Gen. Šojgu: “Izlazak SAD-a iz ugovora INF će prije svega biti problem za Europu”

General Šojgu
61 komentar

Ruski predsjednik Vladimir Putin će tijekom susreta s Trumpom u Parizu 11. studenog raspravljati o američkim planovima o izlasku iz sporazuma o naoružanju INF, priopćio je Kremlj.

Trump i Putin planiraju održati bilateralni sastanak u Parizu na marginama obilježavanja stote obljetnice kraja Prvog svjetskog rata.

“Još je uvijek puno pitanja o pitanjima strateške stabilnosti, čak i više nego u kontekstu najavljene namjere američke strane da napusti INF. Sve će to, naravno, biti na dnevnom redu”, rekao je glasnogovornik Kremlja, Dmitrij Peskov.

Putin je nedavno ocijenio da će povlačenje Sjedinjenih Država iz Sporazuma o nuklearnom oružju srednjeg i kratkog dometa dovesti do “utrke u naoružavanju” i do “iznimno opasne” situacije.

Donald Trump je ovaj mjesec najavio da se SAD povlači iz ugovora INF, kojim su se SAD i SSSR, kasnije Rusija, dogovorili kako neće posjedovati nuklearne projektile dometa od 500 do 5000 kilometara.

O razlozima i mogućim posljedicama napuštanja sporazuma smo opširnije pisali u članku “Putinovo nuklearno upozorenje nije bilo slučajno – SAD moraju znati gdje im je mjesto“, a dio u kojem se spominje Europa je potvrdio i ruski ministar obrane, general Sergej Šojgu.

Ruski ministar obrane je jučer izjavio kako će povlačenje američke strane iz Ugovora o uklanjanju projektila srednjeg i kratkog dometa (INF) ozbiljne posljedice imati prvenstveno za Europu.

“Zainteresirani smo za reakciju Europe na odluku SAD-a o povlačenju iz INF-a. Ja bih da Europa zna i razumje posljedice u slučaju raspoređivanja projektila srednjeg i kratkog dometa na europskom tlu”, rekao je general Šojgu.

Istaknuo je “kako ne razumiju svi u Europi da će ova odluka imati ozbiljne posljedice na prvom mjestu upravo za Europu”.

“Čini nam se da bi široka rasprava u okviru NATO-a i EU o ovoj odluci bila vrlo prikladna”, dodao je Šojgu.

Ranije je američki ministar obrane James Mattis rekao je da Sjedinjene Države u vezi s namjere Washingtona da se povuče iz INF-a provode konzultacije sa saveznicima u Sjevernoatlantskom savezu.

Podsjetimo da se ovdje govori o projektilima koji Rusiju, osim na Dalekom istoku, ne mogu doseći s američkog teritorija i logično je da bi bili raspoređeni u EU ili Južnoj Koreji i Japanu. Kako Seul ne želi omesti proces približavanja s Pyongyangom, a japanski premijer Shinzo Abe i kineski predsjednik Xi Jinping su upravo otvorili novu stranicu u povijesti dvije zemlje i potpisali oko 50 bilateralnih ugovora, ostaje Europa. No, kao što smo pojasnili u prethodnom članku, “stara EU” odbija mogućnost novog raspoređivanja ovog oružja na svom teritoriju, tako da za američke planove ostaju Poljska, baltičke zemlje i vjerojatno Ukrajina. Kako se vrijeme leta tih projektila do Smolenska i Moskve skraćuje na samo nekoliko minuta,  čaki mali incident je dovoljan da izazove globalnu katastrofu, jer je Putin obećao odgovoriti na napad, “čak i ako svi ruski narodi budu morali ići u raj, ali neće biti ni neprijatelja”.

Zbog toga general Šojgu poziva europske zemlje da dobro razmisle, na razini NATO pakta i EU, hoće li zanemariti Trumpove prijetnje ili će im se oštro suprotstaviti.

Opširnije: Putinovo nuklearno upozorenje nije bilo slučajno – SAD moraju znati gdje im je mjesto

 

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Adriana
Gost
Adriana

“Šojgu poziva europske zemlje da dobro razmisle”. Da razmisle? Čime? Za razmišljanje je potreban alat, a kod ovih je jedini alat u džepu.
U nekim zemljama pritisak javnog mnijenja , a bogme i pritisak ulice kod nekih više osvještenih naroda koji ne žele završiti kao barbique, učinit će svoje. Na europskom istoku, ima ih koji će i platiti instaliranje i održavanje na pr.Pershinga 3, a njihova raja nek` se nosi na zapad zaraditi novce za to.

Ivo
Gost
Ivo

Šojgu je optimističan, međutim činjenica je da izlazak iz INF sporazuma predstavlja i veliki problem za Rusiju.

Usa će proizvesti tisuće raketa kratkog i srednjeg dometa i razmjestiti ih u europu, i time ubiti dvije muhe jednim udarcem: s jedne strane Rusija će morati targetirati sve te nosače u svom susjedstvu i time rasipati svoje snage. S druge strane, vrijeme reakcije se za Rusiju znatno smanjuje, na manje od minutu, dok ameri ostaju relativno sigurni na svom kontinentu, udaljenom 25-30 minuta leta, što je ipak neko razumno vrijeme za reakciju.

U takvoj situaciji, ameri bi i mogli pokušati s prvim udarom, nadajući se da će se većina razmjene odvijati na relaciji Rusija – europa, za što se oni puno ne zabrinjavaju, ukoliko to znači da će Rusija biti uništena, a oni se izvući sa cca 20-50 miliona mrtvih, što je za tamošnje psihopate sasvim prihvatljivo.

Realno, osim ukoliko nemaju neku supertajnu tehnologiju o kojoj mi ništa ne znamo, za Rusiju bi postavljanje raketa srednjeg i kratkog dometa u europu trebala biti crvena linija, nakon koje slijede udari po tim lansirnim mjestima s konvencionalnim Iskanderima, a ukoliko to onda povuče za sobom i nuklearni rat, bar će imati neku šansu da prežive.

Iako, u jedno se može biti siguran – da Rusija javno izjavi da je to za njih crvena linija i da će biti prisiljeni lansirati konvencionalne Iskandere da unište takva lansirna mjesta, siguran sam 99% da se te rakete ne bi raspoređivale po europi, i da bi europske pi.ke ipak u tom slučaju pokazale amerima srednji prst i rekle im da neće biti njihovo topovsko (nuklearno) meso.

Ponekad moraš siledžiji u startu lupiti šamar, i odvratiti ga od želje da se tuče s tobom. U konačnici je bolje za sve strane.

bbbb
Gost
bbbb

Ako je tami cilj rat rakete će biti štancane ako im je cilj strašenje jevvropljana kramp i nosferatu će se kao fol dogovoriti. No pesimistićan sam, mislim da tipuju na ovo prvo da se beba ozvanići kao vladar kroz nuklearni rašomon, iako u stvari oni i danas vladaju svima. Sad će se javiti “mirotvorci” da te demantuju hehehe. Ruse tu vadi jedino desetak statusa 6 i sa istoćne i zapadne obale čemerike, jer je to neobranjivo. Zato se sada vazali jevvropski kao udružuju da prave dronove podmorske da mogu osujetiti ruske podmornice. Ima i iz Rusije dobrih vjesti, razmještaju protuelektronski borbeni sustav Samarkand o kome se ne zna ništa kao, vide i oni da se ovi spremaju za rat. Sileđija od stvora je trebao dobiti šamar još u Deveslu prije nego su ušle rakete u njega no pošto je sve ovo kabala kazalište ne palim se na te igre.

Alen
Gost
Alen

Ivo, nezgodna situacija za izvesti…Ako rusija krene s ostrim izjavama o kojima pises ovi bi ekspresno imali materijala da rusiju proglase (unapred) agresorom i to bi i ubrzalo i rasporedjivanje i odobravanje i vise zemalja bi se pridruzilo usa nego sto je to sad i to bi bilo iskoristeno za ekonomsko-politicku totalnu izolaciju rusije i onda nuklearna opcija ne bi bila niti potrebna…

Sukob je neizbjezan medjutim njegovi planeri imaju problem iscenirati ga unatoc tome sto se americka imperijalna moc raspada, ipak niti njih nije bas lako izmanipulirati na sukob takvih gabarita.. Sve ovo do sada je pokusavanje matiranja protivnika bez upotrebe (stvarne) nuklearne opcije.. Vjerovatnoca za takav sukob kad obje strane to ocekuju je takodjer mala ili nikakva..
Ovaj sukob ce se desiti kad se obje strane budu najmanje nadale ili ocekivale da ce se isti desiti..

Ivo
Gost
Ivo

Gle Alene,sam si rekao da je sukob neizbježan. Dakle…?. Zašto čekati da te se dovede u nepovoljniju poziciju.

Uz to, Rusiju se sistematski izolira,ovo bi samo ubrzalo proces.

davor
Gost
davor

Ne treba previše generalizirati, jedine države koje otvoreno žele uništiti Rusiju su SAD i Velika Britanija, sve ostale europske države su izmanipulirane od ove dvije, ponajviše Ukrajina, Poljska i Njemačka. U slučaju nuklearnog napada Rusija mora gađati samo te dvije anglosaksonske države i nema više nikakvog mjesta rusofobiji ni u Europi ni u svijetu.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Ali se Davore lanseri postavljaju u Rumuniji ,Poljskoj ,Njemačkoj..a tek Baltičko more.Izlaskom iz ovog sporazuma Šojgu je lijepo gore rekao da se kontinentalna Evropa svjesno gura prema kataklizmi.

davor
Gost
davor

To je točno, no Rusi znaju ili bi trebali znati odakle se projicira i instalira rusofobna infrastruktura i iz kojih centara moći, nema ničeg dobrog za Rusiju i Europu u još jednoj kontinentalnoj konfrontaciji, samo se vraćamo na početke, na 1914. pa na 1941. dok se u Londonu i Washingtonu igraju sa kartama. Dok padne nešto po recipročnoj doktrini nad tim gradovima nema te europske sile koja bi se trznula na to.

Inkvizitor
Gost
Inkvizitor

I, uglavnom više, nema ni sveta.

giordano bruno
Gost
giordano bruno

Od cunamija koji proizvede atomska bomba nema odbrane, ne pomaze nikakav PVO stit, svi gradovi na obali bi nestali, a najveci gradovi sveta su na obali.

giordano bruno
Gost
giordano bruno

Svaka velika zemlja ima Atomske centrale, Secamo se kako je bilo kada se desila havarija Chernobyl disaster, a to je samo jedna Atomska centrala, neke zemlje imaju preko 100, a u ratu se ne mogu tako lako popravljati, ako mogu uopste.

Stefina
Gost
Stefina

To je bio tek 1 od 4 reaktora Černobilske centrale … što govori o standardima gradnje, čak i za Sovjete.

giordano bruno
Gost
giordano bruno

Japan, koji sa svoje 52 atomske centrale u velikoj meri zavisi od nuklearne energije, danas upozorio da ništa ne može da zaštiti te objekte od raketnog napada ili pada aviona.

Siniša
Gost
Siniša

Jos jedan od primjera kako je EU izdala svu nadu svojih gradjana….umjesto da postane oaza mira i nade u nemilitarizovani um ona postaje olicje militarizacije i ogranicavanja slobode i uma covjeka…postaje sve on sta je trebala ne biti rusenjem Berlinskog zida.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

I ja sam Siniša bio veliki zagovornik ulaska u EU dok nisam vidio kolika je to ustvari podvala.Zato stalno pišem da imamo EU na televizoru i EU u praksi ali ljudi ne razumiju.U pravu si ,postaje ili je postala sve suprotno od onoga što nam serviranju čika Đorđe šareni ekrani.

odisea
Gost
odisea

Sreća u nesreći je što mi imamo Doduka!
Tako da smo sigurni da u EU ne idemo dok ona postoji.

bbbb
Gost
bbbb

Siniša, Tadmure, zar ste tako bili naivni vjerovati u bajku koja treba da se pretvori u čemeriku cvaj.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic

Svi smo bili subaru.Neko progleda prije, neko kasnije a neko nikada.

bbbb
Gost
bbbb

Hmmm, mogu reći da ja nisam bio, sjećam se kad sam govorio prijateljima da će nas udaviti ko miševe zakonima koji će njima pogodovati a nas raskućiti i napraviti robovima, nisu mi vjerovali. Sad kad ne plate tv pretplatu pošalju im ovrhu i ode stan. Bitno je da čovjek progleda, ti si progledao, i ja sam pušio ciokaubojske filmove i nekulturu. Prvi put sam se zamislio davno, prije jedno 25 godina kad se neki tip vratio iz čemerike i napisao knjigu i sve negativno u njoj o čemerici. Pita ga ova paglu novinarka pa kako to to je Amerika tamo je sve med i mlijeko, tip se samo kiselo nasmijao.

aga cija
Gost
aga cija

I ja sam tamo živio neko vrijeme i utekao nazad, makar i u rat.Tek, kad počnete živjeti tamo par godina, svi bi se zaljubili u rusiju i yugu. Ljudi gledaju sapunice i one “poučne” filmove, a, kako su moji hrvati poznati po uvlačenju u strane guzice, nije im bilo teško prihvatiti novi eu jaram.Da Bog da, da ga nosili još sedam stoljeća. No, bojim se da nas sve skupa neće nikakva kletva stići pošto je Putin od riječi i ozbiljan tako nećemo imati vremena za kajanje

Siniša
Gost
Siniša

Da Subaru…iz duse sam vjrovao u to i dana danas mislim da je to nesto jako fenomenalno;igrom slucaja sam u Austriji sezonski radio zadnju godini Silinga,fenomenalno je bilo ali bas fenomenalno…sledece godine je dosao EUro,kafa na aparatu je umjesto 10 silinga postala jedan euro (samo jedan banalan primjer trenutnog poskupljenja) ali je i dalje bilo odlicno medjutim Austrijska je dusa je postala opterecena…kao da zive tudji zivot a ne svoj.
Zelim reci Subru…sve je to otislo u stranu;cak je Americki san konkretniji od EUsna je EU nema veze sa ljudima koji zive u njoj.

bbbb
Gost
bbbb

Siniša, super ti je ovo za kavu i šilinge i jevreje-euro, dobro si opisao stanje!

Maja
Gost
Maja

kad je austrija ulazila u eu, ja sam bila protiv. cak i u medijima naslo se dovoljno informacija o eu karakteru, a od udruga a la uno znala sam, da takve politike nikad ne vode u boljitak. ali propaganda i “psihologija mase” (prema g. le bon). masi kao u svakoj jeftinoj reklami mozes prodati vlastite zelje…

Annabella
Gost
Annabella

Kad je Hrvatska ulazila u EU jako puno je ljudi bilo protiv, ne znam nikoga tko je bio za. (možda se krećem u takvim krugovima, alj nismo baš neka ekskluziva). I onda, gle čuda, mijenjaju se pravila referenduma i sve krasno prolazii. Za NATO nije ni bilo referenduma. Kao što je drug Staljin rekao – nije bitno kako se glasa, nego tko broji glasova

bbbb
Gost
bbbb

Ključna je izjava bila da nema mirovina ako ne uđemo, onda su svi penzići i oni što imaju njemačke pohrlili ujutro u pet da osiguraju kao sebe (a nisu znali da će kopati kontejnere) a u stvari uništili vlastita pokoljenja tim činom i napravili ih robovima.

kiki
Gost
kiki

Isto to sam sad htjela napisat…ni ja neznam nikog tko je bio za to…

Siniša
Gost
Siniša

Evo kuda to ide…”danski građani suočiće se sa kaznom zatvora do 12 godina ako se njihove izjave tokom izbornih kampanja razlikuju od službenog stava vlasti. Zakonski nacrt navodi i primere izjava i aktivnosti koje će postati nezakonite. Tako će se kazne izricati ako neko izjavi da su antiruske sankcije štetne za Dansku, a zatvor sleduje i onima koji javno pružaju podršku ruskom gasovodu „Severni tok 2“. Valja napomenuti da se ovaj orvelijanski zakon ne bi odnosio samo na klasične medije, već i na objave na Fejsbuku i drugim društvenim mrežama. Prema zakonskom nacrtu, i korisnici Fejsbuka mogu završiti u zatvoru zbog objavljivanja „neprijateljskog sadržaja o NATO paktu“.” ovo zadnje je nesto novo.

boro
Gost
boro

Donijet će se vremenom takav zakon za cijelu EU.

mars
Gost
mars

@ boro – vremenom koju EU?

Maja
Gost
Maja

EU vec od 2016 ima takav nwo zakon. ectr zakon o toleranciji – potrazi malo o kaznama i logorskom preodgajanju kriticne omladine. nije cudo da msm suti o tome

kiki
Gost
kiki

Baš me zanima tko će i kako na ovo reagirat. Nemojte me smatrat naivnom. Sloboda mišljenja i izražsvanja su ozbiljne i važne stvari. Ako mogu Poljsku napadat…

Koča Popović
Gost
Koča Popović

Licemjerje i laž su glavne odlike politike, danas više no ikada prije. Europski političari moraju biti svjesni svoje destruktivne uloge unazad 30 godina. Beskompromisno su pristajali služiti američki imperijalizam i ta činjenica im već dolazi na naplatu. Nadam se samo da nam budućnost neće biti odveć krvava.

kiki
Gost
kiki

‘Generalna proba’ se već dogodila. U povjesti diplomacije se nije dogodilo da se na osnovu ‘vrlo vjerojatno’ protjeruju deseci diplomata iz zemlje….točnije bi bilo ‘vrlo nevjerojatno’…

spartak
Gost
spartak

Europa je svršena priča. U rukama je anglocionistički bankstera i njihovih polit-slugu dobro plaćenih. I to je to. Demokracija? Pa jasno, demokracija. Svake 4 godine izbori, sjaši Kurta – zajaše Murta i ponovno sve isto. Neke sitne kozmetičke promjene, da se Vlasi ne dosjete. Neoliberalni model kapitalizma plus globalizacija vode nas sve u zakamuflirani neorobovlasnički poredak. Taj proces se eufemistički zove “euroatlantske integracije” a mnoge budale to jednostavno ne shvaćaju

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic

Šojgu upozorava da bi se po ovom pitanju unutar EU i Nato trebala održati široka rasprava. Ništa od toga Sergej.

Rokokoko
Gost
Rokokoko

Rusija mora postaviti svoje nuklearna raketne sustave na Kubu ili Venecuelu.To bi bio adekvatan odgovor.

NSU
Gost
NSU

Gospodine generale Šojgu, zar Vi mislite da bi Vas tipovi ala Krstičević mogli razumjeti?

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton

Nema brige. Sve će to Hillary urediti.
”Kad budemo imali, nadam se, demokrata u uredu (Bijele kuće) u siječnju 2021., imat ćemo toliko posla.”
P.S.
Ovo je ironija.
Na znanje onome što napisa da se ironijom služe samo psihopati.
Kao da je lako postati psihopat.
Kao što se vidi iz priloženog, ironijom se služe i glupani.
Iako nauka tvrdi da se ironijom služe inteligentni ljudi.

Trubadur
Gost
Trubadur

Ja zaista ne mogu vjerovat, koliko ima djece ovdje…. Ako USrA stavi Peršing 3 na Poljsku ili Baltik imamo, obrnutu verziju, “Kubanske krize”…. Pa zar bilo, ko pri zdravoj pameti, misli, da če Rusi to, da dopuste……A što se tiče, EU zemalja in njihovog štancanja, raketa kratkog i srednjeg dometa, več sam napisao, da su mogli, da jih štancaju i do sad, pa nisu… Ili možda, opet koja glava misli, da jih nisu i, da su postali vojno-politički patuljak u poslednjim decenijama zbog Rusije ili ipak možda zbog USrA….

bbbb
Gost
bbbb

“Kubanska” kriza je bio insajd đob među braćom, provjeri koje je gore Hrušti. Cilj je bio zaplašiti zemljane i pokazati tko i što je glavni teritorij tame i što nitko na planetu ne smije dirati pa čak ni braća sovjeti koji su im braća ali glume oporbu.

stefano
Gost
stefano

Suby ako je isti gospodar žutokljuncu i nosferatu a cilj je pobiti barem 50-100 milijona stanovništva onda je nebitno tko će prvi započeti udar, možda za promjenu kudravom bude interesantnije da rusija udari prva, mi smo itak nahebali pa ne uzrujavati se bez razloga

Maja
Gost
Maja

pogledaj pod chabad lubawitsch i njihov haarmagedon

bbbb
Gost
bbbb

A ti pod rabin Menahem Šneerson, obradio sam Lubaviće.

bbbb
Gost
bbbb

Sad će u Pariđiju kramp i nosferatu glumiti Regana i flekavog, koje priće za malu djecu. Nego Šojgu mani priće, počni štancati SS-20 mark II u tisućama komada, to jest to ste trebali odavno uraditi…………….

Sirija
Gost
Sirija

Sve je to odvlacenje paznje raji od gorucih problema u Americi,nikakvog odustajanja nece biti,da i bude,ameri su svjensi da u tom ratu pobjediti nemogu.Mogu gurnuti neke evropske polticare da izvedu neki exces a ameri ce dignuti ruke od svega toga.Sve je to u dogovoru sa globalistima,globalisti vrse preformaciju euro drzava,ruse globalnu moc americke drzavne elite,da bi se skrenula paznja sa tih stvari,treba stvoriti informativno polje kao sto su te rakete a onda da se ima cim raja,razni novinari baviti.Nista od toga,zabava za naivne i koji nepoznaju globalnu politiku.

tako je
Gost
tako je

tako je

velebit
Gost
velebit

Ovo će biti nezgodno kako za EU tako i za ruse jer je rakete kratkog dometa puno lakše štancati nego dugog dometa, kako evropa ima veću ekonomsku moć od rusije time je moguće da EU više ugrozi rusiju nego obrnuto.

Trubadur
Gost
Trubadur

Mogla je Evropa štancati i do sad, jer se evropskih država INF sporazum nije ticao….Tako, daj piši stvari o kojim imaš nekog pojma….

velebit
Gost
velebit

Trubadur
Ajde?

Siniša
Gost
Siniša

Ajde pa ne znaš da je ovaj sporazum obavezao samo Rusiju i USA.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

To da je EU u nekoj prednosti u odnosu na Rusiju stalno govore atlantski gangsteri, time sokole svoje kurv*ce i huškaju ih na Ruse.Isto su Ukrajincima uradili,doveli ih na ivicu propasti a ove bi lako mogli odvesti u pakao.Treba biti potpuni idiot pa povjerovati da će ameri rizikovati uništenje Londona,Vašingtona zbog jedne Varšave,Talina ili Bukurešta.

Riddick
Gost
Riddick

Nisu oni ludi kao mi da ratuju .
Osnovno bezbednosno pitanje za EU su migranti…
Ps: šta misliš ko bi pobedio u budućem nuklearnom ratu ?

velebit
Gost
velebit

Globalni nuklearni rat nije opcija ali lokalni nuklearni rat je ono čemu se razgovara.
U svakom slučaju rusi sa ovom akcijom usa su u nepovoljnom položaju.

Riddick
Gost
Riddick

Svi smo u nepovoljnom polozaju nakon Americkih poteza i modernizacije Ruske nuklearne trijade. I
Globalni moze poceti eskalacijom lokalnog , tu je vrlo tanka granica , najvece posledice nuklearnog ratovanja pored unistenja su promena klime , ekologije , kontaminacija vazduha , zemlje , vode.
Ali mislim da nece biti toga jer Amerikanci to ne zele.
2010 severnokorejski torpedni camac je potopio ( prepolovio torpedom) Juznokorejsku korvetu , pri tom je poginulo 46 mornara.
Te godine je cetvoro ljudi pre ovog incidenta poginulo od severnokorejske artiljerije , Juznokorejski predsednik je hteo da uzvrati ali je nakon Americkog uplitanja odustao .
Sev. Kor. Je cak negirala da su bilo sta uradili oba puta i nikom nista na kraju…
I to je samo jedna u nizu provokacija uz uobicajene sajber napade severa , pretnje Americi , testiranje raketa (do nedavno)…

Ivo
Gost
Ivo

Velebit,rijetko se slažem s tobom,ali ovdje si apsolutno u pravu. Ovo je iznimno loše za Rusiju,a dobro za usa.

Savio
Gost
Savio

SSSR je vec bio u takvoj situaciji. Nista novo.
Nema ovdje nista dobro ni za SAD. Samo su svi korak blize kolektivnom samoubistvu, i EU, i SAD i Rusija.

kiki
Gost
kiki

Jedina koja je u nepovoljnom vojnom položaju tu – je Eu. A i ekonomskom, kad budu morali plaćat rakete.

fiveri
Gost
fiveri

@velebit stancaju se tave, tece, tepsije ili sto god. Na velebitu mozes posaditi samo bukvu ili naci panj. Raketna tehnologija zahtijeva tehnicku kulturu kao i poimanje teh. spoznaje problema. U poimanju tehnickog problema, pristupa i razmisljanju kao i samome teh rijeseju problema Njemci i Rusi zakon svi ostali kopiraju ili rastave pa modificiraju ali sami spoznati i razviti to mogu samo oni. O metodama i pristupu se moze pricati. Uz ovo obavezno dodati kada ih ideologija (politicka nacionalna i ostala) ne ometa u razvoju vec ih se pusti da oni samo RADE svoj posao.

kiki
Gost
kiki

Neznam kako si ti došao do tog zaključka, ali i meni je prošlo nešto slično kroz glavu; ne samo da su se ameri dočepali njem. atomske bombe (mislim podmornica? – znam naravno za projekt Manhattan), nego i onih Migova koji su sedamdesetih pobjegli u Iran i Japan…pa je nastao f15. A tko sve osim Kineza nije kopirao Jakove…

velebit2
Gost
velebit2

fiveri
Rodonačelnici raketne tehnologije su amerikanci. Njihove patente su pokupovali njemci rusi. koji su ih kasnije razvijali isto kao što se t34 zasniva na američkim patentima.
“Raketna tehnologija zahtijeva tehnicku kulturu kao i poimanje teh. spoznaje problema.”
Prije će moja mačka koju nemam otići raketom na mjesec nego ti budeš razumio i napisao nešto suvislo o raketnoj tehnici.

Sirija
Gost
Sirija

ti s eu to razumijes kao moja pokojna baba,ako neznas vojnu tehniku,pametnije nepisi nista radi sebe i drugih.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik