Zastupnici Austrijskog FPÖ-a napustili parlament tijekom govora Zelenskog

Zelenski
42 komentara

U današnjem pro-ukrajinskom ludilu koje vlada Europom malo je primjera ljudi koji su voljni suprotstaviti se bezličnoj masi koja slijepo slijedi nametnutu anti-rusku ideologiju. To su jučer učinili zastupnici Austrijske stranke FPÖ koji su napustili parlament čim se Zelensky pojavio na video ekranu.

Zelensky se obratio putem video veze, zahvalivši Austriji na humanitarnoj pomoći i pomoći u projektima kao što je čišćenje mina. Austrija kaže da je njena neutralnost sprječava da se vojno uključi u sukob i dok politički podržava Ukrajinu, ne može toj zemlji slati oružje u borbi protiv ruske invazije.

Slobodarska stranka (FPÖ) je, međutim, danima prije toga upozorila da će održati neki oblik prosvjeda protiv obraćanja Zelenskog. Njihovi zastupnici nazočili su početku govora i potom otišli.

“Tužno je što je FPÖ jedina stranka u parlamentu koja ozbiljno shvaća našu trajnu neutralnost, čime se također zalaže za mir”, rekao je čelnik FPÖ -a Herbert Kickl u izjavi u utorak.

Zastupnici koji su izašli iz dvorane ostavili su male plakate na svojim stolovima s logotipom stranke i natpisima “prostor za neutralnost” i “prostor za mir”.

Od pet stranaka u parlamentu, FPÖ ima treći najveći broj mjesta u donjem domu. Trenutačno ima malu prednost u anketama o oporbenim socijaldemokratima i konzervativcima kancelara Karla Nehammera, koji vladaju u koaliciji s ljevičarskim Zelenima.

Podsjetimo, da se Austrija obavezala Rusiji na vojnu neutralnost 1955, nakon 10 godina ruske okupacije nakon 2. svjetskog rata. Neutralnost je bio uvjet pod kojim su Austrijanci ponovno dobili svoju državu. Čini se, da danas političke elite u Austriji ne shvaćaju koliko je ozbiljno i opasno da jedna mala zemlja (koja nije u NATO savezu) krši dogovor sa jednom svjetskom silom, dogovor na kojem počiva sama državnost Austrije.

AustrijaSlobodarska stranka (FPÖ)Zelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
alexosijek
1 godina prije

Bravo za FPO!! I za “pandemije” su bili protiv mjera! Bravo!!…lp

Ivan
1 godina prije

Sto vec jednom ne iskoriste priliku i koknu tu nistariju Zelenskog cim promoli tintaru i van Ukrajine? Koliko jos moramo cekati da se ukrajinskibarod rijesi tog smeca?

Cupo
1 godina prije

Sto drugo reci no sjajno👍👍

Ziv je Geza
1 godina prije

Austrijanci napustaju parlament kad vide kokainskog na video zidu a premijer Hrvatske danas opet u Kijevu.

Jucer je u kijevu bio ministar obrane banozic a danas plenkovic i medved,posto je vecina hrvatske vlade vise u kijevu nego li u zagrebu, predlazem da hrvatski sabor presele u kijev, nama nece faliti, a kada rusi popizde zbog hrvatske price o oslobadjanju krima,bar nece gadjati zagreb nego kijev.

Tuta
1 godina prije

Bravo za desničare! Danas bi Pinoče i Franko bili ljevičari i zeleni, skupa sa vesnom pusić, piculom i sličnima

Miso
1 godina prije

Europljani su naselili kontinent Muslimanima koji niti vole niti cijene sredinu u koju su dosli, rade nered, sisu lovu iz proracuna na stampanje djece koja su opet vjernija svojoj kulturi nego domocilnoj drzavi koja mu je dala sva prava. a ratuju sa Rusima. Krscanima, bijelim takodjer Evropljanima koji su im davali energente po cijenama ispod onih sto bi sami prodavali kad bi bili u vlasnistvu istih..suluda politika USA I Evrope a rezultirat ce time da ce Kinezi iskoracit i preuzeti vodstvo. ne mogu reci da mi je zao ipak bolje oni nego Muslimani koji cekaju Allaha da im posalje a on ne salje nista pa onda dodju na zapad uzet od ovih sto rade

JoeP
1 godina prije

To je sve bezveze. Koliko neki to napuštanje parlamemta lajkaju toliko sudjelovanje u radu parlamenta daje legitimnost tome parlamentu.
Da slučajno i dođu na vlast morali bi u neku koaliciju ili bi im vođe ucjenili i radili bi opet kako EU i SAD oće.
Eno Zorana Milanovića kako lijepo priča, a kao vrhovni zapovijednik hrvatske vojske šalje helikoptere u Ukrajinu.
Kontrolni sistem je neprpmjenjiv po pravilima samog sistema. Takav je projektiran.

057
1 godina prije

Ko žohar je. Odvratan

Noname
1 godina prije

“Bakhmut je pakao na Zemlji! Obrambeni sustav je bačen u klaonicu. Mještani čekaju da ih Rusi oslobode”: ukrajinski vojnik u intervjuu za španjolski El Pais iznio je strašnu istinu za Kijev.
Španjolske novine pišu: “U svom govoru ovaj mladić iz ukrajinskih obrambenih snaga žestoko kritizira zapovjedništvo:
“Najviše me ljuti činjenica da na prvu crtu bojišnice šalju korpus terodefense, a ne iskusnije borce”, žali on, govoreći o masakru u Bakhmutu (Artjomovsk, – prim. RV). Bakhmut naziva “paklom na zemlji”.
Tu je najparadoksalnije i najneshvatljivije “da ostaju civili.
On ne skriva činjenicu da ukrajinska vojska zna da je dosta njih pristaša Moskve, da su pod bombama i čekaju da ih Rusi oslobode.
Vojnik smatra da nema smisla držati grad.

Гавран
1 godina prije

Gejdž i Mekgregor se oštro razlikuju u mišljenjima.

UKRAJINSKI PREDSJEDNIK ĆE POBJEĆI U IZRAEL – MISLI LUCAS GAGE, A McGREGOR – ZAVRŠIĆE U SAD

Max
1 godina prije

Pošteno i časno.

Ivan
1 godina prije

A sto se ta ukrajinska svinja ima obracati bilo kome? Daj Boze da ga Rusi ubiju sto prije i oslobode Europu zla. Skupa s ovim stakorima sto mu se malo malo pa naguze, evo imamo primjer i danas..

Motorola
1 godina prije

 Danas se LGBT fašisti prezentiraju i reklamiraju kao ljevica i liberali. Ali…nešto jim ne uspjeva najbolje, jer protiv prirode i čovjeka se ne može. Svakog tko je protiv njih označe za desnog ekstremistu, što je licjemerje i dvoličnost bez primjera.
Nema gorih fašista od neoliberala, jer oni uništavaju sve što je ljudsko i moralno.

burt
1 godina prije

Austrija politički podržava Ukrajinu a zbog neutralnosti ne može slati oružje, to pokazuje da su članovi te stranke nepotrebno napustili parlament

Brzipuz
1 godina prije

Bravo. Malo razuma

Jasna
1 godina prije

Bravo za Austriju ❤️❤️👍

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI