fbpx

Ajatolah Hamnei naredio povećanje kapaciteta za obogaćivanje urana

Sayyed Ali Hamnei

Vrhovni vođa Irana, ajatolah Sayyed Ali Hamnei, naredio je pripremu potrebnih mjera za proširenje kapaciteta obogaćivanja urana u zemlji u skladu s nuklearnim sporazumom.

“Organizacija za nuklearnu energiju Irana (AEOI) mora poduzeti hitne korake kako bi stekli obogaćeni uran za 190 000 SWU, kako je predviđeno mjerama nuklearnih sporazuma”, izjavio je iranski vođa, ajatolah Sayed Ali Hamnei, govoreći na 29. obljetnici smrti imama Homeinija.

“Imam Homeini, simbol je Islamske revolucije i bio je uspješan u zaštiti Irana od svih zavjera”, kazao je iranski vođa.

Ajatolah Hamnei je također naglasio da se imam Homeini stalno aktivno i hrabro suočavao s neprijateljima i donosio je svoje odluke u različitim situacijama temeljene na prioritetima.

Osim toga, Ali Hamnei je naglasio da je utemeljitelj Islamske Republike, zahvaljujući svojoj vjeri u Boga i povjerenju u mlade i Iran, uspio neutralizirati zavjere i neprijateljsku propagandu protiv zajedničke domovine.

Shahab-3

FOTO: Ilustracija, iranska balistička raketa Shahab-3

U svom obraćanju je iranski vođa  upozorio na aktualne planove neprijatelja da Iran poklekne pod novim zavjerama, uključujući inozemne ekonomske pritiske i sankcije.

Poručio je Zapadu da zaboravi na svoj “san” i ideju da će Iran ograničiti ili prekinuti program balističkih projektila, jer je to važna komponenta za obrambene potrebe zemlje.

Iranski vođa je također naglasio da njegova zemlja nema namjeru obustaviti potporu potlačenim narodima i otporu u regiji i pozvao je mlade Arape da izdrže pritisak Sjedinjenih Država.

“Arapska mladež mora poduzeti akciju i inicijativu i kontrolirati vlastitu budućnost, a mi ćemo nastaviti podupirati potlačene narode i snage otpora u regiji”, rekao je ajatolah Hamnei, čime je praktično odbacio sve točke ultimatuma kojeg je američki državni tajnik Mike Pompeo uputio Teheranu 20. svibnja.

AEOI must urgently make preparations for achieving 190K SWU

SAD i ultimatum Iranu – Ne ispuni li zahtjeve, “Iran čekaju sankcije kakve svijet nije vidio”

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
11 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
28.juni
Gost
28.juni
2 godine prije

Ovo se moglo i ocekivati nakon svih provokacija SAD . Tramp(Boze mi oprosti) ,misli da je bog i da moze raditi sta hoce i kako hoce ,pa oni su velika Amerika(cemerika) dodala bih.

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Ne bih rekao da je u potanju provokacija,igovor je jako lose sklopljen;treba ga nadograditi sa konacnim ogranicenjima,fora je sto da bi se odbranio od Amerike i NATOa moras biti ovakav kao Iran.

Lindita
Gost
Lindita
2 godine prije

A da ti to što si napisao prevedeš ili bar sortiraš ??!?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Dobro, dvije godine nakon sporazuma imaju pravo podići na 190 000 tih jedinica. Važniji dio je nema obustavljanja balističkog programa i pomagat ćemo narode u regiji koji pružaju otpor.

HEKPCT
Gost
HEKPCT
2 godine prije

Dobro je, nisu povjerovali EU hijenama.

Mali pas
Gost
Mali pas
2 godine prije

Pa cini mi se da je ovo bas u dogovoru s njima, slijede upute agencije o potrebama i samim time ispipavaju puls amerike. Sada cekamo odgovor izraela i yankia. Sto se tice balistickog programa ne rade nista sto im ne treba. Zapadu(SAD) je trn u oku sposobnost samoobrane a europljani su izgleda vidjeli izuzetne u akciji pa i sami dijele i vladaju. Samo da su europski narodi progledali ranije, ovako se mozemo nadati da nije kasno.

Goran Bare
Gost
Goran Bare
2 godine prije

Pali mašine idemo rad u tri smjene svaka subota je radna

tuf
Gost
tuf
2 godine prije

“Arapska mladež mora poduzeti akciju i inicijativu i kontrolirati vlastitu budućnost” – ovo ce sada na CNN-u osvanuti s naslovom “Hamnei pozvao na teroristicke napade” uz neku prigodnu sliku prijeteceg Hamneija i odreda smrti

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Nadam se da je uzeo u obzir misljenje saveznika,mada sumnjam.

Lindita
Gost
Lindita
2 godine prije

Ovo je dozvoljeno u okviru sporazuma i ovo je pojačavanje pregovaračkih pozicija i vremensko skraćivanje natezanja s Europom, jer stari lisac zna da će Europa na kraju za Anglocionistima pa je ubrzao postupak u oba smjera !!!!!!!

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije

Samo protoni nukeusovi spašavaju Iran, Rusija i Kina čisto sumnjam, čekat će svoju giljotinju od tame.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik