Američki vojni konvoj zaglibio u poljskom blatu (VIDEO)

Zaglibili u blatu
22 komentara

Sredinom studenog je NATO pakt praktično zapovjedio europskim saveznicima da ojača mostove, ceste i željezničku infrastrukturu kako bi se u slučaju rata protiv Rusije osigurao brzi prolaz tenkova i teških vozila.

“Mi također moramo osigurati da ceste i mostovi budi dovoljno jaki da izdrže tranzit naših velikih vozila i da željezničke mreže mogu podnijeti brzo premještanje tenkova i teških vozila”, rekao je tada glavni tajnik NATO-a, Jens Stoltenberg.

Stoltenbergove izjave i zahtjevi NATO pakta u smislu civilne infrastrukture, “koju treba obnoviti kako bi bila sigurna za aktualne vojne potrebe”, vrlo su zabrinjavajuće, jer vitalne europske prometnice u slučaju sukoba pretvaraju u vojne ciljeve.

Međutim, najnoviji događaj u Poljskoj govori da je možda i znao Stoltenberg o čemu govori. Naime, kolona američke vojne opreme koja se kretala kroz zapadne regije Poljske se suočila s neočekivanim problemom.

Nedaleko od grada Lubina je vozač jednog vozila odlučio provjeriti kočnice i preselio se na rub kolnika. Međutim, nije se mogao vratiti na cestu, jer se vozilo zaglavilo u blatu.

Pokušaji oslobađanja vojnog kamiona samo su pogoršali situaciju i na koncu se kamion prevrnuo u stranu. Vozilo je vraćeno u službu tek nakon što je vojsci u pomoć pristigla lokalna služba za pomoć na cestama s teškom opremom.

Na snimci objavljenoj na internetu se vidi da je autocesta u vrlo dobrom stanju, kao i obnovljena željeznička pruga koja prolazi uz prometnicu. Dakle, za slučaj “gužve” u premještanju trupa iz Njemačke na istočne granice NATO pakta, ovu bi prometnicu trebalo proširiti s barem jednom pomoćnom trakom, što je posao koji bi poljsku koštao desetine, ako ne i stotine milijuna eura.

Podsjetimo da je u tom području Poljska ključna tranzitna zemlja za napredovanje sjeverne borbene skupine prema Sant Peterburgu i središnje skupine za napredovanje prema Bjelorusiji i dalje prema Moskvi. Južna borbena skupina bi opet krenula iz Njemačke, potom preko Poljske i Ukrajine do Rostova na Donu i Volgograda. NATO se zapravo koristi istim scenarijem kao i Njemačka u ljeto 1941. godine, barem kada su u pitanju tri glavna pravca potencijalnog napada na Rusku Federaciju. No, kako je Vladimir Putin obećao da se rat više nikada neće voditi na ruskom teritoriju, incident u Poljskoj ne bi trebao služiti za izgradnju katedrala u pustinji, iako nije isključeno da će u sjedištu NATO pakta i ovaj slučaj pokušati iskoristiti kako bi uvjerili europske saveznike u nužnost prilagodbe civilne transportne infrastrukture vojnoj svrsi.

NATO Europu priprema za rat – Europske kancelarije i mediji o svemu Šute

VIDEO – Američki vojni konvoj u poljskom blatu

NATOSankt PetersburgSt. Petersburg
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
basso
6 godine prije

Hollywood show,pa sta ako dovedu vojsku i narouzanje na Ruske granice?Rusiju naravno nece nikad smijeti napasti,jer znaju da se Rusi ovaj put nece zaustaviti u Berlinu.

PeroDD
6 godine prije

Majko mila, prevrnuo se kamion i iz toga nastala priča da je 3. Svj rat neminovan…

Ana
6 godine prije

Cini mi se da su prije nekoliko mjeseci zaglibili i u spanjolskom pijesku.

Nazif
6 godine prije

Bolje i to nego zaglaviti u ruskom blatu kao Napoleon.

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

Europa, ako misli, ako namjerava, ako želi, biti ovo što je danas i pri tom pokušati ojačati svoj utjecaj u svijetu i još rasti u ekonomskom smislu, onda joj je neminovno da njeguje partnerske odnose sa Rusijom. Rusija u stvarnosti opskrbom energentima održava Njemačku kao gospodarski motor ovog dijela svijeta, kao i gospodarstva Danske, Belgije, Nizozemske, Poljske. Bilo kakva promjena u odnosima koja bi uslovila prekid transporta energenata momentalno i ozbiljno bi srozala gospodarstva navedenih država. Za izgradnju infrastrukture alternativnih tokova u zadovoljavajućim količinama, ako i postoje, a ne postoje, trebalo bi Europi od sada najmanje desetak godina, i to kada bi se iznenada, preko noći, posložile sve geopolitičke kockice, a neće. Izjave posljednjih dana iz Pentagona koje graniče sa ludilom, medijski napadi na Rusiju, ekonomske sankcije, zabrane nastupa sportašima iz Rusije, to su izljevi mržnje i histerije globalističkih birokrata, strateški instaliranih po raznim međunarodnim organizacijama, po političkim strankama raznih… Čitaj više »

Toni
6 godine prije

Znači trebali bi preventivno napasti Moskvu. Pa bato nije ti više Staljin kolaboracionist na vlasti. On je doslovno kriv za taj prvi udar koji je uništio pola ruske vojske. Samo što Njemci nisu znali koliko brzo Rusi mogu rastaviti tvornice I prebaciti Ih preko Urala. Rusi su nevjerovatno čudni za zapadnjake kada poćne rat. Jer oni su spremni da im sve pogine I izgori. Nije ih brige. Amerika je zaštićena I oni to znaju, ali Europa će opet dobiti svoje. Pa sinko doba raketa je. Ima li Poljska rakete, ima li Njemačka rakete. Ok. Onda ima li stanovnika za rat. Haha, oće li se narodi Europe ujedinit. Kako da neće, trče sve, jedva čekaju.

Osoba C
6 godine prije

A da su pitali blesu ko mu je dao vozačku?

victory
6 godine prije

Nazi forces struggling to advance east through russian “rasputitsa” terrain, November 1941., Colourized

jonbonjovi
6 godine prije

Ja sam se tom videu slatko nasmijao kad sam ga vidio prije par dana na jednom drugom portalu. Gledajuci tu dobro izgradjenu cestu i sirinu tih kamiona, pitam se zasto je morao da sidje sa ceste, navodno zbog kocnica. A sta ako je to bio NATO scenario da se Poljska prisili da na ovaj nacin vec izgradjenu cestu prosiri, jer eto mogu se kamioni, tenkovi… zaglaviti.
I naravno da Poljska plati sve to.

miroslav
6 godine prije

Ha ha i oni bi sa Rus ratovali! Rusi im se smiju!

Georgij Žukov
6 godine prije

Kako ce tek zaglibiti u ruskom blatu s obzirom da nisu sposobni manevrirati po poljskim autocestama 🙂 Da se ne zaboravi, odnosno podsjetnik potencijalnim nato agresorima . 1941. godine Zinovij Kolobanov je zapovijedao tenkovskom jedinicom Crvene Armije za vrijeme njemacke agresije na Lenjingrad. U blizini sela Vojskovici, Kolobanovljeva jedinica je dobila zapovijed da brani put do Krasnogvardejska 26 kilometara udaljenog od Lenjingrada. Sa samo 5 tenkova KV-1 na raspolaganju Kolobanov je svoju jedinicu prebacio na vazno raskrizje gdje je izdao zapovijed da dva tenka blokiraju dva puta do Krasnogvardejska. Za to vrijeme on je svoj tenk maskirao i pozicionirao 300 metara dalje.Kada su Njemacki tenkovi dosli na uski put okruzen mocvarom Andrej Usov najbolji Kolobanovljev strijelac unistio je prvi i posljednji tenk u neprijateljskoj koloni od 22 tenka i na taj nacin zaustavio cijelu jedinicu . Preostali tenkovi su bili postrojeni pred Kolobanovljevim ciljnikom kao na dlanu. Kolobanov je u… Čitaj više »

Zorule
6 godine prije

Ocekivao bi od takvih vozila da se mogu kretati po svakakvim terenima u najmanju ruku i da im nisu potrebne ceste poput pista.

Zorule
6 godine prije

Invazija na Rusiju trenutno zaustavljena, imamo samo malo tehnickih problema koje rijesavamo usput.

tedi
6 godine prije

Koji je taj Stotenberg pijani bedak.Navaljuje na clanice Natoa da prave ceste,mostove i.zelj.pruge za Nato vozila ,ajde de neka ih i najtera,a mos mislit sa kojim novcima,a drugo kak ce ti bedaci dalje preko granice na rusku teritoriju?Rusi po toj pijanoj logici mogu samo preorati puteve i ovi su kaput.Osim tih gluposti ima jedna jos gora ,po facama tih Nato soferskih diletanata se vidi da su totalno zbunjeni i da ne znaju kak uopce te vucne kamione okreniti,kao da su ucili voziti na simulatorima i potom sjeli za volan tih grdosija.A tek kako su me nasmijali,a i naljutili,sta ta hebena Evropa placa .Hodaju obuceni kao menekeni, a cijeli konvoj stoji i svi bleje.Ma meta za pozeljeti.A jos i da je pao snjeg pa trebaju grtalice,koji bi tek onda nastao picvajz.I to im je neka inzinjerijska jedinica.Pametni ljudi bi mogli napisati cijeli elaborat o stanju Nato komande i ostalog kadra.Ma sve… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI