Glavni stožer Ujedinjenog Kraljevstva: Rusija je veća prijetnja od ISIL-ai Al-Qaede

Vojne vjezbe - Rusija
43 komentara

Kako prenosi britanski The Telegraph, načelnik Glavnog stožera britanske vojske, general Mark Carleton-Smith, pozvao je London i britanske  saveznike da se usredotoče na rusku prijetnju. Istodobno, general smatra kako bi odgovor na rusku agresiju trebao biti razvoj potencijala i jedinstva zemalja NATO pakta.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Velike Britanije, general Mark Carlton-Smith, izjavio je i kako je Rusija veća prijetnja nacionalnoj sigurnosti Ujedinjenom kraljevstvu i njegovim saveznicima nego terorističke skupine ISIL i Al-Qaeda, prenosi The Telegraph.

Prema njegovim riječima, prijetnja iz Rusije ne dolazi samo u smislu tradicionalnog oružja i zemlja aktivno radi na proširenju vojnih sposobnosti na netradicionalnim područjima kao što su kibernetički prostor i svemir. S tim u vezi, general Mark Carleton-Smith poziva Veliku Britaniju i njezine saveznike da budu oprezni.

“Rusija je pokazala da je spremna koristiti vojnu silu kako bi zaštitila i proširila svoje nacionalne interese. Rusi nastoje iskorištavati ranjivosti i slabosti, bez obzira na to gdje se nalaze “, izjavio je načelnik Glavnog stožera britanske vojske.

List navodi kako je general Carlton-Smith, nakon posjete bazi NATO pakta u Estoniji, gdje se nalaze britanski i vojnici iz drugih zemalja, rekao da se NATO tamo nalazi da zadrži “agresiju Rusije protiv baltičkih zemalja”.

Prema njegovim riječima, “nakon potpunog uništenja teritorija takozvanog kalifata, terorizam je prestao biti najveću prijetnja za Veliku Britaniji i zemlja se sada mora usredotočiti na rusku prijetnju.

General Mark Carleton-Smith je ovakvu izjavu dao usprkos izvješćima raznih “think tankova” i organizacija koje se bave globalnim terorizmom, koje upozoravaju da je ISIL danas, bez teritorija, ali itekako živ među razasutim ćelijama i glavama pojedinaca, za zemlje euroazijskog prostora i Afrike možda opasniji nego u vrijeme dok je imao teritorij na kojem je uspostavio svoju pseudodržavu. Međutim, britanski general ne misli tako i Rusija je, po njegovom mišljenju, trenutno najveća prijetnja Velikoj Britaniji i njenim saveznicima.

“Rusija je pokrenula sustavne pokušaje istraživanja i iskorištavanja ranjivosti Zapada, naročito u mnogim netradicionalnim područjima kao što su kibernetički prostor, svemir i podvodna oružja”, rekao je general Carlton-Smith, očigledno nervozan zbog činjenice da su oružja koja je Rusija predstavila ranije ove godine ipak stvarna i nisu propagandni animirani film Vladimira Putina.

Britanski general je na kraju dodao kako glavni odgovor na rusku agresiju treba bi biti potencijal i jedinstvo zemalja NATO pakta.

The Telegraph

 

general Mark Carlton-SmithNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
davor
5 godine prije

Ništa čudno, London je već stoljećima glavni grad rusofobije, a Britanija je u mnogočemu opasnija od najvećih svjetskih destabilizatora. Kada bi se Europa ujedinila protiv Britanije e to bi onda bila jedna povijesna odluka. Ovo Europa protiv Rusije smo probali već 5, 6 puta unazad 300 godina, i ništa dobroga iz toga nije proizašlo.

Koki
5 godine prije

Paranoja je totalna i u zadnjem stadiju. Ovo nije vise ni za satiricno komentirati. Stvarno se normalni trebaju plasiti ovih izjava iz kolonijalne sile koja grize stoljecima po svijetu u osvajanju.

Vladimir
5 godine prije

ISIL je englesko americki proizvod, tako da nemoze biti gori od Rusa koji ga unistavaju.

krivA
5 godine prije

…..i neka je.., neka ima nekoga ko je i vama sposoban zapritit, zauzdat vas i na uzdama zadrzati.. (ma sta to za nas “male” znacilo i sto nam “donilo”). Dao Onaj gore da od 00.00 – 24.00, ovakovi i slicni njemu, “pune gace” i da budu ovisnici o pampersima.., a ne samo onda kada su na vjezbama po Skandinaviji.

Amater
5 godine prije

Nije ovo ništa novo… Gospodari kaosa su odavno usredotočeni na Rusiju …… 🙂

Duki
5 godine prije

Naravno da generallissimus vidi Ruse kiao baba-roge !jer isil i al-quada koje su oni stvorili obučili i plaćali(ju) nisu prrijetnja na terenu(bliski istok)afrika,itd.ali kada ih Put-in
trećinu uspava,trećinu zarobi ili opkoli A
trećinu transferira njima kući -e onda pajdo
TRČI-VEŽI GAĆE !!???
Eto zato je on opasnost !

Tupko Glupko
5 godine prije

Jedan od razloga plasiranja ovakvih vijesti je snimanje bila britanske javnosti. Tavistock institut je sigurno sve vise nezadovoljan rezultatima – ne ide kondicioniranje uma, a Ruse nikako da isprovociraju.

Drazen
5 godine prije

Zato ga saveznici I stite dolje od SAA fucka se njima jer nisu njima poklali oceve, majke, sestre, bracu, cijele obitelji!!!!

čitalac
5 godine prije

Ne znam zašto treba objaviti baš svako kukanje morona kako ih Rusija ugrožava.
Npr. Pentagon je jako zabrinut zbog toga i onoga….
BK…
Nek se boje i pate, baš mi ih je žao.

spartak
5 godine prije

Da, generale, Rusi nemaju pametnijeg posla negoli da si natovare na vrat nekoliko milijuna nabrijanih Balta s kojima bi imali deset puta više problema negoli od te invazije koristi. Ne brini. neće vam nitko oteti te tri male kravice koje vi zapadni banksteri sad muzete.

jezevakucica
5 godine prije

Naravno da su im rusi kost u grlu.Nije Putin Gorbačov pa da skida gaće zapadu na izvolte.Engl.i ameri zapale vatru i zakuhaju po svijetu a rusi dođu i ugase vatru.To ti je kao kad je onaj goli kuhar otvarao restorane po svijetu a sada ih zatvara.Malo se zaigrao.E sada bi englezi da otvore jedan,koji će biti jedini restoran na svijetu ali da oni budu glavni kuhar.Biti će da nisu čuli(ili je ne uzimaju za ozbiljno u svojoj prepotenciji)za tradicionalnu rusku i kinesku hranu

Mag
5 godine prije

Za interese Zapadne civilizacije,Rusija i jeste najveća prijetnja.

punica od Daltona
5 godine prije

”Rusija je veća prijetnja od ISIL-a i Al-Qaede”
I moj zet kaže da je svjetlost brža od zvuka.
Jer su oči bliže od ušiju.

eu kolonija
5 godine prije

putin treba poslati par strateških bombardera opremljenih sa nuklearnim bojevim glavama na let oko britanije da se bjesnilo malo primiri. bjesnilo je opasno ako se ne pelcuje

Kolega 105
5 godine prije

Ne treba se brinuti nad izjavama jednog generalcica, Veliku Britaniju ocekuju teski dan nakon Brexita i nece se moci baviti nicim i nikim osim sama sa sobom i svojim problemima nakon Ozujka iduce godine. Glad, nezaposlenost, pobune naroda, pljacke, unutarnje borbe za golo prezivljavanje. Sve strane Banke su vec preselile svoj kapital i sijedista izvan Britanije i Britanija (London) prestaje biti financijski centar svijeta. Tvornice se lagano zatvaraju i pripremaju za preseljenja, tehnolosko razvojni instituti ostaju bez znacajnih sredstava za razvoj i vrhunsku obuku. Pa i tradicionalnoi Britanske tvornice poput Jagura – Land Rovera razmisljaju o preseljenju, Waouxall (Opel) ce sigurno prestati sa radom. Otakazuju se medjunarodni investicijski ugovori. Poljoprivredna proizvodnja nij i nece biti u mogucnosti podmiriti potrebe u hrani, a nece biti novca za uvoz, slijedi veliki egzodus Britanaca, Raspad Ujedinjnog Kraljevstva, izlazi van Skotska a slijediti ce je i Wales.

giordano bruno
5 godine prije

Sergey Lavrov: Ne možemo nikome da zabranimo da pokazuje svoje intelektualne sposobnosti

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov komentarisao je izjavu načelnika Generalštaba oružanih snaga Velike Britanije, generala Marka Karlton Smita, da Rusija predstavlja veću pretnju nego terorističke organizacije.

Ivo
5 godine prije

Realno, ovaj kriminalac u uniformi je u potpunosti u pravu. Kad ti je vanjska politika sastavljena od kolonijalnih ratova i iskorištavanja tuđih resursa, i kad ti slina curi na resurse koje ima Rusija dok ti istodobno prolaze trnci kičmom kad pomisliš na njihovu vojnu moć, onda je ova izjava sasvim točna.

Uz to, Isil je njihova plaćenička vojska, zašto bi ih se onda bojali. Sve u svemu, ovaj put otočki kriminalci ne daju lažnu izjavu.

ribar
5 godine prije

general Carlton-Smith, nakon posjete bazi NATO pakta u Estoniji, gdje se nalaze britanski i vojnici iz drugih zemalja, rekao da se NATO tamo nalazi da zadrži “agresiju Maše i medveda” …
General (engleski) je ladno otišao na rusku granicu da priča kako su im Ruje pretnja ?
Bogme za diagnozu…

Kanncer
5 godine prije

Koliko je li je ta kruna posijala žalosti i tuge diljem kolonizirane zemaljske kugle… i još imaju obraza drugima soliti pamet!!!

kiki
5 godine prije

Anonimusi provalili engleske službe, točnije projekt koji se zove Integrity Initiative, a djeluju naravno i preko svojih ambasada u svijetu (i Srbija i Crna Gora).
Primjerice, u Španjolskoj su onemogućili imenovanje jednog pukovnika, navodno je simpatizirao Ruse…djeluju kao klasteri…kad je trebalo doći do imenovsnja, navalili su preko Tvitera, diplomatskih službi – koje su kontaktirale premijera, ali kontaktirali su i neke zastupnike. U općoj dreci, naravno, čovjeka premijer nije imenovan.
Kopirala sam komentar jer mislim da ga niste vidjeli jučer.

alan ford
5 godine prije

“Glavni stožer Ujedinjenog Kraljevstva: Rusija je veća prijetnja od ISIL-ai Al-Qaede”

pa naravno. Rotšildova avlija, Velika Britanija, nehotice priznaje da su ISIL i Al Kaida njihovi vlastiti štićenici. Ono da se SAD i Britanija kobajagi bore protuv ISIL-a u Iraku i Siriji, od početka je bila loša komedija

Dopizdilomi
5 godine prije

Da,da…. Ne znam, ali od nekud mi je poznata izjava, Rusija je veća prijetnja od Hitlera. Da li se povijest stvarno ponavlja ili nas konstantno pokušavaju napraviti budalama.

Ivi tz
5 godine prije

Hehehe.Živila RUSIJA.

Steve
5 godine prije

Pa za vas sigurno jeste i treba da bude. Vi ste najvece zlo koje je svet imao prilike da upozna, pritom ne mislim na Skote i Irce. Umesto sto se Putin zajebava sa Ukrima, bolje bi mu bilo da potopi to smrdljivo ostrvo jednom za svagda i resi svet bede od pirgavih pikta.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI