Zelenski izazvao bijes u Izraelu, nakon što je rusku vojnu operaciju usporedio s holokaustom

Zelenski izazvao bijes u Izraelu
27 komentara

Američki konzervativni magazin kritizirao je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog koji je bio u neugodnoj kampanji za odnose s javnošću nakon što su ga u Izraelu prozivali za povijesni revizionizam u vezi s holokaustom, pokušavajući izmamiti neiskren emocionalni odgovor Zapada i demonstrirajući neliberalizam Ukrajine zabranom političke oporbene stranke.

“Zelenskij se također pozvao na govor Martina Luthera Kinga Jr. ‘Imam san’, ne da bi se zalagao za mir i slogu, već zonu zabrane letova, više vojne pomoći i pojačane sankcije”, stoji u članku kao odgovor na govor Zelenskog. Kongres: “Imam san. imam potrebu. Moram zaštititi naše nebo. Trebam tvoju pomoć, što znači isto što osjećaš kad čuješ riječi Imam san.”

Prema autoru, američka pomoć Ukrajini koju Zelenski želi je nerealna i bila bi vrlo opasna da se Bijela kuća složi. Novinar je također kritizirao Kijev zbog preuveličavanja stvarnosti i otvorenog laganja. Autor je citirao Duh Kijeva, tvrdnje o 11.000 mrtvih ruskih vojnika u samo 11 dana borbi i Ruse koji pokušavaju destabilizirati nuklearni materijal kao primjere „kada su Ukrajinci lagali – ili barem uvelike preuveličavali istinu – s nadom izazivanja emocionalnog odgovora sa Zapada koji potiče više ukrajinske pomoći.”

“I ja se nadam da je Biden vođa mira, zbog čega predsjednik i Kongres ne bi trebali dati Zelenskom ono što želi”, zaključio je autor.

Iako su Bidenova administracija i njezini prethodnici potaknuli rat u istočnoj Ukrajini naoružavanjem i financiranjem ukrajinske vojske i njezinih partnera iz milicije krajnje desnice, ignorirajući kršenja međunarodnog prava protiv civila Donbasa, čini se da je zona zabranjenog leta eskalacija predaleko čak i za Washington. Bez obzira na to, to nije odvratilo Zelenskog od klevetanja i sramote zapadnih zemalja jer nisu nametnule zonu zabranjenog leta.

Nekoliko dana kasnije, 20. ožujka, Zelenski je izazvao bijes u Izraelu nakon što je održao govor u Knesetu koji su zastupnici opisali kao “nečuveno”. Ukrajinski predsjednik imao je smjelosti povući usporedbe između holokausta i ruske vojne operacije, ignorirajući pritom sudioništvo nekih Ukrajinaca u genocidu predvođenom nacistima.

Izraelski ministar komunikacija Yoaz Hendel je tvitao: “Divim se ukrajinskom predsjedniku i podržavam ukrajinski narod srcem i djelima, ali strašna povijest holokausta ne može se prepisati.”

Neimenovani visoki ministar rekao je za Ynet: “Zelenski je također iskrivio ulogu njegove zemlje u ubojstvu Židova.”

MK-ovi vjerskog cionizma također su kritizirali Zelenskog, a čelnik oporbene stranke Bezalel Smotrich osudio je usporedbe s holokaustom i optužio ukrajinskog čelnika da pokušava “prepisati povijest i izbrisati umiješanost ukrajinskog naroda u istrebljenje Židova”.

Premda je Zapad jopravdavao prevladavanje nacističke i krajnje desničarske ideologije u Ukrajini i lažno aludirao da je ta zemlja liberalna utvrda, koja se bori protiv autoritarne Rusije, Izraelci se ne zabavljaju tom idejom. Iako Zapad jeftino odbacuje ukrajinsko skrivanje ideologije krajnje desnice unutar političkog i vojnog aparata zemlje jer je Zelensky Židov, novinari Alexander Rubinstein i Max Blumenthal već su razotkrili ovu liniju razmišljanja.

Što je još šokantnije, i razotkrivajući neliberalizam Ukrajine unatoč stalnoj medijskoj kampanji da se tvrdi suprotno, Zelenskij je zabranio 11 oporbenih stranaka zbog navodnih ruskih veza. Međutim, čak i zanemarujući kontradikciju zabrane političkih stranaka naklonjenih Rusiji u navodno liberalnom i slobodnom društvu, mnoge od zabranjenih oporbenih stranaka zapravo nemaju nikakve veze s Rusijom i čak su osudile ono što su sami nazvali invazijom na Ukrajinu.

Avi Yemini, australsko-izraelski šef Rebel News Australia, tvitao je: “Zelenskij priča velike gluposti. Prvo, traži izraelsko oružje od Knesseta, tvrdeći da je Ukrajina bila utočište za Židove u holokaustu. A onda je zabranio 11 oporbenih stranaka, ali je napustio nacističke stranke.”

Zapadni mediji lažno su tvrdili da je svih 11 oporbenih stranaka povezano s Rusijom, ali kako je naglasio Yemini, nacističke su stranke ostavljene same, što je nešto izostavljeno iz izvješća zapadnih medija. Zapadni mediji namjerno izostavljaju takve informacije jer još jednom ukazuju na neliberalizam Ukrajine.

Tako, iako Zelenskij uglavnom prima beskrajne pohvale sa Zapada, počinju se pojavljivati pukotine u službenom narativu. Prvo, američki konzervativci su prozvali Zelenskog zbog pokušaja manipuliranja emocijama američkog Kongresa kako bi pokušao postići zonu zabranjenog leta, nešto što će u konačnici dovesti do većeg sukoba. Tada se istaknuti izraelski glasovi nisu suzdržavali prozivajući Zelenskijeve pokušaje povijesnog revizionizma u vezi s ukrajinskim sudioništvom u holokaustu. Konačno, zabrana 11 oporbenih stranaka 20. ožujka, nešto što otuđuje i izolira ukrajinsku etničku rusku zajednicu, koja čini oko 20 % stanovništva zemlje, zaokružuje najnovije neliberalne akcije Zelenskog.

Autor: Paul Antonopoulos
HolokaustIZRAELukrajinaVolodimir Zelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mahatma
2 godine prije

Ajme više oni i njihov holokaust. Dokad će nas više maltretirat s time? Dogodilo se nešto prije 80 godina i sad su nedodirljivi zbog toga.

Mario
2 godine prije

Zelenski pobjeđuje Putina u medijskom hologramu, nemoguće obraniti se od Zelenskog isto kao od korone točno prije dvije godine.
Što će zamjeniti Zelenskog u hologramu nitko nezna. U koroni se pričalo kako će to biti klima, ali nije.
Klima je ostala, korona je ostala, tamnoputim migrantima pridružili su se ukrajinski.
Netko ipak zna.

Parapet
2 godine prije

‘Ko smi u to dirati…? Cudno kako se nije “spotaknija” prilikom verbalnih masturbacija pa reka – holodomor (koji se odigra bas tu, ako je on uopce jos tu)… al posto su “njegovi” tada bili uglavnom izvrsioci tih, malo je reci neljudskih dogadjaja, zna on di triba usmjeriti emocionalni tok… svejedno, nek pripazi i ne ljuti gazde, pardon najvece (ako ne i jedine) “zrtve” ikada… e, moj sinko…

Rimtutituki
2 godine prije

Pricam jutros sa susjedom na kavici,kaze” ne znam jos malu gdje da upišem u skolu,sta da radi u uivotu,a da joj bude dobro” rekoh” nije valjda da ne znate da je najbolji posao,humanitarne,ilo aktivistkinja,jos obadvoje ne moze bolje,nista ne radis,obogatis se,ljudi te vole,i mirno spavas,misliš jos da si ok”. Kaze vec mi je palo na pamet,aktivistkinja,influencerka,Prostituierte, ali humanitarka nije,ali odlican savjet. Naravno da je odličan,šteta što nisam ovu pamet imao 80tih,pa dobro studirat humanosti.

radoznalo_mače
2 godine prije

Ovaj momak je pravi nestaško. Oprostit će njemu Izraelci, samo će ekipa šta mu piše ovako neoprezne govore dobit otkaz.

stopostoo
2 godine prije

Fantastično kako se Europska Unija lagano i oprezno postavlja na stranu nacizma. Isto tako je zanimljivo kako je tokom korona plandemije to isto pokazivala, no aktivno nijekala. Sada zaista imamo i više nego dovoljno dokaza da je Ursula zapravo nacistička kujetina koja vodi sve europske narode ravno u nacističko sužanjstvo. Isto tako se pokazalo da ti tzv. židovi nisu židovi, već nacistički začetnici i hranitelji, znamo da to nije niti jedan živi narod, već da je to ta organizirana banda venecijanaca (feničansko-babilonskih obitelji), Kazara (tzv. židova iz Ukrajine iz 10.st) i isusovaca. To su nam neprijatelji, ne padajte na njihove trice, kako god se zvali. Osobito pazite na isusovce. Te gamadi ima svuda raspodijeljene, u svakoj župi, školi, organizaciji. Režite ih istinom i razotkrivajte ih. Nije bitno što vas netko smatra luđakom u trenu razotkriivanja ljudskog smeća, sjetite se da i u filmu “They live” protagonista nitko nije shvaćao.

tihobl
2 godine prije

Vec sam pisao u rasprvama sa spinerom Istrazuj da postoje dvije vrste jevreja. Na jednoj strani su Zelenski, Stjepan Bandera, Soros, Zukerberg i sl. Na drugoj strani su antifasisti.
Eno pogedajte moskovku elitu: dio jevreja je na stani Kijeva, a ostali su toliko protiv kijevskog rezima i nacista, da su sve ruske izjave mlake u odnosu na njihove. Solovjlev (takodje jevrej) zove u emisiju i jedne i druge pa najveci okrsaji budu izmedju jevreja, daleko veci nego izmedju rusa i ukrajinaca koji gostuju u emisiji.

Max
2 godine prije

A neonacisti iz Bojne Azov?

Rudar
2 godine prije

Pitanje za znalce, što bi bilo kada bi Poljska uhapsila Zelenskog i isporučila ga rusima za sudjelovanje u podjeli Ukrajine tj. povratku poljskih teritorija.
Ukrajina i tako nije postojala do oko 1918.
Takav potez poljaka ne bi me nimalo iznenadio.

Osam Šezdeset
2 godine prije

Ja bih plandemiju, ponašanje sužanjskih “vlada” i “cijepljenje” usporedio s holokaustom!

Klokan
2 godine prije

Ponovi laz 100 puta i posta ce istina

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI