Zvijezda kijevskih plaćenika prijeti da će “spaliti ukrajinsku vojsku do temelja”

Emese Fajk - Ukrajina
29 komentara

Zloglasna australska TV zvijezda koja se pridružila ukrajinskoj Internacionalnoj legiji ucjenjivala je vojne komandante Kijeva dok se opirala nekoliko pokušaja da je izbaci, prema snimcima koje je u subotu objavio Daily Mail.

Čini se da tajno snimljene trake pokazuju da je Emese Fajk, koja je postala direktorica komunikacija legije stranih zemalja nakon što je pobjegla iz Australije nakon skandala s prijevarom u rijaliti TV emisiji, prijetila da će procuriti štetne informacije o ukrajinskoj vojsci, ako bude protjerana zbog neovlaštenog putovanja u inostranstvo.

Prema snimcima, da bi izbjegla takav ishod, ucjenjivala je ukrajinskog generala Andreja Ordinoviča, koji je išao pod kodnim imenom ‘Zevs’. Rekla je da su ukrajinski zvaničnici „hteli da je deportuju zbog dezertiranja“ i „raskinu njen ugovor“.

Fajk je objasnila da je njena „jedina sreća bila što sam prije ovoga razgovarala sa ‘Zevsom’, a oni me nisu mogli dirati. Rekla sam Zeusu, ako se ne vratim na ovu stvar, da ću iznijeti u javnost sve što znam i zašto me uklanjaju.”

Legionarka je generala opisao kao “super stand-up momka”, dodajući, međutim, da razumije da će, ako počne da priča o onome što je vidjela, “spaliti vojsku do temelja”.

Nastavila je da bi ovo curenje bilo „veoma štetno za vojsku ako bi postalo javno poznato: korupcija, s**a koja nestaju, tretman prema strancima… ako počnem da pričam o tome, vojska će otići da se raspadne sa svim internim istragama koje [bi] morale biti pokrenute.”

Štaviše, prema “povjerljivim dosijeima” koje je izdala kuća, bivša TV zvijezda navodno stoji i iza nestanka medicinskih potrepština u iznosu od 2,5 miliona dolara. U dokumentima se također navodi da je krala donacije namijenjene podršci Ukrajini u njenom sukobu s Rusijom.

Fajk je optužena za nekoliko slučajeva prevare širom svijeta, od kojih je najznačajniji njen neuspjeli pokušaj kupovine kuće vrijedne 4,2 miliona dolara na aukciji u australijskoj reality TV emisiji pod nazivom ‘The Block’ tako što je navodno davala lažne potvrde o bankovnim transferima.

Emese FajtInternacionalna LegijaukrajinaVojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vojni analitičar
1 godina prije

Koji je sad ovo kurac? Izgleda da se cijeli taj rat, barem s ukrajinske i zapadne strane pretvorio u potpuni cirkus, jedan totalni teatar apsrurda prepun nekakvih ridikuloznih spodoba kakve ni Emir Kusturica u svojim filmovima nije mogao zamisliti.

LZN
1 godina prije

Jadna je to vojks ako jim prijeti jedna pišulja iz rijalitija…..
Još su par bisera našli sa obje ruke u marmeladi (neki miistar i zamenik ministra)……….krali na hrani za vlastitu vojsku…..može li niže od toga? Možei veće zlo od toga da kradeš hranu vlatitim vojnicima i to još u ratu. Treba ih poslati na front istog trena…..

tihobl
1 godina prije

Nema veze, evo drugi prenose kompletne clanke ono sto sam ja stavio u jednoj recenici kao blic vijest.

eks
1 godina prije

Sav šljam i ološ našao se u koaliciji učesnika u ratu protiv Rusije. Tu su nacisti, satanisti, korumpirani idioti, pohlepne psihopate i ostale belosvetske bitange.

goran
1 godina prije

a šta se imamo čudit ovakvim stvarima,kad naš čelnici i svi oni koji predstavljalju ikakvu vlast poručuju ljudima poštenje se ne isplati samo nepošteni i sve što je loše.
ovo je ostavština svj.ekonomskog foruma i onih 300 obitelji koji vladaju svijetom

tihobl
1 godina prije

Vec sam pisao da je ova preprodavala pomoc, ali ima jos: australski placenik je obio sef legije stranaca u Ukrajini. SBU ga je uhapsio, ali odozgo je dosla naredba da ga puste.

TomRy
1 godina prije

Kao svojevremeno u Siriji, tako se i u State 404 skupila svjetska kriminalna bagaža, samo to za zapadni msm nije problem.

BanOvan
1 godina prije

Ova Fejk im je došla ko kec na 11. Ovakva bi samo Mlađi mogla da posreduje u “nekretninama” u njegovim galebskim rijalitijima.
Sve poštenjačina do poštenjačine se okupilo u Galiciji.
Sve moralne vertikale do yaya.

dupla kamilica
1 godina prije

Kakva krema! Ove plaćenike bolje ne ubijati i ne zarobljavati, korisniji su živi i slobodni na ukrajinskoj strani.

Max
1 godina prije

To je neka luđakinja.

tri p
1 godina prije

Šta se događa sa ukrima, imali su finu praksu za one koje plivaju uzvodno, na Mirotvorec i sezona lova je otvorena.

Vojni analitičar
1 godina prije

Mnogi ovdje pišu, a ta teza se ponavlja i u medijima da Ukrajini nedostaje vojnika, a i Rusiji. Kako zaboga može ponestati vojnika državi sa oko 5-6 milijuna muškaraca između 20 i 40 godina starosti (Ukrajina)? Ili državi sa tri puta toliko (Rusija) ? Za vrijeme II svjetskog rata Sovjetski savez je imao oko 160 milijuna stanovnika (dvadesetak milijuna više nego danas Rusija) i u vrhuncu rata imali su pod oružjem 7,5 milijuna vojnika. I to nakon što su prethodno izgubili milijune u početnim godinama rata. Pa i naša mala Hrvatska je u vrijeme “Oluje” uspjela po oružje staviti oko 250.000 vojnika. Mogu još shvatiti Ruse da im se ne ide ginuti u drugu zemlju. Ali Ukrajinci se bore u svojoj zemlji. I ne mogu nasmagati dovoljno vojnika. Nevjerojatno. Kakvi su to današnji muškarci postali kilavi? I ne mora mi nitko pričati o tome da se na frontu šalju slabo… Čitaj više »

Voltaire
1 godina prije

Kao neka novost ???? Ahahahahaha. Klasika za Ukrainu, Rusiju i ostale zemlje u okruzenju 🙂

tata mata
1 godina prije

Sad zna da ukri vode prljav rat , pun lazi , mrznje , propagande , bez casti i morla , zlocinacki .. ali svejdedno nista se nije pokrenulo u glavi ove humaniste , koja je dosla iz australije da brani casnu vojsku koju sad prijeti spaliti …a koju zlocinci rusi zele unistiti … ajd ti razumi ove anglosaksonce

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI