Australski režim i kraljicu Elizabet II sve više nagriza povijesna istina…

Lidia Thorpe
19 komentara

Australski režim je nedavno, tijekom plandemije, pokazao što za ovu zemlju Commonwealtha znači demokracija, sloboda govora i kretanja. Svoj su narod mjesecima zaključali, cijepili i terorizirali. Zemlja snova, postala je zemlja u koju više nitko ne želi ići.

Dokaz nećemo tražiti u našim predrasudama, nego u Australskom senatu, gdje je odvažna novoizabrana senatorica Lidia Thorpe spucala australskoj javnosti povijesnu kolonijalnu istinu.

Australska senatorica aboridžinskog porijekla, tijekom polaganja zakletve na mandat u australskom parlamentu, nazvala je kraljicu Elizabetu II. kolonizatorom.

“Ja, suverena Lidia Thorpe, svečano i iskreno potvrđujem i izjavljujem da ću biti vjerna i biti istinski odana njenom kolonizatorskom Veličanstvu Kraljici Elizabeti II.”, kazala je Thorpe za vrijeme prisege prije nego što ju je prekinula šefica Senata Sue Lines i drugi zastupnici.

Jedan zastupnik rekao je da Thorpe nije prava senatorica dok ne položi zakletvu na pravi način. Lines je zamolila Thorpe da položi zakletvu točno onako kako piše na kartici. To je Thorpe učinila s visoko podignutom stisnutom šakom.

“Suverenitet nikada nije ustupljen”, napisala je Thorpe na Twitteru. Australije je 1901. dobila neovisnost nakon što je bila kolonija Velike Britanije više od jednog stoljeća. Britanska kraljica Elizabeta nosi titulu kraljice Australije.

Krunske zemlje Commonwealtha zajedničko je ime za 15 suverenih država koje priznaju istu kraljicu kao svojeg vladara i poglavara države. Elizabeta II. nije kraljica Commonwealth realms (jer to nije suštinski entitet), ona je kraljica svake od ovih država zasebno. U svakoj od njih ona postavlja, neslužbeno po prijedlogu šefa odgovarajuće vlade, generalnog guvernera (engl. Governer-General) koji je njen predstavnik u toj državi. Krunske zemlje Commonwealtha ne treba miješati s zajednicom država Commonwealthom.

Povijesno gledano, tihim raspadom Britanskog Carstva nastaje veći broj neovisnih država koje su do tada bile britanske kolonije ili protektorati. Stjecanjem neovisnosti većina ovih država inicijalno je prihvatila vladajućeg britanskog monarha za poglavara svojih novostvorenih država. Međutim, određeni broj na to nije pristao, a mnogi koji su početno pristali na ovakav kompromis poslije su odlučili samostalno imenovati poglavara države.

Trenutačno, sljedeće države čine Krunske zemlje Commonwealtha (Commonwealth realms): Antigva i Barbuda, Australija, Bahami, Belize, Grenada, Jamajka, Kanada, Novi Zeland, Papua Nova Gvineja, Sveti Kristofor i Nevis, Sveta Lucija, Sveti, Vincent i Grenadini, Solomonski otoci, Tuvalu i naravno Ujedinjeno Kraljevstvo.

U mnogim od država kojima trenutačno vlada kraljica postoje jake republikanske struje, osobito u Australiji i na Novom Zelandu. Utoliko je opstanak ovakvog stanja stvari pod upitnikom. Ipak, mnogi kraljicu smatraju simbolom jedinstva i tradicije koju ne treba mijenjati, što čini relativno sigurnim da se broj država Commonwealth Realms neće mijenjati za vrijeme vladavine Elizabete II. Ovo će se, najvjerojatnije, u mnogome promijeniti otvaranjem pitanja nasljeđivanja kraljice pogotovo ako su uzme u obzir činjenica da je Australija već jednom odbila da princ Charles postane generalni guverner.

 

Izvor: Agencije i Wikipedia

australijaKraljica ElizabetaLidia ThorpeUK
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ivana
1 godina prije

Čudi me da je upala u parlament ikako

London
1 godina prije

Australski režim je jedan of Five Eyes, dio anglosaxonske elite.

Mölltaler
1 godina prije

Ova Lidia mi baš ne liči na aboridžine.

Max
1 godina prije

Istinu kaže.

Mlata
1 godina prije

Ništa više, samo griža savesti duboko u sebi…izvinjenje, pokušaj plaćanja dugova ne dolazi u obzir! Tako se generacijski rađaju zločinaćki karakteri u takvim narodima…vitlaju noževima, bajonetima, tomahavcima kao mahniti! Mlata ima pravo to napisati, da

Emiliano Zapata
1 godina prije

Jos je bolje mogla: “prisezem komodo varanima i svim ostalim gusterima, zabama, reptilima, i dinosaurima” da cu u njihovo ime trovat vlastiti narod bockama, vodom, gmo hranom, zracenjem antenama ali i spricanjem iz zraka!

nessy
1 godina prije

Grozno! Strasno! Zena je rekla istinu, i to javno. Pa je li njoj jasno da se neke stvari ne spominju? Car je gol? Svi to znamo i vidimo, ali reci to javno…to nije ‘politicki korektno’. Aboridzini su nesto malo bolje prosli od americkih indijanaca, tj., nesto kasnije je poceo njihov egzodus. Britansko carstvo, gdje god je krocilo, napravilo je genocid domacih, pretvarajuci ih u robove ili sluge, ljude druge klase, i usput su oteli i kuci odnijeli sve sto je bilo pomicno, a da je vrijedilo vise od sitnisa.

Bu!
1 godina prije

A da prvo pitas Bijelce u Australiji sto oni kazu na to?
Pa se nemoj cuditi odgovorima ljudi koji puno bolje znaju sto se i zasto tamo dogafdja.

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

Australijom nazalost vlada NAZI FASISTICKI REZIM isto kao i u cijelom zapadnom svijetu.

Crvene brigade
1 godina prije

Babu kraljicu niko nije video u javnosti vec 3 meseca, verovatno joj rade petu po redu generalku

Zaporožac
1 godina prije

Australija je odavno najobičnija gubernija anglo-keltske elite i pokus poligon teritorij. Privid sloboda plasiran je bijeloj rasi koja tamo živi, pojačan kultom materijalizma i konzumerizma. Bijela rasa zbog slabog nataliteta rapidno izumire, bolest svih tzv. zapadnih zemalja. U zadnjih 30 godina pojačano se natura gender-ideologija koja ima za cilj razaranje obitelji kao osnovne ćelije društva i naroda. Mladi su uglavnom dezorijentirani i zbunjeni. Zabavljeni su gledanjem u pametne telefone, prema dolje, a kada bi samo ponekad pogledali u nebo, prema gore, vidjeli bi sveprisutan bijeli prah teških metala koji nam se taloži po prozorskim mrežama za komarce i lišću drveća. Unatoč neprestanim kišama koje lijevaju već skoro godinu dana…

Zaporožac
1 godina prije

Ako danas kažeš istinu, koja ne vrijeđa nikoga, bit ćeš prebrisan! Pa čak i na ovom forumu. Nikada više, probudio sam se…

Vojni analitičar
1 godina prije

I što je ustvari napravila ova cirkusanerica osim malo samopromocije za koju vjerojatno nitko ne mari? Malo se kurčila, a onda napravila što se od nje tražilo. Jadna im australska majka ako je njihova borba spala na ovakve lakrdijaše i egzibicioniste.

Inače o drugarici dovoljo govori to što pripada stranci “zelenih”, izjašnjava se Aboridžinkom koja potiče iz “duge linije snažnih crnih žena” (bljuv). Informacije imamo samo o njenoj aboridžinskoj majci dok je identitet njenog bijelog oca “nepoznat”. Prava feministička “osvještena obitelj”. A ni tetovaže po rukama, jednako kao i njeno ponašanje, baš ne odaju psihički uravnoteženu i emocionalno odraslu osobu. Sve u svemu još jedna u dugom nizu ridikuloznih karikatura kakvima vrvi politička scena u svim zapadnim zuemljama.

Dokurčilomi
1 godina prije

Bravo. Čestitam. Samo naprijed i nastaviti raditi na oslobođenju Australije.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI