Žene uključene u kovidemiju

Zene ukljucene u kovidemiju
17 komentara

Dok muškarci tvrde, odlučuju i određuju kako se trebamo ponašati, okupljati se, držati se podalje, što je sa ženama? Koje uloge i odgovornosti one preuzimaju? Dok muškarci pokazuju okosnicu, žene radije predstavljaju tijelo čovječanstva, uživajući u određenoj vrsti fleksibilnosti i kreativnosti svojstvene njihovoj prirodi.

Slučajno ih je dvanaest, vrlo simboličan broj… Sudjeluju u svojim postupcima kombinirajući zdrav razum s inteligencijom, vježbanje s velikodušnošću, znanje i odvažnost. One se potvrđuju prema svom socijalnom porijeklu i profesiji. Trebao bih ih predstaviti u krug, jer, čak i ako su njihovi doprinosi vrlo različiti, njihove vrijednosti zaslužuju jednako mjesto za svaku.

Ariane Bilheran – Psiholog predstavlja različite psihičke pokrete koji utječu na trenutno društvo i dijele ga do točke koja može biti dramatična. Svoje izlaganje završila je potvrdivši svim svojim bićem: “Sav ljudski život na zemlji je kratak, a mi ovdje dolazimo kako bismo naučili voljeti, živjeti, okusiti radost i ljepotu, kako bismo pronašli sklad.”

Alexandra Henrion-Caude –  Genetičarka kombinira svu strogost svog znanstvenog znanja sa svojim ljudskim iskustvom: ona vraća elemente u njihovu konkretnu stvarnost: “U teoriji je koronavirus trebao biti puno ubojitiji”. Izražava svo svoje samopouzdanje i svoju percepciju života: „Život je puno solidniji i otporniji nego što bi se moglo pretpostaviti mogućim vračevim šegrtima koji bi izvodili manipulacije na SARS-CoV-2. …životu nije lako pobjeći od zdravog tijela…

Nicole Delépine – Jedna liječnica svim svojim bićem brani ljudsku dinamiku: „Prvi je prioritet razbiti naše lance. “Izražava suosjećanje s onima koji pate od političke situacije:” Francuzi su još uvijek u zatvoru, studenti počinju samoubojstvo, a stanovnici bolnica, siromašni tonu u krajnju bijedu, djeca nose maske i sve više su uznemirena ”

Valérie Bugault – Žena doktorica prava, specijalistica poslovnog prava, snažno osuđuje manifestaciju pomaka u odnosu društvenih snaga u isključivu korist ekonomskih lidera bez državljanstva. S velikom čvrstinom brani identitet Francuske i definira što je uništava: “Francuska je pod carstvom ovih dominantnih financijskih sila definitivno izgubila svu suverenost, a posebno svoj pravni suverenitet. Ova ne-zemlja sada je transformirana, bez obzira na površnog predsjednika, u Francusku. ”

Suzette Sandoz – Počasni profesor obiteljskog prava, ova žena od srca izražava: “Kad nedostaje mrtvih, kako se bojati? Ona je dobro svjesna onoga što izražava: “Oprostite na tom naslovu, ali priznajem da više ne trpim kolektivnu histeriju straha u kojoj smo držani od kraja lockdowna. (Bilo je to u kolovozu). Snažno izražava svoj zdrav razum suočen s psihološkim manipulacijama: “Novi način zastrašivanja, u ovom trenutku kada se čini da su slučajevi bolesti koronavirusa u porastu, ali biti – tome se veselimo! – nebitni, njime se maše prijetnjom ozbiljnih posljedica, još uvijek malo poznatim. “Završava vrlo kreativnim razmišljanjem: “Sanjamo da, 46 godina nakon skandala Watergate, neki novinari čiji su istraživački izvori često zapanjujući, otkriju, na primjer, mogući ‘farmagate’. ”

Astrid Stuckelberger – Znanstvenica, nastavnica na medicinskom fakultetu, ima multidisciplinarnu pozadinu koja joj omogućuje panoramsku i živu viziju kodemije, što izbjegava njezino fokusiranje na modele ili na slogane kojima se brzo maše kako bi uzbunili stanovništvo. S liječnikom bogatim nekoliko terapijskih alata, osnovala je Collectif Santé – Réinfo Covid Suisse. Inspirirani njihovom senzibilitetom i majčinim iskustvima, u empatiji sa svom djecom koja pate pod njihovim maskama, sazvali su konferenciju za novinare kako bi razotkrili problem što nam brane govoriti zbog čega bi svi oni koji su svjesni moći disanja postali izvor naše vitalne energije.

Barbara Stiegler – Filozofkinja koja surađuje sa zdravstvenom zajednicom, sveučilišna profesorica, dijeli s nama svoju široku viziju u videu koji traje duže od sat vremena: “Od demokracije do pandemije: zdravlje, istraživanje, obrazovanje”. Na taj način želi vratiti tijelo odnosima u svijetu u kojem zdravstveno upravljanje fragmentira sve, pojačava socijalne nejednakosti, guši privatne tvrtke i prijeti sveučilištu raširenom digitalizacijom.

Martine Wonner – Žena liječnik i parlamentarna zastupnica predstavlja vrlo bogatu karijeru svog osobnog, majčinskog, profesionalnog obrazovanja u nekoliko službi, politici. Zna se postaviti s velikom jasnoćom i snažno osuđuje liberticidne i protusanitarne mjere, dok predlaže mjere izvan jedinstvenog mišljenja.

Ema Krusi – Dizajnerica iz umjetničkog i kreativnog područja se pridružuje znanstvenicima spomenutim u svom žaru kako bi obranila ljudsku i društvenu stvar. U potpunosti se predaje misiji koja nije laka: “U šest mjeseci postala je katalizator stanovništva koje više ne razumije ništa o naredbama i kontrastima vlasti, koje izražava svoje strepnje pred tamnom budućnošću i kome trebaju pripadanje u doba socijalnog distanciranja. “Ima drskosti da javno govori jezikom koji se tiče svih: “Ima glas koji nosi. U osnovi je poticala sve da se obrazuju na izvoru – to jest da čitaju zakone i istražuju službene brojeve. ‘Više nismo u crkvi. Ne vjerujemo: provjeravamo i pretpostavljamo!’, dozivala je gomilu ljudi.”

Chloé Frammery – Učiteljica u srednjoj školi ne prolazi nezapaženo, ne boji se javno govoriti i pokretati okupljanja. Slobodno i jednostavno izražava ono što opaža i vrlo glasno kaže svoju želju za istinom: “Alergična sam na laži i nepravdu”. Može se dobro pomisliti da njezino profesionalno iskustvo među tinejdžerima drži u njoj snažan zamah da ustane tamo gdje drugi pritisnu kočnicu!

Victoria Abril – Španjolska glumica snažno je govorila na dodjeli priznanja za svoju karijeru: “Troškove i kolateralnu štetu tih sanitarnih mjera, mi ćemo platiti i plaćamo ih skupo i jako dugo. Taj čarobni novac Europske unije koji pada s neba nije besplatan, skupo ćemo ga platiti 40 godina.”

Te su žene prekrasno svjedočanstvo da je moguće ustati uz teške riječi podržane žarom srca.

Izvorni ovog članka je The Wellness Blog

 

CovidKoronavirusPandemijaŽene
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Stara kuka
3 godine prije

Ovim ženama svaka čast. Iako su napravile ili rekle samo ono što bi svaki normalan čovjek napravio. Razmišljale su i na osnovi razmišljanja i zdravog razuma formirale stav i javno ga iznijele. Ispravno postupanje, ali zašto je potrebno naglašavati da su u pitanu žene? Zašto od svakog ženskog postupka praviti podvig i od svake žene koja bilo što uspješno i ispravno učini praviti heroinu? Zašto, da tako kažem slaviti svaku ženu koja uspije prdnuti a ne ukakiti se pritom? Da i bi netko uopće spominjao njihove postupke i izjave da su u pitanju muškarci? Ne bi. nitko ne bi za to ni znao. S druge strane nitko ne naglašava iznimno velik broj žena, političarki, liječnica, novinarki, “intelektualki”, učiteljica, sindikalki, koje su se vrlo revno upregle u korona kola i bespogovorno i vrlo entuzijastično guraju agendu? Države, pokraine, gradovi gdje su na vodećim položajima žene provode najrestriktivnije mjere korona terora. I… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
bauštelac
3 godine prije

šta pričaju ovi kod nas je alemka glavna i ona maja šuput ima rodit

3 godine prije zadnji put uredio bauštelac
Eto i mene
3 godine prije

Ovo bice povodom dana zena? Ne vidim zbog cega treba naglasavati da se neke zene bore za nas. Ima ih jos. I neki muskarci se isto bore za nas. S druge strane, i gamadi isto ima i muske i zenske,dok vecina, sto muska sto zenska, samo suti… Spol je najmanje bitan ako si covjek, isto tako i ako si stoka…
Ali u zadnje vrijeme je jako postalo bitno spominjati kojeg je tko spola, a jos bitnije je ljude dijeliti na “rodove”,iako rod kod ljudi tehnicki ne postoji, a pogotovo ne neki trans i ostali neprirodni rodovi. Imas spol i to je to. Imenice se dijele na rodove.

piždro
3 godine prije

Žene se trebaju puno više uključit u zaštitu života jer one i donose plod i život

3 godine prije zadnji put uredio piždro
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI