London Kijevu u pomoć šalje svoj ratni brod – Moskva “za doček” šalje fregatu i eskadrilu zrakoplova

67 komentara

Britanski ministar obrane Gavin Williamson je posjetio Ukrajinu i svom ukrajinskom kolegi rekao da Crno more ne pripada Rusiji i da je Velika Britanija poslala ratni brod u Crno more kako bi pokazala da Kijev nije sam.

Napetosti u tom području su i dalje vrlo visoke, nakon što je Rusija zaustavila pokušaj proboja tri ukrajinska vojna broda u Kerčkom tjesnacu, zaplijenila ih i s posadama odvela u grad Kerč na Krimu.

Williamson se sastao s ukrajinskim ministrom obrane Stepanom Poltorakom i posjetio luku Odesa, gdje se usidrio brod britanske ratne mornarice “HMS Echo”.

“HMS Echo je ovdje jer prije svega želimo demonstrirati solidarnost s Ukrajinom i pokazati da Ukrajina nije sama”, rekao je Williamson.

“Ali također želimo pokazati da imamo pravo doći u luke poput Odese, pravo na slobodu plovidbe i za slobodu mornarica da mogu djelovati u Crnom moru. To nije rusko more, to su međunarodne vode”, dodao je britanski ministar obrane.

fregata Ladny 801
FOTO: fregata Ladny 801

Rusija u Azovsko more šalje naoružanu fregatu i na Krim dodatnih 10 zrakoplova

Citirajući svjedoke s područja Krima i južne Ukrajine, Reuters prenosi kako je ruska fregata naoružana projektilima s Krimskog poluotoka zaplovila prema Azovskom moru.

Reuters navodi kako je ruska fregata viđena 1,5 nautičku milju od obale Krima, u području lučkog grada Feodosije.

U međuvremenu je rusko ministarstvo obrane priopćilo da će Rusija danas, 22. prosinca, na Krimu rasporediti više od 10 borbenih zrakoplova Su-27SM i Su-30M2, čime će, prije moguće vojne provokacije Ukrajine, ojačati svoje vojne kapacitete na poluotoku.

Reuters 

Kerčtjesnac Kerč
Pretplatiti se
Obavijesti o
67 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sunseeker
5 godine prije

Ups,Javila se pomorska sila….

jezevakucica
5 godine prije

Rusi će ih dočekati kao pravi domaćini uz svirku i vatromet.

Alen
5 godine prije

Renoviranje aerodoroma je gotovo , sada prima sve vrste aviona..

Riddick
5 godine prije

Mi stojimo uz vas imate nasu punu podrsku , verbalno cemo vas zastititi od Ruske vojske ,a ako vas napadnu jos samo jednom spremni smo da poostrimo sankcije???
Sto se tice ovog broda dzaba Suhoji i fregate morace da doplovi naftni tanker , samo se njih plase…

Laki Topalović
5 godine prije

Uz ono što je na Krimu, pretjeran “odbor za doček”

Ivo
5 godine prije

Hahah… ako rusi popi. de, neće ostati ni eho od ove kante. Dalekovidno su ga nazvali.

giordano bruno
5 godine prije

BRITANSKI RAZARAČI SU KO PLOVEĆE PATKE: Flota vredna 6 milijardi funti ne može da plovi u toplim morima

Iza_horizonta
5 godine prije

Po Nato klasifikaciji ‘HMS Echo’, po ruskoj klasifikaciji ‘Glineni golub’ ?

Laki Topalović
5 godine prije

Kakav je uopće taj brod? HMS Echo is the first of two multi-role hydrographic survey ships commissioned by the Royal Navy. Nešto kao znanstveni i za hitnu pomoć

Trubadur
5 godine prije

Rusija ima nad Crnim morem A2AD, tako, da ne može tu ni 6. američka flota baš puno a ne neki kartografski brodič…. U glavnom, to je samo za smijat…

Arcibald Rajs
5 godine prije

Ni Lamans ne pripada retardiranom Albionu, ruske podmornice slobodno mogu da se parkiraju tamo…

Arkaj
5 godine prije

Ma sve je to lajanje samo podrška ukrajinskim fašistima da svoj narod povedu u krvoproliće. Englezi su američke pudlice s povlaštenim statusom koje i uživaju određeni faktor zaštite. Za ukrajince to pak ne važi i učine li ponovno kakvu glupost niko za njih neće ratovat, najmanje taj kartografski brodić… Uostalom ako britanci uistinu misle ozbiljno neka pošalju nešto opasnije od kartografskog broda…

Tra(m)pavi
5 godine prije

Ako metar odstupe Rusi će im ga potopiti! Prava prilika da im lupe šamarčinu za sve namjestaljke do sada i da umisljenim Englezima pokažu gdje im je mjesto.

cogo
5 godine prije

banda engleska provocira ,,pa kad se tim svjetskim ubicama lopovima ,neko pokazati gdje jim je mesto ,,koliko ratova si ti arogantni pokvareni englezi zapoceli ,i to po celom svitu ,,nadam se na ce se ta fregata negdje nasukati ,

Jole
5 godine prije

Običan blef.Neće taj doći niti blizu Krimskog mosta.Niti su Englezi toliko hrabri,a niti su toliko glupi.

Motorista
5 godine prije

Što ga nisu poslali u Mariupolj?

MI 5
5 godine prije

Možda je unutra James Bond.

Croatia
5 godine prije

A šta glumataju ovi ovčari oni će kao zaštitit Ukrainu, pa Ukrainu treba zaštitit od maloumnih Ukrainaca .!!!! Rusija previše popušta ovim hoštaplerima ( demokratima) ??

Aurelio
5 godine prije

Jel i ta Fregata kao i onaj ruski “nosač aviona” jel i nju prate dva remorkera za slučaj da crkne….ha ha…
Shvatite da je rusko oružje na nivou 1985 godine, i jako loše ili nikako održavamo.

spartak
5 godine prije

Svjetske mutikaše No. 1 u svom elementu. To im je u krvi, uvjetovani refleks. Kao kad žabi odrežeš glavu a ona još trza krakovima. Uz to, moraju pokazati svojim gazdama s druge strane bare da su solidarno na zadatku osiguranja “slobodne plovidbe”, na čelu s onim pajacom od ministra

maliboro
5 godine prije

Najveća mi je želja da englezi sa njime krenu silom u Azovsko more.

Marko
5 godine prije

E moji Ukrajinci. Pošaljite tamo 5 tankera nafte ispustite u more i zapalite površinu mora . Da vidite kako ruski brodovi bježe, a od gustog crnog dima nema ni aviona u zraku.

njonjo
5 godine prije

Svojevremno, ne tak davno, neki ruski državni službenik je izjavio da je UK “prekrasna zemlja za umirovljenike i studente” Neka to ostane i zaboravi “slavnu prošlost”

Željko Miljak
5 godine prije

Okuplja se stara ekipa iz proteklog -Krimskog rata-.

Jole
5 godine prije

A što će ti kukavni Englezi ? Onog dana kad je najavljen “neminovan napad “na Siriju,kad su Rusi srušili par probnih tomahawk raketa,slavna engleska flota je zbrisala zbrda zdola u Crveno more ,a britanski parlament je zasjedao cijelu noć.U roku od 24 sata nakon što su tvrdili da je Assad gotov i da će ga oni srušiti,odjednom su odustali od napada i učešća svoje flote u toj agresiji.Nakon par godina,izgleda da su opet skupili malo hrabrosti do prve prilike kad će opet podviti rep.Rusi bi trebali naoružati Argentinu i pomoći joj da potjera Engleze sa Falkanda.

Jao jao
5 godine prije

Britanci ni fauklandi nisu vasi.a putin nema fau 1… plakati cete

Đuka Fićuka
5 godine prije

Niti meni nije jasno sto ti napuhani Englezi glumataju. Stalno keze zube na Ruse. Bolje da pripaze dok su im jos na broju.Nek si nadju igračku primjerenu svojoj snazi.A sto se tiče Fauklanda i Gibraltara,to treba vratiti Argentini i Spaniji.

Daniel
5 godine prije

Sad ce Rusi pripojiti jos jedan komad Ukrajine.
Pa Azovsko more nece biti “medjunarodno”.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI