fbpx

H. Clinton: “Helsinški summit je napad na američku demokraciju i Putin neće stati”

Hillary Clinton

U nedavno objavljenoj kolumni je internetski časopis The American Thinker upozorio javnost da od kada je izgubila predsjedničke izbore Hillary Clinton nastavlja voditi izbornu kampanju, kako je prate i podržavaju vodeći američki mediji, te brojni utjecajni krugovi u američkom Kongresu i na razini saveznih država. Sve ovo su znakovi da će se Hillary Clinton ponovo kandidirati za mjesto u Bijeloj kući na izborima 2020.

U međuvremenu je Hillary Clinton aktivna u kampanji za izbore za Kongres koji će se održati 6. studenog ove godine. Naime, tada se bira svih 435 zastupnika u Predstavničkom domu Sjedinjenih Američkih Država, 35 od 100 zastupnika u Senatu, te državni i oblasni guvernera i brojni drugi državni i lokalni dužnosnici.

Govoreći na OzyFestu, poznatom festivalu razgovora i glazbe u subotu u Central Parku u New Yorku, Hillary Clinton je pred mnoštvom rekla “kako Moskva namjerava napasti predstojeće američke izbore u studenom s ciljem potkopavanja američke demokracije”. Tijekom nastupa na festivalu OzyFest u New Yorku, prema njezinim riječima, “ruski agenti mogu provesti udarna servere i uređaje za glasanje i brojanje glasova”.

“Susret Putina i Trumpa u Helsinkiju je također napad na demokraciju, jer na kraju summita Amerikanci nisu sigurni kakve stavove ima njihov predsjednik”, rekla je Clinton.

Hillary Clinton je kritizirala ponašanje Donalda Trumpa na summitu u Helsinkiju, optužujući ga što Vladimira Putina nije oštro kritizirao zbog “ruske intervencije” na američkim  predsjedničkim izborima 2016. godine, prenosi John Mulholland, dopisnik The Guardiana iz New Yorka .

Govoreći na OzyFestu u New Yorku, Clinton je također rekla da će “ruski agenti” intervenirati u predstojećim izborima u SAD-u u studenom, jer žele “potkopati američku demokraciju”.

“Napad mogu provesti hakiranjem servera kojima se šalju izborni rezultati  i uređaja za glasovanje i brojanje glasova”, rekla je Hillary Clinton.

Prema “gospođi” Hillary Clinton, 2016. godine je Moskva počinila “vrlo širok i uspješan kibernetički napad na američki izborni sustav”.

“Ovaj napad je bio udar u srce naše demokracije. Zašto predsjednik nije stao u obranu naše zemlje, to je velika tajna”, istaknula je čelnica demokrata i ikona američke “progresivne” javnosti.

“Ovi uznemirujući napadi bi trebali zanimati svakog Amerikanca”, rekla je Clinton i zatražila “transparentnost o sadržaju razgovora Trumpa i Putina tijekom njihova susreta u Helsinkiju”.

“Putin govori cijelom svijetu o pregovorima, ali Bijela kuća šuti. Nemojte sumnjati, ovo je izravni napad na našu demokraciju. Činjenica da nismo sigurni u stavove našeg predsjednika je vrlo uznemirujuća”, rekla je Hillary Clinton.

“Vladimir Putin ima vrlo jasnu strategiju. On zna kako gledati osobu, on je gospodar manipuliranja ljudima. Gotovo nitko tko vjeruje u slobodu ne susreće se s njim. Trump se želi družiti s njim zbog razloga koje još uvijek pokušavamo otkriti”, nastavila je grmjeti Hillary Clinton s bine OzyFesta.

“Putin želi podijeliti NATO i EU. Želi demontirati arhitekturu poslijeratnog svijeta. On je uspješan u sukobima. Njegovi napadi na naš izborni sustav bili su presudna pomoć Trumpu”, zaključila je Hillary Clinton u još jednom od neslužbenih govora pred publikom, koji su posljednje vrijeme sve češći.

Ako 2020. pobijedi H. Clinton, SAD možda nikada neće imati slobodne izbore

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
89 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Bajdo
Gost
Bajdo
2 godine prije

Sudbina Donalda Trumpa ovisi o izborima za Predstavnički dom i Senat koji će se održati 6. studenog 2018. godine. Naime, tada se bira svih 435 zastupnika u Predstavničkom domu Sjedinjenih Američkih Država, 35 od 100 zastupnika u Senatu.

palermo
Gost
palermo
2 godine prije
Reply to  Bajdo

Što ga prije maknu tim bolje. Hitlery Clinton je također prošlo-svršeno vrijeme. Bernie Sanders je trebao iskoristiti popularnost i kandidrati se kao neovisni kandidat. Očito ga je Deep State pritisnuo tko zna zbog čega.čime.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 godine prije

Pas mater!

Janoš
Gost
Janoš
2 godine prije
Reply to  Umpah Pah

U takozvanu pič++

slagerpjevac
Gost
slagerpjevac
2 godine prije
Reply to  Umpah Pah

Jednostavno želi poštopoto postati predsjednica da vrati Bilu za sramotu. Varat će ga u ovalnom uredu sa Theresom May. Pa nek njega svijet ismijava. Hahaha.. evo ti sad jadni Bille.

Alen
Gost
Alen
2 godine prije

Ovako zvuci imperija u nestajanju… Ocajno…

Veliki je sok to za njih.. Stvari su se jako brzo odigrale i vec su u situaciji da moraju sjesti za stol i razgovarati…
Dosta njih u usa to jos ne moze da svari tu novu realnost…

Miki
Gost
Miki
2 godine prije

Samo da ga ne koknu.

tuf
Gost
tuf
2 godine prije

Američka obavještajna zajednica je službeno potvrdila da nije bilo ozbiljnih napada, a još manje učinaka, na elektronički sustav glasovanja. Dakle, Hillary, lažeš.
“Napad na demokraciju” bio je ni manje ni više nego whistleblowing, objava nedemokratskih i korupcijskih praksi amerićke demokratske stranke, od čijih objava američki birači mogu samo profitirati. Dakle, Hillary, lažeš.
Obrana zemlje podrazumijeva provođenje djela koja rezultiraju benefitima za državljane te zemlje. Podržavanje terorizma, antidemokratska borba protiv konkurencije, nekontrolirano i mahnito upravljanje obavještajnim i medijskim sektorom, te katastrofalno povećanje vanjskoga duga rezultati su politike tvojeg saveznika Obame i njegovih (a i tvojih) nalogodavaca. Dakle, Hillary, lažeš.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 godine prije
Reply to  tuf

@tuf:
i ubijas i……..

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  tuf

@tuf Ne samo da je Clintonova sklona laži, nego nije očekivala da će joj “viša sila” vratiti milo za drago. Naime, ona se zajedno s Obamom, Sorosem i Merkelicom uplela u zbivanja oko konklave 2013. godine kako bi pomogla Jorge Mariu Bergogliu da zasjedne na čelo Katoličke Crkve. Dakle, američko-njemačka intervencija bila je za Bergogliev izbor “presudna pomoć” barem jednako tako kako ona tvrdi da je ruska intervencija bila “presudna pomoć” za Trumpov izbor. Usto, Clintonova i njezina ekipa nije pokazivala ni najmanju grižnju savjesti niti suosjećanje s katolicima nakon što se “Papa Franjo” pokazao nepouzdanim poglavarom Crkve koji potkopava njezine temelje do te mjere da autentični katolici doista više nisu sigurni kakve (vjerske) stavove ovaj “Sveti Otac” ustvari ima, budući da su mu izjave često kontradiktorne, zbunjujuće i neusklađene s naukom Svete Crkve. Povrh svega, čini se i da sam Bergoglio pati od psihopatskog poremećaja, barem kad je riječ o autentičnim katolicima. S kojim, dakle, pravom ova milostiva nakon svega očekuje bilo kakvo suosjećanje svijeta za aktualne “američke patnje”? Bolje joj je da šuti i pokrije se ušima po glavi! Što zbog svoga “ugleda”, što zbog sramotne sabotaže Pape Benedikta XVI od strane Amerike i EU. Štoviše, ako se… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Kora

Sta je s papom , nisam bas pratio njegov rad …

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Alen

@Alen

Ako mislite na “Papu Franju”, i bolje da ga niste pratili ukoliko ste katolik. Uštedjeli ste si nekoliko godina života 😉

Brainstorm
Gost
Brainstorm
2 godine prije
Reply to  Kora

a sto o izboru karola wojtyile? njega je cia izabrala da digne poljake protiv komunista.
zasto su kroz stoljeca pape bile uglavnom sa apeninskom poluotoka (talijani)? nesrazmjer koji se moze objasniti jedino dominacijom talijana u vatikanu. cak je i franjo talijanskog porijekla.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Brainstorm

@Brainstorm

LOL. Bit će da je u tom periodu Duh Sveti vodio u prvom redu CIA-u, a onda posredno i Katoličku Crkvu ?

Brainstorm
Gost
Brainstorm
2 godine prije
Reply to  Kora

ali … ” izravno (političko) uplitanje u konklavu odnosno izbor Svetoga Oca – prema vjerovanju katolika i nauku Katoličke Crkve – znači ići protiv Duha Svetoga, a to je toliko težak grijeh da se ne prašta niti na ovom niti na onom svijetu.”
Kora; prije 2 sata.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Brainstorm

@Brainstorm

Ali “bit će da je u tom periodu Duh Sveti vodio u prvom redu CIA-u, a onda posredno (odabirom Karola Woytile) i Katoličku Crkvu”… jer čudni su putevi Gospodnji 🙂

Brainstorm
Gost
Brainstorm
2 godine prije
Reply to  Kora

konklava nije kompetentna u “ocima” Svetog Duha nego Sveti Duh mora birati spijunsku organizaciju da provede svoj naum?

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Brainstorm

@Brainstorm

Ne bih znala zašto se Bog odlučio baš preko Trumpa i Putina osvetiti Clintonovoj i sorosevcima. Jer kako je rekao, “moja je osveta, i ja ću je vratiti” (Rimljanima 12, 19). Najbolje da ga to sami pitate.

P.S. – Inače, Sveto Pismo obiluje slučajevima kada se Bog koristi protivničkom vojskom da postigne željeni učinak, bilo pozitivan bilo negativan. Primjerice, kazni nečiji neposluh, grijeh ili otpadništvo. To se može odnositi na pojedinca jednako kao i na cijeli narod. Ja u tome ne vidim ništa sporno. A hoće li on u današnje vrijeme odabrati CIA-u, KGB, Mossad, NATO ili neku drugu organizaciju, to je stvar Njegove procjene i odluke. Ne naše.

Brainstorm
Gost
Brainstorm
2 godine prije
Reply to  Kora

Bog se osvecuje?

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Brainstorm

@Brainstorm

Ako je Bog svemoguć, može što želi, zar ne? To znači oprostiti i udijeliti milost, jednako kao i kazniti i osuditi kako bi se zadovoljila pravda.

Što se osvete tiče, u Rimljanima 12 kaže izričito da će se On osvetiti onima koji čine zlo. E sad, ako vjerujete Božjoj Riječi, onda vjerujete i da se Bog – između ostaloga – osvećuje. Bilo neposredno, bilo posredno. On je taj koji odlučuje kako, kada i kome.

Brainstorm
Gost
Brainstorm
2 godine prije
Reply to  Kora

kakav je to odgovor “bit ce”, “čudni su putevi Gospodnji”?
ako je grijeh onda je grijeh. nema vrdanja u ovom slucaju ovako u onom drugacije.
hocete li odgovoriti precizno – kako uplitanje u izbor pape moze biti grijeh u slucaju franje a nije u slucaju karola?
molim Vas odgovor bez izvrdavanja i trivijaliziranja.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Brainstorm

@Brainstorm Citiranje Svetog Pisma nije nikakvo “vrdanje”, a grijeh protiv Duha Svetoga je uvijek težak i neoprostiv grijeh. Međutim, treba poznavati Sveto Pismo i nauk Svete Crkve da bi se isto moglo razumjeti i ispravno tumačiti, baš kao i razlučivati što dolazi od kojeg duha i poticaja: Sotonskog, ljudskog ili Božjeg. Isto tako, treba pratiti plodove koji nam također pomažu razlučivati što gdje pripada, je li nešto grijeh i kakav ili nije, a to sve također prema kriterijima, nauku i zakonima Svete Crkve, a ne ovoga svijeta, pojedinaca izvan Crkve, “političke elite”, raznoraznih ambicioznih moćnika, itd. Nije to sve isto pa da se u tumačenju jednostavno primjenjuje “univerzalna formula” preko koje netko zaključuje kako jedan slučaj (izbor Karola Woytile) izgleda ovako, a drugi (izbor Jorge Maria Bergoglia) isto tako ali mi katolici eto nismo dosljedni pa prvi tumačimo na jedan način, a “identični” drugi na drugi način 🙂 Razlučivanje je kompleksan, a ne “trivijalan” proces jer uključuje cijeli niz elemenata, što “opipljivih”, što “neopipljivih”. Koliko sam primjetila, Vi ste više puta u svojim komentarima jasno dali do znanja da niste temeljito upoznati ni sa Svetim Pismom ni s naukom i zakonima Svete Crkve, odnosno da ne poštujete ni jedno ni… Pročitaj više »

2 mg mozga
Gost
2 mg mozga
2 godine prije
Reply to  Brainstorm

Ne samo da su pape bili talijani, vec su bili clanovi svega nekoliko familija koje su haracile podrucjem sadasnje Italije kroz vrlo dug period. Familia = mafia

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  2 mg mozga

@2 mg mozga Što je čudno u tome da su mnogi pape bili Talijani? Rusi, Srbi, Englezi, Nijemci, Francuzi, Arapi i ostatak slične ekipe su tijekom stoljeća masovno napuštali Svetu Crkvu i osnivali svoju vlastitu pa kao narod nisu ni mogli biti posebno konkurentni za poglavara Katoličke Crkve, zar ne? K tome, iz nekog razloga Bog je duhovnu stijenu odlučio postaviti nasred Rima. I kad se uzme u obzir silno otpadništvo od Svete Crkve te geografski smještaj njezinog sjedišta, što su pape onda trebale biti? Izraelci? LOL 🙂 Osim toga, bilo je u prošlosti i nekoliko papa s Bliskog Istoka, a ne samo iz Italije, odnosno Europe. S ovim “vršiteljem dužnosti” iz Argentine nismo se baš usrećili, ali što je tu je. Dat će Bog i bolje dane. Međutim, slažem se s Vama da su korumpirani pojedinci i njihovi lobisti (možemo ih nazvati i mafijašima) oduvijek pokušavali “zastupati svoj interes” u svim sferama života, pa tako i unutar Katoličke Crkve. Iako je talijansko-američka mafija povezena s cionistima doista jaka, trenutno ju šiša belgijsko-njemačka koja je u dosluhu sa soroševcima. Čak je ponekada i zabavno pratiti što sve jedni drugima rade i kakvim se metodama služe da bi izborili primat. No… Pročitaj više »

IVE IZ PECALBE
Gost
IVE IZ PECALBE
2 godine prije

Tko o cemu; kurve o postenju i SAD politicari o demokraciji. Zar u SAD postoji demokracija, ako demokratska prava pojedinca ovise o kolicini kapitala sa kojom raspolaze.

Đuro
Gost
Đuro
2 godine prije
Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije

Putin vrsi napad na Americku dvopartijsku izbusenu lobijima i deep state akterima i cionistima “demokratiju”.
Da bi neko napao vasu demokratiju Amerika bi prvo morala da bude demokratija.

Valter
Gost
Valter
2 godine prije
Reply to  Riddick

Slažem se … a šta je s Ruskom demokratijom ?

Helena
Gost
Helena
2 godine prije
Reply to  Valter

Nauči da se držiš teme i da polemišeš. U ovom tekstu tema je ugožavanje američe demokratije. Kad se bude govorilo o ruskoj, onda polemiši o njoj.

Valter
Gost
Valter
2 godine prije
Reply to  Helena

Imaš pravo Heleno lijepa o ruskoj demokratiji se ne smije govoriti ni propitivati, da ne prođem kao Boris Nemtsov.

Helena
Gost
Helena
2 godine prije
Reply to  Valter

Boris Nemcov nije ubijen od Rusa. Nisu morali da prljaju ruke. Takvi uvek završe isto. Puste ih gazde niz vodu, kad ih potroše. Rekoh neki dan “šteta zbog ljudske kratkovidosti”. I ponavljam. Tip je bio slepac i samo slepcima je bio ikona.

Valter
Gost
Valter
2 godine prije
Reply to  Helena

Ajde više otvorite oči Rusoljupci s ovog portala. I ja kao i vi smatram SAD kao najvećeg svjetskog terorista i gadi mi se američka politika, ali za razliku od vas ne koristim ‘ružićaste’ naočale kad je u pitanju Rusija i njena ‘demokratija’. Da bi stvari sagledali objektivno morate prvo prestati biti subjektivni … LOGIČNO zar ne ?

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije
Reply to  Valter

Demokratija nije neophodan i obavezan oblik uredjenja , svaka drzava funkcionise na svoj jedinstven nacin , bitno je da li su gradjani zadovoljni ili ne.
U svakom slucaju drustveno uredjenje je privatna stvar i tice se samo i iskljucivo gradjana date zemlje.

wetzer maja
Gost
wetzer maja
2 godine prije

prema fisa-dokumentu – najkasnije vec tada, bez one e-mail i pedo-afere, ta zena je vec morala sjediti u zatvoru. ali prema nekim izvjestajima ona sjedi u istom klubu sa trampom. sto se helsinkija tice – to su se dva velikana dogovorila o podjeli biznisa sa naftom i plinom. usa ga ima sad vise od saudije i rusije, pa se mora dogovoriti. evropa je bas u sredini u zrvnju i pitat ce – koliko ce smjeti platiti. to je sve.

Marko S.
Gost
Marko S.
2 godine prije

Da, jer će i Putin dati dodatne informacije o korupciji i malverzacijama Clintonove fondacije. Pohlepa Klintonovih je dozvolila infiltraciju stranog uticaja u USA politiku i vjerovatno će biti vise nego dovoljno dokaza da ih se doživotno osudi.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Marko S.

@Marko S.

Bilo bi dobro da su ambicije i pohlepa Clintonove ograničeni “samo” na omogućavanje stranog utjecaja na USA politiku. Međutim, ona je svoj utjecaj koristila da mogući infiltraciju stranog utjecaja i na EU politiku, a potom i na Katoličku Crkvu. Naime, dok bi joj se ovo što je napravila Americi i Europi teoretski moglo i oprostiti kao “politički grijeh” (ako ne drugačije, onda nakon izdržavanja zatvorske kazne), izravno (političko) uplitanje u konklavu odnosno izbor Svetoga Oca – prema vjerovanju katolika i nauku Katoličke Crkve – znači ići protiv Duha Svetoga, a to je toliko težak grijeh da se ne prašta niti na ovom niti na onom svijetu. Time je Clintonova sama sebe već osudila na doživotnu robiju, neovisno o tome hoće li američko pravosuđe nešto poduzeti u vezi nje ili ne. Čak i da je to počinjeno u neznanju o težini takvoga čina – što je moguće jer ni Clintonova, ni Obama, ni Soros, ni Merkel nisu praktični katolički vjernici – mislim da je gotovo nemoguće dobiti oprost za ovakav “coup d’état” na Vatikan. Ipak, zadnja riječ će biti Gospodinova.

Piretis
Member
Piretis
2 godine prije
Reply to  Kora

@Kora- Bez namjere da stajem na bilo čiju stranu ali si stvarno iznio tvrde, predreformacijske stavove. Naravno da ni Clinton ni Obama ni Merkel, kako ispravno zaključuješ, nisu katolici a posebno ne praktični. I što je problem s tim? Mora li se biti katolik? Ili X. stoljeće još nije završilo?
Bilo bi jako lijepo da svoje vjerske stavove ne proglašavamo univerzalnim. U protivnom sigurno će doći do verbalnog sukoba a moglo bi biti i uvrijeđanih.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Piretis

@Piretes Prvo, ja sam govorila o Katoličkoj Crkvi i njezinoj okupaciji od strane sorosevaca. Dakle, tema je jasno naznačena i na konkretan način povezana s Clintonovom. K tome, katolici vjeruju da je Krist (i njegov nauk) isti danas, jučer i sutra, tako da tu nema veze u kojem smo stoljeću, odnosno ne postoje “predreformacijski i postreformacijski stavovi” oko vjerske istine. Dakle, Istina je samo jedna i vječna… za sve vjeke vjekova, slagali se Vi (mi) s njom ili ne. Drugo, Bog je ljudima rekao što im je činiti i u što vjerovati, no isto tako im je dao slobodu da – ukoliko žele – čine i suprotno. S tim u vezi, ništa se u životu ne mora pa tako niti biti katolikom. Mora se samo umrijeti, a onda što Bog da, zar ne? No taj dio se ionako mene osobno ne tiče jer ja sam se već opredjelila, a kako će drugi – uključujući i sorosevce – nije moj problem. Tu se slažem s Vama. Treće, ja nigdje nisam svoj vjerski stav proglasila univerzalnim. Ja sam ga proglasila katoličkim, i to činim upravo zato da se ogradim od bilo kakve manipulacije vjerom. To ste mi onako proizvoljno prišili, no bilo… Pročitaj više »

Piretis
Member
Piretis
2 godine prije
Reply to  Kora

@Kora- Jasno si ustvrdio da je Clintova uplićući se u izbor Pape “išla protiv D.S. a prema nauku Katoličke crkve”. E pa gotovo polovina kršćana su Pravoslavci ili Protestanti i potpuno su ravnodušni tko će i kako postati Papa. Njih niti Papa niti Vatikan ne mogu obavezati ni na što i nemaju nikakve obveze prema Katoličkoj crkvi. Kako je Clintonova pouzdano protestantske vjere ne vidim kako se ogrešila o crkvu kojoj niti pripada niti joj je obavezna.
No, kako god, svi su kršćani vrlo sličnih doktrinarnih stavova. Razlike su uočljive upravo na administrativnom nivou, a to, lako ćemo se složiti, ionako nije presudno. Mislim da je “grijeh” Clintonove, Obame ili Sorosa ipak sasvim zemaljski a ne nebeski pa bih ipak više volio da im se sudi ovdje (na zemlji) a što će im poslije biti presuđeno manje je bitno i nije u našoj nadležnosti.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Piretis

@Piretis Ponovit ću još jednom: govorila sam o napadu na Katoličku Crkvu i njezinom potkopavanje u svakom pogledu od strane sorosevaca. Nisam govorila o Protestantskoj Crkvi i vjerovanju protestanata, niti o Ortodoksnoj Crkvi i vjerovanju ortodoksnih. Tema je bila Katolička Crkva, katolici i njihovo vjerovanje, a sve to dovedeno je u vezu s onim što su Clinton i ekipa učinili. Nadalje, drže li protestanti ili ortodoksni do pape ili ne, to također nije bila tema niti mene ista zanima. To je stvar protestantskih i ortodoksnih uvjerenja, a ne mojih. A moj komentar odražava isključivo moja (katolička) uvjerenja i poglede. Da su sorosevci okupirali sjedište ortodoksne crkve u Moskvi ili Carigradu, ja to vjerojatno ne bih komentirala jer niti pratim što se zbiva unutar drugih crkava niti me zanima. S obzirom da Vi niste katolik, sukladno nauku Vaše vjere smatrate da se Clinton i ekipa nisu ogriješili o nikakav vjerski zakon ili Božju zapovijed time što su gotovo izvršili “državni udar” na – za katolike – sveti grad-državu Vatikan te da je njihov grijeh samo “zemaljski”. Vi, dakako, imate pravo na svoj stav temeljen na svom vjerskom uvjerenju. Međutim, prema katoličkim shvaćanjima, ovakvim uplitanjem u izbor pape američko-saveznički intervencionizam ušao je… Pročitaj više »

Marko Šećer Beg
Gost
Marko Šećer Beg
2 godine prije
Reply to  Kora

Kora, tvoja otvorenost je svakako za pohvalu. Ja se sa tobom apsolutno ne slažem ali nemam problema suočiti se sa tom činjenicom.
Ti ovdje spominjes Krista i njegov nauk a deklarises se katolikom. Zelio bih napomenuti da po mome kršćanstvo i atolicanstvo nisu sinonimni pojmovi. Iz tvog iznošenja se da zaključiti da se ti trudiš promovirati organizaciju a ne Kristovo učenje. Tu je ta velika razlika. Isus je tvrdio da je on apsolutna Istina i kao takav ne može pristati na dijalog. Ili ga prihvati ili ostavi. On nije u istom rangu sa Alahom, Muhamedom, Budom, Krisnom, a ni sa tvojim “svetim ocem ” u Vatikanu.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije

@Marko Šećer Beg

Recite, je li Isus Krist pristajao na dijalog s otpadnicima od Boga i vjere ili je s njima ratovao? Je li sjedio, jeo i razgovarao s grešnicima ili ih je ignorirao i ubijao? Ja ne govorim o “kompromisima”, nego o “dijalogu”. Postoji velika razlika između ta dva pojma.

Što se tiče toga da katolicizam i kršćanstvo nisu istoznačnice, tu se apsolutno slažem s Vama. Jednako kako to nisu ni judaizam i kršćanstvo.

Shihan Sensey
Gost
Shihan Sensey
2 godine prije
Reply to  Kora

@Kora. Možda mi je kako se to danas kaže u “mraku” mozak ispran, ali ne želeći nikoga uvrijediti moram konstatirati da su te tvoje “vjerske istine” mnogi ljudi, (znantstvenici prije svega), imenovali “vjerskim dogmama”.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Shihan Sensey

@Shihan Sensey

Oprostite, možete li mi dati Vašu definiciju riječi “znanstvenik” i ” vjerska dogma”?

Shihan Sensey
Gost
Shihan Sensey
2 godine prije
Reply to  Kora

Npr.naučnik; Nikola Tesla.Dogma: Život vječni. I pitanje? Zašto se Katolička crkva (ovdje mislim na establišment iste) u postojanosti svog bića oslanja iključivo na materijalna dobra, ako je Gospodin i Duh sveti ne materijalan i nalazi se u svakom biću i u svemu što nas okružuje?

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Shihan Sensey

@Shihan Sensey Dakle, nismo se razumjeli. Ja sam Vas zamolila da mi date definiciju dvaju pojmova (“znanstvenik” i “vjerska dogma”), a Vi ste naveli ono što smatrate primjerom zanstvenika (Nikola Tesla) i primjerom vjerske dogme (Život Vječni). No nema veze. Što se Katoličke Crkve tiče, ona ima svoj vjerski nauk koji Vi možete prihvatiti ili ne. No pitati zašto Katolička Crkva ne naučava filozofiju New Aga nema nikakvog smisla. Međutim, ako prihvaćate da Crkva ima svoj nauk koji je jedinstven, onda se to ne čini na pola (“ovo mi se sviđa pa prihvaćam, a ovo mi se ne sviđa pa ne prihvaćam”), nego u cijelosti. Oni koji to nisu u stanju nisu katolici, no istovremeno o katolicizmu pričaju puno toga što ne stoji i sude o Crkvi više nego proizvoljno. Na toj razini je i Vaša tvrdnja da se “Katolička Crkva u postojanosti svoga bića oslanja isključivo na materijalna dobra”. Tu baratate s nekoliko pojmova koje prvo treba definirati, pojasniti i staviti u pravi kontekst (“postojanost”, “svoga (katoličkog) bića”, “oslanjati”, “isključivo”, “materijalna dobra”), ali to bi potrajalo. S tim u vezi, ja bih samo kratko rekla da se Sveta Katolička i Apostolska Crkva u “postojanosti svoga bića” oslanja na duhovnu… Pročitaj više »

Piretis
Member
Piretis
2 godine prije
Reply to  Kora

@Kora- Ako mi dozvoliš… Prvo isprika jer sam te do sad, kao damu, oslovljavao u muškom rodu. Previd. No vratio bih se na moju prvu opasku kada sam tražio da svoje stavove ne proglašavamo “univerzalnim” (tj zajedničke svima, bez izuzetka). Na osnovu tvog zadnjeg komentara nisam baš uspio. Jer kažeš: …”no Duha Svetog mogu primiti samo po krštenju u Svetoj Crkvi (samoproglašenoj, moja opaska), prihvaćanjem njezinog nauka i ostanka u vjeri”. Ta je tvrdnja užasno diskriminirajuća prema svima drugima i drugačijima. Svi su ostali, automatski, otpadnici. Izrazito oholi stav, stav koji najviše priječi bilo kakav dijalog ili čak ekumenizam. Ako već proučavaš i slijediš kršćanski (ne nužno i katolički) nauk minimum bi bio tolerancija i tretiranje drugih kao jednako vrijednih. Za početak bismo svi trebali druge vjere shvatiti kao različita tumačenja a ne herezu. P.S. Ako bi bila poštena i prihvatila se ozbiljnog proučavanja vrlo bi brzo shvatila da ni nauk tvoje crkve nije zasnovan isključivo na Kristovim riječima nego velikim (čak presudnim) dijelom na nauku apostola Pavla i njegovih poslanica. Pa bi se, ruku na srce, dobar dio kršćanstva mogao nazvati “Pavlinizam”. Sasvim usput- učenje o Svetom Duhu kakvog ga danas poznajemo bilo je nepoznato apostolima. To je učenje… Pročitaj više »

Sarka
Gost
Sarka
2 godine prije
Reply to  Piretis

Auh…
Kora, ovdje te Piretis ocjenio jedinicom(ja kao clan ove male zajednice se moram sloziti sa ocjenom), a vama bih, gdjo Kora, preporucio izucavanje Piretisovog posta narocito nakon P.S.dijela.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Sarka

@Sarka

Sina Božjeg su razapeli na križu tako da sam ja više nego zadovoljna Vašom jedinicom i od srca Vam na njoj zahvaljujem. Naime, osobno držim da sam prošla više nego odlično 😉

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Piretis

@Piretis Iako sam više puta rekla da sam žensko, događa se da me oslovljavaju kao muško. No nije to za praviti problem, pogotovo ako nije namjerno tako da… uvažavam ispriku 🙂 Eh sad, što se tiče “diskriminirajućih i oholih” tvrdnji i stavova, tu dolazimo do vjerskih pitanja oko kojih jednostavno nema mogućnosti za postizanje kompromisa. Dio nauka Katoličke Crkve mnogi smatraju diskriminirajućim, no katolici nemaju ovlasti iz tog razloga mijenjati taj nauk. Tim više što mi smatramo da ne diskriminira Crkva čovjeka, nego da je čovjek taj koji sam sebe diskriminira svojim grijehom, odnosno svojim slobodnim i samostalno donesenim uvjerenjima, odlukama i postupcima ukoliko nisu u skladu s vjerskim naukom. Dakle, Crkva naučava što je grijeh, odnosno što je prihvatljivo, a što je neprihvatljivo sukladno Svetnom Pismu te koje su posljedice našeg vjerovanja i djelovanja. Međutim, to “ne sjeda” svima. Rekli bismo, “sto ljudi, sto ćudi”. Svatko ima svoje preference i očekivanja, no ni svim pojedincima ni svijetu općenito nije moguće ugoditi. Čak i kad bi bilo moguće, to nije poslanje Katoličke Crkve. Dakle, nauk je jedan, a ljudi imaju slobodu prihvatiti ga u potpunosti ili odbaciti. Ako netko vjeruje da do Boga i Vječnog Života može doći “širokom stazom”… Pročitaj više »

Piretis
Member
Piretis
2 godine prije
Reply to  Kora

@Kora- Ako si samo zbog mene, a nadam se da će i dugi pročitati tvoj tekst, pisala zadnji komentar onda si uzalud trošila vrijeme. Katoličku teologiju i crkvenu povijest slušao sam, i položio, ima tome 30 godina. No nismo tu da druge ubjeđujemo u ispravnost svojih stavova i vjerovanja. Tu smo da živimo. Nikakve koristi od toga da ti ja sada dokazujem u kolikoj se mjeri kršćanstvo naslanja na judaizam, koliko se nastavlja na njega i koliko se izmijenilo od svog nastanka do danas. Sama si povukla vraga za rep spominjući da je “Kristov nauk isti jučer, danas i sutra”. Nauk je isti ali su se crkve (ne imenujući nikoga) svojski potrudile iskriviti i prilagoditi ga svojim potrebama. I tu nema nevinih. Sve su se kršćanske crkve nastavile na prva prilagođavanja, koja su često bila politički motivirana, da bi do danas od “izvornog” ostalo malo, skoro ništa. Još su se u samom početku crkvani sabori svojski potrudili izbaciti sva alternativna učenja (npr Arijanstvo) i ostaviti u novozavjetnom kanonu samo “komotna” evanđelja. Stvar je postala javna tek sredinom XX st. slučajnim nalaskom “Kumranskih spisa”. I još za kraj. Nisam ni sam pristalica ekumenizma, to bi tražilo velike kompromise, ali jesam dijaloga… Pročitaj više »

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Piretis

@Piretes Uz dužno poštovanje, i “Papa Franjo”, baš kao i brojni njemački i ini “kontroverzni” kardinali kojima se okružio, slušali su i položili katoličku teologiju i crkvenu povijest prije puno godina. Uzalud! Dakle, jedno je slušati i položiti ispit, a drugo je doista razumjeti i ispravno tumačiti teološki sadržaj. Nije mi bila namjera uopće raspravljati o tome koliko se kršćanstvo naslanja na judaizam niti koje su razlike između židova, kršćana i katolika. Samo sam na osnovu Vaših komentara iznijela opasku da je Vaše shvaćanje o izvornosti teoloških spoznaja u svojoj srži židovsko, a ne kršćansko s obzirom na to kako smatrate da spoznaje o vjeri koje su (unutar Katoličke Crkve) nastajale tijekom stoljeća nakon smrti Isusa Krista “nisu izvorne”, a jednako tako smatraju i Židovi. Kod njih, između ostaloga, ne postoji evolucija spoznaje kakvu poznaje katolicizam, iako je to u svakodnevnom životu sveprisutna i normalna pojava inherentna ljudima. Primjerice, spoznaje o čovjekovu tijelu iz 4. stoljeća nisu iste kao spoznaje o čovjekovu tijelu iz 21. stoljeća, no to ne znači da su današnje spoznaje “neizvorne” u odnosu na one iz ranijih razdoblja. Dakako, neke spoznaje mogu se pokazati zabludama, no zablude u svakoj domeni određuju i potvrđuju istinski autoriteti, a… Pročitaj više »

Piretis
Member
Piretis
2 godine prije
Reply to  Kora

@Kora- Ljubazna preporuka: Prvo dobro pročitati Izlazak (2. knjiga Mojsijeva) 20 poglavlje. (orginalnih 10 zapovjedi)
Drugo pročitati što kaže Krist na Gori blaženstva u Matej 5, 18 i 19. za one koji mijenjaju ili ignoriraju zapovjedi.
(Vrlo je žalosno da danas gotovo nitko više ni ne zna orginalne zapovjedi. O nasilnom mijenjanju i prilagođavanju ne mislim govoriti.)

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Piretis

@Piretis

Hvala na preporuci. Ako mi dozvoljavate, i ja Vama ljubazno preporučujem trajno preseljenje na Bliski Istok kako biste u svakom pogledu došli u neposredni kontakt s izvornošću o kojoj toliko pričate.

NekiGost
Member
NekiGost
2 godine prije
Reply to  Kora

A i da se ja kratko nadovežem. Naime, postoji razlika između Crkve (koju čine svi vjernici) i crkve (koja je, zapravo, organizacija).

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  NekiGost

@Neki Gost

Možete li pojasniti tu razliku između “Crkve koju čine vjernici” i “crkve koja je zapravo organizacija”? Po čemu se i kako razlikuju? Kako je nastala jedna, a kako druga? Postoje li usporedno, ili jedna u drugoj, ili jedna izvan druge? U kojem odnosu međusobno stoje? Kako Vi to vidite?

NekiGost
Member
NekiGost
2 godine prije
Reply to  Kora

@Kora

Prvo, ispričavam se što mi ovoliko dugo treba da odgovorim. Ne stignem uvijek redovito pratiti portal i komentare na portalu.

Što se razlike tiče, kako sam je ja shvatio: Crkva koju čine vjernici je, u nedostatku bolje riječi, entitet kojega činimo svi mi koji smo kršteni. Dakle, pripadnost u tom entitetu se stječe krštenjem. Slično kao što smo svi mi ljudi već samim svojim rođenjem. Dok je, s druge strane, crkva organizacija koja tumači Sveto Pismo i širi nauk o vjeri. Doslovno, institucionalizira vjeru. Možda bi najbolja usporedba bila da je Crkva (vjernici) običan puk, dok je crkva (organizacija) vojska.

Crkva kao organizacija je ta koja tumači Sveto Pismo i koja bi trebala ukazivati vjernicima na put koji bi oni trebali slijediti. Naglasak na “trebali”, ne “morali”. Jer svi mi, prema Svetom Pismu, imamo slobodu izbora i, kao što ste Vi nekoliko puta rekli, za svoje ćemo izbore u konačnici sami odgovarati našem Ocu.

Eto, to je moja percepcija razlike između Crkve i crkve.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  NekiGost

@NekiGost Iako i ja malo kasnim s odgovorom, iskreno zahvaljujem na Vasem zanimljivom doprinosu ovoj diskusiji. Slažem se s Vama da unutarnje ustrojstvo Svete Crkve, između ostaloga, podrazumjeva organizaciju, hijerarhizaciju i institucionalizaciju te da se ona – grubo rečeno – do jedne razine može dijeliti na kler i laike. Međutim, osobno držim da kler i laici ne mogu opstajati jedni pokraj drugih, odnosno jedni bez drugih jer među njima postoji osobita vrsta prožimanja koja je nužna i neprekidna. Sveta Crkva je prvenstveno zajednica vjernika koji su jedno Tijelo pa u tom smislu ne postoji “Crkva” i “crkva”. Dijeliti Svetu Crkvu na takav način isto je kao i razdvajati srce i pluća unutar jednog te istog živog tijela, dok to isto tijelo ne može živjeti niti samo sa srcem, niti samo s plućima nego su mu potrebna oba organa, svaki sa svojom fiziološkom ulogom. Koliko je važan ovaj uzročno-posljedični odnos klera i laika najbolje dokazuje stanje Crkve u onim mjestima gdje je veliko otpadništvo od vjere prouzročeno slabo educiranim, lijenim i korumpiranim (nad)biskupima i kardinalima kakav je, primjerice, Reinhard Marx. Toga su svjesni i sorosevci pa su zato i udarili na Svetu Crkvu “odozgor”, preko lažnih katoličkih velikodostojnika kojima se raznim… Pročitaj više »

Shihan Sensey
Gost
Shihan Sensey
2 godine prije
Reply to  Kora

@Kora! Citiram Vas; “Oprostite, možete li mi dati VAŠU definiciju riječi “znanstvenik” i “vjerska dogma”?, završen citat. Pa ja sam upravo to i učinio. No, po Vama mi se nismo razumjeli. Ne znam, možda negdje griješim, ali je očito da MOJI pogledu na ova dva pojma nisu istovijetni ili barem sukladni Vašim. Obirom da ovdje na portalu nebih želio pisati svoje traktate o mojem viđenju tema kojih smo se dotakli, mislim da neću nastaviti ovu našu diskusiju. Želim Vam samo napomenuti da Ste u svojoj dosadašnjoj raspravi, po MOM viđenju iznjeli povelik broj kontradiktornosti i oprečnost sa MENI poznatim stavovima i onim što Vi nazivate “crkvenim naukom” Katoličke crkve. Da, po nekim kolegama kamentatorima, a i meni je upalo u oči, to kako Vi u svom izlaganju tretirate ostatak od cca. 3/4 čovječanstva. Za MOJ ukus malo (ili možda malo više) blago rečeno, netolerantno. Ali, Bog sve vidi. A sad Hilari. Nadam se da Stvorac i nju promatra da će joj dodjeliti ono što zaslužuje, ali bih unatoč činjenici Božije, Nebeske Pravde, bio vrlo sretan da se ovom gospođom pozabavi i ovozemaljska ljudska pravda. U svakom slučaju mislim da bi se sve pravde kod pomenute imalo čime baviti. (Ovim ne… Pročitaj više »

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Shihan Sensey

@Shihan Sensey Dakle, za nekoga tko ne zna razliku između “definicije” i “primjera” imate jako puno samopouzdanja suditi o kompleksnim vjerskim temama. Pogotovo kada drugima pripisujete “kontradiktornost”. No ako Vi želite donositi zaključke PO SVOM, to Vam dakako nitko ne može zabraniti. Niti ja, niti Katolička Crkva, niti netko treći. Sloboda Vam je u tom smislu potpuno zagarantirana. Što se tiče moga tretiranja drugih ljudi, svakoga se trudim tretirati kao dostojanstvenog čovjeka i pustiti ga da živi prema svojim uvjerenjima, no za toleriranje krivovjerja i grijeha jednostavno nemam autoritet. Tu je Bog jasan i ljudi sami nemaju ovlasti govoriti drugačije. Dakle, ja moram reći onako kako držim da je ispravno, a drugi imaju slobodu to prihvatiti ili ne, odnosno živjeti sukladno svojim uvjerenjima i odlukama za koje će u konačnici morati preuzeti odgovornost. Isto tako, ukoliko ste Vi procijenili da je 3/4 čovječanstva u sukobu s naukom Katoličke Crkve, to ne znači da je nauk Crkve pogrešan, a da je 3/4 čovječanstva u pravu. Iz katoličke perspektive gledano, brojevi ništa ne znače, odnosno oni nikada nisu išli u korist vjere i Boga, nego na propast ljudi. Zato Gospodin i postavlja pitanje: “Kad Sin Čovječji dođe, hoće li naći vjere na… Pročitaj više »

Stock
Member
STOCK64
2 godine prije
Reply to  Kora

Znate gdjo Kora…kada vas citam na ovoj temi pomislim…dragi Boze öva zena je bila ispod Kristovog raspeca, mozda cak i i prije toga. A nakon toga- sigurno. Kroz sve vrijeme manipulacije. Kako vjerske tako i vaginalne. Vi sa tolikom dozom samouvjerenja pricate o nekim dogadjajima od prije 2018 godina da ja, jednostavno ostajem bez rijeci. Naravno, ovim apsolutno ne zelim umanjiti vas doprinos temi ili buducnosti sviju nas, posebice nasih nerodjenih( koji ce, ako sam dobro shvatio razvoj religije koji kako ga vi projecirate, katolicizma posebno, biti “ispravni” samo ako su krsteni) . Duboko sam uvjeren da ste Vi, gdjo Kora, osoba koja ispunjava sve uvjete da se odazove na ime Čovjek ili Žena. Jednostavno-Ljudsko Biće. Ni misljenja sam då vi mene svrstavate u “nizu vrstu” zbog cinjenice da nisam krsten po katolickom “pravilu”. Ako cete moje pisanje u ove kasne sate primiti dobronamjerno, zamolio bih vas za misljenje o Bogumilima sa nasih prostora. Cisto kao referensu za vrijeme o kojemu znate tako puno. Ne zamjerite na pravopisnim greskama…tipkam så telefona koji se samo pravi(I prodaje) kao smart. P.S. Ako i vi imao sam probleme sa nickom.. Mnogi su me drzali za zensko i pozitivno sam se iznenadio kada me… Pročitaj više »

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  STOCK64

@Stock64

Ne znam otkud Vam osjećaj da bilo koga svrstavam u “niže biće” jer to nije sukladno katoličkom nauku niti na taj način pristupam bilo kome. Diferencijacija među ljudima postoji prvenstveno na duhovnoj razini, ali ona se tiče grijeha, nevjerstva, otpadništva i krivovjerstva. Naravno, ovi koji pripadaju u posljednje dvije skupine su mi “posebno dragi” pa imaju kod mene i “poseban tretman”, no unatoč tome ni njih ne držim “nižim bićima”. Štoviše, takav pristup bi stvarno dotukao njihov ego, a krajnji cilj katolika nije da se duše “utope” nego spase 😉

Što se Bogumila tiče, nisam previše obraćala pozornost na njih. Ovako na prvu, čine mi se kao “Lefebvristi svoga vremena”. Zbog čega su oni po Vašem mišljenju značajni?

Inače, razumijem da ste me morali malo podbosti vezano uz moju “sveprisutnost” ispod Kristova raspeća, odnosno čak i u vremenu prije toga, no ne zamjeram Vam jer sam svjesna “opsežnosti svoga izražavanja”. Međutim, htjela bih i ja Vas nešto priupitati: jeste li čuli za Općinstvo Svetih i što mislite o ulozi koju ono ima unutar Svete Crkve?

Shihan Sensey
Gost
Shihan Sensey
2 godine prije
Reply to  STOCK64

Prijatelju @Stock64. Nick ti je sasvim OK. Bijaše (a moguće da je i danas. Ne znam stoga što se već duže vrijeme ne bavim tekućom problematikom) to dobar Badelov konjak. Živio.

Saddam Panonski
Gost
Saddam Panonski
2 godine prije
Reply to  Kora

@Kora: “Treće, ja nigdje nisam svoj vjerski stav proglasila univerzalnim. Ja sam ga proglasila katoličkim, i to činim upravo zato da se ogradim od bilo kakve manipulacije vjerom. ”

Kora, jeli li svjesna da riječ katolički znači upravo “univerzalan” na grčkom jeziku?

Kora
Gost
Kora
2 godine prije

@Saddam Panonski

Mislim da komentator Pirates nije mislio na tu vrstu univerzalnosti, nego na mene osobno i ono što govorim te da je u tom smislu prigovorio da moje mišljenje nije univerzalno u užem smislu. Moguće da se onda nismo dobro razumjeli. A što se ostaloga tiče, ostajem pri svojim vjerskim uvjerenjima sa svime što o njima znam i što ona podrazumijevaju, odnosno onim što naučava Katolička Crkva, uključujući i njezino poimanje univerzalnosti.

Marko S.
Gost
Marko S.
2 godine prije
Reply to  Kora

Kora, to o konklavi je prenapuhani obredni ceremonij koji su izmislili nosači dugih skuta da zamute oci običnom puku. Sjeti se kako su izabrali apostoli zamjenu za Judu Iškariotski. Jednostavno, bacili su kocku i ova je pala na Mateja. Stoga ovo zaludjivanje masa po dugokosuljasima vise ne drži vodu. Kora, zapravo, zar nismo u 21 stoljeću i vremenu tehnoloških čuda i opće (dez)informiranosti. Katolicima uostalom neće nikada biti dobro (bez blagoslova su i pod prokletstvom) dokle god im “sveti otac” sjedi u Vatikanu a okreću se od Svetog Oca na Nebesima.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Marko S.

@Marko S.

No comment na Vaše poimanje Svete Crkve i Svetog Oca ?

Inače, Sveti Petar i Sveti Matej nisu imali isto poslanje unutar Svete Crkve pa nisu niti na isti način izabrani. Tu ste debelo u zabludi, ali sumnjam da ste katoličke vjeroispovijesti i da zapravo marite, pa nema smisla dalje pojašnjavati “razliku u nebitnim detaljima”.

wetzer maja
Gost
wetzer maja
2 godine prije
Reply to  Marko S.

pa, u vrijeme izbora – ubijeno je 6 osoba – koje su previse znale o clintonici, odnosno bile spremne dati izjavu. i ona jos uvijek nije u zatvoru……

Netko iz mase
Gost
Netko iz mase
2 godine prije
Reply to  Marko S.

@Kora
Hvala Vam na komentarima, Vi uistinu koristite svoj talent.

Sergej
Gost
Sergej
2 godine prije

ta ženska je čisti psihopat!

Globalista
Gost
Globalista
2 godine prije

bez ljutnje komentatori i iz vasih komentara mogu primjetiti da vi blage veze o geopoltickoj situaciji nemate a ja sam vec jednom pisao o svemu tome,ulozi Trumpa u Americi,planovi globalista za ameriku itd..Nemam namjeru objasnjavati vise nikome jer ionako vi mislite d aja pisem gluposti a sve je to sasvim puno drugacije nego sto razni tzv.analiticari ,novinari pisu,puno drugacije i sve ide prema planu globalista a ove i iduce godine biti ce jako zanimljivih situacija na globalnom planu.Razne americke,evropske drzavne elite poceti ce plakati,kricati,berecati na sva usta jer se radi o njima koje globalisti sve redom odpisuju kao globalne igrace.Sto se tice crkve kora,bez ljutnje premalo ti o svemu tome znas,sve je to jedna globalna igra u kojoj sama crkva je ukljucena a dolaskom pape u ameriku,uloga sionista u americi je srusena i njihova s emoc rusi.Znam,da je moje pisanje za tebe gluparije a da bi sve to shvatio moras sva ta globalna kretanja malo bolje pratiti,imati informacije sa i nih izvora a ne dnevnih novina i novinarcica koji o svemu tome pojma nemaju i pisu dezinformaicje i odvlace pozornost naivnoj raji od puno krupnijih stvari o kojima se nepise a događaju se a to treba prepoznati između redova svakodnevnih… Pročitaj više »

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Globalista

@Globalista

Bez uvrede, ali premalo Vi o katolicizmu znate da biste o tome samnom raspravljali, a k tome se toliko ponavljate da zvučite kao pokvarena ploča.

Globalista1
Gost
Globalista1
2 godine prije
Reply to  Kora

malo vise ja o svemu tome znam nego sto ti mislis

Štefica
Gost
Štefica
2 godine prije

Sada kad ih Rusi roknu u glavu više se neće oporaviti

Zadranin
Gost
Zadranin
2 godine prije

Isusa ti, zar je ovo histerično žensko biće još među živima?! Ma koja budaletna njoj i njenim izjavama pridaje važnost?

Pljuc i na nju i na tu budaletnu/budaletne.

Eto ga.

Sandy
Gost
Sandy
2 godine prije

Boze dragi, dosadna si vec odavna! Nestani! Ne moze covik virovat da jos nije prizalila I prihvatila poraz na izborima! Psihopata.

Oko
Gost
Oko
2 godine prije

Zastitnica zena 🙂
Branila pedofila I smejala se sto ga je odbranila iako je bio kriv. Muz cigaretama przio grudi potcinjenih zena,lagao FBI,ovi usli u Belu Kucu,osoblje reklo “pitajte Moniku” ova rekla “pitajte Paolu” I FBI dobio nalog da zapleni SVU ODECU SVIH ZAPOSLENIH ZENA I posalje na dnk analizu. Najveca bruka u istoriji, kao bastenskim crevom da je prskao kad su morali svu odecu svih zena da analiziraju.
Hilari ga drzala za ruku pred odborom I branila iz petnih zila

Dan Dare
Gost
Dan Dare
2 godine prije

Ako niste, pogledajte film “Sedam dana u svibnju” (“Seven Days in May”) iz 1964. godine s Kirkom Douglasom u glavnoj ulozi. Nikada nije bio aktualniji nego danas.

davor
Gost
davor
2 godine prije

Jedini faktor koji može utjecati na američke izbore u takvoj mjeri je Izrael. Očigledno je da Hillary ima ozbiljnih problema u komunikaciji sa cionistima. A to da Rusija prijeti EU i NATO je čista ludorija. Čim je Bill Clinton nagovorio Izraelske čelnike na potpisivanje Oslo II, cionisti odani projektu Veliki Izrael su roknuli svog vlastitog premijera Y.Rabina i lansirali Monicu Lewinsky među predsjedničko osoblje. Zaista između demokrata i republikanaca nema velikih razlika osim što možda demokrati malo manje vjeruju Izraelskoj politici iako što se tiče ratova u izraelskom susjedstvu ne zaostaju ništa. Svakako Hillary premda cijenjena među obje strane političkog spektra u Americi neprekidno izjavljuje ludorije vezane za Rusiju, EU i NATO i arapske države. Ako joj je ta propaganda vrijednija od predsjedništva onda joj je izborna sudbina zapečaćena. Sljedeći kandidat demokrata bi po svemu sudeći trebao biti George Clooney, veliki mecena White Helmetsa. Ali i od njega profesionalnog glumca možemo očekivati farsu antiruskih eskapada.

Klump
Gost
Klump
2 godine prije

Trump če pobjedit 2020 ,WalkAway u Usa pamet se dogaja Demokrati prestopajo k republikancom ha ha hilarii

Johanes
Gost
Johanes
2 godine prije

Koje nakaze od ludjaka vode divnu zemlju ameriku. Koja demokracija hihihi
Wall street bossovi. Papirici glasaca totalno nebitno. Non stop stvaranje kriza I ratova.

Koko
Gost
Koko
2 godine prije

Pricaju price iz crtanih filmova. Uvesti psihotestove u ameriku za visoke politicare. Cijeli svijet pati od mentalnog poremecaja osobe.

Fii
Gost
Fii
2 godine prije

Moniku za presjednicu !!!!

Robi
Gost
Robi
2 godine prije

hm….da nije opasno , vjerojatno bi bilo smiješno…ovako me prolazi jeza kad gđa. Clinton govori.

Saddam Panonski
Gost
Saddam Panonski
2 godine prije

Ovo besmisleno baljezganje ne bi bilo nikakav problem kad ne bi dolazio iz usta buduće pretsjednice. Jer porpilično je jasno da ovo uporno odbijanje establishmenta da tu ženu penzionira ne može biti slučajna. Samo će te 2020. godine (ili ranije, ako uspiju impeachat Trumpa), neće bit nikakve sumnje da će pobijedit, pošto je očito da će svaki glas koji nije za nju predstavljati glas za demona Putina.

palermo
Gost
palermo
2 godine prije

Na pitanje “cui bono” od dolaska narančastog pavijana, jedini za koga se može reći je IzraHELL. Naravno, Hitlerycu ne smeta što je Hazaristan bio glavna tema summita. Zanimljivo, republikanci se usmejere na Kinu i Iran, demokrate na Rusiju – uglavnom, “divide et impera”. E nećete razbojnici!

rodoljub
Gost
rodoljub
2 godine prije

Americku demokraciju ? To ne postoji. Sve je iluzija koju stvaraju liberali globalisti – korporativna mafija, vojno-industrijski kompleks i korumpirani kongresmeni i senatori . Hudini je mala beba za ove “demokrate” .

Neko ime
Gost
Neko ime
2 godine prije

U sezoni kiselih krastavaca i zbog sve manjeg lebensrauma za oporbene aktiviste, Jihadi Perica se latio tviter-tramp afera i prenosenja zabrinutosti slobodarskog svijeta i jadanja nad sudbom kletom…ah, portalska koro kruha, od 7 kora li si sacinjena…

valentin
Gost
valentin
2 godine prije

Sotono, zaveži već jednom

POVEZANE VIJESTI

Izbornik