Njemačka je zbog američkog diktata izgubila 200 mlrd € i još uvijek šuti

Njemačka izgubila 200 milijardi zbog sankcija
65 komentara

Proteklih mjeseci je sve više primjetan jaz između Njemačke i Sjedinjenih Država, ali razlog tome nisu “ideološka neslaganja” između Donalda Trumpa i kancelarke Angele Merkel o brojnim pitanjima. Kao i uvijek, razlog je novac. Ekonomski, stvari u Njemačkoj trenutno ne izgledaju dobro i naziru se znakovi moguće recesije. Glavni razlog za ovaj negativni trend je za Nijemce Trumpova politika “America First”.

Zbog svoje izvozne orijentacije i aktivnosti njemačkih tvrtki u inozemstvu, njemačko gospodarstvo jako ovisi o globalnom gospodarstvu. No, navodno najvažniji njemački “saveznik”,  Sjedinjene Američke Države, uzrokuju štetu njemačkom gospodarstvu i politika “America First” znači da se Nijemci moraju prilagoditi američkoj viziji budućeg savezništva.

Prema procjenama su njemačke tvrtke već izgubile oko 200 milijardi eura zbog protekcionističke politike Washingtona. U ove gubitke su uračunati oni od sankcija protiv Rusije i Irana, do neprijateljskije gospodarske politike Sjedinjenih Država, koja se temelji na ucjenama i prijetnjama.

Cijela američka ekonomska i financijska politika, uključujući trgovinski rat, istovremeno je sukobljavanje s nekoliko zemalja i poput plime je preplavila njemačko gospodarstvo. Zemlja treba poduzeti mjere o kojima se i njemačkim mainstream medijima ne usude ni progovoriti.

Nasuprot njima, ekonomski liberalno krilo vladajućih elita ujedno zagovara  atlantističke interese, a time i američke, koji su dijametralno suprotni njemačkima.

Čini se da Njemačka tone u recesiju i završava “ekonomsko čudo” o kojem se govorilo nakon financijske i krize eurozone. Osim rekordnih poreznih opterećenja i velikih povećanja vojne potrošnje, čini se da Berlin uopće nema strategiju za suzbijanje ekonomske krize. Ali to je tako zato što se nitko u Berlinu nitko ne usudi suprotstaviti u Washingtonu, piše Marc Meier za njemački Contra Magazin.

Contra Magazin

 

America FirstSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
65 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dub Miroslav
5 godine prije

Sad će se vidjeti kamo ide evropa. Treba imati m.da.

giordano bruno
5 godine prije

Prvo bankstersi izazovu Svetski rat, a onda ponude kredit za obnovu porusenih drzava. To je mustra kako bankstersi okupiraju zemlje, tako je okupirana i Evropa koja je sada vazal USA.

Zlatan
5 godine prije

Sutnja je zlato hehe

MILAN
5 godine prije

Njemačka tehnologija i Ruska sirovina jednako je pobjeda, pa to im Putin nudi od kad je došao na vlast

Tupko Glupko
5 godine prije

Njemacka kao najveca gospodarska sila u EU treba prelomiti hoce li trgovati sa SAD-om ili ostatkom svijeta. Ovako gubi i jedno i drugo trziste. Isto vrijedi za cijelu EU.

Dopizdilomi
5 godine prije

Zato ameri uredno trguju sa “zabranjenim” zemljama.

Alen
5 godine prije

Danasnja recesija znaci da umjesto dvije kafe u omiljenom lokalu pijes samo jednu uz ne vise od dvije cigarete… Svi ekonomski pojmovi ,mjerila su danas izlizani i ne koriste nicemu….

jezevakucica
5 godine prije

Samo su izgubili ono što su zaradili na grcima..Kako došlo tako otišlo.

Son of Alerik
5 godine prije

Kad bi netko imao stvarni gubitak od 200 milijarda dolara, onda bi to nužno moralo uslijediti s desetinama tisuća stečajeva, ali to nekako u Njemačkoj izostaje pa je ovaj Marc Meier otprilike na razini Gordana Marasa. Govori tek da nešto govori.
Recesija je dio ciklusa i sigurno dolazi, kao što sigurno dolazi i izlazak iz recesije.
Nijemci su se dosad dva puta podigli ne iz recesije, nego iz razrušenih država (ok, sami su to potencirali, ali to ne mijenja činjenice). Tamo 1920 kad su Francuzi okupirali Ruhr, kad su Nijemci morali plaćati odštete i gladovati..trajalo je jedva 10-15 godina dok se Nijemci nisu digli i postali najjača sila na svijetu. Poslije drugog rata isto. Nijemci mogu biti samo privremeni gubitnici. Kasnije to postaju svi drugi.

čokolino
5 godine prije

Nije u šoldima sve………..

davor
5 godine prije

Okupirana država već 75 godina. Ima u Njemačkoj političnih ljudi s integritetom ali zakoni nalažu da se treba bezpogovorno slušati Washington, pogotovo je drastično porasla servilnost od pada Berlinskog zida. Njemačka, Italija, Japan, Grčka, Bugarska – te države još po UN charteru se smatraju neprijateljima kao poražene u drugom svjetskom ratu i nemaju zapravo vanjskopolitičku autonomiju na račun toga.

MilanCZ
5 godine prije

To su sve dezinformacije sto pise Conta Magazin,koliko ja znam Njemacka i Njemacke firme dalje sa Rusijom posluju bez problema.Na tisuce firmi u Tusiji je i trgovina ide bez problema.

MilanCZ
5 godine prije

Vi svi koji pratite protal Logicno,ste odralsi ljudi.Dajte vise jendom prepoznajte informaciju od dezinformacije.Portal Logicno prpeisuje informacije od raznih drugih portala koji sire takvu dezinformaciju da im niti bivsa UDBA nije ravna po tome.Ja shvacam Logicno,oni trebaju bombasticne informacije d aimaju posjetitelje i citaoce a dali sve to ima smisla,dlai su sve te informacije na mjestu,prosudite sami a nebudite naivni kao mala djeca .Vecina informacija je cista dezinformacija,daleko od prave istine.Znam npr.u Českoj par novinarksih kuca,koja svakodnenvo na svojim stranicama pisu dezinformaicje da komentatori se vise smiju svemu tome ali vecinu tih stranica su vlasnici raznih nevladinih organizacija koji uzimaju pare za sve to od naivnih poreznih obaveznika.Najmanji problem je danas napisati dezinformaciju,najveci problem napisait na internetu pravu i tocnu informaciju.Vecinu takvih novinara sjede po kancelarijama,prepisuju jedni od rugih,a o geopolitici o globalnom upravljaju koji se satotji od 6 tocaka veze nemaju,nesto dodaju i kraj price a daleko od prave… Čitaj više »

Dino
5 godine prije

Ja sam skoro procitao da je izgubila 400 M

spartak
5 godine prije

Uvijek je bilo i uvijek će biti da okupirana zemlja plaća okupatoru, na ovaj ili onaj način. Mijenja se samo obiik plaćanja. Nekad u obliku robova/robinja, stoke itd., danas u oblku ekonomskog diktata, političkih ucjena itd. Ovako il onako, plaća se mnogo. A od toga dio kolača dobiva i domaća elita koja ima i svoj naziv. To su kompradori. U njemačkom slučaju to je krupni kapital u bankarstvu i gospodarstvu koji je ulančen s anglocionskim kapitalom (90% Wall Stree/London City), radi s njim u sprezi i ne može se, i da hoće, od njega osloboditi. A neće. Radije plaća milijarde reketa.

Moreno
5 godine prije

Merkelica i Njemačka pa ni sami Trump tu nisu glavni igrači nego su glavni oni koji drže FED i ECB, a i ostale velike centralne banke pod kontrolom i oni odlučuju ko će prvi u kolaps . . . EU ili SAD . . . i sve predradnje koje centralni bankari poduzimaju nisu baš vidljive, a još manje je predvidivo šta će u datome trenutku poduzet.
Mi (svi podanici zapadnoga carstva) možemo samo gledat, ali i poduzimat sve za easy way out u slučaju globalnih financijskih poremećaja i tu su bitne državne zajednice kako bi odradile sve potrebne predradnje šta se iz vrha globalne moći permanentno opstruira tako da su tenzije u svim državama sve veće upravo oko globalističkih i antiglobalističkih koncepata.
U trenutku izbijanja totalnoga kaosa samo psihopati izbijaju na vrh, isti oni koji kaos trenutno i generiraju.

njonjo
5 godine prije

Tko će ga znati, šta je stvarno, što fake news? Ali čini mi se da će IV Reich završiti kao i III.

Slovenac
5 godine prije

Njemačka je okupirana dežela… odnosno večji dio Evrope… to se več dugo zna…

Vlastimir
5 godine prije

Ništa to nije čudno.Posle 2 sv. rata Nemačka se razvila uz pomoć Amerike.Ne bi ona bila takva sila da nije bila pomognuta od Amerikanaca a sada želi da se otrgne.E to ne može.Mora i dalje da sluša Ameriku inače će propasti.Nemačka je dete Amerike i ne može dete da nadvlada roditelje.

Miki
5 godine prije

Nek crknu švabe.

edi savić
5 godine prije

Sami su krivi do jučer je govorila da rusima ne treba olabavit sankcije amerikiki frst oli ti prva ostali kad dođu na red ne da nije razbojnićka i gore od toga

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI