5.400 Eura mjesečne najamnine – grad Hamburg smješta Ukrajinske izbjeglice u luksuzne stanove

Smjestaj za ukrajinske izbjeglice u Hamburgu
28 komentara

Luksuzni tornjevi Mundsburg dio su trgovačkog centra Hamburger Meile. Kako je objavila uprava unutarnjih poslova Hamburga, trebali bi pružati smještaj izbjeglicama iz Ukrajine.

Grad Hamburg smješta ukrajinske izbjeglice između ostalog u tornjeve “Mundsburg”. Ali stanovi su tamo izuzetno skupi. Do 5.400 eura najamnine plaća se mjesečno za potpuno opremljene stambene jedinice – tri puta više nego za usporedive stanove u običnim zgradama.

Sa visinom 101 metar, “Mundsburg Towers” u Hamburgu su među najvišim zgradama u gradu. Ali visina nije jedina izuzetna stvar kod tornjeva.

Stanarina u zgradama od 29 katova također je nevjerojatno visoka – barem ona koju tamo plaća grad Hamburg za smještaj ukrajinskih izbjeglica. To je izašlo na vidjelo zahvaljujući zahtjevu ljevičarske frakcije u gradskoj vijećnici.

Prema informaciji, u tornjevima je rezervirano 60 stanova za do 300 izbjeglica, a stambene jedinice osigurava tvrtka “Home United Spaces GmbH” – koja naplaćuje 30 eura po osobi po danu najma. Ako u dvosobnom stanu (65 četvornih metara) živi šest osoba, mjesečna najamnina iznosit će 5400 eura. Lihvarstvo s obzirom na to da stanovi slične veličine za najam u istim tornjevima stoje najviše 1800 eura mjesečno prema imeniku stanova.

Grad Hamburg platit će 3,56 milijuna eura najamnine za te stanove do 30. lipnja 2023. godine. Uz to, tu je i 2,64 milijuna eura za korištenje poslovnih etaža kao i zajedničkog smještaja, u kojem bi se moglo smjestiti još 150 ukrajinskih izbjeglica. Dnevni najam je 47 eura, od toga 22 eura za hranu, jer u zajedničkom smještaju nije moguće samostalno pripremanje hrane.

Sve u svemu, smještaj izbjeglica u Mundsburg Towers košta grad Hamburg 6,2 milijuna eura poreznog novca godišnje.

“Home United Spaces GmbH zarađuje zlato na leđima izbjeglica”, kaže Carola Ensslen s ljevice u intervjuu za “Hamburger Abendblatt”. – To je nemoralno.

U firmi iznajmljivaču kažu da se ne radi samo o najmu, u cijenu su uključene i druge usluge koje ne smiju imenovati.

Izvor: focus.de

HamburgIzbjegliceukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Stotenberg porucuje EU: morate da platite!
Morate da platite rat u Ukrajini, morate da platite humanitarnu pomoc Ukrajini, morate da platite sankcije za slamanje Rusije. Morate da platite. Morate da platite. Morate da platite.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Zaduzili su NWO jer bez njih nebi bilo ni velikog reseta pa je red da ih satanisti necim nagrade, a kad pocne zima ceka ih isto kao i sve koji su s vragom tikve sadili!

Hogar Strašni
1 godina prije

U  cijenu su uključene i druge usluge koje ne smiju imenovati
Meni samo jedno pada na pamet. Vjerujem i vama. A sve završava hapy end-om.

Blablaaa
1 godina prije

Ima se, moze se

Mölltaler
1 godina prije

Zanimljivosti iz Ukrajine.
Prije desetak dana francuskog predsjednika Microna naljutili su napisi u francuskim novinama o tome kako su ukrajinci prodali rusima francuske haubice od 155mm “Caesar”.
Naime ukrajinci su prodali dvije samohodne haubice za 120 000€ po komadu. Redovna cijena tih haubica je 7 000 000 eura (jedna) što znači da su ih rusi dobili sa popustom od preko 98%.
Zanimljivo je da su te haubice ofarbane u pustinjske boje pošto su izvorno bile namijenjene Maroku koji ih je odavno platio i trebale su im biti isporučene.
Najnovija vijest glasi da su ukrajinci sa sličnim popustom prodali rusima i američki višecijevni bacač raketa HIMARS (sa raketama).
Način na koji ukrajinci predaju oružje rusima je slijedeći: jednostavno ostave oružje na području sa kojega se povlače.
Ako se ovako nastavi rusi bi uskoro mogli imati veću količinu zapadnog oružja od nekih nato država.

TIKTAKTIKATAKATAK
1 godina prije

Te visoke zgradurine prosto privlače bombe iz aviona, a ako neće biti bombi.te visoke zgradurine baš su zgodne za kvartovske koncetracione…punktove.

Lucija, prva
1 godina prije

Ma kako ne.
Bugari su im rekli prvi mjesec: ili raditi, ili natrag u Ukrajinu .
U Hrvatskoj ih ima 20 000.
Navodno dobijaju socijalnu pomoć 3750 kuna. Ne znam je li to točno.
Tomašević je izjednačio građane Zagreba sa svim drugima, pa očekujemo da će im davati stanove i u Zagrebu.
Izjednačio rezidentne i nerezidente u socijalnoj skrbi.
To što netko nije nikad ništa uplaćivao u tu socijalnu skrb, ma nema veze…

indy
1 godina prije

I što je sa beskučnicima u Njemačkoj,ta oni bi prije trebali biti smješteni.Nema več neko vrjeme,koliko ovi paraziti i nametnici u RH plačaju smještaj Ukraincima,samo mi ni jasno,vozila su njihovo vlasništvo,ili su im ista dali ovi paraziti na vlasti.?

Jednostavno receno
1 godina prije

Lako vam je provjeriti tko dolazi, samo odete do mora tj. crne gore i vidite tablice. A sad onako logično pošto bi nas trebalo većina biti logičara tko se prvi spasio od našeg rata, dali bjeda il tajkuni? Pa nećeš valjda tajkuna koji je došao s teslom suvom smjestiti u siromašan stančić?

Andreja
1 godina prije

Split-Zagreb Ukrainac ispred nas, uhh jako lijep autic!

FATIH
1 godina prije

MORAJU PLACATI JER JE NAREDBU IZDAO VELIKI BRAT IZ OVALNOG UREDA.

Kalle balle
1 godina prije

Hazar hazaru. Goyim radi 2 posla.

Max
1 godina prije

Ima se može se.

Rimtutituki
1 godina prije

Mojoj susjedi Luciji placa grad 600e za 14m2 sobu za Ukraine,lova do huzova

Kalle balle
1 godina prije

Jesu to oni sta du nam migove super remontirali? Hahaha

CAN
1 godina prije

Hamburg?
Berlin također nudi hotele po centru za smještaj izbjeglica…još kad su kod Tonija htjeli pizzu od 7 eura ,novčanicom od 100 eura platit….sve jasno!
P.S. izbjeglice iz ex ju.u 90ima su smještali u komtejnere…prodaje ko ukrajinski pasoš?

duki
1 godina prije

Znači ima i drugih ovaca ! NEE samo mi !
Dojče beeee…
Jedina dobra stvar će biti što tamo gore (sjever Njemačke) zima stiže puno prije ! Pa kad krene “ulica” bome bit’ će i perja( kako Scholtzovog tako i Ukrajinskog )

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI