Osujećen plan likvidacije njemačkih političara od strane tajne skupine Bundeswehra

Bundeswehr
31 komentar

Kako prenosi njemački časopis Focus, Njemačka se suočila sa zavjerom unutar Bundeswehra, gdje je formirana tajna skupina od 200 vojnika i časnika koji su planirali ubojstva političara i migranata na njemačkom teritoriju.

Savezna kriminalistička policija Njemačke (BKA), otkrila je najveću urotničku mrežu radikalnih pripadnika oružanih snaga Njemačke, koji su „bili spremni za smak svijeta”, izvijestio je u petak časopis Focus, navodeći šture podatke iz istrage koji su bili dostupni uredništvu.

Misija ove vojne operacije je imala kodno ime “Tag X”, a cilj operacije je bio ubiti neke visoke političare u Njemačkoj, te određeni broj migranata.

Prema informacijama iz njemačkih  medija, članovi Zapovjedništva specijalnih snaga (KSK) i udruženje elitnih vojnika “Uniter e.V.”, među čijim članovima su uključeni agenti policije i specijalnih snaga, pripremali su takozvani “Dan X”, datum na koji su planirali okupiti “nepoželjne” političare na određenom mjestu s namjerom da ih ubiju.

Članovi skupine su razgovarali su o svojim planovima u privatnim razgovorima i na sastancima, a pripremili su i oružje kako bi proveli operaciju.

U ovom trenutku, iako se ne zna tko bi mogao biti na popisu meta, poznato je da je jedan od ciljeva bio vođa ljevice u Bundestagu, Dietmar Bartsch.

Štoviše, kako prenosi Focus, istraga Savezne kriminalističke policije Njemačke je bila opstruirana od strane potpukovnika Vojne kontraobavještajne službe (MAD), koji je bio dio urotničke skupine.

Pukovnik Vojne kontraobavještajne službe Njemačke, protiv kojeg tužitelj grada Kölna pokrenuo kazneni postupak, tijekom istrage je dao sve informacije u članovima urotničke skupine i upozorio na nadolazeće akcije i mjesta na kojima su se trebale provesti.

Glasnogovornik Slobodne demokratske stranke (FDP), Marie-Agnes Strack-Zimmermann, rekla je da povjerenstva Bundestaga još nisu obaviještena o slučaju, uz napomenu da će “to pitanje svakako morati biti razjašnjeno u Bundestagu”.

Vijest je prenio i njemački list Die Zeit, ali tvrdi kako časnik Bundeswehra, koji je pristao surađivati s istražiteljem, nije spomenuo brojku od 200 ljudi, ali je rekao da su pripremana ubojstva političara, aktivista za ljudska prava i migranata. Neki od osumnjičenika se brane kako su se sastajali kako bi pripremili materijal i oružje za osobnu obranu u slučaju ozbiljnih kriza, piše Die Zeit.

O slučaju je izvijestio i Der Tagesspiegel, ali mediji u ovoj fazi istrage općenito imaju malo saznanja o navodnoj uroti, prije svega jer su u sve upleteni pripadnici vojske, specijalnih snaga,  obavještajnih službi i policije. Ostali mediji su preferirali ne pisati ništa o navodnoj uroti, barem do završetka istrage i službene objave podataka.

Focus / Die Zeit / Der Tagesspiegel

BundestagBundeswehrNATOTag Xvojni puč
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sunseeker
5 godine prije

To je neki novi nastavak James Bonda?!
? ?

Bruno
5 godine prije

Bajke njemackih politicara…Nema zrno istine u tome.

Alen
5 godine prije

“Radikalna skupina stranačkih lidera pokušala je iskorisiti situaciju u svoju korist napadajući naše borce s leđa kako bi se domogli vlasti.”
Unternehmen Walküre…

shumadinac
5 godine prije

Tajne zavere o kojima se samo pretpostavljalo, pa onda njihovo otkrivanje, neke već sprovedene kao puč u Turskoj…

Nekome je smešno, neko je zbunjen i ne zna šta se to događa a najviše je onih koji prime informaciju i zaborave je posle par minuta. Ali ova epizoda je mnogo bitnija od velikog broja “udarnih vesti”, ona odlično pokazuje razmere propagandnog rata. Akcije Rusije na tom polju su nam uglavnom poznate a sada vidimo i potvrde naših sumnji na šta se Zapad sprema. Pogledajte samo kako non-stop plasiraju katastrofične scenarije, kako ih je sve više i kako su sve raznovrsniji. Sve je to psihološka priprema stanovništva i kada bude dovoljno dobro “obrađeno” nešto će se “desiti” (false flag). Do sada su to bila samo mračna predviđanja ali argumenti (neko bi rekao dokazi) se sve više gomilaju.

neko ime
5 godine prije

Kad hoćeš nekog “zajedničara” smijeniti iz obavještajne “razjedinjenice”, ne ide to uz otkaz ugovora o radu, nego moraš smisliti i provesti neki zaplotnjački scenario…a onda usput ubereš i koji unutarnjo-politički poen sa zakucavanjem u stilu: “Vaša milicija budno pazi na vas i brani vas od sila zla…”
Kajgod

Neko ime
5 godine prije

Umotani spin gdje za poplavu migranata zele optuziti politicare ljevice, iako im je baba Merkel bila na vlasti.

Laki Topalović
5 godine prije

Ovo je, čini se , praksa u Njemačkoj: Logično: Njemačka: Korisnim budalama robija, a dokazi o njihovim vezama s državom tajni narednih 120 godina / ljetos: Beate Zschäpe, prvooptužena u procesu protiv neonacističke terorističke skupine Nacional-socijalističko podzemlje (NSU) osuđena je u srijedu u Münchenu na doživotnu kaznu zatvora zbog sudioništva u 10 ubojstava, dva bombaška napada i nekoliko pljački banaka.Beate Zschäpe je bila dio takozvane trojke Nacional-socijalističkog podzemlja, koju su još činili Uwe Boehnhardt i Uwe Mundlos, koji su bili izravni počinitelji kaznenih djela. Tijekom istrage i suđenja, ono što su smjeli saznati novinari, bili su povezani s njemačkim tajnim službama, ili jednom od njih.

Fatih
5 godine prije

STETA…….

Spock
5 godine prije

Jel jednom od zavjerenika možda fali jedna ruka i oko koje je izgubio u sjevernoj Africi 1942?

Tuberajt
5 godine prije

Nerma tako pametnih ljudi u Njemackoj

Qwertz
5 godine prije

Jesu se sastajali u pivnici?

Zvrk
5 godine prije

Bilo je toga kroz povijest. Npr. Uwe Barschel ili Jurgen Mollemann. Osobno mi je sumnjiva čak i od Austrijanca (i tobožnjeg hrvatskog prijatelja) Haidera.

Gortan
5 godine prije

Držim da je administrator čitao Marka Tvena ( povodom ponovnog brisanja ) mog komentara, a možda i nije… nije bitno. On je svojevremeno napisao ” Da samo mrtvi mogu da govore istinu “.

Arkaj
5 godine prije

Ne znam što da mislim o ovoj vijesti. Svi oficiri se od akademije dresiraju u poštovanju autoriteta i podređenosti prema pretpostavljenima. Prilično mi je nezamislivo da bi neki oficiri u Njemačkoj vojsci pristali bit dio nekog puča koji uključuje i likvidacije određenih njemačkih političara. Uostalom ako je riječ o desničarski i profašističkim oficirima zašto bi na sebe preuzimali toliki rizik? Pa kolikoj bi se podršci mogli nadati za svoja djela i kako bi izbjegli zakonsku odgovornost za ilegalno udruživanje i kriminalna djela? Ako je ovo moguće u njemačkoj koja je uređena država onda je to moguće u mnogim drugim evropskim državama….

Mile Kos
5 godine prije

Izgleda da spremaju novi falls flag…. uoci prvo rata, krivi im Srbi. Pred drugi krivi im Zidovi, a sad krivi im migranti. Samo jos fali planirana likvidacija politicara, migranti samoubice i Rusi kao oni sto su narucili likvidaciju. I eto nas opet u cirkusu.

DAWOR
5 godine prije

Ma kome bi Soroševci mazali oči ??……..nismo ni mi od jučer……osjasnit ću……zavjera u Njemačkoj za ubojstva političara na vlasti (oni koji po komandi,zna se čijoj, žele sjebat Evropu)….zatim zavjera u Francuskoj…pa zavjera u Španjolskoj……pametnom dosta….sprema se “čiščenje” konkurencije (one anti-imigrantske) od koje bi na izborima sigurno popušili……POKVARENI DO KOSTI !!!!!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI