Nova pravila Twittera – Briše se sve što slavi nasilje, mržnju, rasizam i homofobiju

twitter
18 komentara

Potpredsjednik Twittera za javnu politiku i komunikacije u Europi, Africi i na Bliskom istoku, Sinead McSweeney, objasnio je zašto je tvrtka odlučila pooštriti pravila objavljivanja.

“Svijet se promijenio. Shvatili smo da više nije moguće dozvoliti neke stavove u nadi da će se društvo poboljšati i da će se promijeniti rasizam, homofobija i ekstremizam”, citira ga Business Insider.

McSweeney je napomenuo kako je društvena mreža prisiljena poduzeti korake kojima će ograničiti govor mržnje i zabraniti ljudima da se povezuju s nasilnim propagandnim skupinama.

18. prosinca je Twitter objavio nova pravila objavljivanja. Sada će vas društvena mreža upozoriti na različite “sadržaje mržnje”.

Izbrisat će se i računi povezani s nevladinim organizacijama koje promiču nasilje nad civilima, kao i prijetnje ili rasističke uvrede. Osim toga, izbrisat će se postovi koji hvale nasilje ili ljude koji počinju nasilna djela.

 

govor mržnjeInternetLažne vijestiMediji
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivo
6 godine prije

Ma baš. Možeš misliti što će to zabraniti. Kako bi Trump komunicirao s javnosti u tom slučaju? Ili objašnjavao S.Koreji na koji način će ih uništiti? Neće to moći baš tako. Zabraniti neke proruske izjave hajd,hajd ali ovo…ne,ne.

Ana
6 godine prije

Brise se sve to, i jos ponesto…

igi
6 godine prije

…ako se u pojedinim izjavama hvali nasilje nad pripadnicima ISILa hoće li to uzrokovati gašenje računa..?…sve je ovo priprema za ukidanje slobode govora a pod parolom borbe za ljudska prava.

Crni žutokljunac
6 godine prije

Mreža oko nas se plete,polako ali sigurno.Plete se paralelno na više polja,naizgled nepovezanih.Tek ćemo vidjet da je to jedna velika mreža stvarana za nas,kad bude pred završetkom.U tom momentu nadam se da će velik broj ovaca progledat i pružit ozbiljnjiji otpor pauku i njegovim slugama.

Kajzer Soze
6 godine prije

Onda meni ode čitav nalog jer su gotovo svi moji postovi usmjereni protiv liberala,ISIL-a,Amerike,EU,pedera i vlasti 🙁

Zagor
6 godine prije

Kako dovesti web platformu do propasti?

Helena
6 godine prije

Setih se aforizma skovanog kod nas u Srbiji (valjda Matija Beckovic na racun Cedomira Jovanovica), koji sjajno odslikava savremene trendove. “Nekada sam bio Ciganin, a sada sam Rom, kakva diivna promena u zivotu mom”. E, stvarno. LjuTska prava i ostala **anja se ne rimuje slucajno 🙂

-zvonirat
6 godine prije

briši trumpa

Perun
6 godine prije

Ma koga briga za Facebook, Twitter i ostale špijunske podvale? Što se mene tiče neka slobodno odmah ukinu. Nikad nisam imao nalog na tim mrežama niti imam vremena satima visiti kako sam primjetio kod nekih. Logiram se na internet par puta dnevno po 15-ak minuta ako stignem i to mi je previše. Ali kad je sve to bilo novo visilo se po 24 sata na internetu, sad ne mogu izdržati pola sata u komadu.

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

Baš bih pitao Banca, Puhovskog, Milićku i još neke, neka nam objasne, kad se prije desetak godina na početku ere društvenih mreža i kulture komentarisanja svega i svačega kalio neo-fašizam po društvenim mrežama, portalima i blogovima, uz zastrašujuće prijetnje koje su tada trpili kritičari mainstreama, u eri slobode govora i mišljenja i navodne pravne države, kad su se slobodno prosipale fašističke ideje, a neo-fašistički bardovi dobijali publicitet, neka nam ta dva gospodina, u narodu shvaćena kao vitezovi demokracije, objasne zašto već tada Twitter, Facebook i ostala zapadna civilizirana demokratska bratija nije sankcionirala govor mržnje, prijetnje i huškanje na nasilje? Svi su oni prikriveni fašisti i mutikaše.

PeroDD
6 godine prije

Hahaha, pa hoće li Drumpf moći išta objaviti??

mitar
6 godine prije

Sad ce Markicka da kuka kako twiter ugrozava njeno bogom dano pravo da siri mrznju i netrpeljivost….

Prolaznik
6 godine prije

Fašizam se ne briše ? A, ne me bi to bilo oportuno, zbog Ukrajinaca, znate, oni, hm..vole, one svoje…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI