Kolaps se nastavlja dok veliki kripto hedge fond bankrotira, uništavajući ulagače

Kriptovalute
39 komentara

Prijevara koja se zove kriptovalute se nastavlja, brišući ogromna bogatstva i ostavljajući milijune ulagača bez novčića.

Najnovija kripto žrtva je Three Arrows Capital.

Još u ožujku tvrtka je upravljala imovinom od oko 10 milijardi dolara, što je tvrtku pozicioniralo među najistaknutije kripto hedge fondove na planetu. Ali sada, tvrtka također poznata kao 3AC ide pred stečajni sud nakon strmoglavog pada cijena kriptovaluta usred nestabilne, rizične strategije trgovanja, koja je u kombinaciji desetkovala njezinu imovinu i ostavila tvrtku u nemogućnosti otplaćivati svoje zajmodavce, prema izvješću ovog tjedna od CNBC-a.

“Lanac boli možda tek počinje. 3AC je imao poduži popis ugovornih strana ili tvrtki koje su svoj novac umotale u sposobnost tvrtke da barem ostane na površini. Uz pad kriptotržišta za više od 1 trilijun dolara od travnja, predvođen padom bitcoina i Ethereuma, ulagači s koncentriranim okladama na tvrtke poput 3AC-a trpe posljedice”, navodi stranica s vijestima.

“Kripto mjenjačnica Blockchain.com navodno se suočava s udarom od 270 milijuna dolara na zajmove 3AC-u. U međuvremenu, brokerska kuća za digitalnu imovinu Voyager Digital podnijela je zahtjev za zaštitu od stečaja u Poglavlju 11 nakon što 3AC nije mogao vratiti otprilike 670 milijuna dolara koje je posudio od tvrtke. Kripto zajmodavci sa sjedištem u SAD-u Genesis i BlockFi, platforma za kripto derivate BitMEX i kripto burza FTX također su pogođeni gubicima.” Nic Carter, partner u Castle Island Ventures, koji se prvenstveno koncentrira na ulaganja u blockchain, rekao je za prodajno mjesto: “Kredit se uništava i povlači, standardi preuzimanja se pooštravaju, solventnost se testira, tako da svi povlače likvidnost od kripto zajmodavaca.”

Strategija koju je koristio Three Arrows uključivala je posuđivanje sredstava iz cijele industrije, a zatim preokret i istraživanje novca u drugim, često vrlo novim, kripto projektima. Tvrtka je osnovana prije desetak godina i služila je da dvojici direktora, Zhu Suu i Kyleu Daviesu, osigura određeni stupanj vjerodostojnosti u industriji koja je bila puna pridošlica. Zhu je također osnovao i vodio popularni kripto podcast.

“3AC je trebao biti odrasla osoba u prostoriji”, rekao je Nik Bhatia, profesor financija i poslovne ekonomije na Sveučilištu Južne Kalifornije.

Prema sudskim dokumentima koje je CNBC pregledao, odvjetnici koji zastupaju vjerovnike za 3AC tvrdili su da i Zhu i Davies tek trebaju započeti suradnju s njima “na bilo koji značajan način”. Osim toga, sudski podnesak tvrdi da postupak likvidacije tek treba započeti, što znači da još nema gotovine koja bi zajmodavcima mogla otplaćivati.

Krajem prošlog mjeseca, sud na Britanskim Djevičanskim otocima naredio je likvidaciju tvrtke Three Arrows Capital sa sjedištem u Singapuru nakon što su se početkom mjeseca počele vrtjeti glasine o njegovoj održivosti, nakon što je tvrtka pokušala zatražiti pomoć.

“Tvrtka za kriptovalute teško je pogođena kolapsom Terre, jednog od najvećih blockchain projekata, koji je potpuno eksplodirao početkom svibnja. Prema suosnivaču Kyleu Daviesu, koji je konačno progovorio o financijskim problemima hedge fonda, 3AC-ova pozicija od 200 milijuna dolara u tokenu Luna nestala je nakon što su cijene tokena za upravljanje i njegovog sestrinskog stablecoina, TerraUSD, pale gotovo na nulu,” prijavio je U Today.

Ipak, Davies je i dalje optimističan o pitanju kriptovaluta.

“Oduvijek smo vjerovali u kriptovalute i još uvijek vjerujemo”, rekao je Davies za The Wall Street Journal u prošlomjesečnom intervjuu. “Predani smo rješavanju stvari i pronalaženju pravednog rješenja za sve naše suradnike.”

Dodao je: “Nismo bili prvi pogođeni. Sve je to dio iste zaraze koja je zahvatila mnoge druge tvrtke.”

Događa se pad tržišta kriptovaluta i čini se da nema puno načina kako zaustaviti kolaps.

KrahKriptovaluteKyleu Daviesu
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
AJeTo
1 godina prije

Pitanje je dana kada će i naši mirovinski fondovi ponosno objaviti svoj udio u vlasništvu kriptovaluta. Šteta je da dobar alibi ostane neiskorišten.

Anon
1 godina prije

Bože dragi, kakva budala, decentralizirani novac je prevara, centralizirani nije.

grom iz vedra neba
1 godina prije

Odmah treba ispitat da li je kriv Putin…

imee
1 godina prije

svaka škola košta.
bolje se školovat na tuđim greškama nego na svojim.

tihobl
1 godina prije

Pocinje sezona sisanja ovaca.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Ta jedino bi netko , potpuno – blesav i mogao svoju gotovinu prijetvorit u —- ideju a upravo – TO su sve vrijeme i bile te crypto ” currencies ” , NIMALO IZNENADJUCE je da su prijedvodnici te prakse bili , upravo pripadnici , SAMOZVANE – ” intelectualne elite ”—- sto bi rekli —- NEMA BUDALE BEZ SKOLOVANE BUDALE ! Ta nema , mjesec dana . Izvjestan Professor iz Zagreba mi preporuca da i ja poput njega ulozim u crypto crap !? Pitam – odkuda to ? Veli mi – ta eto i on je nasljedio tetin stan na Tuskancu , prodao ga pa GOTOV NOVAC – prijetvorio u —- MAGLU !!! Veli mi egzaltirano , kako OCEKUJE od crypto CIM BEZUSLOVNO NARASTE ???? Okolo 8 milijuna Eura ???!! Gledam covjeka i ne vjerujem sto slusam !? Samo sam promrmljao ta prodaj onda sve sto posjedujes , ulozi u crypto… Čitaj više »

Sir Oliver
1 godina prije

Jedina prava valuta je zlato ostalo ne postoji sve imaginarno.

Uaa političari
1 godina prije

“Mi imamo iskustvo, a vi novac. Na kraju vama ostane iskustvo, a nama novac”
Alan Ford.

Vendetta
1 godina prije

Evo iskustva iz moje okoline cisto da cujete koliko su ljudi praznovjerni i pohlepni. Kolega sa posla ulozio 30 000 eura u kripto, imao 210 000 eura prije par mjeseci, danas ima 10 000 eura i u drami je jer je ulozio sav novac u to. Znaci imao je 7x povrat novca i nije uzeo nazad nego je vjerujuci likovima koji smatraju da je gates it genije nastavio i propao. Drugi kolega imao je jedan bitkoin, znaci 60 000 eura il kolko vec, on je kupio kada je bio 20 000, povrat 40 000 eura, isto vjerovo je likovima koji smatraju gatesa bogom i tjto, ok on nije u nekom minusu velikom jos, ali nije ni uzeo nesto sto prosjecnoj osobi treba 2 godine da ustedi i to ako zivi na Zapadu I ima dobar posao. Treci kolega nema bas novaca ali je 1000 eura ulozio u ether. Mogao je… Čitaj više »

1 godina prije

Ako se vratimo samo malo u proslost videcemo na ovom portalu velicanje kriptovaluta (preciznije blockchaina) kao “fantasticno resenje koje omogucava zaobilazenje prevare od strane drzave” dok su neki upozoravali na epsku prevaru.

Neki jesu lepo zaradili ali… tako je kod svake “piramide”.

Buco
1 godina prije

Kukuruz, svinjska mast i 7,62 su moje valute.

Max
1 godina prije

Oduvijek i bio blef.

goran
1 godina prije

drago mi je da ih je bar netko opelješio,jer svi ti koji su ulagali pare bi se čovjek zapitao odakle njima te pare,sigurno ih pošteno nisu zaradili,tako da svaka čast onome tko ih je napravio magarcima hahahahahaha

Rimtutituki
1 godina prije

Kriptovalute danas,isto sto dafina i jezda 90tih

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI