Želite rusko državljanstvo? Kupite nekretninu i riješen problem!

Kako dobiti rusko državljanstvo - Dobrodosli u Rusiju - Vladimir Putin
25 komentara

Ako ste se željeli preseliti u Rusiju, onda je ovo za vas najbolje vrijeme. Zbog notorne birokracije, koja je otežavala snalaženje, stranci nisu nikada bili baš vični preseljenju u Rusiju, što je dovelo do toga da se mnogo presele drugdje. No, sada se stvari mijenjaju.

Novi prijedlog, koji je došao od strane ruskog ministarstva ekonomskog razvitka, dopustio bi da stranicu dobiju pravo prebivališta odmah nakon što bi kupili ondje nekretninu. Prema vijestima ruskih novina ”Izvestia”, prijedlog zakona osmišljen je kako bi se pomoglo ruskoj ekonomiji na način da se privuku ulagači izvana. Zakon bi mogao stupiti na snagu već u srpnju 2021.

Dugogodišnja frustracija stranaca u Rusiji dovela je do toga da ti ljudi često moraju napuštati zemlju kako bi dobili potpuno novu vizu, a mnogima se odobravanje boravka činilo nemogućim zadatkom. Ovaj novi zakon značajno bi pojednostavio postupak. Prema izjavi iz press službe ministarstva, novi je zakon namijenjen “poticanju” investicija i “pojednostavljivanju” pristupa strancima zemlji.

„S tim u vezi, Ministarstvo ekonomskog razvoja izradilo je nacrt zakona, čiji je cilj poboljšati zakonodavstvo koje uređuje pitanja dobivanja dozvola boravka u Rusiji za strane državljane iz ekonomskih razloga”, kaže ministarstvo.

Za sada nije poznato koji će biti kriteriji za dobivanje prebivališta, a ministarstvo je za Izvestie reklo da će o tome odlučivati savezna vlada. Igor Juškov, stručnjak na moskovskom Sveučilištu za financije (FinU), nagađao je da će se minimalna ulaganja razlikovati od regije do regije, s tim da će u nekim područjima vjerojatno ići toliko nisko da bi mogla iznositi milijun rubalja (ili 13.595 dolara).

Kako dobiti rusko državljanstvo?

Dobivanje prebivališta pri kupnji nekretnina uobičajena je praksa u mnogim drugim europskim zemljama. Na primjer, u Španjolskoj kupnja u iznosu od 500.000 eura (540.500 američkih dolara) omogućuje obitelji da ondje dobije prebivalište. U drugim zemljama, poput Cipra, ulaganje u imovinu dovoljno je za dobivanje potpuno nove putovnice.

Ova liberalizacija politika dio je novog trenda ruske otvorenosti. Posljednjih godina, zemlja je pojednostavila postupak izdavanja viza i uvela eVize za građane određenih zemalja. Pojednostavljenje politike proširilo se i na državljanstvo, a ruski predsjednik Vladimir Putin nedavno je potpisao zakon, kojim će stranci moći podnijeti zahtjev, bez odricanja od njihovih sadašnjih državljanstava.

nekretninerusijarusko državljanstvo
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
istrazuj
3 godine prije

Ima li ista slicno za Belorusko drzavljanstvo?

kolona
3 godine prije

to je za imucne i idealiste

Fenix
3 godine prije

Svatko se bori za dolazak mozgova.

Davor
3 godine prije

Samo moraš biti vrlo bogat i religiozno i politički podoban, inače pravac kolonija Sibir … kako god okreneš svugdje isto sranje samo drugo pakovanje. Nisam privučen tim ljudskim tvorevinama. Nije to Vladavina kojoj stremim.

nepoželjni
3 godine prije

“matrixworldhr.com/2020/05/15/privatni-zatvor-tuzio-vladu-sad-a-zbog-nedostatka-zatvorenika-slijede-nove-tuzbe”

Ima li toga i u Rusiji ?

Zvrk
3 godine prije

Kakva glupost, da znaš išta o zemljopisu, skužio bi da grozni nema ama baš nikakve veze s tom klimom.

pera lozac
3 godine prije

Malo te handri istorija/povijest, Krim nije otet, samo se vratio kuci i nista vise.

đamaludin
3 godine prije

ako se cijepiš i čipiraš dobiješ iglu u sibiru. cijena prava sitnica

đamaludin
3 godine prije

ako se cijepiš i čipiraš dobiješ iglu u sibir. cijena prava sitnica

Splitexpres
3 godine prije

Pitanje za milijun dolara,kada 50 milijuna Kineza kupi kuću u Sibiru hoće li dobiti boravak?

Umpah Pah
3 godine prije

@Moreno :
Potrošenko i Šakajajcamili :

Stanovnici Krima
neposlušni krim inalci ?

Slovenac
3 godine prije

Evo sanse za one koji ne zele po lovu na zapad hahah ali slabo vidim interesanata i izgleda rusija im je samo u prici a drzi se eura 🙂 🙂

cvr
3 godine prije

To nisu ni hrvati, a nisu ni komunisti(pravi, pošteni, iz uvjerenja, idealisti, danas, jedino u onoj Šuvarovoj stranci) to je bagra(jednako kao i oni koji im služe-ne žele vratiti nekih 80-tak milijardi eura izvučenog novca naroda hrvatske državi ) iz krvavih balkanskih milijardi kojoj je nacija, država, ideologija profit, a najjači su oni sa desne koji su se zadnjih 30-tak g. uprli u ideološka razračunavanja tzv. neslužbene i službene lustracije i pri tom koliko im vruće srce osvetničko dokratilo pamet zaboravili na te koji su omastili brk u sukcesijskoj imovini pri raspadu bivše države. Kad ih slušaš kako nakon toliko vremena tek sad kažu da zmiju nisu opleli po glavi nego tek po repu jer da isti sada tim izvučenim kapitalom nadziru 60-70% gospodarstva države, ne znaš šta je gore, da zapravo lažu jer je omjer oni-mi pola-pola ili da je možda to i točno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI