Izraelski ministar priznaje: Prihvatili smo prekid vatre zbog straha od palestinskih projektila

Tzachi Hanegbi
20 komentara

Izraelski ministar za regionalnu suradnju i član užeg sigurnosnog kabineta zemlje, Tzachi Hanegbi, rekao je “kako bi izbijanje rata u Pojasu Gaze bilo vrlo skupo za Izrael, pogotovo ako Hamas dosegne Tel Aviv”.

Kako prenosi izraelski dnevni list Yedioth Ahronoth, izraelski ministar regionalne suradnje i član užeg sigurnosnog kabineta zemlje, Tzachi Hanegbi, priznao je kako je Tel Aviv prihvatio uvjete prekida vatre zbog straha od Hamasovih projektila.

“Ako napadnemo Pojas Gaze, život u Tel Avivu bit će paraliziran, a letovi iz međunarodne zračne luke “Ben Gurion” će biti suspendirani tjednima”, objasnio je Tzachi Hanegbi.

Osim toga, izraelski ministar je dodao “kako bi izbijanje rata u Pojasu Gaze bilo vrlo skupo za Izrael, osobito ako bi Hamasovi projektili dosegnuli Tel Aviv”.

“U ovom bi slučaju sektor turizma pretrpio znatnu štetu”, upozorio je ministar Hanegbi.

Istaknuo je i kako su izraelske vlasti zabrinute zbog mogućeg djelovanja projektila Hamasa protiv Tel Aviva, iako je do sada palestinski otpor ograničio svoje napade na područja koja se nalaze nedaleko od granica Pojasa Gaze.

“Rat protiv Pojasa Gaze bi uveo Izrael u ogromnu kopnenu operaciju i izraelska vojska bi bila prisiljena rasporediti raketne platforme diljem regije, što bi moglo pogoršati situaciju”, rekao je izraelski ministar.

Njegove izjave su izazvale val ljutnje među izraelskim naseljenicima u okupiranoj Palestini, osobito kada je u određenom smislu rekao da je za Izrael bolje da Hamas projektilima gađa naselja u blizini Pojasa Gaze, nego da umjesto njih cilj napada bude Tel Aviva.

Nakon svega je morao intervenirati i izraelski premijer Benjamin Netanyahu, koji je bio prisiljen osuditi izjave Hanegbija, koje je nazvao “neprihvatljivima”.

Yedioth Ahronoth

Izraelska obrana neutralizirala samo četvrtinu Hamasovih projektila – Lieberman dao ostavku

ANALIZA: Završila je era nekažnjivosti Izraela

HamasHezbollahpojas Gaze
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
5 godine prije

Fotka:
Evo voliki su kuruzi?

davor
5 godine prije

Kada neki Izraelski dužnosnik iznese nešto objektivno što upućuje na stratešku slabost Izraela kao drźave vrlo brzo se oglase ratoborni makabejski duhovi i u duhu Talmuda osuđuju svako očitovanje vlastitih nedostataka. Informacijsko ratovanje na najjačem stupnju.

Riddick
5 godine prije

Niko nije nedodirljiv.
Izrael niko ne napada , ako oni ne budu nikog napadali eto mira u Palestini , vrlo prosto.

Dub Miroslav
5 godine prije

Može se zaključiti da su ameri, svojim stalnim donacijama u novcu i oružju koje Izrael činili vojno-tehnički superiornim na bliskom istoku, glavni krivac stradanja palestinskog naroda i svih arapa te odgovorni za toliki broj mrtvih civila.

Odisea
5 godine prije

Nejasno mi je kako nakon toliko vremena i ugnjetavanja palestinaca ,ovakav preokret!Nešto ne štima.

Mia
5 godine prije

Neka Rusija svakom građaninu isporuci po 2RaG-a , a svakom naselju minobacac i osu. Sa 2sanduka municije i rijesen problem 😀 lako je napadati i teorizirati drzavu bez oruzja. A vjerovatno jevi ovako.nesto plan rusije u slucaju provokacija navesti oruzja pa djeliti sakom.i kapom u slucajz bilo.kakvh pizdarija s, izraelom

Neno
5 godine prije

Koliko su palestinci svojim projektilima do sada pobili izraelaca; nijednog,a koliko izraelci svakog petka trajno rane palestinaca; barem 30,a zašto,zato jer to više košta i boli nego da ubiju(a mogu) koliko god hoće palestinaca.Dok samo ranjavaju svjetski mediji to niti ne prenose,a mrte se spominje,pa i njihovi logističari SAD se onda kao moraju ljutiti.Što je ono rekao izraelski prvi predsjednik Ben Gurion.da jedan dio palestinaca odnosno arapa trebaju pobiti,jedan dio otjerati,a ostali će otić sami i to je nepromjenjiva strategija ,ali su dodali i novu,a to je da one koji ne odu treba držati u kavezu i to vrlo vješto čine.

Ivo
5 godine prije

Oko odabranih se pomalo ali sigurno steže omča, pretjerali su sa svojim bolesnim planovima i dopizd… svima.

Game changer je dolazak rusa u susjedstvo, prerastanje Hezbollaha u vrhunsku vojnu formaciju i proliferacija naprednih oružanih sustava narodu Palestine. Kao i svaki čuvari konc logora,i izraelci se panično boje naoružanih logoraša.

Ako su iole pametni, trebali bi momentalno ukinuti apartheid, raspustiti isil i vratiti Golan, i nakon toga se svima ispričati. Sve drugo vodi ih u katastrofu, koje im se kroz povijest periodično ponavljaju, očigledno s dobrim razlogom.

dinaricus vulgaris
5 godine prije

satrali ih palestinci buhahaha

palermo
5 godine prije

IzraHELL se prisililo samo na primirje. Blokada Gaze je i dalje na snazi, i njezini stanovnici polako umiru.
Ne bi bilo loše uvući zio-nazije u kopneni sukob kojeg se panično boje. Masovnost “raketa” (čitaj: čiketa) i preciznost ATGM-ova je lijek za ovu bagru. Hamas ne treba potpisivati nikakvo primirje doklegod su najveći konc-logor na svijetu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI