Pentagon “napadao” Rusiju i zaglavio u ledu Arktika (VIDEO)

Americka podmornica Seawolf
45 komentara

Podmornice “USS Hartford” i “USS Connecticut”, ponos američke mornarice, zaglavile su se u ledu Arktika.

Službeno je potvrđeno kako su se podmornice u vodama Arktika nalazile prema planu provedbe posebnih vježbi za scenarij udara na Rusku Federaciju, kako bi se testirala spremnost flote za mogući napad. Međutim, tvrdi led Arktika se pokazao preteškim za američke podmornice.

Prema planovima zapovjedništva američke mornarice, podmornice su morale doploviti i dati odgovor neprijatelju konvencionalnim oružjem. Međutim, kada su trebale izroniti, led Arktika se pokazao neprobojnim za izlazak na površinu i uništio je sve nade američkih mornara. Zbog ovog incidenta su vježbe otkazane za najmanje pet dana.

“Flota s podmornicom USS Hartford se probijala kroz led tijekom vježbi ICEX 2018. Tijekom ovih pet tjedana obuke američka mornarica provodi procjenu operativne spremnosti flote i povećava razumijevanje mogućnosti obavljanja zadaća u vodama Arktika”, piše Navy Currents Magazine.

Podmornice “USS Hartford” i “USS Connecticut” su opremljene krstarećim projektilima, zbog čega kombiniraju “stealth” tehnologiju s golemom vatrenom moći.

NATO Zone odgovornosti
FOTO: NATO Zone odgovornosti

Na internetu je objavljen video američke podmornice koja se zaglavila u ledu Arktika.

Na snimci možete vidjeti kako podmornica “USS Hartford” provodi vježbe na Arktiku. Podmornica je tijekom vježbi razradila plan udara na Rusiju. Prema planu vježbi, podmornica je trebala doplivati do Arktika i izroniti na površinu kako bi udarila na “neprijatelja”.

Tijekom vježbe se američka vojska suočila s problemom, jer se ledeni sloj Arktika pokazao prevelikim. Podmornica nije mogla provesti uvjetni udar i zaglavila se u arktičkom ledu.

Pentagon je ranije priopćio kako su američke podmornice sposobne uništiti Rusiju, a njihova prisutnost u vodama Arktika je ključna za sigurnost europskih saveznika.

Zapovjednik američkog  Strateškog zapovjedništva (STRATCOM), general John Hiten, tijekom proračunske rasprave pred Odborom za oružane snage američkog Senata je rekao da su Sjedinjene Države u mogućnosti odgovoriti na bilo kakav napad ruske strane.

“Kako je moguće zaboraviti iskustva Napoleona i Hitlera”

Komentirajući incident, direktor Centra za vojno-političke studije u Moskovskog državnog sveučilišta, Aleksej Podberežkin, istakao je da su američki brodovi pokušavali iskoristiti geografsku prednost područja iz kojih projektil može doseći europski dio Rusije u samo 15 minuta. Ali američki stručnjaci nisu dizajnirali podmornicu za rad u takvim otežanim uvjetima, zbog čega im se vojska suočila s određenim poteškoćama.

“Nisu pripremili posebnu podmornicu za Arktik, što je stara pogreška svih onih koji su pokušali napasti Rusiju. U svoje vrijeme Napoleon, unatoč ne baš hladnoj jeseni, nije imao dovoljno odjeće i čizama da bi spasio svoju vojsku. U blizini Moskve Hitler za svoju vojsku također nije imao dovoljno tople odjeće”, rekao je Aleksej Podberežkin za “Radio1”.

Kao što je objasnio Podberežkin, američke nuklearne podmornice nisu dizajnirane za obavljanje bilo kakvih operacija u arktičkom području, jer debljina leda kojeg mogu probiti pri površini ne prelazi 0,5 metra. S druge strane, ruske podmornice nemaju ovih problema.

VIDEO – “USS Hartford” okovan u ledu Arktika i animacija napada

https://www.youtube.com/watch?v=wmaVZLPLlw0

 

East StratCom Task ForceICEXNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
45 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mars
6 godine prije

A da su u podmornicama poslali i Arnolda, Stalonea, Čaka, Kruza i Lundgrena, ih gdje bi im bio kraj. Upregneš ih u konopce i čas posla, izvučena podmornica, a tako udruženi nema tog leda koji ne bi probili. A tek pogon – obučeš im ronilačka odjela, staviš boce s kisikom na leđa, nabiješ peraja na noge i slobodno mogu isključiti motore, od Arktika do Antarktika za 15 minuta. Mislimo da je nemoguće? Ne, nije. Gledali smo slične nevjerovatne stvari u holivudskim filmovima.

Sir Oliver
6 godine prije

Za svaki slučaj obavezno u posadi imati i nekoliko kanadskih drvosječa.

Busola
6 godine prije

Globalno zatopljenje uzrokovalo probleme … Treba poslati Greenpeace da to riješi.

MilanCZ
6 godine prije

Sada citam neke tekstove,jako dobre analiticare u Rusiji,prema svemu sudeci ova provokacija oko trovanja Skripala,ima jos jednu konotaciju da se americko-engleska elita dogovorila sa pojedinim ruskim elitama u Rusiji,Britaniji da na ljeto pred pocetak nogometnog svjetskog prvenstva organiziraju građanski rat i nemire unutar Rusije.Razlog svemu tome je jednostvan,izvana Rusiju dobiti nemogu,jedini nacin uciniti nemire i moguci građanski rat u Rusiji.Prema njihovim izjavama,vec neki guverneri,pojedine elite otvoreno istupaju oko svega toga a glavni pokretac tih akcija trebao bi biti Grundnin koji je kandidirao na predsjendickim izborima.On je cak i knjigu o tome napisao,kako i na koji nacin razdjeliti Rusiju,izazvati građanski rat u Rusiji.Ovi analiticari cak su tu knjigu i pokazali.Znaci,sve u svemu gospodo moja ako do toga dođe,pripremite si zalihe hrane,vode,sode bikarbone,moglo bi nam ljeto biti vise nego vruce.Sve sada zavisi o mudroj politici unutar Rusije,dali ce sve to siroke mase Rusije prihvatiti ili ne,dali ce leci prevarama i pasti na… Čitaj više »

shumadinac
6 godine prije

Ameri konačno otkrili rusko tajno oružje.
A Rusi prete: “Vodite računa, već pravimo rakete sa ledenim glavama”.

fb slo
6 godine prije

Kad idu bez McGyvera i Chuck Norisa, desi se ovo…

Ivo Lola
6 godine prije

Amerikanci i zapadni europljani kada provode vojne vježbe, uvježbavaju napad na Rusiju ili Kinu ili Sjevernu Koreju ili Venezuelu ili Iran, eto, to sami objavljuju, a kad to rade ove navedene zemlje onda one uvježbavaju obranu od napada. To je ujedno i odgovor na pitanje, tko to huška i tko se sprema za rat i tko to suflira i uvlači se u dupe ratnim huškačima i doživotnim agresorima kodnog naziva USA.

NIDZO50
6 godine prije

NIJE VAM TO FLORIDA. RUSIJU I PRIRODA CUVA VEKOVIMA.

Spock
6 godine prije

Ma to im je STIHL platio da zapnu i reklamiraju motorku 😉

Sinisa
6 godine prije

Sledeci ce put biti spremni.

čitatelj portala
6 godine prije

Koji zazivaju veliki rat, nisu baš normalni.

tuf
6 godine prije

Bilo bi im bolje brinuti se za vlastitu obalu i razvijati defenzivne sustave, jer Rusi im se prikradaju do obale unatoc vrlo razvijenoj mrezi morskih “meteoroloskih stanica” koje imaju dvojnu ulogu, od kojih je jedna obavjestajna.
Nedavno su im se prikrali i otisli neprimjeceni. I sada zamislite kada podmornice Belgorod i Yasen natovare na sebe friske nuklearne dronove Poseidon (svaka moze ponijeti do 4, sto daje maksimalni “yield” od 400 megatona po podmornici) i prisuljaju se americkoj obali. Poseidon je predvidjen stvoriti tsunami od 500m koji bi preplavio gradove na obali radioaktivnom vodom. New York bi nestao samo uslijed djelovanja jednog Poseidon drona. Zato Ameri – ne petljajte oko Arktika, vidite da vam ne ide. Bolje zasucite rukave, nabavite trilijun dolara i pocnite raditi na defenzivi.

fbslo
6 godine prije

Plašimo se rata. Svjetskog. I ja, normalno.
Samo htio bi znati, dali taj “Unipolarni Hegemon Svjetskog Policaja “od USA uopšte postoji,
ili ide za neka Potemkinova sela baš iz Texsasa ili tamo nekdje…

svenne
6 godine prije

Putin je kriv – namamio partnere na ‘tanak’ led.

Ive
6 godine prije

Amerikenjci znaju samo srati, gdije gdo su dosli osatavili su samo hrpu dreka.

Ante
6 godine prije

Koliko je meni poznato Rusi već imaju nove baze u blizini tog područja. Vjerojatno imaju i proturaketni štit tamo instaliran.

EU dismr
6 godine prije

Sreća, pa su udarile u led a ne u “neprijatelja”. Spasile su se. 🙂

grga
6 godine prije

Britanci nemaju tih problema, jer su izletili ko kroz maslac.

HMS Trenchant breaks through Arctic ice:
https://www.youtube.com/watch?v=9Zady886n7U

grga
6 godine prije

Usput ima neko link na službenu potvrdu da su podmornice zaglavile ili nešto slično?
Evo tražim i niko ozbiljan ne spominje taj incident, osim par ruskih portala.

Arch
6 godine prije

Ništa posebno. Dovoljno je da lijepo zamole i ledolomac ‘Lenjin’ će ih odsukati. Ne bi bilo lijepo ‘partnere’ ostaviti na tankom ledu.

tedi
6 godine prije

jbt, lete na Mjesecu i idu naseljavati Mars.Koji je to tek spin kako oglobiti svoje stanovnistvo i ostale satelite od drzava. A nemogu na S. polu nosa proviriti iz leda.Bas me je sramota od te armade,izasao sa pilom na podmornicu da reze led,ovo je za holivudski crtani film koji blam.
A koje milijarde daju Pentagonu za odbranu Amerike. Tu tak nekaj smrdi do bola.

lovrinski
6 godine prije

Sad ameri znaju sta treba cinit,bacit atomsku da razbije led onda izronit,

Bruno
6 godine prije

Jedino da pošalju Chucka Norrissa…

Balad
6 godine prije

“Kako je moguće zaboraviti iskustva Napoleona i Hitlera”

Jednostavno, kao i čitavu svoju povijest! Pitajte hrvatsku vladajuću elitu o tome. 🙂 🙂 🙂

ZЪVЪNIMRЪ
6 godine prije

nek im pošalju ledolomac i snime dokumentarac

Ghost
6 godine prije

Još je nedostajalo da Putko uleti sa barjakom i nabije im ga na “izronjeni” dio 😀

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI