Britanska ministrica vanjskih poslova protivi se slanju britanskih trupa u Ukrajinu

Liz Truss
32 komentara

Britanska ministrica vanjskih poslova Liz Truss u četvrtak je saopštila da je protiv direktnog uključivanja britanskih trupa u ukrajinski sukob.

Političarka, koja je stigla do posljednjeg kruga utrke za mjesto liderke Konzervativne stranke i premijerke, rekla je za BBC: “Činimo sve što možemo da podržimo Ukrajinu. Predvodili smo međunarodnu koaliciju o slanju oružja, uvodimo sankcije, ali ja ne podržavam direktnu uključenost britanskih trupa.”

Liz Truss će se u posljednjoj rundi trke za naslijediti Borisa Johnsona na mjestu premijera suočiti s bivšim kancelarom financija Velike Britanije Rishijem Sunakom. Sada će skoro 200.000 članova Konzervativne stranke do početka septembra morati da odluči o sudbini dvojice kandidata. Ime novog lidera Torijevaca, koji će automatski postati premijer, biće objavljeno 5. septembra.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je 24. februara u televizijskom obraćanju rekao da je kao odgovor na zahtjev šefova republika Donbasa donio odluku da izvede specijalnu vojnu operaciju kako bi zaštitio ljude “koji trpe zlostavljanje” i genocid od strane kijevskog režima tokom osam godina.” Nakon toga, SAD i njihovi saveznici najavili su uvođenje sveobuhvatnih sankcija Rusiji i pojačali isporuku oružja Kijevu.

Liz TrussPremijersko mjestoUK
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
andrej
1 godina prije

Bolje je ovako voditi proxy rat do poslednjeg naivnog Ukrajinca, osim toga nije li jedan Ruski general izjavio kako će njihov otočić prvi biti izbrisan s lica zemlje.

Gaja
1 godina prije

Kaos se nastavlja, sve po planu. Bitno je da se melje meso, da bude glad, nesigurnosti do dolaska nove svjetske vlade (koju nitko neće birati) koja će sve vratiti na staro.
Gdin. Putin je duboko u svemu tome i bez njega ovo nebi bilo moguće. Kada su u Kanadi gazili ljude konjima u ime znanosti, on je “Eliti” spasio glave i odvukao pažnju na Ukrainu.

nekoime
1 godina prije

Lako se je bilo gnjurčiti u Iraku, Libiji, Siriji… Medo ipak ima veeelikeee kandže.

tuf
1 godina prije

Malo populizma za članove stranke jer naravno da bi bilo politički nepovoljno dobivati feedback o izginulim britanskim vojnicima koje je poklopila artiljerija.
No samo jako, Jelževeta, poslati ćeš ti ako treba i jake snage ISIL-a ako treba. Ima plaćeničkog topovskog mesa na ovoj planeti, iz više od 120 država ih je bilo u Siriji.

tihobl
1 godina prije

Pola kopnene vojske je penzionisala kako bi ih mogla poslati u Ukrajinu. Lad dodje na vlast penzionisace i ostalih pola i svu avijaciju.

Goks3
1 godina prije

Ma dobro, pustaju bubu da nezamislivo postane zamislivo – lslanje svojih trupa. Postepeno privikavanje i na tu mogucnost.

Max
1 godina prije

Prva pametna izjava u karijeri.

tihobl
1 godina prije

Ameri jedino imaju dobre viceve o poljacima. Ostali su im glupi do bola.

Jomla
1 godina prije

…  koji će automatski postati premijer…
Premijera odobrava kralj/ica, dakle nema automatizma!

tata mata
1 godina prije

takav ti je izmet

Sardelino
1 godina prije

Ona ne bi . To onda znači da netko bi.
Dođe 10000 Ukrajinaca na vojnu obuku a vrsti ih se nakon obuke 15000.

Vojni analitičar
1 godina prije

Pa kako Bruce Jenner ili onaj plivač Thomas mogu danas biti nazivani ženama, tako i ovo možemo nazvati vicem.

gargamel.
1 godina prije

Ovo strasilo je u borbi za vlast, otuda i ova retorika.Koliko je britanskih vojnika na balkanu, pogotovo u B i H, fuuuuuj.

eks
1 godina prije

Pošto si tako “vickast” , možeš pustiti vodu , da odnese i tebe i tu tvoju budalaštinu koju nazivaš vicem.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

A joj – jest grdoba sirota …..

Bruno
1 godina prije

“lijepa ” truss-ica. K’o mi budale. Kada ona krene pričati da je protiv slanja britanskih trupa u Ukrajinu, tamo je već 20-30 hiljada Britanaca. Na kraju će sve to biti dobrovoljci.

Antisionista
1 godina prije

Ova drolja je alkoholičarka.

Lucija, prva
1 godina prije

Nato je itekako prisutan.
Čak i čizmom, ne samo sa intelligence.

Ameri upravljaju Himarsima.

A i oni njihovi oficirčići iz Atovstala još pjevaju u Moskvi…ili drugdje. 🙂

Lucija, prva
1 godina prije

Najbolje ne obraćati pažnju.
Ima takvih na indexu 5,6.

Masni i prištavi…podmladak nižeg ešalona HDZ-a…za popravak spremni…

nessy
1 godina prije

Pa, sudbina zna biti stvarno, prokleta. Britanci, nedvojbeno najveci ugnjetavaci, rasisti i eksploatatori, docekali su da u Londonu zivi samo 40% krscana. Nadalje, mnogi ministri i gradonacelnici, te drugi visoki sluzbenici su porijeklom Indijci, Pakistanci i sl. Vise klase njihovog drustva to bas i ne dira, ali obicni ljudi se s time suocavaju svakodnevno. Samo jedan ilustrativan primjer; gomila (10-15) osuncanih je godinama silovala djevojcice (100-120). Policija je sve znala, ali, zbog straha od revolta (linca) domaceg stanovnistva nisu poduzimali nista. Pa tako nadalje. Melting pot? Ha, ha, tuzno, nazalost. Ne mozes ljude koji zive u plemenima nagovoriti da postuju zene, i da prihvate zakone i pravila koji nisu sukladni sa njihovom vjerom.

nessy
1 godina prije

Sinko, ja znam da su skolski praznici, pa daj koristi vrijeme konstruktivnije. Upoznaj vrsnjakinje (ili vrsnjake, zasto ne, moderna su vremena), poltiku prepusti odraslima. Inace, ako se vicu smije samo onaj tko ga je ispricao, to je los vic. Ali, to ce neki ucitelj spomenuti u, mozda 7. razredu, ako ikada tamo stignes.

Kalle balle
1 godina prije

Vaginalna erupcija na mikrofonu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI