Mike Pence upozorava Kim Jong-una “da se ne igra s Trumpom”

Mike Pence
26 komentara

Bijela kuća je priopćila kako ne isključuje mogućnost da će predsjednik Donald Trump otkazati summit s čelnikom Sjeverne Koreje, koji je planiran za 12. lipnja.

Američki potpredsjednik Mike Pence upozorio je čelnika Sjeverne Koreje Kim Jong-una “da se ne igra” s Donaldom Trumpom, ako se sljedeći mjesec susretne s njim.

“Bila bi velika pogreška Kim Jong-una ako misli da se može igrati s Donaldom Trumpom”, rekao je Pence u intervjuu za Fox News.

Sjeverna Koreja je zaprijetila otkazivanjem dogovorenog sastanka dvojice čelnika nakon komentara Trumpovog savjetnika za nacionalnu sigurnost John Boltona, koji je sugerirao za Sjevernu Koreju “libijski model denuklearizacije”.

Naime, 2003. je bivši vođa Libije, Muammar Gaddafi, pristao na zahtjev zapadnih sila i demontirao svoj program u zamjenu za ublažavanje sankcija, ali je osam godina kasnije svrgnut i ubijen od strane islamističkih militanata koji su u pobuni imali vojnu podršku Zapada.

Potpredsjednik Mike Pence je također upozorio Pyongyang da bi mogao završiti kao Libija, ako ne postigne nuklearni sporazum sa Sjedinjenim Državama.

“Prošlog tjedna je bilo razgovora o libijskom modelu i predsjednik je jasno rekao da sve može tako završiti samo ako Kim Jong-un ne pristane na dogovor”, rekao je Pence, prenosi CNN.

Međutim, američki “sporazum” podrazumijeva demontažu nuklearnog i balističkog programa Sjeverne Koreje, kao i predaju svog oružja američkoj strani, koja bi ga prenijela u SAD u Nacionalni laboratorij u Oak Ridgeu u saveznoj državi Tennessee. Tek onda će Washington tek tada biti siguran da je Kim Jong-un ispunio svoje obećanje o obustavi nuklearnog programa i početi ublažavati sankcije Sjevernoj Koreji.

Prošle nedjelje je Bijela kuća potvrdila kako sastanak između Trumpa i Kima, zakazan za 12. lipnja u Singapuru, još nije otkazan, usprkos intenziviranju napetosti između dvije strane i prijetnjama da će dogovor o susretu poništiti.

U intervjuu je Mike Pence također rekao kako pod Trumpovim vodstvom zemlja Amerika “neće tolerirati da Sjeverna Koreja posjedovanje nuklearno oružje i balističke projektile, kojima prijeti Sjedinjenim Državama i njihovim saveznicima”.

Stvarnost je da se nadamo mirnom rješenju. Predsjednik ostaje otvoren da održi summit na vrhu i nastavit ćemo ići tim putem, jer čvrsto želimo ostvariti cilj denuklearizacije Korejskog poluotoka, čak i kampanjom ekstremnih pritisaka”, rekao je američki potpredsjednik.

Međutim, Mike Pence ne isključuje mogućnost da Trump otkaže susret sa sjevernokorejskim liderom. The New York Times je u nedjelju izvijestio kako je američki predsjednik o ovoj ideji razgovarao sa svojim savjetnicima.

Trump proučio Kimu da pristane na “sporazum” ili ga čeka sudbina Gaddafija

Pravi razlog novih napetosti sa Sjevernom Korejom je apsurdni zahtjev SAD-a

Najava povratka mira na Korejski poluotok – Realnost ili diplomatska farsa?

Bijela kućaDNRKMike PenceSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nbava kua
5 godine prije

Na zapadu nista novo.

igi
5 godine prije

Potpredsjednik Mike Pence je također upozorio Pyongyang da bi mogao završiti kao Libija, ako ne postigne nuklearni sporazum sa Sjedinjenim Državama.
….pusto laprdanje…kao eto ameri su humanisti pa izbjegavaju nepotrebne sukobe…ovo je više kao igra pokera….da nije guza pojela gaće davno bi oni učinili od sj. koreje irački mosul.

Churko
5 godine prije

Mozda bi bilo najbolje da Kim posalje nekoliko ljepih raketica u SAD jednu ii dvije u Petagon i jednu Bjeloj kuci pa da ih proucavaju i da im se dive.

onaj najgl.....veći Dalton
5 godine prije

Zanimljivo. Nešto se događa. Čini se da nisu u punoj formi. U zadnje vrijeme samo love na galamu.
Trebalo bi to malo bolje proanalizirati.

Alen
5 godine prije

Ovo prelazi granice i mahalske,kafanske ,jalijaske politike… To znaci samo da su izgubili kontrolu pa zele svadju mozda tuču…
Koja hrpa krkana sjedi u WH tesko da ce to izaci na dobro….

Sarajevo
5 godine prije

Nesto sam siguran da bi se predsjednik Kim radije poigrao sa Melanijom, stoga…

Ivi tz
5 godine prije

Ovom bijelom ljepotanu samo jos fali slovo i u prezimenu.

Riddick
5 godine prije

A za to vreme u Avganistanu ofanziva Talibana zauzeli su gradić u provinciji Gazni , nude amnestiju svima koji polože oružije i navode kako će se truditi da svoje napade od sada fokusiraju na Nato trupe…
A vi pretite Kimu , čak je i on shvatio da nema ništa od vaše vojske , pa se okrenuo Južnoj Koreji i počeo sa denuklerizacijom dok vi glumite da je sve pod kontrolom …
Ako se pomire potreba za stranim prisustvom u zemlji prestaje a onda , put pod noge gospodo …

Weteran
5 godine prije

Ničim izazvani, priznaju da su pukli !?

pingpong
5 godine prije

doni,pumpi,miki i poroschenuti u Ukrajini !?!…….kreten do kretena !!

Lindita
5 godine prije

Kažu da je Kim dobio ultimatum da u roku od 6 mjeseci isporuči …. Da Bog da vam Kim u traženom roku isporučio sve balističke rakete s nuklearnim bojevim glavama po glavama retardiranih stanovnika koji biraju takve psihopate ❤❤❤❤

pingpong
5 godine prije

a dobro, ako je moj komentar neprimjeren za ovaj portal, OK mozda sam za neke ja kreten jer su trump, pompeo, pence i porosenko genijalci, mirotvorci i humanitarci a mozda i zato sto nemam imunitet poput velikog i genijalnog pernara koji je cijenjen od strane Vaseg portala…..
hvala na razumjevanju.

slavuj
5 godine prije

A kako bi bilo da Sjeverna Koreja zatrazi da amerikanci predaju svoje nuklearno oruzje, ili ga uniste, jer ovako ispada da samo Sjeverna Koreja posjeduje nuklearno oruzije i prijeti svima, dok amerika ne prijeti niti postavlja ultimatume nikome.
Amerika svima postavlja ultimatume i ili ce uvesti sankcije protiv svih, eto cak i Njemackoj radi plinovoda, svi moraju slusati i igrati kako oni sviraju, a da nemaju nuklearno oruzije, nitko ih nebi slusao.

Nagard
5 godine prije

Gospodo draga konacno treba shvatiti na svijetu postoji interes a ove igrokaze su sou za medije da narodna masa se zabavlja jedini pokretač ovih zbivanja je novac i vlast .zalosno je sto svi prihvacaju biti robovi a evo primjera upoznao sam covjeka vrhunskog it strucnjaka koji je zaradio ozbiljnu lovu i pomogao je desetorici mladih ljudi da nauce posao da zaradjuju lovu da nisu robovi Konzuma binga i takvih to je put osloboditi se financijskog robovanja a cilj elita je imati robove na minimalcu a ove price ja tebi prijetim ti meni to je sve ista ekipa koja se bogati i smije se svima nama .svako dobro svima

Tomica
5 godine prije

Čudan mi je Kim, ne liči na sebe. Nadam se da ga nisu napustile Rusija i Kina pa je u toliko lošoj situaciji da prihvati sve uvjete SAD. Ako im popusti, oni neće stati dok ne rastrgaju SK i uvuku je u dužničko ropstvo.

Ivo
5 godine prije

Totalno su pukli, ništa od toga. Narančasti majmun se neće sresti sa Kimom jer bi ga odmah optužili za izdaju i šurovanje s komunistima, Kim se neće susresti s majmunom jer sjevernokorejska kultura s jedne strane ne dopušta takve uvrede, a s druge strane znaju da im ovi mogu popušiti.

Reality show made in usa, za domaću publiku.

Kažun
5 godine prije

Land Of Confusion- Genesis
https://www.youtube.com/watch?v=TlBIa8z_Mts

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI