Zelenski: Bivši šef EU širi ‘rusku propagandu’

Zelenski
41 komentar

Optužbe o rasprostranjenoj korupciji u Ukrajini su “ruski narativ” koji je osmišljen da naruši podršku Zapada Kijevu, izjavio je u petak ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski.

Govoreći nakon samita lidera bloka u španskom gradu Granadi, Zelenski je optužio bivšeg predsjednika Evropske komisije Jean-Claudea Junckera za širenje ruske propagande o Ukrajini. Ranije ove sedmice, Juncker je rekao da Ukrajinu muči korupcija “na svim nivoima društva” i da ne bi trebalo da bude primljena u blok u skorije vrijeme.

Zelenski je insistirao na tome da “ni jedan dolar nije ukraden našim partnerima” usred sukoba s Rusijom, ali je priznao da je bilo “različitih ljudi i slučajeva”.

“Pre svega, to je poznati ruski narativ o korupciji. Oni razumiju da ne mogu podijeliti cjelokupno jedinstvo Evrope i podršku Ukrajini. SAD i njihove obavještajne službe saznale su o korijenima ideje, kako potkopati društvo, podršku u svijetu”, rekao je Zelensky.

Umjesto da širi navodni “ruski narativ” o korupciji u Ukrajini, Juncker je lično trebao učiniti više za Ukrajinu, sugerirao je Zelenski.

“To ga ne zanima? Sada je odlučio da napiše neke ruske narative pošto su svi zaboravili ko je on? Mislim da je to glupo”, rekao je Zelenski.

Juncker, koji je predsjedavao Evropskom komisijom između 2014. i 2019., dao je kontroverzne primjedbe u intervjuu za njemački list Augsburger Allgemeine, objavljen ranije ove sedmice. On je ustvrdio da Ukrajina treba da prođe “masovne” reforme prije nego što se pridruži EU, dok Brisel “ne bi trebao davati nikakva lažna obećanja ljudima u Ukrajini koji su do grla u patnji”.

“Oni koji su imali posla s Ukrajinom znaju da je to zemlja koja je korumpirana na svim nivoima društva”, rekao je Juncker.

Jean-Cloude JunckerukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Captain
6 mjeseci prije

Nema korupcije u Ukrajini pa ja Zelenko još nisam skupio ni milijardu$.🤣🤣🤣

žile29
6 mjeseci prije

Hahahah kad mački staneš na rep uvjek zamjavče🙂

Dux
6 mjeseci prije

Bravo Zeleni, nego pakiraj kufere i kupi familiju dok je vrijeme…. ili ti je još malo europskih eura i američkih dolara…na kraju koje ono državljanstvo imate ti i tvoji puleni
(osim Ukrainskog)???

eks
6 mjeseci prije

Zelenko nista ne brini njemci stoje iza tebe a ostale ko hebe i ne tuci civile kao ti gehnocidasi .

Dece10
6 mjeseci prije

Našmrkana budaletina

Ante
6 mjeseci prije

Ovaj je upotrebio dvostruke standarde zapada protiv onih koji njegovu vladu optužuju za korupciju. Neka se sada usude reći da je njihova vlada korumpirana. hahahahahah

Moje Ime AD 1995
6 mjeseci prije

Optužbe o rasprostranjenoj korupciji u Ukrajini su “ruski narativ”: Znaci, korupcije nema?

tihobl
6 mjeseci prije

Svasta rusi izmisljaju. Jos ce reci da i u Briselu postoji korupcija.

nastran
6 mjeseci prije

smrad usrani zeleni korumpirani…fuuuj!!!!

Alex
6 mjeseci prije

Ukrajinu održava grlom iznad dreka samo pomoć sa Zapada. Do sada su se već silni milijuni dolara zamračili i zato Ameri više ne žele slati novac,već pokušavaju vrući krumpir prebaciti u EU. Koji ni,da nema Amera,već odavno Ukrajinu raskomadali,uz asistenciju Rusije,dakako.

borjana
6 mjeseci prije

Znači da je za slavnu, tradicionalnu i nadaleko poznatu ukrajinsku korupciju, po kolegi Daltonu za uvrštavanje u u unescovu nematerijalnu baštinu 😂😂, zaslužna Rusija?!?
Neće Ukrajina imati mira dok god se toj koruptivnoj zločinačkoj skupini ne odstrani glava, zvana zelenski. Čim se prije to dogodi i da ga raznese zločinačka, podrazumjeva se, ruska granata i njegove ostatke pokopaju u kutiji od cipela, time će ukrajinska mladež biti spašena od njenog fizičkog uništenja i sakaćenja.
Kao i za većinu zločinaca možda će biti priče kako on negdje sklonjen od očiju javnosti i dalje živi…, neka bude i to, neka ga musk ispali u jednoj od njegovih raketa na mars, neka ga sklone u 3pm, samo da to ime prestane odlučivati o bilo čemu, za što će preživjela ukrajinska mladež biti zahvalna bilo kome, tko ovoga narkomanskog gada na bilo koji način eliminira.

Tupko Glupko
6 mjeseci prije

Tko još vjeruje Zelenskom?

Na službenoj stranici Trading Economicsa postoji aktualan Corruption Index za sve 42 europske države sa krajem 2022. godine.

Prvih šest su redom Danska, Finska, Norveška, Švedska,Švicarska i Nizozemska, a zadnjih šest su redom Albanija, Srbija, Turska, BiH, Ukrajina i Rusija.

Perun
6 mjeseci prije

za ovu budaalluu i fukaru zelenskog bivši predsjednik EuRopske komisije Jean-Claude Juncker je apsolutna maximala u politici …..P.S..Logicno .Hr bi trebalo obradjivati i teme koje se neticaju zdravstvenih problema Usrajinskog satrapa i diktatora a uz to i potencijalnog okrivljenika za genocid nad gradjanima Ukraine a ne Usrajine ….SFSN

Perun
6 mjeseci prije
  • samo za zelenka ,USA ,Usrajince i veLIKU britaniju….Hamas, grupa koja upravlja opkoljenim Pojasom Gaze, objavila je početak operacije protiv Izraela i ispalila preko 5.000 raketa.
  • Izraelska vojska proglasila je stanje ratne pripravnosti i tvrdi da su se brojni palestinski borci infiltrirali u Izrael iz Gaze i razvaljuju izraelce .
  • Izrael pokrenuo zračne udare na Pojas Gaze oji nemaju efekta .
  • Društvenim medijima kruže snimci boraca Hamasa na tlu Izraela u kojem izraelci postaju zrtve vlastitih kanibalistickih poriva prema svemu sto nije ebrejsko.
  • Svijet ne osuđuje ofanzivu Hamasa naprotiv dogadja se se podrska napacenom Palestinskom narodu…..P.S..ovo se zove izlomljena pa prelomljena udarna vijest sa blizeg Istoka
R M
6 mjeseci prije

Džankoza proziva Džankera….

Perun
6 mjeseci prije

Palestinski predsednik Mahmud Abas danas je izjavio da palestinski narod ima pravo da se brani od „terora cionistickih terorista i naseljenika i okupacionih snaga”, citirala je njegove reči zvanična novinska agencija Vafa povodom raketnih napada Hamasa i upada Hamasa na teritorij pod kontrolom Izraelaca . Izrael je zajednicka drzava palestinskog i ebrejskog naroda a vec duze vremena ne zna se ko koga tu hebe ….u politici ratu ljubavi i sexu sve je dozvoljeno po izraelskim zakonima e pa evo im ga ….SFSN…

Max
6 mjeseci prije

Zelenski je totalni idiot,

Darko
6 mjeseci prije

O jeba ti pas mater što će valjda tebe konju jedan (bez uvrede za konje) pitati za odobrenje?

R M
6 mjeseci prije

Uglavnom, većinom ove ukrainske biolabarotorije se sele u Srbiju sad. Tako da priča da će Srbiji biti uvedene sankcije ne stoji. AV je prodao guzu za 4. industrijsku revoluciju, mi smo kolateralna šteta, prave se fabrike veštačkog mesa ovde. Neće sami sebi zavesti sankcije(u EU to može, jer ne postoji). Her KLaus Švabo itd… Niko nas ne pita, ali njima je besmisleno da uvode sankcije samom sebi. AV se plaši jedino sopstvenog naroda, ali još ima mehanizme da to prevazidje. Mada ima sve manje, jer ako negde pukne, puknuće u Srbiji

Lucija, prva
6 mjeseci prije

Aha.

A tek da je natopljena benzinom… UF.

Lucija, prva
6 mjeseci prije

Jutros sam htjela ovdje staviti nešto o Zubaku.
Čiji sin je vlasnik firme koja je nešto dilala sa Ukrajinom. Oružje.
Pa je nekih 3-5 milijuna ostalo u nekoj Češkoj banci.
Od ožujka !!! jasno da je ovo premali iznos za oružje i vjerojatno se radi o nečijoj proviziji.

No, …😄 Nije zdravo sa Ukrima imati posla.

Ta floskula širenja "ruske propagande"
6 mjeseci prije

da bi se spriječila sloboda govora, izražavanja i mišljenja je jadan paravan iza koga se skrivaju zapadnjački režimi kad opravdavaju svoje ksenofobna, antropofobna djelovanja i stavove, dok njeguju fašizam nacizma kao booster za svoju rusofobiju.
…a sve zbog pljačke ukrajine i uništenja bijelig evropskog stanovništva.

Perun
6 mjeseci prije

„Ukrajina je bila militarizovana do krajnje mere, a s priznanjem kojekakvih Stepana Bandere i njegovih pristalica, bukvalno se pretvorila u nacističku državu. Karakteristično je kako je pre dve nedelje ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski u Kanadi podigao pesnicu i pozdravio bivšeg pripadnika SS divizije iz Ukrajine”….P.S.Junker ima pravo kad veli “Oni koji su imali posla s Usrajinom znaju da je to zemlja koja je korumpirana na svim nivoima društva”,

NECIJEPLJENI PUTINOV OBOZAVALAC
6 mjeseci prije

zelensky kokainsky zasluzujre metak u celo od svog ukro naroda jer ih je zidov uvalio u rat zbog zidovsko-americkog interesa da uniste rusiju, e sad, kaaaaaad ih rusii uniste, bit ce ono, ko nas bre zavadi ???

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI