fbpx

Želite rusko državljanstvo? Kupite nekretninu i riješen problem!

Kako dobiti rusko državljanstvo - Dobrodosli u Rusiju - Vladimir Putin

Ako ste se željeli preseliti u Rusiju, onda je ovo za vas najbolje vrijeme. Zbog notorne birokracije, koja je otežavala snalaženje, stranci nisu nikada bili baš vični preseljenju u Rusiju, što je dovelo do toga da se mnogo presele drugdje. No, sada se stvari mijenjaju.

Novi prijedlog, koji je došao od strane ruskog ministarstva ekonomskog razvitka, dopustio bi da stranicu dobiju pravo prebivališta odmah nakon što bi kupili ondje nekretninu. Prema vijestima ruskih novina ”Izvestia”, prijedlog zakona osmišljen je kako bi se pomoglo ruskoj ekonomiji na način da se privuku ulagači izvana. Zakon bi mogao stupiti na snagu već u srpnju 2021.

Dugogodišnja frustracija stranaca u Rusiji dovela je do toga da ti ljudi često moraju napuštati zemlju kako bi dobili potpuno novu vizu, a mnogima se odobravanje boravka činilo nemogućim zadatkom. Ovaj novi zakon značajno bi pojednostavio postupak. Prema izjavi iz press službe ministarstva, novi je zakon namijenjen “poticanju” investicija i “pojednostavljivanju” pristupa strancima zemlji.

„S tim u vezi, Ministarstvo ekonomskog razvoja izradilo je nacrt zakona, čiji je cilj poboljšati zakonodavstvo koje uređuje pitanja dobivanja dozvola boravka u Rusiji za strane državljane iz ekonomskih razloga”, kaže ministarstvo.

Za sada nije poznato koji će biti kriteriji za dobivanje prebivališta, a ministarstvo je za Izvestie reklo da će o tome odlučivati savezna vlada. Igor Juškov, stručnjak na moskovskom Sveučilištu za financije (FinU), nagađao je da će se minimalna ulaganja razlikovati od regije do regije, s tim da će u nekim područjima vjerojatno ići toliko nisko da bi mogla iznositi milijun rubalja (ili 13.595 dolara).

Kako dobiti rusko državljanstvo?

Dobivanje prebivališta pri kupnji nekretnina uobičajena je praksa u mnogim drugim europskim zemljama. Na primjer, u Španjolskoj kupnja u iznosu od 500.000 eura (540.500 američkih dolara) omogućuje obitelji da ondje dobije prebivalište. U drugim zemljama, poput Cipra, ulaganje u imovinu dovoljno je za dobivanje potpuno nove putovnice.

Ova liberalizacija politika dio je novog trenda ruske otvorenosti. Posljednjih godina, zemlja je pojednostavila postupak izdavanja viza i uvela eVize za građane određenih zemalja. Pojednostavljenje politike proširilo se i na državljanstvo, a ruski predsjednik Vladimir Putin nedavno je potpisao zakon, kojim će stranci moći podnijeti zahtjev, bez odricanja od njihovih sadašnjih državljanstava.

26
Ostavite komentar

avatar
10000
 
13 Grupirani komentari
13 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
25 Komentatori
cvrSlavonacSlovenacBorikUmpah Pah Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
istrazuj
Gost
istrazuj

Ima li ista slicno za Belorusko drzavljanstvo?

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic

To!!!! Odlično pitanje. 👍👍👍👍

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

AvatarIstražuj :
Opereš rusko sa Persilom i eto belorusko ?
Ali ako ga čvrsto ne držiš
ode ”vljanstvo” .

kolona
Gost
kolona

to je za imucne i idealiste

Medo
Gost
Medo

Ili, pazi sad, iiiiiilllliiiii, mada malo vjerojatno, visoko obrazovane koji su dobili posao u nekoj instituciji. Ono pokušaj privlacenja tuđe pameti. Amerokenjci to rade već 75 let onom svojom vizom.

Dunja
Gost
Dunja

Некретнине су јефтиније него у Србији и Хрватској….један овдашњи купио пола језера …негде….велика је то земља, они и у време Петра примише десетине хиљада Холанђана, Немаца, Скандинаваца….

Borik
Gost
Borik

Kladim se da će Trump biti među prvim kupcima.

Fenix
Gost
Fenix

Svatko se bori za dolazak mozgova.

Dunja
Gost
Dunja

Па пола Балкана ради интелектуалне, а друга половина воти камионе, ради као тренери, конобари, мајстори….све они примају, јер су себи “одгојили”?! читаву генерацију зависника од социјалне помоћи….

Davor
Gost
Davor

Samo moraš biti vrlo bogat i religiozno i politički podoban, inače pravac kolonija Sibir … kako god okreneš svugdje isto sranje samo drugo pakovanje. Nisam privučen tim ljudskim tvorevinama. Nije to Vladavina kojoj stremim.

otpisani
Member
otpisani

“matrixworldhr.com/2020/05/15/privatni-zatvor-tuzio-vladu-sad-a-zbog-nedostatka-zatvorenika-slijede-nove-tuzbe”

Ima li toga i u Rusiji ?

Moreno
Gost
Moreno

otpisani Toga nema u ”diktaturama” jer ”diktator” diktira svojim podanicima šta in je činit i to radi na njihovu dobrobit. U ”demokracijama” je obrnuto jer tamo neki drugi diktiraju ”demokratskim vlastima” šta in je činit, a to šta ”demokratske vlasti” rade nikad nije na dobrobit građana, nego na dobrobit onih koji koji diktiraju ”demokratskim vlastima”. To je jedna od osnovnih razlika između ”diktatura’ i ”demokracija”.

U svim ”demokracijama” rade se ugovori za velike i lukrativne koncesije koji koncesionarima odnosno korporacijama garantiraju izgubljenu dobit i te ugovore i sastavljaju odvjetnici korporacija koje ”revolving door” dili od arbitražnih sudova koji rješavaju te sporove. U ”diktaturama” takvi ugovori nisu mogući i zato triba srušit ”diktatora” i zaminit ga sa ”demokratskim vlastima” odnosno triba uvest ”demokraciju” koju građani žele.

Korona se i pojavila jerbo je bankarski sustav na globalnoj razini bija pred kolapsom, proglašavanjem blokade od država radi korone sve gubitke radi blokade dijelom snosi država jer je ona blokadu proglasila, a dijelom gubitke snose građani. Jedino su banke ostale neokrznute i one ne prihvaćaju nikakvi gubitak, pa se čak ne odriču ni kamate za vrime moratorija, a svi, od malih i velikih tvrtki do država se sad dodatno moraju kod banaka zaduživat kako bi ostali na životu. Kako sad izgleda jedino će se banke nakesat. Ipak ostaje pitanje oće li se globalni financijski sustav srušit, to neznamo.

Zvrk
Gost
Zvrk

Kakva glupost, da znaš išta o zemljopisu, skužio bi da grozni nema ama baš nikakve veze s tom klimom.

pera lozac
Gost
pera lozac

Malo te handri istorija/povijest, Krim nije otet, samo se vratio kuci i nista vise.

đamaludin
Gost
đamaludin

ako se cijepiš i čipiraš dobiješ iglu u sibiru. cijena prava sitnica

đamaludin
Gost
đamaludin

ako se cijepiš i čipiraš dobiješ iglu u sibir. cijena prava sitnica

đamaludin
Gost
đamaludin

ako to nije uvijet idem odma . samo me bez cijepiva nece iz hr pustit. znaći neiden

đamaludin
Gost
đamaludin

dosta mi je suma da se ugrijen . puška da ubijn jelenče za zimu.ljti gljive i bobice. eto raja na zemlji

Splitexpres
Gost
Splitexpres

Pitanje za milijun dolara,kada 50 milijuna Kineza kupi kuću u Sibiru hoće li dobiti boravak?

Jasamja
Gost
Jasamja

Hahaha, dobra!

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@Splitexpres :
Hoće !
Ako svi stanu u jednu kuću !

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@Splitexpres :
I ne izlaze iz ”karantene” !

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

AvatarMoreno :
Potrošenko i Šakajajcamili :

Stanovnici Krima
neposlušni krim inalci ?

Slovenac
Gost
Slovenac

Evo sanse za one koji ne zele po lovu na zapad hahah ali slabo vidim interesanata i izgleda rusija im je samo u prici a drzi se eura 🙂 🙂

Slavonac
Gost
Slavonac

Hrvatski komunisti i njihova djeca imaju prednost.Sta mislite ,koliko su spremili love u Ruske banke.Tamo isto nije siska pala ispod masline.

cvr
Gost
cvr

To nisu ni hrvati, a nisu ni komunisti(pravi, pošteni, iz uvjerenja, idealisti, danas, jedino u onoj Šuvarovoj stranci) to je bagra(jednako kao i oni koji im služe-ne žele vratiti nekih 80-tak milijardi eura izvučenog novca naroda hrvatske državi ) iz krvavih balkanskih milijardi kojoj je nacija, država, ideologija profit, a najjači su oni sa desne koji su se zadnjih 30-tak g. uprli u ideološka razračunavanja tzv. neslužbene i službene lustracije i pri tom koliko im vruće srce osvetničko dokratilo pamet zaboravili na te koji su omastili brk u sukcesijskoj imovini pri raspadu bivše države. Kad ih slušaš kako nakon toliko vremena tek sad kažu da zmiju nisu opleli po glavi nego tek po repu jer da isti sada tim izvučenim kapitalom nadziru 60-70% gospodarstva države, ne znaš šta je gore, da zapravo lažu jer je omjer oni-mi pola-pola ili da je možda to i točno.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik