Lukašenko odbio MMF i okreće se Rusiji i Kini: “Plan MMF-a bi bio šok za stanovništvo”

lukasenko
34 komentara

Vlasti Bjelorusije odbili su kreditni program Međunarodnog monetarnog fonda (MMF). To je potvrdio ministar financija zemlje Maksim Ermolovič.

Prema njegovim riječima, predsjednik Aleksandar Lukašenko smatra da bi program Međunarodnog monetarnog fonda mogao biti “šok za stanovništvo”, jer su takozvani “zapadni partneri” Minska inzistirali na puno kraćem roku za provedbu dogovorenih reformi u usporedbi s prethodno dogovorenim razdobljem.

“Zajedno sa stručnjacima Međunarodnog monetarnog fonda smo razradili program strukturnih reformi koji bi odgovarali filozofiji fonda. U načelu, oko ključnih pitanja su se naši stavovi poklapali. Krenuli smo u program, ali smo se razišli u smislu vremena njegove provedbe”, rekao je ministar Maksim Ermolovič, objašnjavajući razlog odbijanja “pomoći” MMF-a, koju je Minsk trebao dobiti u zamjenu za provođenje takozvanih “strukturnih reformi”.

Ermolovič je dodao kako u budućnosti Minsk namjerava suverene obveznice plasirati na lokalna tržišta Rusije i Kine, za koje će dobiti do 2 milijarde dolara. Bjeloruski ministar je također rekao kako 2019. Minsk ne namjerava izdavati ni euroobveznice.

Aleksandar LukašenkoMMF
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
dobagan rogić
5 godine prije

E sad će opet Bjelorusija postati diktatura a Lukašenko okrutni diktator.

Perica
5 godine prije

“strukturne reforme” hahahahaa

Son of Alerik
5 godine prije

MMF i pomoć nikad ne mogu stajati u istoj rečenici. Tamo gdje dolazi MMF, ne dolazi u pomoć, nego kao agent privatnih banaka koji dolazi s planom povrata kredita. Lukašenko nije bio prije par godina kad je tražio kredite upravo od MMF-a toliko bahat, nego je cmoljio poput drugih. Ni sad se ne odriče MMF-ovog programa, nego tek gleda kako ga prilagoditi sebi najprije, potom i masama koji ga biraju. Čini se da se neće odreći ni dolara, samo što će promijeniti banke od kojih ih uzima.

Siniša
5 godine prije

Hm…nisam ocekivao da i on mora na noge MMFu.

trol
5 godine prije

sad možda na Logičnom portlu prestane i pljuvanje po Lukašenku… jer se, kao , okreće Rusiji od koje a pogotovo od njenog naroda se nikad nije ni obrnuo nego se vrpolji pred krakovima ruske ‘elite’ iliti oligarhije.
Utvaram si da je on oduvijek okrenut prema Bjelorusiji, oslonjen na svoje sposobnosti, i otvoren za suradnju sa što poštenijim manjim zlom.
Živio još 100 godina! Iranci su me malo razočarali u zadnje vrijeme, Aco je svjetski broj 1!!

nije bitno tko
5 godine prije

E, sad ga sleduje beloruski majdan.

Stephen
5 godine prije

Vrlo mudar državnik, šteta da u Hrvata nema takvoga umjesto petokolonaša i prodanih duša !!??XX

tobia quantrill
5 godine prije

MMF se nekako ne snalazi na slobodnom trzistu.
nije MMF za slobodu trzista, monopol im bolje lezi (op.a cinizam iz mene navire).

zapadnjaci bi trebali razlucit pojam slobodnog trzista na mikro (svi mogu startup-e otvarat, mi poticemo to) i makro aspekt (al svi cete mali slobodni radit za mene velikog,a ‘ko mene velikog odbije, taj je protivnik slobodnog trzista).

ukratko MMF := ‘ko voli,nek izvoli, al mi nije jasno ako ne’ko ne voli,zasto mora (op.a. inace ne bi i bila neka vijest da nije tako).

uostalom, MMF je privatna tvrtka.
ZaBa isto, UniCredit isto, al nije se pisalo u novinama kad je ZaBa otkantala Matu za stambeni kredit, Matu starog Andrije necaka, ciji je stric ’68 u njemacku emigrira.

ma nista, poceo sam se nervirat,a i sam ne znam zasto.

DŠ...
5 godine prije

Čovjek se zove Aljaksandr Lukašenka. “Lukašenko” je ruska verzija i predstavlja prijezir prema bjeloruskomu narodu.

Komunista
5 godine prije

U svakom slučaju pametno je ne petljati s njima.

Izbavitelj (Žukov)
5 godine prije

MMF je i te kako potreban nesposobnim drzavama odnosno narodima da koliko toliko funkcioniraju i prezivljavaju u danasnjem globaliziranom svijetu .Takvi narodi i pripadajuce im drzave imaju izbor , npr vratiti se na selo i cuvati ovce u tom slucaju im nece trebati pomoc MMF.
Prije ce sava krenuti uzvodno nego sto ce prosjecni balkanski mozak shvatiti da samo i iskljucivo znanje i rad izgradjuju drzavu a ne ideologije , nacionalnosti , religije i ostali kurci palci , uhvatite se knjige i rada pa vam nece trebati mmf .

OBICNOSAMOCITAM
5 godine prije

Pametan potez. MMF sa svojim zahtjevima je u stvari glavno orudje za pljacku i dovodjenje drzava u duznicko ropstvo. Sad treba cekat odgovor druge strane a on ce vjerovatno biti sankcije i pokusaj rusenja Lukasenka. Da imamo i malo soli u glavi svi sa prostora bivse nam drzave bi se digli i istjerali MMF odavde. Islandjani su to uspjeli i vidi vraga samo nakon par godina nema ni k od krize kod njih i sve je odmah krenulo na bolje. Istina je da je njih malo pa su ih lako pustili. Ali ako se moglo ovdje ratovati cetri godine za njihove interese valjda mozemo i koji mjesec za nase?

IVE OLDTIMER
5 godine prije

MMF je ZLOCINACKA BANDA KRVOPIJA

Jurišić maja
5 godine prije

prava odluka ali imati će za posljedicu da će gospodari haosa iz Washingtona naložiti demonizaciju lukašenka te za bubnjati u bubnjeve ljudskih prava pederskih prava i inih gluposti iz prebogata repertoara

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI