fbpx

Zašto ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, vrši nezakoniti pritisak na Grad Hvar zbog 5G? Zar ga teleoperateri uvjeravaju „izdašnim argumentima“?

Oleg Butković

Gradsko vijeće Hvara je jednoglasno donijelo odluku o zabrani uvođenja 5G dok se neovisnim znanstvenim studijama ne dokaže kako uvođenje te tehnologije neće imati štetne učinke na zdravlje i okoliš.

GRAD HVAR PRVI U HRVATSKOJ ODBIO 5G MREŽU

Hvar se želi pozicionirati kao ekološka destinacija, sunca, čistog mora,  koja gostima iz cijelog svijeta nudi zdravu domaću, organski uzgojenu hranu te prekrasnu prirodu bez suvišnog elektromagnetskog zagađenja. To je odmor od uobičajenog, nezdravog, užurbanog načina života, i gosti to danas sve više traže. Ne putuju tisuće kilometara da bi cijeli dan „ visili „ na mobilnim uređajima, ne trebaju im brzine prijenosa podataka koje nudui 5G. Grad Hvar time je slijedio primjer Bruxellesa, grada koji je sjedište EU institucija, Geneve koja je sjedište Svjetskae zdravstvene organizacije i mnogih međunarodnih institucija koji su također odlučili kako im nije potrebna 5G mreža niti dodatno elektromagnetsko zračenje koje ona donosi.  Usprotivili su se i brojni talijanski turistički gradovi i općine, strahujući kako im se uvođenje 5G može negativno odraziti na turizam.

Istu donosi sve više jedinica lokalne samouprave diljem Europe i svijeta. (Link)

Hrabra odluka Grada Hvara, donijeta u najboljem interesu njegovih žitelja i gostiju, jako je zasmetala teleoperatere i njihove lobiste. Očekivano, pokrenuta je „mašinerija“ i krenuli su žestoki pritisci na Gradsko vijeće Hvara.

Ministar Mora prometa i infrastrukture Oleg Butković, uputio je službeni dopis  koji je naslovio:  “Nadzor zakonitosti Odluke o baznim stanicama telekomunikacijske infrastrukture i uvođenja 5G tehnologije”.Gospodin ministar si je samoinicijativno dodijelio pravo vršenja “ nadzora zakonitosti “ nad legalnom odlukom jedinice lokalne samouprave. Nije važno što tine eklatantno krši Europsku povelju o lokalnoj samoupravi i hrvatske zakone, što uzurpira pravo “ nadzora zakonitosti” koje pripada drugoj instituciji, važno je zastrašiti, pokazati samovolju, pokazati da su komercijalni interesi teleoperatera iznad svih drugih interesa građana Hvara  i prava  njihovih izabranih predstavnika lokalne vlasti.

 

Na dopis ministra Butkovića reagirao je Ured zastupnika u Europskom parlamentu, gospodina Sinčića.  Njegov dopis prenosim u cijelosti:

“Poštovani,

građani Hvara obratili su se na moj EU ured i upoznali me s Vašim dopisom, KLASA: 023-01/20-01/71, UBROJ: 530-07-21-5, Zagreb, 10. veljače 2021., naslovljenim na Grad Hvar, Gradsko vijeće Grada Hvara.

Kao “Predmet”  vašeg dopisa naveli ste “Nadzor zakonitosti Odluke o baznim stanicama telekomunikacijske infrastrukture i uvođenja 5G tehnologije”. Taj naslov sugerira kako je vaše Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (dalje u tekstu: MMPI) ovlašteno vršiti nadzor nad zakonitošću odluka jedinica lokalne i regionalne samouprave.

Kao zastupnik Hrvatske u EU Parlamentu i član njegovog Odbora za okoliš, zdravstvo i sigurnost hrane (ENVI), želio bih vas upozoriti kako je ovim dopisom vaše Ministarstvo prekoračilo svoje ovlasti jer niti Zakonom o ustrojstvu i djelokrugu tijela državne uprave, niti Zakonom o elektroničkim komunikacijama (dalje u tekstu: ZEK) nije utvrđeno pravo MMPI da nadzire zakonitost akata i odluka lokalne uprave i samouprave u ovom predmetu.

MMPI Odluku Gradskog vijeća Grada Hvara podvodi pod čl. 25. ZEK-a, što je potpuno krivo tumačenje sadržaja kako spomenutog članka, tako i Odluke, budući da čl.25. ZEK-a propisuje proces donošenja prostornih planova i planiranje u njima elektroničke komunikacijske infrastrukture. Nadalje, Zakon o zaštiti od neionizirajućega zračenja i temeljem njega donesen Pravilnik o zaštiti od elektromagnetskih polja, svojom općom normom utvrđuju samo najviše dopuštene granice elektromagnetskih polja. Niti u jednom aktu ne postoji ograničenje lokalne uprave i samouprave da svojim aktima ove granice propišu niže od najviše dopuštenih ili da poduzmu druge mjere predostrožnosti u cilju zaštite stanovništva. Upravo odredba čl. 25. ZEK-a daje za pravo i obvezu jedinicama lokalne samouprave da vode brigu o zaštiti ljudskog zdravlja, zaštiti prostora i očuvanju okoliša.  Ako jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave imaju to ovlaštenje u procesu donošenja prostornih planova i planiranju elektroničke komunikacijske infrastrukture, onda ga pogotovu imaju u svojim redovitim nadležnostima. U dopisu se potpuno krivo prikazuje i citira rješenje Ustavnog suda RH i obrazloženje se prikazuje kao odluka. Odluka Ustavnog suda RH nema nikakve poveznice s predmetnom odlukom Gradskog vijeća Grada Hvara, jer se odnosi na odluku US RH kojom utvrđuje kako se neće pokretati postupak ocjene ustavnosti jednog pojedinačnog akta. Kao što se navodi u citiranom obrazloženju ove odluke, ovlasti lokalne samouprave u dodijeljenim  im nadležnostima mogu se ograničavati samo zakonom. To propisuje i Europska povelja o lokalnoj samoupravi koja je u svojoj pravnoj biti međunarodna konvencija, potpisana i ratificirana od strane Republike Hrvatske i kao takva u hijerarhiji pravnih normi nalazi se iznad nacionalnih zakona. Skrećem Vam pozornost na čl. 4. navedene Povelje (odnosno čl. 4. st. 4.  Zakona o potvrđivanju Europske povelje o lokalnoj samoupravi) koji glasi: “Nadležnosti koje su povjerene lokalnim jedinicama moraju biti, u pravilu, potpune i cjelovite. Njihovo obavljanje ne smije biti onemogućeno ili ograničeno od neke druge središnje ili regionalne vlasti, osim kada to dopušta zakon”. (https://narodnenovine.nn.hr/clanci/medunarodni/1997_10_14_95.html)

Želio bih vam skrenuti pozornost kako su EU povelju o lokalnoj samoupravi verificirale sve članice EU. Upravo je ta Povelja bila temelj za donošenje odluke o moratoriju na uvođenje 5G regiji i gradu Bruxellesu, brojnim talijanskim i francuskim gradovima i općinama, kao i nekim jedinicama lokalne samouprave u drugim EU članicama. Pretpostavljam kako se možete složiti samnom, da EU povelja o lokalnoj samoupravi daje ista prava građanima Bruxellesa i građanima Hvara, jer upravo joj je to svrha i cilj. Vaš dopis Gradskom Vijeću Grada Hvara smatram direktnim kršenjem čl. 4. Povelje i nezakonitim pritiskom institucije središnje vlasti na Grad Hvar, kako bi se toj jedinici lokalne samouprave onemogućilo donošenje odluke iz njezine nadležnosti, propisane u čl.19. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 150/11, 144/12, 19/13, 137/15, 123/17, 89/19, 144/20). (https://www.zakon.hr/z/132/Zakon-o-lokalnoj-i-podru%C4%8Dnoj)

Kao članu Europskog parlamenta obveza mi je zalagati se za striktno poštovanje EU legislative. Smatram svojom dužnošću upozoriti nadležne EU institucije na kršenje Europske povelje o lokalnoj samoupravi, posebno ako ono dolazi od strane službenog tijela središnje vlasti. O nezakonitom pritisku Ministarstva mora, prometa i infrastrukture na Grad Hvar, kao i gospodina ministra Olega Butkovića, potpisnika gore navedenog dopisa, obavijestit ću europarlamentarni Odbor za okoliš, zdravlje i sigurnost hrane (ENVI) kojeg sam član, te Ured Europskog pravobranitelja (European Ombudsman).

Nije ovo prvi nezakoniti pritisak Olega Butkovića na jedinicu lokalne samouprave. Isto je pokušao učiniti na Skupštinu Grada Zagreba 2016. Kao tehnički ministar u tada tehničkoj Vladi tadašnjeg premijera Tihomira Oreškovića drsko je od  Skupštine  Grada Zagreba tražio  suspenziju Odluke Gradske Skupštine o Izmjeni GUP-a,  kojom se u čl. 44 GUP-a Zagreb propisani  kriteriji za postavljanje uređaja elektroničke komunikacijske infrastrukture, odnosno antenskih sustava baznih stanica (zabrana postavljanja u zoni niskogradnje, obaveza da antenski stup bude najmanje 12 m iznad svih građevina u krugu 100m, granice zračenja kao u Švicarskoj).

Da podsjetim, navedena Izmjena GUP-a  bila je rezultat provedene javne rasprave u kojoj je sudjelovalo više tisuća građana Zagreba sa zahtjevom da se definiraju uvjeti pod kojima tele operateri mobilne telefonije mogu postavljati svoje antene na području Grada Zagreba. Ovako veliki interes za ovu temu nastao je kao posljedica nedostatka kvalitetne legislative (bezakonja) koje je vladalo ,a nažalost  vlada i danas jer teleoperateri jednostavno ignoriraju GUP, a nadležne institucije ne reagiraju.  Posljedica ovakve situacije je nezadovoljstvo građana, brojne ekscesne situacije u kojima vrlo često mora intervenirati policija da bi „smirila“ uznemirene građane, ili angažman zaštitarskih službi.

Naravno, nakon što su tele operateri postali svjesni odredbi koje je propisala navedena Odluka Gradske skupštine Grada Zagreba, uslijedila je žestoka reakcija. Tadašnja Udruga mobilnih teleoperatera Hrvatske (UKPH)  čiji je predsjednik Sandro Baričević postao poznat po povezanosti sa slučajem registriranja tvrtki u poreznim oazama „Panama papers“.  (Link) (Link)

Očito je tada uspio  “uvjeriti“ Olega Butkovića da službenim dopisom  izvrši nezakonit pritisak  i naredi Gradskoj skupštini suspenziju njezine legalne odluke. Sandro Baričević, kao predsjednik navedene udruge teleoperatera, bio je predvodnik medijske hajke na saborskog zastupnika Miru Bulja koji je počeo upozoravati na otvoreno pogodovanje telekom sektoru.

Sandro Baričević odavno više nije predsjednik UKPH, ali ministar Oleg Butković ne odustaje od kršenja zakona kako bi pogodovao teleoperaterima. Očito su ga teleoperateri uvjerili dovoljno “izdašnim” argumentima.

Nadajmo se da će ga prijava zastupnika u Europskom parlamentu, gospodina Ivana Vilibora  Sinčića, uvjeriti u to kako bi, kao ministar trebao dati prioritet poštovanju hrvatskih zakona kako se ne bi trebalo postupati po odredbama Kaznenog zakona RH.

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
158 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Milica
Gost
Milica
4 mjeseci prije

dok se neovisnim znanstvenim studijama ne dokaže kako uvođenje te tehnologije neće imati štetne učinke na zdravlje i okoliš.

Po istoj logici treba ugasiti kompletnu mobitel mrezu
Zasto nisu dosljedni ???

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
4 mjeseci prije
Reply to  Milica

Nije dobro komentirati a ništa ne znati. Molim Vas ne zamjerite, ali savjetujem, učite, zbog sebe. Rezolucija Vijeća Europe 1815/2011 „Potencijalne opasnosti od elektromagnetskih polja i njihov utjecaj na okoliš“ http://assembly.coe.int/nw/xml/XRef/Xref-XML2HTML-en.asp?fileid=17994 u točki 8.4.4. propisuje da se antenski sustavi mobilnih mreža ne postavljaju jedino samo prema interesima teleoperatera, nego u… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
4 mjeseci prije
Reply to  ZAGREPCANKA

Vratio se lazov koji nas je uvjeravao jos prosle godine da su svi kabalisti pohapseni, objeseni i zamjenjeni dvojnicima! Medutim ti tvoji “dvojnici” nas ubise bolje od orginala! Kako te nije vise sram bilo sto komentirati?? STIDI SE sto si sirio lazni optimizam i tako narusavao mogucnost da ljudi ustanu… Pročitaj više »

obmdrngbiuneriubgtne
Gost
obmdrngbiuneriubgtne
4 mjeseci prije

+

Malomorgen
Gost
Malomorgen
4 mjeseci prije
Reply to  Milica

pa nek budu brez 5G……uskoro ce cviliti zašto oni nemaju…. kad se 5G razvije po ewropi, gosti če tražiti brze komunikacije….. gubiš goste i šteta u gospodarstvu…..

Miki Maus
Gost
Miki Maus
4 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Radi “zdravlja” se urusava svjetska ekonomija, a ovdje radi nesto novaca se ugrozava ljudsko zdravlje

Rope
Gost
Rope
4 mjeseci prije
Reply to  Miki Maus

Tocno

Oli
Gost
Oli
4 mjeseci prije
Reply to  Miki Maus

+

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
4 mjeseci prije
Reply to  Miki Maus

Upravo saznah Butković sa svitom u Delnicama, orgijaju u parku. Ne bih se iznenadila da se dogovara(ju) oko 5G! Valja i taj čisti, predivan dio Hrvatske, Gorski Kotar, zagaditi. Baš danas pričamo, pa mi danima već ne čujemo pjevanje ptica a drveća, voća i cvijeća oko nas ko u priči.… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

5g, maske, GMO, vakcine ostavljamo vama dičnim građanima budućih metropola

ritmu
Gost
ritmu
4 mjeseci prije
Reply to  mario

Zračenje ubija viruse. Što je više zračenja manje je Covida.

Šumum
Gost
Šumum
4 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Pa jelti vec bilo receno da ne prekidas s fruljenjem curca roditeljki i ne siris zarazu po tipkovnici

Malomorgen
Gost
Malomorgen
4 mjeseci prije
Reply to  Šumum

dobro ti ide fruljenje…. izgleda da si pun iskustva😎

mirko
Gost
mirko
4 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Aj ne seri.

RENEW
Gost
RENEW
4 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Problem je, ker bodo norci nosili telefone na svojem telesu. To se ne dela. Še 3G mora biti v torbici in ne v žepu. Ko uporabljam 4G pametni telefon ga postavim na krožnik, da se ga dotikam samo s prsti. S seboj ga pa nesem zelo redko. Potem pa obstaja… Pročitaj više »

DZD
Gost
DZD
4 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Zašto sad dolaze na Hvar, a nema 5g?

noname
Gost
noname
4 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

kakav hebeni turizam to više nećete gledat

Stara kuka
Gost
Stara kuka
4 mjeseci prije
Reply to  Milica

Milice da imaš imalo pojma o tematici ne bi blebetala ovako bez veze. Lijepo se ti prvo malo obrazuj, pa onda se pokušavaj praviti pametna. Živa bila. A što se gašenja mobilne mreže tiče, shvaćam da bi ti jto bio veliki životni problem. Puno kompliciranije i nepraktičnije bi bilo uploadati… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Dobar

Stara kuka
Gost
Stara kuka
4 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Živ bio Đuro. vidim prebolio si kovid pa opet smiješ navaliti na sendviče.

KISIK
Gost
KISIK
4 mjeseci prije
Reply to  Milica

Zašto?

Oli
Gost
Oli
4 mjeseci prije
Reply to  Milica

I treba

Nonwo Nonwo
Member
Famed Member
Nonwo Nonwo
4 mjeseci prije
Reply to  Milica

POBJEDA GRAĐANA Teleoperateri uklanjaju bespravno postavljene antene u DubrovnikuGrad je odlučio prisiliti teleoperatere da ih sami uklone – u protivnom slijede milijunske kazne
Petak, 26.02.2021, 19:11,SD

Nonwo Nonwo
Member
Famed Member
Nonwo Nonwo
4 mjeseci prije
Reply to  Milica

PEARL-CHAIN EFFECT-5G zračenje(ali i 4G ) Eritrociti,biološka tkiva-umjesto normalne distribucije,rasporeda slažu se u “lance perli”,formiraju se molekule dipoli(polarizirane). PEARL-CHAIN EFFECT (Schwan 1982; Takashima and Schwan 1985). Pearl chains have been formed with biological materials such as erythrocytes . Under the influence of RF electric fields, electrical charges tend to accumulate… Pročitaj više »

obmdrngbiuneriubgtne
Gost
obmdrngbiuneriubgtne
4 mjeseci prije
Reply to  Nonwo Nonwo

+

Nonwo Nonwo
Member
Famed Member
Nonwo Nonwo
4 mjeseci prije
Reply to  Milica

5G: Health Risks, Surveillance and BioWeaponry – Lena Pu (Sept 2019)
This is so powerful. The best presentation on 5G

Listening to Lena Pu is like listening to the smartest scientist out there in our world.

Brilliant information. Thank you.Nonwo Nonwo
Member
Famed Member
Nonwo Nonwo
4 mjeseci prije
Reply to  Nonwo Nonwo
obmdrngbiuneriubgtne
Gost
obmdrngbiuneriubgtne
4 mjeseci prije
Reply to  Nonwo Nonwo

+

mirko
Gost
mirko
4 mjeseci prije
Reply to  Milica

Ako si normalan…Ti imas neke probleme…

KISIK
Gost
KISIK
4 mjeseci prije
Reply to  Milica

UKINIT KORISNIKE !!!!!!!!

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 mjeseci prije
Reply to  Milica

Prije 45 godina su to sve znali, a “napredni” de8ili te i danas nazivaju teoretičarom zavjera kad im pokušaš skrenut pažnju.

obmdrngbiuneriubgtne
Gost
obmdrngbiuneriubgtne
4 mjeseci prije
Reply to  rimtu

+

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 mjeseci prije
Reply to  rimtu

Slično je i kod mene, zadnjih 15ak godina pokušavam “doprijeti” do nekih meni dragih ljudi. S ne baš prevelikim uspjehom.
Ovo u Austriji, ako im prođe, će sigurno implementirat dalje.

Coca Corona
Gost
Coca Corona
4 mjeseci prije
Reply to  Milica

TROLOLO?

vendetta
Gost
vendetta
4 mjeseci prije

dobar hdzovac je mrtav hdzovac

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije
Reply to  vendetta

Zločinac podržava uništenje zdravlja ljudi i pogotovo djece, bezdušno smeće

branimir zrilić
Gost
branimir zrilić
4 mjeseci prije
Reply to  mario

Kad smo već kod djece jutrašnji demant jedne majke me je i osobno dirnuo pošto sam proživio slično životno iskustvo(smrt 12g kćerkice) .Već smo i zaboravili kako su prije desetak dana prilikom izvješća o preminulima od posljedica kuronia virusa do u besvijest ponavljali da je među preminulima i 12.g djevojčica.Čak… Pročitaj više »

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
4 mjeseci prije
Reply to  vendetta

pripazi,kolega.portal ovakve vrste je sigurno na promatranju tajnih sluzbi.a koliko trollova je navalilo mislim da se nadzor pojacao.hvala i svako dobro.

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
4 mjeseci prije
Reply to  Tucker Carlson

Apsolutno točno.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
4 mjeseci prije
Reply to  Tucker Carlson

ovo me nasmijalo…… daj beži

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
4 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

ajde drago mi da sam te malo razveselio.hvala p.s. ne idem nigdje i informiraj se.

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 mjeseci prije
Reply to  Tucker Carlson

To nije on.
Original ima veliko početno slovo i normalan je lik.

piždro
Gost
piždro
4 mjeseci prije
Reply to  Tucker Carlson

pa tucker od svih nas, vidio si da se prva ‘milica’ javila za riječ.. misliš da je to neka nova “milica”, il tu već standarni poznati nwo trol?!

Oli
Gost
Oli
4 mjeseci prije
Reply to  vendetta

Kao i pandur

Šumum
Gost
Šumum
4 mjeseci prije
Reply to  vendetta

Onda je i franjo dobar. Naprema blenkiju i žnjokiju sigurno je

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
4 mjeseci prije

Pitanje dana kad ce “pokleknuti” pod tezinom novca…

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije

Bezdušna prazna narcisoidna smeća žrtvuju i vlastitu djecu za nešto novca i kvazi ugleda

Franko
Gost
Franko
4 mjeseci prije
Reply to  mario

Baš tako, a nisu svjesni, da žrtvuju i same sebe za NIŠTA. Možda samo za njihov bol, koji če sigurno i njima sve promenit.

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije

Najžešči protivnici 5G stalno imaju mobitel na uhu a drugi dežura u džepu. Jednostavno ugasiti sve mreže na 15 dana (shutDown) pa da čujemo reakcije na tišinu u prirodi. Da li je 5G štetan, sve je štetno što nije prirodno a i u prirodi ima vrlo štetnih tvari i biljaka… Pročitaj više »

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
4 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

ja osobno imam problema sa 5g mrezom ne radi zdravlja,vec radi toga sha ce on posluziti za puno kvalitetniji nadzor nad ljudima i radi sha brze odradjene cenzure.ovo za zdravlje me ne zanima,upravo sam pripalio cigaretu.hvala.

Šumum
Gost
Šumum
4 mjeseci prije
Reply to  Tucker Carlson

Pa nemoj palit sigrete izazvvat ces pozar na portalu

CAN
Gost
CAN
4 mjeseci prije
Reply to  Tucker Carlson

Isto.

Blaza
Gost
Blaza
4 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Mozda nije toliko problem stetnosti 5G mreže(vjerojatno malo stetnija od 4G) koliko je problem nametanja nečega što ljudi ne zele iz pozicije koja nema pravo nametati nikome ništa- ljudi su ga birali i on treba biti njima na usluzi a ne obrnuto.

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
4 mjeseci prije
Reply to  Blaza

“Malo” štetniji od 4G, oružje koje kuha krv (60 Ghz i dalje a i sve iznad 6 Ghz, koje je već uvedeno, je opasno) preciznošču snajpera manje štetno…………

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije

60GHz, imaš predodžbu koja je to frekvencija, koja je valna dužina, kakve su antene, kakve “bazne stanice” ? CP sa jednog portala: “5G mreža, koja će u Hrvatskoj biti dostupna nakon dodjele spektara za frekvencijska područja 700 MHz, 3,6 GHz i 26 GHz, u budućnosti će ispuniti očekivanja korisnika za… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Dakle tebi ništa nije sporno sa 5g mrežom, ne bojiš se bar za djecu?

Mucke
Gost
Mucke
4 mjeseci prije
Reply to  mario

Nije ti on bas shvatio kako to radi , nada se da ce ukrast novi film preko 5G brze negoli vlasnici 9G mreze primijete.

obmdrngbiuneriubgtne
Gost
obmdrngbiuneriubgtne
4 mjeseci prije
Reply to  Mucke

+

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
4 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

60 Ghz već ima domet od 7.2 km u Australiji, prije je imala rekord postaja u Italiji sa 6.8 km sve eksperimenti a instalacija slijedi, proučiti lik i djelo Maritna L. Palla o štetnosti zračenja bilo kojeg pa i 5G to na kraju ti kaže svoju prognozu, da ne navodim… Pročitaj više »

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
4 mjeseci prije

Imam uređaj s kojim mogu mjeriti električna polja, magnetska polja i RF zračenje od antena, mobitela, bežičnih telefona, baznih stanica i slično. Prva crvena lampica za štetno RF zračenje po najstrožijem ruskom standardu je na 18 mW/m2, druga crvena lampica je po blažem švicarskom standardu je na 58 mW/m2, najslabiji… Pročitaj više »

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
4 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

Koji je to uređaj, ja znam za onaj kojim je tip u Sidneju mjerio zračenje 5G tornjeva, stavi uređaj blizu skorz onom ruteru wifaja i onda skoći ne sječam se toćno koliko ali u crveno a onda ode dolje na ulicu i na jednom mjestu zračenje je kao 5 cm… Pročitaj više »

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
4 mjeseci prije

Uređaj se zove Cornet ED-88T ili novija varijanta Cornet ED-88T Plus – najniža cijena je oko 180 USD. https://radmeters.com/Cornet-ED88TPlus.html Novija verzija Cornet ED-88T Plus ima zvučna upozorenja kada se prijeđe granica štetnog zračenja i USB priključak – sve ostalo je isto kao i kod Cornet ED-88T. Antenska RF zračenja mjeri… Pročitaj više »

obmdrngbiuneriubgtne
Gost
obmdrngbiuneriubgtne
4 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

Ovaj tvoj je bolji nego onaj od onog u Sidneju, mislim da onaj mjeri do 3.5 Ghz.

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

Tom “Obmanagiću” se takvi kao ti mogu samo duboko naklonit.

obmdrngbiuneriubgtne
Gost
obmdrngbiuneriubgtne
4 mjeseci prije
Reply to  rimtu

+

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije

Volio bi da je Tesla živ pa da objasni. Da li je štetnije el.magnetsko zračenje umjetnih izvora ili zračenje iz svemira ?

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
4 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Tesla je u stvari kriv za sve, jer sve ovo pogoni njegova energija. Uživaj u mikrovalnoj.

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 mjeseci prije

Tesla nam je htio pomoći, tj. onaj koji ga je “preuzeo”.
Nije imao šanse pored Rokija.

obmdrngbiuneriubgtne
Gost
obmdrngbiuneriubgtne
4 mjeseci prije
Reply to  rimtu

Nisam mislio ništa krivo u svezi Tesle, zna se tko je krivac.

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 mjeseci prije

Znam Subi, tko te “pozna”, jasno mu je. 🙂

KISIK
Gost
KISIK
4 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

I0T ? ID ?
PASOŠ:
ID IOT ? -hings
Razguli sa ćalabuktanjem.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
4 mjeseci prije

Subaru, mozak je većini već “spaljen”
Ovo sad preko nas gazi pješadijska čizma da se zadovolje postulati ratnog osvajanja.
Majstorima je iz nekog uvrnutog razloga forma poprilično bitna.😁

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
4 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Da, probaj tjedan dana otići u neku zabit gdje nema ni struje u zidovima a ni mobitelaša ni wi-fija. Nakon tih tjedan dana češ osjetiti razliku života u elektromagentnom smogu i bez njega. Ovaj Pall kojeg spominjem je na kraju jednog predavanja rekao da se već sad vidi rapidni pad… Pročitaj više »

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije

Vjerojatno su tako govorli kada je izmišljen parni stroj, motor sa unutarnjim izgaranjem, prvi radio. Ja nemam sa tim problem i mogu pogasiti sve el.mag. odašiljače na svijetu i što će se desiti ?

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije

Točno

KISIK
Gost
KISIK
4 mjeseci prije

…i permanentno u gradovims. Efekt mikrovalne….za par mjeseci…izgore ti neuroni.

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
4 mjeseci prije
Reply to  KISIK

Već sad je efekt mikrovalne jer je ova do 6 Ghz zaživjela, pričao je ovdje prije godinu dana CAN kako u Berlinu golubovi dezorjentirani stoje možeš ih rukom uhvatiti, ali nisu podigli na 60 Ghz, tad će skuhati već skuhana jaja u gradovima, takozvane jajare.

CAN
Gost
CAN
4 mjeseci prije

Hehe… Kao da je bilo jučer. Uvode je na mala vrata:kako su i planirali:pod velom virusa 😉 Najveći Problem je dugotrajna izloženost. Sterilnost i rakovi…nesanice-antidepresivi: Sretoh Baku na dnevnoj bazi kljukala 18 komada!!! Smanjila kaže na 6 😉 Zomboidnost i gašenje svijesti i…tihi ubica je borg:damu yebem 7/9!! Šta reći:… Pročitaj više »

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
4 mjeseci prije
Reply to  CAN

Nadam se da imaš tamo na selu manje elmag zraćenja, pozdrav i tebi.

KISIK
Gost
KISIK
4 mjeseci prije

Stvaranje lažnih pandemija: Zašto je korupcija unutar Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) najveća prijetnja javnom zdravlju našeg vremena Vigor Colnar dokumentarac Pon, 28 Pro 2020 00:00 UTC Nakon skandala Svinjske gripe čini se da je farmaceutska industrija preuzela kontrolu nad upravljanjem Svjetske zdravstvene organizacije što je dovelo do krajnje pristranosti prema… Pročitaj više »

Coca Corona
Gost
Coca Corona
4 mjeseci prije
Reply to  KISIK

…dilat lokalno i mislit gl0baln0 ?!
Dobro”utro.

piždro
Gost
piždro
4 mjeseci prije

tako je buraz +

Malomorgen
Gost
Malomorgen
4 mjeseci prije
Reply to  Blaza

mikrovalovka je puno štetnija nego 4g i 5g skupa….
a o nadzoru, to bi se dalo govoriti?

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
4 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Imat češ mikrovalnom prekriven kompletan planet, uskoro, uživaj.

Šumum
Gost
Šumum
4 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Stavi glavu u mikrovalnu i na vadi je dok se ne izljecis

Blaza
Gost
Blaza
4 mjeseci prije
Reply to  Blaza

Sorry što sam lupila malo. Ja nemam mikrovalnu zato jer su mikrovalovi trebali poslužiti (I služili su) u vojnoj industriji. I prema svemu što nije dokazano ne-štetno i što se ljudima nameće bez pitanja imam otpor.

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 mjeseci prije
Reply to  Blaza

Blažo, može biti i smrtonosna.
Ta tehnologija je prvenstveno razvijana u vojne svrhe.

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
4 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Martin L Pall je sve objasnio.

KISIK
Gost
KISIK
4 mjeseci prije

Do u detalj.

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
4 mjeseci prije
Reply to  KISIK

Da.

Ernest
Gost
Ernest
4 mjeseci prije

Znamo i ko vas uvjerava izdašnim argumetima. Nismo svi toliko glupi da nas možete manipulirati.

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije
Reply to  Ernest

Zagovaratelje 5g u staklene metropole gdje se mogu zračiti, cjepiti i transhumanizirati do mile volje, a ostale vratiti prirodi i selu

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
4 mjeseci prije
Reply to  mario

Da.

Moreno
Member
Moreno
4 mjeseci prije

Ima godinu dan da se Forani grčevito opiru 5G jer je presing u valovima počeja još lani prij korone. Kako je to relativno malo misto di svak svakoga zna teško će bit nać podmitljive lokalce za ovako nešto jer kad se radi o prostornim planovima i infrastrukturi onda je lako… Pročitaj više »

Šumum
Gost
Šumum
4 mjeseci prije
Reply to  Moreno

Odupirali su se i komizani americkom radaru pa je racan reka kad vas je moga zracit stari ruski 50 godina moze sad i novi americki . Bunili su se protiv 5g i pisali peticiju i nista. Kurbetina gradonacelnica zeli napravit smart city. A gradjani grada od 300 stanovnika mentalno zaostali… Pročitaj više »

Moreno
Member
Moreno
4 mjeseci prije
Reply to  Šumum

Je, bunili su se Komižani protiv radara, ali bi pa tlak i zapuva šilok pa bi ih zamantalo, a to je bilo prij 20 godin dok je demokracija još bila mlada i verđina 🙂

matija
Gost
matija
4 mjeseci prije

SMRAD.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
4 mjeseci prije
Reply to  matija

matija, nemoj tako, samo oni Božanski nadahnuti mogu razumjeti izvanprostorne i izvanvremenske vizije ministra genijalca.
Istina je da majstori selektiraju najgore od najgorih i da ih dodatno dresiraju ali ovakve ne mogu “dobiti” bez da im nešto dodatno stavljaju u one subvencionirane obroke od 4 kune.😁

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
4 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Hehehe……..

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
4 mjeseci prije

Depeša od eugušterkomisije je odaslana, prije godinu dana čini mi se, svima vladama jewropske unije da moraju do tog i tog datuma instalirati 5G u svima gradovima. Nedavno je kod nas vlada donjela zakon da se to oružje postavlja i u zabitima, vjerojatno im je bitna brzina bežičnog interneta u… Pročitaj više »

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
4 mjeseci prije

a ovo kazaliste kako se zeli europu udaljiti od kine,hehe..da,tako sha nam svima zele uvesti kineski nacin nadzora.sha su nam sve prodali u povijesti kada se covjek nije mogao malo informirati.koliko ljudi po europi tjednima nije znao da je poceo 1.svjetski rat.dok netko na konju nije dojahao i prenio vijest.sad… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije

Nadzor i uništenje zdravlja

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
4 mjeseci prije
Reply to  mario

Terminacija isto i onemogučavane kretanja onim koji se “cjepe” i na taj način se povežu sa 5G.

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije

Da kontrola

KISIK
Gost
KISIK
4 mjeseci prije

Bez toga skyneta je zvijer golobrada.

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
4 mjeseci prije
Reply to  KISIK

Hehehe, istina.

Puž
Gost
Puž
4 mjeseci prije

Baš sam vidio odličnu snimku svemirskog smeča koje je preletjelo preko Portland, USA prije nekog vremena, kad se neki dijelovi Falcon7 nisu odvojili na vrijeme i nisu sagorjeli pri povratku u atmosferu… zgleda opako i kao da bi moglo nekom pasti i na kuću/glavu. A ekipa i dalje liže jaja… Pročitaj više »

obmdrngbiuneriubgtne
Gost
obmdrngbiuneriubgtne
4 mjeseci prije
Reply to  Puž

Upoznati smo obojica koje je to oružje od kojeg nečeš moći pobjeći u gradovima i selima jer će njime SVE prekriti, čak i u divljini sateliti ti ostaju ko krvosljednici.

Драгогост
Member
Драгогост
4 mjeseci prije

Наводим по личном искуству и литератури. Најагресивније зрачење је оно унутар самих објеката становања и то у време када се не покрећемо, за време спавања. Мобилни, модеми, трафои, веш машине, па чак и енергетски водови зраче дуго на једно место. Што даље од спаваће собе. Зрачење базних станица се смањује… Pročitaj više »

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
4 mjeseci prije

Jedna od glavnih preokupacija političara u Hrvatskoj (dakako – i šire) jest što i kako poslije mandata. Nemaju svi ‘sreću’ pa da u Hrvatsku dođu s gaćama na štapu pa poslije ministriranja postanu direktori HRT, predsjednici uprave HT-a s plaćom od 250 000 kuna mjesečno poput zaboravljenog Mudrinića. Oleg Butković… Pročitaj više »

KISIK
Gost
KISIK
4 mjeseci prije
Reply to  Son of Alerik

Dodao bih…da je cijela EU na istoj valnoj duljini…. a tko dirigira frekvencijom- da se iskopati. Do2025 bit će protuzakonito biti offline?;)

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  Son of Alerik

Sve stoji.

Ali, baš zato…ti i takvi ministri nemogu obavljati nikakva lobiranja!
Nitko im ništa ne vjeruje, a bilo kakvi pokušaji pritiska nailaze na jaki i momentalni otpor.
Ne bi im vjerovali ni da su u pravu, slučajno.

Iz čega proizlazi…da je HDZ, – potrošen.

Miki Maus
Gost
Miki Maus
4 mjeseci prije

Tko je uopce dozvolio i s cijim pristankom na tu, od mnogih strucnjaka osporavanu tehnologiju, zbog svojih potecnijalnih vrlo stetnih djelovanja na ljudsko zdravlje. Gdje je referendum o ovom pitanju, gdje je glas naroda?! Kvazi briga o zdravlju a 5G tehnologija je s pravom vrlo osporavana i od nekih zemalja… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije
Reply to  Miki Maus

Točno, padati će im antene, ne može drugačije

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije
Reply to  mario

Ma da, kao prije nekoliko godina, protestirali protiv antena a onda se žalili da nemaju signala. Naša posla.

Max
Member
Famed Member
Max
4 mjeseci prije

Sve je moguće.

emi
Gost
emi
4 mjeseci prije

SVAKA ČAST HVARU!!

Slonica
Gost
Slonica
4 mjeseci prije

Očito je jaka ekipa u Hvaru.
To da Butkovic može izvršiti pritisak veći nego sami teleoperateri je spin .On je samo kotačić u hijerarhiji koji se ne može preskočiti radi daljnjeg ugleda tvrtke

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
4 mjeseci prije
Reply to  Slonica

Predlažem Vam da pročitate kako se obrukao lobista teleoperatera, a oni su zaista “izdašni” prema takvima, Ivica Puljić.

https://www.logicno.com/politika/stizu-vremena-demnatija-a-odgovornost.html

Slonica
Gost
Slonica
4 mjeseci prije
Reply to  ZAGREPCANKA

ZAGREPACKA …ako mislite na link to je kandidat za gradonačelnika Ivica Puljak, a ne Puljić…toliko o tome…

U zadnjim komentarima brzate i griješite podosta…polako ali sigurno 🙂

Blaza
Gost
Blaza
4 mjeseci prije
Reply to  Slonica

Tak je, packa-packa

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
4 mjeseci prije
Reply to  Slonica

Poštovana, toliko je nebitno prezime tog “prepametnog” lika da može biti bilo kako, on je svoje kompetencije (?) pokazao i zaista se i iskazao.

Inače, ne vidjeh gdje Vi to vidite “moje zadnje komentare” u kojima brzam i griješim. No, dobro, Vama LP.

Slonica
Gost
Slonica
4 mjeseci prije
Reply to  ZAGREPCANKA

Ako je Vama ‘nebitno “potpuno pogrešno osobu nasloviti onda je nepotrebno diskutirati.
To su stvari koje se uče u osmoljetki, a prihvatititi omašku je sasvim normalna pojava.
Ako je vama nebitno, meni još manje.
Lijep pozdrav takoder i Vama

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
4 mjeseci prije
Reply to  Slonica

Poštovana, osobno mi je nebitno, u tekstu u linku sve je precizno upisano, a ovu malu moju grešku ne treba uzimati kao ključnu, treba se držati bitnog, zar ne? Eto ja se Vama osobno ispričavam što Vas je zasmetala moja pogreška slova u imenu ovog “prepametnog” lobiste.
LP

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
4 mjeseci prije

Mobiteli zrace,zato po zakonu moraju staviti slusalice sa svakim prodanim mobitelom. Kao manje je stetno…
Zivimo u jebenoj mikrovalnoj pecnici i samo podizu temperaturu.

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije

Točno

Malomorgen
Gost
Malomorgen
4 mjeseci prije

nije točno…. 😎

bumbar
Member
Noble Member
bumbar
4 mjeseci prije

Koliko su zakoniti akti i odluka lokalne uprave i samouprave grada Hvara u ovom predmetu dosta je upitno. To bi trebalo pitati Plenkovića jer hrvatska javnost nije informirana o tome što je on potpisao u ime hrvatskih građana. Pri samom kraju predsjedanja Vijećem EU, 9.6.2020.Plenković je stavio potpis na ZAKLJUČKE… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije
Reply to  bumbar

Zločinci i zombirani poslušnici protiv 10 posto svjesnih, jako neravnopravno

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
4 mjeseci prije
Reply to  bumbar

+

Puž
Gost
Puž
4 mjeseci prije
Reply to  bumbar

Il crta iz grada il sabotazha

Lovrenko Hađina
Gost
Lovrenko Hađina
4 mjeseci prije

5G MREŽA JE VOJNO ORUŽJE KOJE RAZARA STANICE LJUDSKOG ORGANIZMA I DJELUJE KANCEROGENO NA ZDRAVLJE LJUDI. SA SATELITA SIGNAL NE MOŽE DOĆI DO HAARP ANTENE NA ZEMLJI BEZ DA SE U STRATOSFERU IZBACUJU ALUMINIJSKE NANO ČESTICE KAO VODIČ. ALUMINIJSKE NANO ČESTICE KOJE MOGU IZAZVATI TRAJNU UPALU MOZGA TAKO PADAJU PO… Pročitaj više »

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije

Evo šta urade pametni telefoni, kompjuteri, internet “informacije”, žalosno za čitati.

Šumum
Gost
Šumum
4 mjeseci prije

Neznam koje veče smeče ministar ili eu parlamentarac. Da covjek zagovae izlazaki iz eu i inda se kandidira za eu parlament i onda dobije navidno glasove. To samo pokazuje kako je korumpiran i kako su izbori namjesteni

Ive
Gost
Ive
4 mjeseci prije

Pitanje je sa koliko nula su ti „izdašnim argumentima“ ipak se radi o ZLOCINACKOM HDZ-u.

Mali Mujica
Gost
Mali Mujica
4 mjeseci prije

Da se priključe na privatnu 5G i ministar i šef von Anemični trebaju pod hitno dugačke antene od najmanje 35 cm.

piždro
Gost
piždro
4 mjeseci prije

Sa Swiss državne webstranice: 5G MREŽA: TRENUTNO STANJE, RIZICI I OPASNOSTI Sve o novom staničnom(predajnom) standardu u Švicarskoj, 5G antenama i mjerenjima BRZO PROŠIRENJE 5G U posljednjih 5 godina, mobilni podatkovni promet u Švicarskoj se udvostručio svake godine. Izgradnjom novih antena s 5G, industrija želi utrti put novom standardu mobilne… Pročitaj više »

Mrčikola
Gost
Mrčikola
4 mjeseci prije
Reply to  piždro

piždro, sve je izglednije da bi sve ove G tehnologije trebalo preskočiti i da bi ovoj Dolini suza najbolje pomogla tehnologija koju promovira Subaru i koju je nekad promovirao Ivo nuklearac, onu koja postiže najbrže rezultate u slanju Bogu na istinu i ne pravi razliku između proizvođača i konzumenata.

obmdrngbiuneriubgtne
Gost
obmdrngbiuneriubgtne
4 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Mrči, hehehehe…………

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  piždro

“elektrosmoge” ? “latencije” ? Ja ne tvrdim da opasnost ne postoji. Ono što je sigurno utvrđeno su razlike u štetnosti između ionizirajućeg i neionizirajućeg zračenja. I znam kako je to počelo: Kinezi su bili godinama napredniji u 5G, pa su Ameri ‘pustili ovu spiku’, mada je bilo očito da, ako… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
4 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Lucija imam tekstova koji su pono žešći poput Subaru viđenja, al nisam namjerno stavio to(ovo je puno blaže i pripada vlastoljubcima) da ne pritsikam na ionako opterećenu posvjest i novolje moderna čovjeka.. danas je na čovjeka natovareno opasnosti, da netreba nikakva ‘žetva’ duša i vrući rat … a propos onih… Pročitaj više »

obmdrngbiuneriubgtne
Gost
obmdrngbiuneriubgtne
4 mjeseci prije
Reply to  piždro

+, “varani smo od varana ko male bebe” hahaha, dobra buraz.

piždro
Gost
piždro
4 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

davno sam posla repliku.. ko zna zagubilo se u putu

obmdrngbiuneriubgtne
Gost
obmdrngbiuneriubgtne
4 mjeseci prije
Reply to  piždro

Odlićno ti je ovo buraz.

B7ranko Spehar
Gost
B7ranko Spehar
4 mjeseci prije

Velika greška u odgovoru “POŠTOVANI”Butković to nije samo još jedna lopina.

Jon
Gost
Jon
4 mjeseci prije

Oleg 5G Butković

Zelinčanka
Zelinčanka
4 mjeseci prije

Bravo Hvaru! I autorici!

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
4 mjeseci prije

Štetne posljedice tzv. “cijepljenja” (zapravo genskoga tretmana) su kratkoročne, srednjoročne i dugoročne. Sada se očituju kratkoročne posljedice (poput anafilakse i sl.), i već počinju i srednjoročne posljedice (stvaranje ugrušaka, koji mogu izazvati srčani udar, plućnu emboliju, moždani udar, trombozu…), a kroz oko pola godine do dvije godine počet će dugoročne… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

Dugoročne posljedice počinju na slijedeću zimu, epidemija

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije
Reply to  mario

Moderna kuga

obmdrngbiuneriubgtne
Gost
obmdrngbiuneriubgtne
4 mjeseci prije
Reply to  mario

+

obmdrngbiuneriubgtne
Gost
obmdrngbiuneriubgtne
4 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

+. “Primjerice, AZ je počela procjepljivati u UK, Brazilu i u JAR-u još u prosincu. I od tada se govori o “novim” sojevima, čak su dobili i imena “britanski”, “brazilski”, “južnoafrički” soj. A zapravo se radi o posljedicama genskoga tretmana s mRNK, koja daje informaciju našim stanicama (konkretno, ribosomima) da… Pročitaj više »

Busola
Member
Active Member
Busola
4 mjeseci prije

5G i 6G kao mreže uopće nisu tu u svrhu bolje komunikacije među ljudima nego za nadgledanje i kontrolu ljudi koji itekako mogu djelovati na svijest čovjeka. Uska je povezanost 5G i 6G sa umjetnom inteligencijom, koronavirusom (“slučajno”…) i željom da ljudsko tijelo postane jedan mali radioprijemnik koji će primati… Pročitaj više »

obmdrngbiuneriubgtne
Gost
obmdrngbiuneriubgtne
4 mjeseci prije
Reply to  Busola

+

ghjhjgh
Gost
ghjhjgh
4 mjeseci prije

zato što debela svinja ne razmišlja o drugim ljudima, djeci i budućnosti, a nema hrabrosti odstupiti, pa je spreman PRODATI SVE da bi još malo više žderao po restoranima i nosio lakirane cipele. Eto zato svi trebamo pokrepavat i biti izloženi neodgovarajućim elektromagnetnim zračenjima.

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije

To je sve plan i cilj znase koga.
Pa sta mislite u hlačama zašto se nalazi djep blizu testisa,?
Zato da kad stavite mobitel u djep da vam zrači, i utječe na plodnosti.
Nismo ni mi ovce da ne znamo,
Pametnom dosta

Poyy

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
4 mjeseci prije

Jedna 5G antena ima 5 kg bakra i pola kilograma PLATINE!
Samo kažem!
Cjenik otkupa metala:
BAKAR 26,00 kn/kg
PLATINA 8.094,44 kn za polugu od platine – 50 grama

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 mjeseci prije
Reply to  ZAGREPCANKA

Zamisli koliko bi im platine onda trebalo jer planiraju milijune antena.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik