fbpx

Nakon najnovije odluke Prištine, SAD i EU za destabilizaciju Balkana optužuju Rusiju

Federica Mogherini, Jean-Claude Juncker ,Johannes Hahn i Hašim Tači

U vrijeme kada je Priština usvojila platformu koja onemogućava bilo kakve pregovore sa Srbijom, američki State Department upozorava kako SAD i EU neće dopustiti Rusiji da ojača svoj utjecaj na Balkanu. U tom smislu se odluka kosovskih Albanaca i poruka Washingtona i Bruxellesa mogu smatrati koordiniranom akcijom, iako Zapad tvrdi kako mu je stalo do stabilizacije odnosa i navodno vrši pritisak na Prištinu da ukine carine od 100% na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Naime, Priština je usvojila takozvanu Platformu za pregovore sa Srbijom, a njezina je suština da su “granice Kosova proglašene nepovredivima”, što znači “očuvanje Kosova kakvo je bilo 17. veljače 2008. godine”, od datuma samoproglašene nezavisnosti kosovskih Albanaca.

Platforma također traži ukidanje rezolucije 1244 Vijeća sigurnosti UN-a i stvaranje suda za Srbe koji su sudjelovali u oružanom sukobu na Kosovu.

Prema pisanju lista Zeri, koji je dobio na uvid tekst dokumenta, platforma također predviđa da svaki sporazum predložen na potpisivanje Prištini “mora biti u skladu s Ustavom Kosova”.

Dokument ne spominje zahtjeve Srbije, Sjedinjenih Država i EU da se ukinu kosovske carine od 100% na uvoz robe iz Srbije i BiH, što je jedan od uvjeta da Beograd nastavi dijalog.

“Za Republiku Kosovo, prema ovoj platformi, pravno obvezujući konačni sporazum stupit će na snagu tek nakon što Srbija prizna Kosovo kao neovisnu i suverenu državu, kada se o sporazumu na Kosovu održi referendum i sporazum su ratificiraju obje države”, objašnjava Zeri.

Istovremeno se navodi da je “glavni cilj Kosova da osigura priznavanje suvereniteta kao države unutar postojećih granica” i da se ne može potpisati sporazum sa Srbijom dok se ne postigne sporazum o svim pitanjima.

Što se tiče prava na prirodna bogatstva Kosova, posebna pažnja se posvećuje sprečavanju gubitka jezera Gazivode i rudnika Trepča na sjeveru zemlje, te da  sva imovina koja se nalazi na Kosovu pripada isključivo Kosovu i o tome se ne može pregovarati.

EU i SAD će napraviti sve da Balkan zaštite od “ruskog kaosa”

Aleksandar Vucic Vladimir Putin Patrijarh Irinej

FOTO: Aleksandar Vucic, Vladimir Putin i Patrijarh Irinej

Nema sumnje da je dokument sastavljen u dogovoru s Washingtonom i Bruxellesom, iako iz ova dva centra stižu mlake izjave kako se treba pridržavati ranije postignutih dogovora o nastavku bezuvjetnih pregovora.

Istovremeno je Washington poručio kako radi zajedno s Bruxellesom na strategiji suprotstavljanja Rusiji na Balkanu, izjavio je Matthew Palmer, zamjenik pomoćnika državnog tajnika za europska i euroazijska pitanja. Bloomberg piše da je Palmer rekao “kako su Sjedinjene Države zainteresirane za održavanje stabilnosti u regiji, dok Rusija želi da se Balkan ostane u kaosu”.

“Sjedinjene Države i Europska unija zajednički razvijaju strategiju za Balkan s ciljem suprotstavljanja pokušajima Rusije da intervenira u politiku te problematične regije”, prenosi Bloomberg, citirajući zamjenika pomoćnika američkog državnog tajnika za europska i euroazijska pitanja Matthewa Palmera.

Kako je Palmer rekao novinarima u Zagrebu u četvrtak, “Rusija je vrlo uporno pokušavala osujetiti nedavno postignute sporazume između Grčke i Sjeverne Makedonije, te potaknuti separatističke osjećaje među bosanskim Srbima”.

“Dok Sjedinjene Države i naši partneri žele da na Balkanu budu prisutni na temelju zakona, propisa, transparentnosti i dobrog upravljanja, Moskva vjeruje da će se njeni interesi u regiji ostvariti njenim suprotstavljanjem, trenjem i kaosom”, rekao je američki dužnosnik.

Prema Palmeru, za nastavak obustavljenih pregovora između Srbije i Kosova, koji su prestali komunicirati prošle godine nakon što je Beograd blokirao zahtjev Prištine da se pridruži Interpolu, a Priština je odgovorila uvođenjem carina na srpske proizvode, dovoljna je samo privremena suspenzija carina Kosova.

Dopisnik Bloomberga piše “kako će dvije zemlje morati poboljšati odnose, jer bez toga Europska unija neće razmatrati njihove kandidature za pridruživanje bloku”.

Gospodin Palmer je izrazio nadu da će vlasti Kosova “poduzeti sve potrebne korake kako bi suspendirale carine i vratiti se na pregovarački stol”.

On je također rekao da u rješavanju međusobnih odnosa ne isključuje mogućnost mijenjanja granica između Kosova i Srbije, unatoč činjenici da je kosovski parlament nedavno glasao da takvih promjena u okviru sporazuma sa Srbijom ne bi trebalo biti.

“Vjerujemo da bi svi sporazumi između Srbije i Kosova trebali doći od njih i biti jaki i sveobuhvatni”, rekao je Palmer.

“Moguće je da će ti sporazumi uključivati promjene granica između Srbije i Kosova. Sjedinjene Države ne favoriziraju takve promjene, ali ih ne isključuju. Naš je cilj olakšati sklapanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa na temelju uzajamnog priznavanja obje strane”, dodao je Palmer, iako Beogradu priznanje Prištine uopće nije potrebno i nije jasno što bi time dobio.

Kosovo je proglasilo neovisnost od Srbije 2008. godine, gotovo deset godina nakon što su snage NATO pakta istjerale srpske trupe s njezina teritorija. Većina država članica EU priznala je novu državu, ali Rusija i Kina su to odbile učiniti”, piše novinar.

“Balkanski poluotok je dugo bio geopolitička arena za borbe između Rusije i Zapada. EU i NATO su nedavno povećali svoj utjecaj u regiji, uključujući i neke njene zemlje. Ostale balkanske države, uključujući Srbiju, Sjevernu Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu i Kosovo su u različitim fazama pregovora o pridruživanju Europskoj uniji i Sjevernoatlantskom savezu, što često iritira Kremlj”, zaključuje Bloomberg.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
57 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
giordano bruno
Gost
giordano bruno
1 godina prije

100 % taksa na robu iz centralne Srbije znaci da su Kosovski Albanci kupovali tu robu.
A to je iznos od oko 700 miliona evra, misli se na zvanicnu i nezvanicnu razmenu.
Amerikanci zive 10.000 km od Kosova i nije ih briga za narod na Balkanu.
Srbija treba da ustupi Rusiji svoju Bazu Jug i kasarne u Bujanovcu i Vranju, koje su u blizini Camp Bondsteel na Kosovu pa neka se Rusi i Amerikanci dogovaraju.

DažBog
Gost
DažBog
1 godina prije
Reply to  giordano bruno

@giordano bruno, e ali za tako nesto treba imati PIIIIIIP a to je ne spojivo sa Vuchkom

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
1 godina prije
Reply to  giordano bruno

Pravo pitanhe je zašto ne ustupi? Zato što bi Vučko sjedio na par stolica, koji racku ne odhebe Nato i Eu?

Ivo Lola
Gost
Ivo Lola
1 godina prije
Reply to  giordano bruno

Pa… bude li NATO opet napao Srbiju, ja se dobrovoljno javljam da je branim! A kao “saveznik” NATO-a možda se došuljam kretenima na dolarskoj plaći iza đale i aktiviram nekakvu napravu i sve nas odvedem u paradajz! Mrzim SAD i Veliku Britaniju ko što mrzim Hitlera i naciste!

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije
Reply to  Ivo Lola

Kinezi grade dva kolosjeka željezničke pruge(lijevo voz,desno vlak).Titograd-Prišćina?Trojanoviću saopštćili u anbasadi:
Jazz vuče?
Zbog tebe nam k..ac puče !

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

U Hrvatskoj samo obavijest da je Vučić sazvao sjednicu. I izvod iz govora.
Ne vjerujem da više od 30 -40% zna što se događa.
Ona komentator koji je pred par mjeseci predvidio rat u Venezueli i Balkanu bio je u pravu.
A i za prebacivanje terorista na Balkan.
Nekom se jako žuri da počne eksploataciju Trepče. Stari vlasnici su bili – Englezi.

Dečko sa ulice
Gost
Dečko sa ulice
1 godina prije
Reply to  Lucija

Da, to je istina.
Čak ni Haradinaj ni Tachi nemaju usaglašeno mišljenje niti o taksama,
oni slušaju i forsiraju doušnike i veze u Bijeloj kući,
sve nesigurni i poluilegalni dogovori i obećanja.
Zato se malo zna.
Vlada kaos,
a svaki kaos nakraju vodi u rat.

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije

Imas jednu greskicu oko slusanja Bijele kuce. Ovu igranku je spremio London. Vaisngton i Brisel su usli nespremni. Pokusali su da Haradinaju zavrnu usi zbog taksa, a dozivjeli su da Haradinaj drpa Mogerinijevu ispod stola i amere vuce za nos, a da mu nista ne mogu jer ima ledja. Sad ce morati ko poslusni djaci izvinjavati se Haradinaju zbog grubih rijeci i okrenuti se protiv ruskog uticaja. Ko ne vidi da iza ovoga stoji London, kao i iza zatezanja odnosa u BiH imace jos vise problema da uvidi naredne engleske poteze.

uprise18
Gost
uprise18
1 godina prije
Reply to  tihobl

tihobl cestitke na poznavanju geopolitike

cogo
Gost
cogo
1 godina prije
Reply to  Lucija

sa kosovarima sami problemi ,,jedini koji je ztnao sa njima je bio rankovič ali su ga prerano skinuli ,,gdje gazi kosovar tamo trava ne raste..

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
1 godina prije
Reply to  Lucija

Ovi ti eksploatiraju Trepču
CMC Group d.o.o. Sa sjedištem u Sloveniji.

Dečko sa ulice
Gost
Dečko sa ulice
1 godina prije

EU i USA su dozvolili nelegalno osnivanje vojske Kosova, protivno svih dogovora i UN chartera,
na teritoriju jedne suverene države, Srbije.
Nijedna zemlja na svijetu to nebi dopustila.
Priznanje Kosova je bilo nelegalno, pod velikim pritiskom US.
Kina i Rusija nikad neće priznati nelegalno Kosovo,
i još sada ovakvo,
sa nelegalnom vojskom.
Srbija mora čekati,
ali,
ako Šiptari napadnu sjever Kosova,
onda nema druge nego rat.

Tomica
Gost
Tomica
1 godina prije

Nažalost, Rusija će podržati odluku Srbije. Bilo bi smiješno da Srbija prizna Kosovo a Rusija i Kina kao neće.

igi
Gost
igi
1 godina prije
Reply to  Tomica

….smiješno…zašto smješno…rusija se vodi svojim interesima…a interes rusije je da pitanje kosova bude uvjek aktuelno jer podsjeća zapad na njihovu osobnu pokvarenost i podmuklost.

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

Zbog ove Pristinske platforme sada Vucic nece moci da prizna Kosovo, a bez toga nema ulaska u EU, eto kako Rusi “koce” pridruzivanje Srbije EU i “stabilizaciju” regiona.

Helena
Gost
Helena
1 godina prije
Reply to  Riddick

Ne treba nama Zapad, mi i naši resursi i naš strateški položaj trebamo njima. Većina u Srbiji to sve više razume. Parola “EU nema alternativu” je izlizana i pripada prošlosti. Sve što je nama potrebno jeste da nas ostave na miru. Naravno da se Zapadu žuri, ali se nama, u izmenjenim geopolitičkim i ekonomskim okolnostima, gde su oni i vojno i ekonomski sve slabiji, ne žuri. Samo neka zakuvaju. Zakucaće poslednji ekser u svoj mrtvački sanduk. Mogu se kurčiti, ali san o američkoj hegemoniji i stoleću je mrtav. Jednostavno su iritantni sa neprihvatanjem realnosti, zaslepljeni starom slavom. Kao ostareli Don Žuan. Može narod ponavljati “bez starca nema udarca”, ali je istinitija “seks u 90-oj je kao da pokušavate da igrate bilijar sa kanapom u rukama umesto sa štapom.” (Kamil Pagilja)”. Zapadnjaci to nikako da shvate.

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije
Reply to  Helena

Tacno tako, vreme radi za nas kao sto je radilo za Albance 90-ih, budimo strpljivi kao Albanci.

Dopizdilomi
Gost
Dopizdilomi
1 godina prije

Ovo više nema smisla. Gdje god pogledaš ( Crno more, sjeverno more, Sibir, Baltik) Rusi. Zamolio bih Ruse da se povuku sa svojih granica i ne miješaju u pokušaju zaštite američkih interesa u Poljskoj, Ukrajini, Turskoj, Siriji s kojima SAD tradicionalno tisućama godina graniči.

DažBog
Gost
DažBog
1 godina prije
Reply to  Dopizdilomi

@Dopizdilomi, zaboravio si napisati da se Rusi vise ne mijesaju u USA interese u Rusiji

Dopizdilomi
Gost
Dopizdilomi
1 godina prije
Reply to  DažBog

Znao sam da sam nešto zaboravio. Hvala. Popis je predugačak, ne možeš sve zapamtiti.

dalmata
Gost
dalmata
1 godina prije

Srbi tribaju podignit spomenik Šiptarima i Albancima,jer,osim šake izdajic i prodanih duš,već odavno,ogromna većina ne šljivi ni Eu,pogotovo NATO i USrA.Sad je i svakom imbecilu i lažovu(to se zove “nevladine organizacije,”demokratske stranke”,”zapadne integracije””međunarodna zajednic” i ukratko,ostali smrad i ološ)je napokon,jasno,bez dileme.Srbi budite robovi ka i ostala divlja Balkanska plemena,to smo Vam spremili.E,sad,Srbina ulicu,tražite prisjedinjenje Majci Rusiji,HITNO,tražite Rusku vojsku,isve ono kako je bili u Siriji,da sačuvate slobodu.Kad dođe Rus,uzme obranu u svoje ruke,raskinite sve,do zareza,ugovore sa EU,NATO,USrA,okrenite se Istoku,smanijte i povucite sve ambasadore iz svih zemalj koji su priznali Kosovo,ostavite samo otpravnike poslova,uvedite vize za cilu tu žgadiju,pohapsit i zabranit sve one koji su puvalu u EU,NATO,USrA šupke i bili spremni pridat zemlju na milost i nemilost.Blago Van se kad imate Šipce,koji su Vas spasili.

Mamajev Kurgan
Gost
Mamajev Kurgan
1 godina prije
Reply to  dalmata

dalmata tako i ja mislim i nemam sta narocito dodati,osim ovo….u Srbiji da sam neko na vrhu vlasti zestoko bi kaznjavao svaku glorifikaciju EU npr. do 20g (radne)robije a za NATO glorifikaciju uveo i dozivotnu (radnu) robiju.
Sto se tice Rusije ja bi Putinu dao dozvolu da Rusija isplanira i joordinira oslobadjanje Srbije od zapadnih zlotvora i siftarskih pomagaca.

Dečko sa ulice
Gost
Dečko sa ulice
1 godina prije
Reply to  dalmata

Tako je dalmata!

eu kolonija
Gost
eu kolonija
1 godina prije
Reply to  dalmata

dalmata, može se dosta toga naučiti od srpskih domoljuba. otprilike nogometnim riječnikom bi se moglo opisati ovako, globalisti su došli pred tvoj gol a onda im ti uzimaš loptu I postigneš gol u kontri. srpski domoljubi su akademici za naše obične konjušare kojima je jedino mržnja prema srbima izraz domoljublja dok ti domovinu vode anglosaksonski sotonistički agenti

eu kolonija
Gost
eu kolonija
1 godina prije
Reply to  eu kolonija

pa ne ističu se toliko. to što ti pokušavaš je klasična matrica soroševaca, liberala I zapada. ako se radi o srpskim domoljubima mi to ne smijemo ni spomenuti jer su srbi zli, necivilizirani itd. a sve po onoj “da se vlasi ne dosjete”. naravno to automatski znači da se mi nebi smjeli ponašati poput srpskih domoljuba. postaviću ja tebi pitanje a jeli bitno kako se oni zovu ili što rade. meni je bitnije ovo što rade a ne kako se zovu. ako si mislio na sanu odmah da ti odgovorim da je to leglo masona

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  eu kolonija

Ja ću ti pokušat pojasniti: domoljubi su svugdje na Balkanu nevidljivi.
A kad ti nevidljivi izađu, sklonit će SVE u vlasti, sve u tzv opoziciji +ove što kao nešto protestiraju. A zamjenili bi Kurtu s Murtom.

eu kolonija
Gost
eu kolonija
1 godina prije
Reply to  Lucija

postavit ću ti pitanje znaš li ti zašto je engleski masonski kralj karađorđević poslao u mirovinu proslavljenog srpskog vojvodu živojina mišića nakon ww1. nemogu ja tebi objašnjavati neke stvari ako ne poznaješ elementarne stvari.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije
Reply to  Lucija

Svi smo mi Valt… ovaj, Shumadinac 😉

Croatia
Gost
Croatia
1 godina prije
Reply to  dalmata

Rusima iznajmite vojarne i aerodrome a kinezima dozvolite ulaganja i europu i jenkije odpepajte bit će vam bolje sto posto.

samoreciaaa
Gost
samoreciaaa
1 godina prije
Reply to  dalmata

Nema od toga nista dragi prijatelju,kao prvo nemas patriotu na vlasti nego sve go izdajnik kao i kod vas, pa zato su nas i razbili da bi lakse vladali sa nama. Sada puna usta demokratije i ljudskih prava a sve rob do roba. Englezi se podmuklo smjeskaju i trljaju ruke dok nas naivce pljackaju i otimaju nam nase ispred nosa.

Sarka
Gost
Sarka
1 godina prije
Reply to  dalmata

Dalmata
Kasno je danas traziti “pravog” Srbina.
Gdje su bili “pravi” kada je Milosevic smjenjivao republicka i pokrajinska rukovodstva u svojim “sarenim revolucijama”?
Kada su se nosale svete mosti svesrpskim zemljama?
Kada je napunio Hajducku cesmu vise nego Dugme?
Tada su pravi Srbi trebali izaci i prepoznati istorijsku priliku za obracun sa izdajnicima, ne samo Srbije nego i svih ostalih republika bivse SFRJ.
Tada bi krvarili mozda i vise od Sirijanaca, ali bi krvarili svi mi ostali zajedno sa njima. Da sacuvamo zajednicku drzavu.
A mozda, cak, rata ne bi ni bilo.
Tada bi i Jansa i Tudjman i Alija ostali trunuti u podrumima u kojima su obitavali dok ih nije Milosevicev poklic na ovom istom Kosovu izvukao na svijetlo dana…
Ni oruzane bitke nisu iskljucene…
Kako se tada pravi Srbi usutise, tako danas nema materijala za izradu “pravog”.
Meni nije jasno da ni dan danas velika vecina Srba ovo ne prihvaca i ne shvaca.
Zao mi sto ovo napisah, ali ovo je surova cinjenica.

uprise18
Gost
uprise18
1 godina prije
Reply to  Sarka

sarka nemoj zalit kad istinu i povijest svjedocis… surova cinjenica, kako kazes..svima na znanje.

istina boli
Gost
istina boli
1 godina prije
Reply to  Sarka

Sarka, brijes jednodimenzionalno, po obicaju mnogih……gledaj siroko i objektivno kako i treba…..gdje su bili pravi Hrvati, Bosnjaci…..uz te iste Srbe, da svi krvare zajedno? Da iskoriste istorijsku priliku? Znas gdje? U p materinoj. Eto, to ti je surova cinjenica, a ne to sto pises gluposti bezveze.

Toni
Gost
Toni
1 godina prije
Reply to  istina boli

Ni Hrvatima ni Bošnjacima se nije ratovalo i da se njih pitalo rata sigurno nebi bilo.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Sarka

Oni u Srbiji koje su ameri plaćali za vrijeme Juge, pa onda 2000 DM, da bi je razbijali, (ista suma je bila i u Hrvatskoj, za ‘braću’), teško da ikad mogu raditi u interesu Srba i Srbije. A nakon bombardiranja od tih istih Amera, svima je sve jasno.

eu kolonija
Gost
eu kolonija
1 godina prije

sami sebi pljuju u usta. amerikanci se bore protiv utjecaja rusije, koja preko bosanskih srba želi destabilizirati regiju, dobrim upravljanjem. ključno je to da rusi preko posrednika žele destabilizirati balkan kojim amerika dobro upravlja. nisam znao da su države balkana ušle u sastav sjedinjenih američkih država

pera lozac
Gost
pera lozac
1 godina prije

Licemerju nikad kraja.

Weteran
Gost
Weteran
1 godina prije

Srbi neće ponoviti grešku Izraela !

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

I kad komarac prdne kriva je RF
USA&EU ubrzavaju u vlastitom strmopizdu
Da li te “vođe slobodnog svijeta” zaista glupasti do neba ili su njihovi podanici glupi do neba i nazad, svakodnevno trpeči “elitu” ?

Splitexpress
Gost
Splitexpress
1 godina prije

Svu nevolju i nered na Balkan su donijeli Ameri?Uvijek se sjetim američkog ministra vanjskih poslova Jamesa Bakera kako je doletio u Beograd da Miloševiću da podršku za jedinstvo SFRJ,a zna da je drugu stranu već naoružao?Išli su mi na živce i Tito i komunisti sa znamenitim porukama “Čuvajte bratstvo i jedinstvo”,kasno sam uvidio da su bili u pravu?

neznanac
Gost
neznanac
1 godina prije
Reply to  Splitexpress

Bio bi ti dobar post da nisi napisao ono o naoružavanju…
Drugu stranu naoružao????
U to doba nije mogao drugu stranu naoružati niti da je htio

Tomica
Gost
Tomica
1 godina prije
Reply to  neznanac

Kako misliš nije mogao? Pa naoružavaju teroriste usred rata u Siriji, naoružavali su “mirne prosvjednike” diljem svijeta, nema gdje ne mogu doturiti sve što žele. Vjerojatno to rade u suradnji sa domaćim izdajnicima, a njih ima koliko hoćeš. Metode s kojima vrbuju izdajnika je više puta obrađivana pa ne bih o tome jedino bih dodao da i visoka tehnologija tu dosta pomaže, kako satelitskim osmatranjem tako i elektronskim ometanjem, tamo gdje treba.

Splitexpress
Gost
Splitexpress
1 godina prije
Reply to  neznanac

Znao sam od sudionika da je prvo oruzje stiglo u SRH sredinom rujna 1990,ali onda je ministar vanjskih poslova Zdravko Mršić u intervjuu na mreža TV kazao da je nakon njegovog dugog razgovora sa Aloisom Mockom prvo oruzje stiglo sredinom rujna 1990.?Austrija je nastala tzv Državnim ugovorom kojeg je supotpisnik SFRJ,a gospođa šalju oruzje pobunjenicima u međunarodno priznatu zemlju,mimo znanja centralne vlade?Mozemo zamisliti da su to Austrijanci napravili mimo znanja Amera???

Konstantin
Gost
Konstantin
1 godina prije

Sto se tice “shiptara” nemojte se zavaravati. Itekako su svesni sta ih ceka, zbog toga i rade ovo sto rade (pokusavju ili misle da pokusavaju uhvatiti zadnji vagon voza). Uveliko su zbrcali svoje prste svim okolnim susedima, slusajuci svoje nalogodavce i nadajuci se da ce s’time sto su glavni dileri svih nemogucih i mogich vrsta opijata iz celog hebenog sveta za EU & sever. Ameriku imati solidno portfolijo kontrolisanja geo-politickih tokova, ali ipak ce se iznenaditi kao 1912 & 1913! I tada su bili glavni gavazi (udarni kamsik) tadasnjeg Otomanskog carstva na istim ovim prostorima … pa im se desilo cudo. Samo sada nece biti pogresaka kao u proslom veku … kada “valcer” pocne od svih nas mizernih poslusnih Balkanskih plemena … oni ce definitivno najgore zavrsiti. Zalosno i tragicno ali, sta je ko sve sejao, to ce i zneti.

Porfirogenet
Gost
Porfirogenet
1 godina prije
Reply to  Konstantin

Ako cemo po toj ko je sta sejao … Srbija bi trebala zavrsiti u granicama Beogradskog pasaluka.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije

Fali mi podatak koliko Albanci plaćaju “gostovanje” Bondstila. Ništa? A,da – plaćaće u naturi…

Bodul
Gost
Bodul
1 godina prije

Ma kako je van lipo kad nimate onih trolova Orija, Burta i još par nji. Morete lipo jeni drugima lipit plusiće i maštat kako će mrske USrA i EU ciknit, pa ćete lipo krenit poravnat račune va Kosove i drugam. Samo ja se sićam jenega starega kurbera ca je lipo reka: Zato nikad nemoj pitat kemu zvono zvoni – tebi zvoni. Eko lipi moji i svako van dobro.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Bodul

Nekima zvoni. Nekima je odzvonilo. Davno.
Hm, vjerojatno vrijedi i na ‘nižoj’ razini…

Tomica
Gost
Tomica
1 godina prije

Srbija se trebala okrenuti Rusiji čim su počeli da zatežu sa ulaskom u EU. Zamrznuti pregovore i “tajno” pregovarati sa Rusijom oko ulaska u EEZ i ODKB. Ovo sa Kosovom je još veći razlog da to i urade iako nisam siguran da je to moguće. U svakom slučaju, s ruskom bazom u blizini ipak bi se SAD i NATO suzdržavali od miješanja u sukob ako dođe do rata.
Nažalost, Vučić ima savim drugi zadatak kojeg provodi manje više uspješno. Jedino mu brzina fali, ali još uvijek može glava da mu odleti pa je oprezan. U svakom slučaju stvari idu u pravcu potpunog gubitka Kosova. Sigurno neće na tome stati, jedino ne znam da li će Vučić to odrađivati ili neki novi “vođa”.

DažBog
Gost
DažBog
1 godina prije
Reply to  Tomica

@Tomica, Zlo za Srbiju je činjenica da nema jaku ličnost kao što je ima Rusija. Sve kukavci i plači3.14čke. Narod su izje*bali i Kurta i Murta i Kurtići i Murtići a sada ga doje*avaju Vučići-Krezubići pa više ne vjeruje bilo kome .. Narod koji nema jakog vodju teško će preživjeti usred čopora bjelosvjetskih hijena.

Tomica
Gost
Tomica
1 godina prije
Reply to  DažBog

I da dođe sad takav “Srbi” bi ga utukli. Jel ono Rogozin ili ko pitao: “Ima li ovdje Srba”. Kroz desetljetnu demonizaciju i ponižavanje, Zapad je ubio ponos kod ljudi, teškim životom razvio zavist pohlepu, “zapadnim vrijednostima” kroz reality programe, senzacionalističkim i degutantnim napisima o “zvijezdama” ubio pamet i mentalno zdravlje općenito. Instalirao domaće izdajnike koji vode u dalje rastakanje države i sunovrat. Ako ima još Srba, krajnje je vrijeme da se dignu i rastjeraju go.vna.

Perer
Gost
Perer
1 godina prije
Reply to  DažBog

A što bi vi htjeli, Srbija ima najboljeg i najstabilnijeg vodju na cijelom Balkanu. Vi možete zamjerati Vučiću što god hoćet, ali u uvjetimo i okolnostima u koima on vodi Srbiju i diže je iz pepela( samo se sjetite 6-10 godina unazad kakvo je bilo stanje u Srbiji po svim pitanjima) a danas Srbija po mnogim pitanjima je bolja od većine balkanski vilajeta. U svijetu ste se morali stidjeti reći da ste iz srbije, ali danas je to sasvim druga priča.
Poslije silnih godina embarga i totalne devastacije cijele privrede , koliko danas firmi ( velikih ) imate u Srbiji. Hrvatska ( uporedbe radi) nije bila pod embargom, bila i ostala mezimče Njemačke, ratom vrlo malo razrusena ( industrija ) , razrusena su sela sa srbskim življem gdje i nije bilo neke narocite industrije.Većina industrije u HR je Zagreb, Rijeka, Spli, Šibenik gdje nije bilo razaranj ( izuzev Osijeka) , a pogledajte što ima HR danas.
Stoga Srbi možete biti više nego sretni i ponosni sto vam se pojavio Vučko.
Sjetite se samo predhodne vlasti kako je krčmila. Niko nije idealan, a još se nije rodijo ko je svima ugodio!!!!

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Perer

Ako i jest u nešto boljoj poziciji (?) to je zato što ‘drpanje’ tamo kasni deset godina.
Zanimljivo tko AV u daje podršku…trebalo bi se zamislit ?

Toni
Gost
Toni
1 godina prije

I više od 100 godina, ako mislimo na istu.

Ivo Lola
Gost
Ivo Lola
1 godina prije

Da sam na mjestu Srbije i Vučića, sočno bih pljunuo u facu ovom pijani džankiju i u roku odmah odjebo EU i pristupio EEU pa s vojskom kakva je da je ušao na Kosovo i na Košarama opet uspostavio nekadašnju državnu i prirodnu granicu prema Albaniji. Previše je Srbija nabijena na kolac, a nabijeni smo trebali biti svi mi ostali licemjeri i lažovi. Nikada nikakva Velika Srbija nije ni bila u planu već Velika Albanija, a frtutma od devedesetih je bila upravo oko toga, pa nek nam sad objasne ameri i britanci o čemu se tu radi kad nijedan Haški sud nije čak ni iz glasovitog memoranduma SANU iz osamdesetih mogao naći bilo šta što bi imalo asociralo na plan stvaranja Velike Srbije. Objasnite i opravdajte ili odjebite odavde za vijek vjekova go*na anglo-saksonska!

Dečko sa ulice
Gost
Dečko sa ulice
1 godina prije

Off topic ili tema za članak.
Oko prijave na imovinsku karticu dužnosnika.
Sve što “zaborave” navesti, oduzeti i ide u proračun.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Puno bolje: u socijalni fond pod kontrolom mjesečne revizije.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik