-content/uploads/2018/12/cia-millimeter-waves-1.pdf

Ako vam se ne da čitat ili tražit,mogu vam ja to prevest za 10 eura po retku..samo za vas.hehehe

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
20 dana prije
Reply to  roberto

Prije 45 godina su to sve znali, a “napredni” de8ili te i danas nazivaju teoretičarom zavjera kad im pokušaš skrenut pažnju.

obmdrngbiuneriubgtne
Gost
obmdrngbiuneriubgtne
20 dana prije
Reply to  rimtu

+

roberto
Gost
roberto
20 dana prije
Reply to  rimtu

A kaj buš kompa,ali najviše me smeta kad nekom ko me zna 20god,pričam kak stvari stoje.Ne,kaj bi se meni vjerovalo šta me poznaje i šta nemam niš od tog šta mu pričam(osim da ga zbudim),rađe nekom ko se valja u lovi i ubija naokolo,pod izgovorom da je sve za naše dobro.Malo off teme,eto neš sam vidio da u austriji(beč),najavljuju da se neće moć kod frizera i u dućane(sa odjećom i sličnim)bez potvrde ocjepljenju ili bez negativnog test.Neš je u večer…izašlo..

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
20 dana prije
Reply to  roberto

Slično je i kod mene, zadnjih 15ak godina pokušavam “doprijeti” do nekih meni dragih ljudi. S ne baš prevelikim uspjehom.
Ovo u Austriji, ako im prođe, će sigurno implementirat dalje.

vendetta
Gost
vendetta
21 dana prije

dobar hdzovac je mrtav hdzovac

mario
Gost
mario
21 dana prije
Reply to  vendetta

Zločinac podržava uništenje zdravlja ljudi i pogotovo djece, bezdušno smeće

branimir zrilić
Gost
branimir zrilić
20 dana prije
Reply to  mario

Kad smo već kod djece jutrašnji demant jedne majke me je i osobno dirnuo pošto sam proživio slično životno iskustvo(smrt 12g kćerkice) .Već smo i zaboravili kako su prije desetak dana prilikom izvješća o preminulima od posljedica kuronia virusa do u besvijest ponavljali da je među preminulima i 12.g djevojčica.Čak da je to i bilo istinito to je bilo degutantno slušati iz sata u sat,na radiju .tv, pressici stožera….Možemo zamisliti kako su se osjećali roditelji te djevojčice kad se njihovo tek preminulo dijete strvinarski iskorištava za promicanje ove epizdemiološke politike.Majka je sve to jutros demantirala i traži barem ispriku ali izgleda da neće dobiti ni tu satisfakciju.Na početku provođenja ove agende nije se prezalo od lešinarenja nad starcima ali do koje granice to ide pokazuje se i u ovom kao i nekoliko prethodnih slučajeva sa dijecomProvoditelji ovih “radova” su ovakvim postupcima probili rubikon moralnog dna.Nije im dosta što dijecu maltretiraju,ne daju im mira sa besmislenim brnjicima već ih ne puštaju na miru i u smrti.Eto našu političku oporbu više zanima napastovanja na faksu dramaturgije nego posthumno medijsko mrcvarenje nevinog diteta.Osobno se pozivam na onu od E.Zole”J~accuse”:sve hrvatske intelektualce tzv moralnu savjest društva od bio etičarke Marije Selak,Njena Supruga, te brojnih… Pročitaj više »

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
21 dana prije
Reply to  vendetta

pripazi,kolega.portal ovakve vrste je sigurno na promatranju tajnih sluzbi.a koliko trollova je navalilo mislim da se nadzor pojacao.hvala i svako dobro.

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
21 dana prije
Reply to  Tucker Carlson

Apsolutno točno.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
21 dana prije
Reply to  Tucker Carlson

ovo me nasmijalo…… daj beži

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
21 dana prije
Reply to  Malomorgen

ajde drago mi da sam te malo razveselio.hvala p.s. ne idem nigdje i informiraj se.

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
21 dana prije
Reply to  Tucker Carlson

To nije on.
Original ima veliko početno slovo i normalan je lik.

piždro
Gost
piždro
21 dana prije
Reply to  Tucker Carlson

pa tucker od svih nas, vidio si da se prva ‘milica’ javila za riječ.. misliš da je to neka nova “milica”, il tu već standarni poznati nwo trol?!

Oli
Gost
Oli
21 dana prije
Reply to  vendetta

Kao i pandur

Šumum
Gost
Šumum
21 dana prije
Reply to  vendetta

Onda je i franjo dobar. Naprema blenkiju i žnjokiju sigurno je

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
21 dana prije

Pitanje dana kad ce “pokleknuti” pod tezinom novca…

mario
Gost
mario
21 dana prije

Bezdušna prazna narcisoidna smeća žrtvuju i vlastitu djecu za nešto novca i kvazi ugleda

Franko
Gost
Franko
21 dana prije
Reply to  mario

Baš tako, a nisu svjesni, da žrtvuju i same sebe za NIŠTA. Možda samo za njihov bol, koji če sigurno i njima sve promenit.

Mikojan
Gost
Mikojan
21 dana prije

Najžešči protivnici 5G stalno imaju mobitel na uhu a drugi dežura u džepu. Jednostavno ugasiti sve mreže na 15 dana (shutDown) pa da čujemo reakcije na tišinu u prirodi. Da li je 5G štetan, sve je štetno što nije prirodno a i u prirodi ima vrlo štetnih tvari i biljaka pa je ljudski rod preživio sa njima.

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
21 dana prije
Reply to  Mikojan

ja osobno imam problema sa 5g mrezom ne radi zdravlja,vec radi toga sha ce on posluziti za puno kvalitetniji nadzor nad ljudima i radi sha brze odradjene cenzure.ovo za zdravlje me ne zanima,upravo sam pripalio cigaretu.hvala.

Šumum
Gost
Šumum
21 dana prije
Reply to  Tucker Carlson

Pa nemoj palit sigrete izazvvat ces pozar na portalu

CAN
Gost
CAN
21 dana prije
Reply to  Tucker Carlson

Isto.

Blaza
Gost
Blaza
21 dana prije
Reply to  Mikojan

Mozda nije toliko problem stetnosti 5G mreže(vjerojatno malo stetnija od 4G) koliko je problem nametanja nečega što ljudi ne zele iz pozicije koja nema pravo nametati nikome ništa- ljudi su ga birali i on treba biti njima na usluzi a ne obrnuto.

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
21 dana prije
Reply to  Blaza

“Malo” štetniji od 4G, oružje koje kuha krv (60 Ghz i dalje a i sve iznad 6 Ghz, koje je već uvedeno, je opasno) preciznošču snajpera manje štetno…………

Mikojan
Gost
Mikojan
21 dana prije

60GHz, imaš predodžbu koja je to frekvencija, koja je valna dužina, kakve su antene, kakve “bazne stanice” ? CP sa jednog portala: “5G mreža, koja će u Hrvatskoj biti dostupna nakon dodjele spektara za frekvencijska područja 700 MHz, 3,6 GHz i 26 GHz, u budućnosti će ispuniti očekivanja korisnika za gigabitnim brzinama i niskom latencijom. A1 Hrvatska je prva demonstrirala gigabitne brzine i nisku latenciju te mogućnosti 5G mreže u Zagrebu i Osijeku u frekvencijskom području od 3,6 GHz. 5G na 700 MHz omogućit će pokrivanje velikih područja pa tako i onih manje dostupnih poput ruralnih krajeva. Iako se na navedenoj frekvenciji ne ostvaruju gigabitne brzine kao na 3,6 GHz, ona je važna zbog pokrivanja zatvorenih prostora te povezivanja uređaja u Internet stvari (IoT) u 5G okruženju. Omogućit će pružanje pouzdane mreže niske latencije (5G URLLC) te rezervacije dijela mreže (5G RAN slicing) za posebnu namjenu kada nije potrebna razmjena velike količine podataka, nego malo vrijeme odziva koje se može pružiti samo preko 5G sučelja.” Meni to sa 4G i 5G po ruralnim dijelovima države više liči na zadovoljavanje EU direktiva o pokrivanju stanovništva brzim internetom. Sa mrežom na 700Mhz čelije su veće, brzi internet u svakom selu i bit… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
21 dana prije
Reply to  Mikojan

Dakle tebi ništa nije sporno sa 5g mrežom, ne bojiš se bar za djecu?

Mucke
Gost
Mucke
21 dana prije
Reply to  mario

Nije ti on bas shvatio kako to radi , nada se da ce ukrast novi film preko 5G brze negoli vlasnici 9G mreze primijete.

obmdrngbiuneriubgtne
Gost
obmdrngbiuneriubgtne
20 dana prije
Reply to  Mucke

+

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
21 dana prije
Reply to  Mikojan

60 Ghz već ima domet od 7.2 km u Australiji, prije je imala rekord postaja u Italiji sa 6.8 km sve eksperimenti a instalacija slijedi, proučiti lik i djelo Maritna L. Palla o štetnosti zračenja bilo kojeg pa i 5G to na kraju ti kaže svoju prognozu, da ne navodim sad more drugih jer ne vjerujem ni da češ njega pogledati.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
21 dana prije

Imam uređaj s kojim mogu mjeriti električna polja, magnetska polja i RF zračenje od antena, mobitela, bežičnih telefona, baznih stanica i slično.
Prva crvena lampica za štetno RF zračenje po najstrožijem ruskom standardu je na 18 mW/m2,
druga crvena lampica je po blažem švicarskom standardu je na 58 mW/m2,
najslabiji talijanski standard je treća crvena lampica na 180 mW/m2.

Na mobitelima i bežičnim kućnim telefonima mjerim zračenje i do 1800 mW/m2, što je 100 puta jače od prve crvene lampice ruskog standarda, a 10 puta jače od najslabijeg talijanskog standarda.
To su vrijednosti za 4G mrežu, koja je izuzetno nezdrava, a 5G je čisto vojno oružje maskirano u “brzi internet”.
Znam nositi taj uređaj sa sobom, pa po raznim mjestima mjerim zračenja, naročito ako su blizu antene teleoperatera.
Te antene pucaju okolo na ulice, a u nekim trgovačkim centrima sam izmjerio konstantno alarmantno jako zračenje zbog antena koje su stavili na krov zgrade.

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
21 dana prije
Reply to  Legendarni Grk

Koji je to uređaj, ja znam za onaj kojim je tip u Sidneju mjerio zračenje 5G tornjeva, stavi uređaj blizu skorz onom ruteru wifaja i onda skoći ne sječam se toćno koliko ali u crveno a onda ode dolje na ulicu i na jednom mjestu zračenje je kao 5 cm od rutera.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
21 dana prije

Uređaj se zove Cornet ED-88T ili novija varijanta Cornet ED-88T Plus – najniža cijena je oko 180 USD. https://radmeters.com/Cornet-ED88TPlus.html Novija verzija Cornet ED-88T Plus ima zvučna upozorenja kada se prijeđe granica štetnog zračenja i USB priključak – sve ostalo je isto kao i kod Cornet ED-88T. Antenska RF zračenja mjeri od 100 MHz do 8 GHz – dakle može mjeriti 5G od 6 GHz, ali ne može mjeriti 5G koji radi na 60 GHz. U Hrvatskoj je 5G trenutno postavljen na 6 GHz, tako da se to može mjeriti. Kada su eksperimentalno pustili puni 5G na 60 GHz, onda su ptice počele padati mrtve po raznim gradovima Europe, pa su spustili frekvenciju rada, jer su ljudi vidjeli da je to pogubno. Tu se vidi da je 5G zapravo vojno oružje zamaskirano u brzi internet. Magnetska polja se mjere u mG (mili Gauss) i štetno zračenje je po strožim standardima 1 mG ili manje strogih 3 mG. Na tipkovnici laptopa se može izmjeriti i više od 100 mG na mjestima gdje se nalaze procesor i grafička kartica – na drugim mjestima je zračenje manje. Zato je držanje laptopa u krilu krajnje pogubno po eventualno buduće potomstvo. Ako se spoji vanjska tipkovnica… Pročitaj više »

obmdrngbiuneriubgtne
Gost
obmdrngbiuneriubgtne
20 dana prije
Reply to  Legendarni Grk

Ovaj tvoj je bolji nego onaj od onog u Sidneju, mislim da onaj mjeri do 3.5 Ghz.

Mikojan
Gost
Mikojan
21 dana prije

Volio bi da je Tesla živ pa da objasni. Da li je štetnije el.magnetsko zračenje umjetnih izvora ili zračenje iz svemira ?

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
21 dana prije
Reply to  Mikojan

Tesla je u stvari kriv za sve, jer sve ovo pogoni njegova energija. Uživaj u mikrovalnoj.

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
20 dana prije

Tesla nam je htio pomoći, tj. onaj koji ga je “preuzeo”.
Nije imao šanse pored Rokija.

obmdrngbiuneriubgtne
Gost
obmdrngbiuneriubgtne
20 dana prije
Reply to  rimtu

Nisam mislio ništa krivo u svezi Tesle, zna se tko je krivac.

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
20 dana prije

Znam Subi, tko te “pozna”, jasno mu je. 🙂

KISIK
Gost
KISIK
21 dana prije
Reply to  Mikojan

I0T ? ID ?
PASOŠ:
ID IOT ? -hings
Razguli sa ćalabuktanjem.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
21 dana prije

Subaru, mozak je većini već “spaljen”
Ovo sad preko nas gazi pješadijska čizma da se zadovolje postulati ratnog osvajanja.
Majstorima je iz nekog uvrnutog razloga forma poprilično bitna.😁

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
21 dana prije
Reply to  Mrčikola

Da, probaj tjedan dana otići u neku zabit gdje nema ni struje u zidovima a ni mobitelaša ni wi-fija. Nakon tih tjedan dana češ osjetiti razliku života u elektromagentnom smogu i bez njega. Ovaj Pall kojeg spominjem je na kraju jednog predavanja rekao da se već sad vidi rapidni pad inteligencije a sa pojavom 5/6 G ode sve u racku. 99% je zombizirano, ove koji se neće dati će pokokati na bilo koji način.

Mikojan
Gost
Mikojan
21 dana prije

Vjerojatno su tako govorli kada je izmišljen parni stroj, motor sa unutarnjim izgaranjem, prvi radio. Ja nemam sa tim problem i mogu pogasiti sve el.mag. odašiljače na svijetu i što će se desiti ?

mario
Gost
mario
21 dana prije

Točno

KISIK
Gost
KISIK
21 dana prije

…i permanentno u gradovims. Efekt mikrovalne….za par mjeseci…izgore ti neuroni.

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
21 dana prije
Reply to  KISIK

Već sad je efekt mikrovalne jer je ova do 6 Ghz zaživjela, pričao je ovdje prije godinu dana CAN kako u Berlinu golubovi dezorjentirani stoje možeš ih rukom uhvatiti, ali nisu podigli na 60 Ghz, tad će skuhati već skuhana jaja u gradovima, takozvane jajare.

CAN
Gost
CAN
21 dana prije

Hehe…
Kao da je bilo jučer.
Uvode je na mala vrata:kako su i planirali:pod velom virusa 😉
Najveći Problem je dugotrajna izloženost.
Sterilnost i rakovi…nesanice-antidepresivi:
Sretoh Baku na dnevnoj bazi kljukala 18 komada!!! Smanjila kaže na 6 😉
Zomboidnost i gašenje svijesti i…tihi ubica je borg:damu yebem 7/9!!

Šta reći:
…leukemija se u švabiji od kompjuterizacije povećala za 750%…? I ¥ebeno teśko dokazati…od čega?
Pozdravčina

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
21 dana prije
Reply to  CAN

Nadam se da imaš tamo na selu manje elmag zraćenja, pozdrav i tebi.

piždro
Gost
piždro
21 dana prije

tako je buraz +

Malomorgen
Gost
Malomorgen
21 dana prije
Reply to  Blaza

mikrovalovka je puno štetnija nego 4g i 5g skupa….
a o nadzoru, to bi se dalo govoriti?

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
21 dana prije
Reply to  Malomorgen

Imat češ mikrovalnom prekriven kompletan planet, uskoro, uživaj.

Šumum
Gost
Šumum
21 dana prije
Reply to  Malomorgen

Stavi glavu u mikrovalnu i na vadi je dok se ne izljecis

Blaza
Gost
Blaza
21 dana prije
Reply to  Blaza

Sorry što sam lupila malo. Ja nemam mikrovalnu zato jer su mikrovalovi trebali poslužiti (I služili su) u vojnoj industriji. I prema svemu što nije dokazano ne-štetno i što se ljudima nameće bez pitanja imam otpor.

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
20 dana prije
Reply to  Blaza

Blažo, može biti i smrtonosna.
Ta tehnologija je prvenstveno razvijana u vojne svrhe.

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
21 dana prije
Reply to  Mikojan

Martin L Pall je sve objasnio.

KISIK
Gost
KISIK
21 dana prije

Do u detalj.

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
21 dana prije
Reply to  KISIK

Da.

Ernest
Gost
Ernest
21 dana prije

Znamo i ko vas uvjerava izdašnim argumetima. Nismo svi toliko glupi da nas možete manipulirati.

mario
Gost
mario
21 dana prije
Reply to  Ernest

Zagovaratelje 5g u staklene metropole gdje se mogu zračiti, cjepiti i transhumanizirati do mile volje, a ostale vratiti prirodi i selu

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
21 dana prije
Reply to  mario

Da.

Moreno
Member
Moreno
21 dana prije

Ima godinu dan da se Forani grčevito opiru 5G jer je presing u valovima počeja još lani prij korone. Kako je to relativno malo misto di svak svakoga zna teško će bit nać podmitljive lokalce za ovako nešto jer kad se radi o prostornim planovima i infrastrukturi onda je lako nać dil mištana koji bi imali direktne koristi pa bi to manjina na štetu većine progurala, ali 5G nikome tamo ne donosi koristi, a vjerojatno šteti svima.

Šumum
Gost
Šumum
21 dana prije
Reply to  Moreno

Odupirali su se i komizani americkom radaru pa je racan reka kad vas je moga zracit stari ruski 50 godina moze sad i novi americki . Bunili su se protiv 5g i pisali peticiju i nista. Kurbetina gradonacelnica zeli napravit smart city. A gradjani grada od 300 stanovnika mentalno zaostali cekaju sezonu. Cjepiva ima za svih nije nestasica posto je malo mjesto. takva je propaganda

Moreno
Member
Moreno
21 dana prije
Reply to  Šumum

Je, bunili su se Komižani protiv radara, ali bi pa tlak i zapuva šilok pa bi ih zamantalo, a to je bilo prij 20 godin dok je demokracija još bila mlada i verđina 🙂

matija
Gost
matija
21 dana prije

SMRAD.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
21 dana prije
Reply to  matija

matija, nemoj tako, samo oni Božanski nadahnuti mogu razumjeti izvanprostorne i izvanvremenske vizije ministra genijalca.
Istina je da majstori selektiraju najgore od najgorih i da ih dodatno dresiraju ali ovakve ne mogu “dobiti” bez da im nešto dodatno stavljaju u one subvencionirane obroke od 4 kune.😁

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
21 dana prije
Reply to  Mrčikola

Hehehe……..

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
21 dana prije

Depeša od eugušterkomisije je odaslana, prije godinu dana čini mi se, svima vladama jewropske unije da moraju do tog i tog datuma instalirati 5G u svima gradovima. Nedavno je kod nas vlada donjela zakon da se to oružje postavlja i u zabitima, vjerojatno im je bitna brzina bežičnog interneta u selu u kojem ima desetak stalnih žitelja, nije njima bitna brzina špijuniranja, sakačenja ili kokanja istim. Dakle zna se od kuda dolazi pritisak uvođenja tog oružja koje služi za totalni nadzor.

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
21 dana prije

a ovo kazaliste kako se zeli europu udaljiti od kine,hehe..da,tako sha nam svima zele uvesti kineski nacin nadzora.sha su nam sve prodali u povijesti kada se covjek nije mogao malo informirati.koliko ljudi po europi tjednima nije znao da je poceo 1.svjetski rat.dok netko na konju nije dojahao i prenio vijest.sad se sve moze jako brzo saznati..e sad,hocemo li postati veci idioti ili biti bolje informirani,to je drugi par rukavica.hvala.

mario
Gost
mario
21 dana prije

Nadzor i uništenje zdravlja

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
21 dana prije
Reply to  mario

Terminacija isto i onemogučavane kretanja onim koji se “cjepe” i na taj način se povežu sa 5G.

mario
Gost
mario
21 dana prije

Da kontrola

KISIK
Gost
KISIK
21 dana prije

Bez toga skyneta je zvijer golobrada.

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
21 dana prije
Reply to  KISIK

Hehehe, istina.

Puž
Gost
Puž
20 dana prije

Baš sam vidio odličnu snimku svemirskog smeča koje je preletjelo preko Portland, USA prije nekog vremena, kad se neki dijelovi Falcon7 nisu odvojili na vrijeme i nisu sagorjeli pri povratku u atmosferu… zgleda opako i kao da bi moglo nekom pasti i na kuću/glavu. A ekipa i dalje liže jaja debilu Musk-u i kretenu Gatesu koji je baš izašao u javnost sa govnom u vodi koju tako pije. Ne, ne šalim se! Vidio vijest… Inače još prije otpr.godinu dana sam tu naglašavao šta znači 5G, Elon Musk i Spacex… dobivao po 20-30 dislajkova. Dobijam i news-letter od Arthura Firstenberg koji je otprilike prvi shvatio ulogu 5G, starlink. (cellphonetaskforce.org) A u Hrvatskoj sam dosada vidio bar 10 peticija koje su išle protiv 5G i kao da su sve do jedne pokopane. Jedna je bila i na visini EU, pisao im, učinilo mi se kao da su samo uzeli novac da pokrenu ali onda namjerno “spremili u ladicu”… što me nažalost niš ne čudi. Pa kod nas ekipa glumi da skuplja lovu za djecu oboljelu od raka pa si to pospreme. Potpuno je normalno krasti građevinski materijal namijenjen porušenom podrućju. Kak sad stvari stoje sami bumo si morali osigurati živući prostor …… Pročitaj više »

obmdrngbiuneriubgtne
Gost
obmdrngbiuneriubgtne
20 dana prije
Reply to  Puž

Upoznati smo obojica koje je to oružje od kojeg nečeš moći pobjeći u gradovima i selima jer će njime SVE prekriti, čak i u divljini sateliti ti ostaju ko krvosljednici.

Драгогост
Member
Драгогост
21 dana prije

Наводим по личном искуству и литератури. Најагресивније зрачење је оно унутар самих објеката становања и то у време када се не покрећемо, за време спавања.
Мобилни, модеми, трафои, веш машине, па чак и енергетски водови зраче дуго на једно место. Што даље од спаваће собе. Зрачење базних станица се смањује када су ван видног поља, спуштена ролетна, зид.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
21 dana prije

Jedna od glavnih preokupacija političara u Hrvatskoj (dakako – i šire) jest što i kako poslije mandata. Nemaju svi ‘sreću’ pa da u Hrvatsku dođu s gaćama na štapu pa poslije ministriranja postanu direktori HRT, predsjednici uprave HT-a s plaćom od 250 000 kuna mjesečno poput zaboravljenog Mudrinića. Oleg Butković je poprilično odbojan lik, s nekim lopovskim naglaskom, jedan od onih kojem ne bi povjerovali niti kad bi odgovorio koliko je sati. U HDZ-u nema opstrukcija naredbi s vrha stranke, a ako ih ima, onda vrlo brzo dođe do ‘izbijanja afera’. ‘Afere’ služe za discipliniranje članstva i pokazni primjer za ono što se ne smije. Za razliku od lokalnih političara, čiji lopovluk nitko ne smatra bitnim, na njih nisu uperena svjetla dirigiranih medija, ovi tobože prvi političarski red mora paziti što radi. Plenkovićevi ministri se u toj pažnji nisu baš iskazali, njih petnaestak su u posjedu imali više nekretnina nego li ih ima u prosječnom selu. Oleg Butković je očito agent teleoperatera. Nitko ne bi riskirao jedno ovakvo razotkrivanje da nije tako. On to ne radi besplatno. Samo je pitanje za koju protuvrijednost radi – je li isplata u novcu, dijamantima, kriptovalutama, nekretninama. Samo jedan prosječni poreznik bi, da ga… Pročitaj više »

KISIK
Gost
KISIK
21 dana prije
Reply to  Son of Alerik

Dodao bih…da je cijela EU na istoj valnoj duljini…. a tko dirigira frekvencijom- da se iskopati. Do2025 bit će protuzakonito biti offline?;)

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
21 dana prije
Reply to  Son of Alerik

Sve stoji.

Ali, baš zato…ti i takvi ministri nemogu obavljati nikakva lobiranja!
Nitko im ništa ne vjeruje, a bilo kakvi pokušaji pritiska nailaze na jaki i momentalni otpor.
Ne bi im vjerovali ni da su u pravu, slučajno.

Iz čega proizlazi…da je HDZ, – potrošen.

Miki Maus
Gost
Miki Maus
21 dana prije

Tko je uopce dozvolio i s cijim pristankom na tu, od mnogih strucnjaka osporavanu tehnologiju, zbog svojih potecnijalnih vrlo stetnih djelovanja na ljudsko zdravlje.

Gdje je referendum o ovom pitanju, gdje je glas naroda?! Kvazi briga o zdravlju a 5G tehnologija je s pravom vrlo osporavana i od nekih zemalja zabranjena. Uostalom iz zgrade EU u Bruxellesu su ju morali maknuti jer su se politicka gamad brinula za svoje zdravlje, a nama se predstavlja kao nesto super.

Samo da zavrsi korona, padat ce vam antene, budite sigurni

mario
Gost
mario
21 dana prije
Reply to  Miki Maus

Točno, padati će im antene, ne može drugačije

Mikojan
Gost
Mikojan
21 dana prije
Reply to  mario

Ma da, kao prije nekoliko godina, protestirali protiv antena a onda se žalili da nemaju signala. Naša posla.

Max
Member
Famed Member
Max
21 dana prije

Sve je moguće.

emi
Gost
emi
21 dana prije

SVAKA ČAST HVARU!!

Slonica
Gost
Slonica
21 dana prije

Očito je jaka ekipa u Hvaru.
To da Butkovic može izvršiti pritisak veći nego sami teleoperateri je spin .On je samo kotačić u hijerarhiji koji se ne može preskočiti radi daljnjeg ugleda tvrtke

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
21 dana prije
Reply to  Slonica

Predlažem Vam da pročitate kako se obrukao lobista teleoperatera, a oni su zaista “izdašni” prema takvima, Ivica Puljić.

https://www.logicno.com/politika/stizu-vremena-demnatija-a-odgovornost.html

Slonica
Gost
Slonica
21 dana prije
Reply to  ZAGREPCANKA

ZAGREPACKA …ako mislite na link to je kandidat za gradonačelnika Ivica Puljak, a ne Puljić…toliko o tome…

U zadnjim komentarima brzate i griješite podosta…polako ali sigurno 🙂

Blaza
Gost
Blaza
21 dana prije
Reply to  Slonica

Tak je, packa-packa

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
21 dana prije
Reply to  Slonica

Poštovana, toliko je nebitno prezime tog “prepametnog” lika da može biti bilo kako, on je svoje kompetencije (?) pokazao i zaista se i iskazao.

Inače, ne vidjeh gdje Vi to vidite “moje zadnje komentare” u kojima brzam i griješim. No, dobro, Vama LP.

Slonica
Gost
Slonica
20 dana prije
Reply to  ZAGREPCANKA

Ako je Vama ‘nebitno “potpuno pogrešno osobu nasloviti onda je nepotrebno diskutirati.
To su stvari koje se uče u osmoljetki, a prihvatititi omašku je sasvim normalna pojava.
Ako je vama nebitno, meni još manje.
Lijep pozdrav takoder i Vama

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
20 dana prije
Reply to  Slonica

Poštovana, osobno mi je nebitno, u tekstu u linku sve je precizno upisano, a ovu malu moju grešku ne treba uzimati kao ključnu, treba se držati bitnog, zar ne? Eto ja se Vama osobno ispričavam što Vas je zasmetala moja pogreška slova u imenu ovog “prepametnog” lobiste.
LP

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
21 dana prije

Mobiteli zrace,zato po zakonu moraju staviti slusalice sa svakim prodanim mobitelom. Kao manje je stetno…
Zivimo u jebenoj mikrovalnoj pecnici i samo podizu temperaturu.

mario
Gost
mario
21 dana prije

Točno

Malomorgen
Gost
Malomorgen
21 dana prije

nije točno…. 😎

bumbar
Member
Trusted Member
bumbar
21 dana prije

Koliko su zakoniti akti i odluka lokalne uprave i samouprave grada Hvara u ovom predmetu dosta je upitno. To bi trebalo pitati Plenkovića jer hrvatska javnost nije informirana o tome što je on potpisao u ime hrvatskih građana.
Pri samom kraju predsjedanja Vijećem EU, 9.6.2020.Plenković je stavio potpis na ZAKLJUČKE O IZGRADNJI DIGITALNE BUDUĆNOSTI EUROPE.
Tekst pod naslovom: “IZGRADNJA DIGITALNE BUDUĆNOSTI EUROPE – VIJEĆE USVOJILO ZAKLJUČKE” može se naći na internetu.
U tekstu se ističe i utjecaj digitalne transformacije za borbu protiv pandemije bolesti COVID-19 i njezina ključna uloga u razdoblju oporavka nakon pandemije.
Zvuči bezazleno, no zapravo Vijeće najavljuje REPRESIJU I ZATVOR za svakoga tko RAZOTKRIVA OPASNOSTI ZA ZDRAVLJE od 5G mreže.
U točki 36. ovog teksta ističe se, u okviru širenja novih tehnologija 5G/6G kao važno DA SE SAČUVA SPOSOBNOST SNAGA PRINUDE I REDA, SNAGA SIGURNOSTI, TE SUDSKIH VLASTI U PRIPRAVNOSTI VRŠENJA NJIHOVIH OVLASTI S OBZIROM NA VODEĆE MEĐUNARODNE SMJERNICE KOJI SE TIČU UČINAKA MREŽE 5 G , A POSEBNO S OBZIROM NA TVRDNJE PREMA KOJIMA BI (TE MREŽE) BILE PRIJETNJA ZDRAVLJU I DA SU POVEZANE S EFEKTIMA COVID-19.
https://data.consilium.europa.eu/doc/document/ST-8711-2020-INIT/en/pdf

mario
Gost
mario
21 dana prije
Reply to  bumbar

Zločinci i zombirani poslušnici protiv 10 posto svjesnih, jako neravnopravno

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
21 dana prije
Reply to  bumbar

+

Puž
Gost
Puž
20 dana prije
Reply to  bumbar

Il crta iz grada il sabotazha

Lovrenko Hađina
Gost
Lovrenko Hađina
21 dana prije

5G MREŽA JE VOJNO ORUŽJE KOJE RAZARA STANICE LJUDSKOG ORGANIZMA I DJELUJE KANCEROGENO NA ZDRAVLJE LJUDI.
SA SATELITA SIGNAL NE MOŽE DOĆI DO HAARP ANTENE NA ZEMLJI BEZ DA SE U STRATOSFERU IZBACUJU ALUMINIJSKE NANO ČESTICE KAO VODIČ. ALUMINIJSKE NANO ČESTICE KOJE MOGU IZAZVATI TRAJNU UPALU MOZGA TAKO PADAJU PO LJUDIMA NA ZEMLJI GDJE GOD POSTOJI 5G MREŽA.

Mikojan
Gost
Mikojan
21 dana prije

Evo šta urade pametni telefoni, kompjuteri, internet “informacije”, žalosno za čitati.

Šumum
Gost
Šumum
21 dana prije

Neznam koje veče smeče ministar ili eu parlamentarac. Da covjek zagovae izlazaki iz eu i inda se kandidira za eu parlament i onda dobije navidno glasove. To samo pokazuje kako je korumpiran i kako su izbori namjesteni

Ive
Gost
Ive
21 dana prije

Pitanje je sa koliko nula su ti „izdašnim argumentima“ ipak se radi o ZLOCINACKOM HDZ-u.

Mali Mujica
Gost
Mali Mujica
21 dana prije

Da se priključe na privatnu 5G i ministar i šef von Anemični trebaju pod hitno dugačke antene od najmanje 35 cm.

piždro
Gost
piždro
21 dana prije

Sa Swiss državne webstranice: 5G MREŽA: TRENUTNO STANJE, RIZICI I OPASNOSTI Sve o novom staničnom(predajnom) standardu u Švicarskoj, 5G antenama i mjerenjima BRZO PROŠIRENJE 5G U posljednjih 5 godina, mobilni podatkovni promet u Švicarskoj se udvostručio svake godine. Izgradnjom novih antena s 5G, industrija želi utrti put novom standardu mobilne komunikacije. Davatelji usluga žele smanjiti granične vrijednosti antena za mobitele. Ali koje su posljedice veće izloženosti zračenju? Što znanost danas zna o opasnostima zračenja mobitela? BRIGA O RIZIKU “Stop 5G” je ono što protivnici kažu. Neki se od njih boje nove tehnologije. Liječnici i znanstvenici također upozoravaju na moguće zdravstvene posljedice. Otpor raste u mnogim zajednicama: stanovnici prosvjeduju protiv novih antena s prigovorima. Jesu li rasprave o 5G samo taktike zastrašivanja ili čak teorija zavjere? ŠTO JE 5G? 5G naziv je novog standarda za mobilne komunikacije koji je uveden u Švicarskoj 2020. godine, a namijenjen je zamjeni 4G-a. 5G je kratica za najnoviju generaciju celularnih komunikacija, koja donosi brže podatkovne veze. 5G standard radi s visokofrekventnim mikrovalnim pećnicama. NOVE FREKVENCIJSKE OBLASTI Standard mobilne komunikacije 5G radi s frekvencijskim opsegom u mikrovalnom području od 6 do 100 gigaherca (GHz). Mikrovalne pećnice od 20 GHz imaju vrlo kratke valne duljine. Frekvencija je… Pročitaj više »

roberto
Gost
roberto
21 dana prije
Reply to  piždro

++++

Mrčikola
Gost
Mrčikola
21 dana prije
Reply to  piždro

piždro, sve je izglednije da bi sve ove G tehnologije trebalo preskočiti i da bi ovoj Dolini suza najbolje pomogla tehnologija koju promovira Subaru i koju je nekad promovirao Ivo nuklearac, onu koja postiže najbrže rezultate u slanju Bogu na istinu i ne pravi razliku između proizvođača i konzumenata.

piždro
Gost
piždro
21 dana prije
Reply to  Mrčikola

Moj Mrči i roberto stvarno dolini suza, šta reći dalje… jer demončine su davno preuzele planet u svim elementima. a mi se uzdamo u čuda, kojih nema…prošlo je davno 5 preko dvanest a pomoć se ne nazire..možda, tek ako se uspavani probude, možda.. pozz i ugodan dan

obmdrngbiuneriubgtne
Gost
obmdrngbiuneriubgtne
20 dana prije
Reply to  Mrčikola

Mrči, hehehehe…………

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
21 dana prije
Reply to  piždro

“elektrosmoge” ?

“latencije” ?

Ja ne tvrdim da opasnost ne postoji.
Ono što je sigurno utvrđeno su razlike u štetnosti između ionizirajućeg i neionizirajućeg zračenja.

I znam kako je to počelo: Kinezi su bili godinama napredniji u 5G, pa su Ameri ‘pustili ovu spiku’, mada je bilo očito da, ako želiš reći nešto o 5G, – prvo je moraš posjedovati, a da bi je testirao.

Imamo i jednu prednost: Nema više: građani “bi bili izloženi”.
Nego građani JESU izloženi.
Hrpa gradova sad već ulazi u treću godinu korištenja 5G.
Ima li tamo, neznam, više tromboza? Više moždanih udara?
Moralo bi se nešto vidjeti u medicinskim podacima.

piždro
Gost
piždro
21 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Lucija imam tekstova koji su pono žešći poput Subaru viđenja, al nisam namjerno stavio to(ovo je puno blaže i pripada vlastoljubcima) da ne pritsikam na ionako opterećenu posvjest i novolje moderna čovjeka.. danas je na čovjeka natovareno opasnosti, da netreba nikakva ‘žetva’ duša i vrući rat … a propos onih knjiga i autora: 1.Holy Blood, Holy Grail: The Secret History of Christ & The Shocking Legacy of the Grail Baigent, Michael, Leigh, samo sto je kod mene njem.izdanje i Baigent 2.Michael, Richard Leigh. Naslov: Kad je Crkva izdala Boga. Vladavina terorizma inkvizicije …sve u svemu – varani smo od varana ko male bebe

obmdrngbiuneriubgtne
Gost
obmdrngbiuneriubgtne
20 dana prije
Reply to  piždro

+, “varani smo od varana ko male bebe” hahaha, dobra buraz.

piždro
Gost
piždro
21 dana prije
Reply to  Lucija, prva

davno sam posla repliku.. ko zna zagubilo se u putu

obmdrngbiuneriubgtne
Gost
obmdrngbiuneriubgtne
20 dana prije
Reply to  piždro

Odlićno ti je ovo buraz.

B7ranko Spehar
Gost
B7ranko Spehar
21 dana prije

Velika greška u odgovoru “POŠTOVANI”Butković to nije samo još jedna lopina.

Jon
Gost
Jon
21 dana prije

Oleg 5G Butković

Zelinčanka
Zelinčanka
21 dana prije

Bravo Hvaru! I autorici!

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
21 dana prije

Štetne posljedice tzv. “cijepljenja” (zapravo genskoga tretmana) su kratkoročne, srednjoročne i dugoročne. Sada se očituju kratkoročne posljedice (poput anafilakse i sl.), i već počinju i srednjoročne posljedice (stvaranje ugrušaka, koji mogu izazvati srčani udar, plućnu emboliju, moždani udar, trombozu…), a kroz oko pola godine do dvije godine počet će dugoročne posljedice (autoimune bolesti, zloćudne bolesti i td.). Naravno, sve će se to pripisati, i već se pripisuje, “novim sojevima”. A ti tzv. “novi sojevi” u zbilji NE postoje – radi se o reakcijama na cijepljenje. Primjerice, AZ je počela procjepljivati u UK, Brazilu i u JAR-u još u prosincu. I od tada se govori o “novim” sojevima, čak su dobili i imena “britanski”, “brazilski”, “južnoafrički” soj. A zapravo se radi o posljedicama genskoga tretmana s mRNK, koja daje informaciju našim stanicama (konkretno, ribosomima) da stvaraju proteine koji čine – virus. I s obzirom da se radi o informaciji, koja se NE može više poništiti (“delete”), naše stanice stalno iznova stvaraju viruse. Virus se inače NE može prenijeti samo tako, između ljudi, kao što se već godinu dana ustrajno želi nametnuti. Viruse stvaramo sami. Bilo zbog informacije “iznutra” (poput mRNK), bilo zbog toksičnih utjecaja iz okoline (poput stresa, nedostatka socijalizacije, izostanka… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
21 dana prije
Reply to  Legendarni Grk

Dugoročne posljedice počinju na slijedeću zimu, epidemija

mario
Gost
mario
21 dana prije
Reply to  mario

Moderna kuga

obmdrngbiuneriubgtne
Gost
obmdrngbiuneriubgtne
20 dana prije
Reply to  mario

+

obmdrngbiuneriubgtne
Gost
obmdrngbiuneriubgtne
20 dana prije
Reply to  Legendarni Grk

+. “Primjerice, AZ je počela procjepljivati u UK, Brazilu i u JAR-u još u prosincu.
I od tada se govori o “novim” sojevima, čak su dobili i imena “britanski”, “brazilski”, “južnoafrički” soj.
A zapravo se radi o posljedicama genskoga tretmana s mRNK, koja daje informaciju našim stanicama (konkretno, ribosomima) da stvaraju proteine koji čine – virus.”

Busola
Member
Member
Busola
21 dana prije

5G i 6G kao mreže uopće nisu tu u svrhu bolje komunikacije među ljudima nego za nadgledanje i kontrolu ljudi koji itekako mogu djelovati na svijest čovjeka.

Uska je povezanost 5G i 6G sa umjetnom inteligencijom, koronavirusom (“slučajno”…) i željom da ljudsko tijelo postane jedan mali radioprijemnik koji će primati i odašiljati podatke. Tko ne vjeruje ovome taj je neupućen , a zbog toga dajem vrlo jednostavan i ozbiljan znanstveni tekst na ovu temu.

Rad je pod prisilom povučen s mnogih znanstvenih site-ova iako nije rađen za obične ljude nego za korporacije s temom kako upravljati ljudima preko 5G i 6G

https://www.biolifesas.org/biolife/wp-content/uploads/2020/07/FIORANELLI-RETRACTED.pdf

obmdrngbiuneriubgtne
Gost
obmdrngbiuneriubgtne
20 dana prije
Reply to  Busola

+

ghjhjgh
Gost
ghjhjgh
21 dana prije

zato što debela svinja ne razmišlja o drugim ljudima, djeci i budućnosti, a nema hrabrosti odstupiti, pa je spreman PRODATI SVE da bi još malo više žderao po restoranima i nosio lakirane cipele. Eto zato svi trebamo pokrepavat i biti izloženi neodgovarajućim elektromagnetnim zračenjima.

mario
Gost
mario
20 dana prije

To je sve plan i cilj znase koga.
Pa sta mislite u hlačama zašto se nalazi djep blizu testisa,?
Zato da kad stavite mobitel u djep da vam zrači, i utječe na plodnosti.
Nismo ni mi ovce da ne znamo,
Pametnom dosta

Poyy

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
20 dana prije

Jedna 5G antena ima 5 kg bakra i pola kilograma PLATINE!
Samo kažem!
Cjenik otkupa metala:
BAKAR 26,00 kn/kg
PLATINA 8.094,44 kn za polugu od platine – 50 grama

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
20 dana prije
Reply to  ZAGREPCANKA

Zamisli koliko bi im platine onda trebalo jer planiraju milijune antena.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik