Ajatolah Hamnei naredio povećanje kapaciteta za obogaćivanje urana

Sayyed Ali Hamnei
11 komentara

Vrhovni vođa Irana, ajatolah Sayyed Ali Hamnei, naredio je pripremu potrebnih mjera za proširenje kapaciteta obogaćivanja urana u zemlji u skladu s nuklearnim sporazumom.

“Organizacija za nuklearnu energiju Irana (AEOI) mora poduzeti hitne korake kako bi stekli obogaćeni uran za 190 000 SWU, kako je predviđeno mjerama nuklearnih sporazuma”, izjavio je iranski vođa, ajatolah Sayed Ali Hamnei, govoreći na 29. obljetnici smrti imama Homeinija.

“Imam Homeini, simbol je Islamske revolucije i bio je uspješan u zaštiti Irana od svih zavjera”, kazao je iranski vođa.

Ajatolah Hamnei je također naglasio da se imam Homeini stalno aktivno i hrabro suočavao s neprijateljima i donosio je svoje odluke u različitim situacijama temeljene na prioritetima.

Osim toga, Ali Hamnei je naglasio da je utemeljitelj Islamske Republike, zahvaljujući svojoj vjeri u Boga i povjerenju u mlade i Iran, uspio neutralizirati zavjere i neprijateljsku propagandu protiv zajedničke domovine.

Shahab-3
FOTO: Ilustracija, iranska balistička raketa Shahab-3

U svom obraćanju je iranski vođa  upozorio na aktualne planove neprijatelja da Iran poklekne pod novim zavjerama, uključujući inozemne ekonomske pritiske i sankcije.

Poručio je Zapadu da zaboravi na svoj “san” i ideju da će Iran ograničiti ili prekinuti program balističkih projektila, jer je to važna komponenta za obrambene potrebe zemlje.

Iranski vođa je također naglasio da njegova zemlja nema namjeru obustaviti potporu potlačenim narodima i otporu u regiji i pozvao je mlade Arape da izdrže pritisak Sjedinjenih Država.

“Arapska mladež mora poduzeti akciju i inicijativu i kontrolirati vlastitu budućnost, a mi ćemo nastaviti podupirati potlačene narode i snage otpora u regiji”, rekao je ajatolah Hamnei, čime je praktično odbacio sve točke ultimatuma kojeg je američki državni tajnik Mike Pompeo uputio Teheranu 20. svibnja.

AEOI must urgently make preparations for achieving 190K SWU

SAD i ultimatum Iranu – Ne ispuni li zahtjeve, “Iran čekaju sankcije kakve svijet nije vidio”

AEOINATOobogaćivanje uranijumaSayed Ali HamneiSayyed Ali HamneiShahab
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
28.juni
5 godine prije

Ovo se moglo i ocekivati nakon svih provokacija SAD . Tramp(Boze mi oprosti) ,misli da je bog i da moze raditi sta hoce i kako hoce ,pa oni su velika Amerika(cemerika) dodala bih.

Laki Topalović
5 godine prije

Dobro, dvije godine nakon sporazuma imaju pravo podići na 190 000 tih jedinica. Važniji dio je nema obustavljanja balističkog programa i pomagat ćemo narode u regiji koji pružaju otpor.

HEKPCT
5 godine prije

Dobro je, nisu povjerovali EU hijenama.

Goran Bare
5 godine prije

Pali mašine idemo rad u tri smjene svaka subota je radna

tuf
5 godine prije

“Arapska mladež mora poduzeti akciju i inicijativu i kontrolirati vlastitu budućnost” – ovo ce sada na CNN-u osvanuti s naslovom “Hamnei pozvao na teroristicke napade” uz neku prigodnu sliku prijeteceg Hamneija i odreda smrti

Siniša
5 godine prije

Nadam se da je uzeo u obzir misljenje saveznika,mada sumnjam.

Lindita
5 godine prije

Ovo je dozvoljeno u okviru sporazuma i ovo je pojačavanje pregovaračkih pozicija i vremensko skraćivanje natezanja s Europom, jer stari lisac zna da će Europa na kraju za Anglocionistima pa je ubrzao postupak u oba smjera !!!!!!!

bbbb
5 godine prije

Samo protoni nukeusovi spašavaju Iran, Rusija i Kina čisto sumnjam, čekat će svoju giljotinju od tame.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI