Pentagon senatorima obećao satelite za praćenje ruskih hipersoničnih raketa

vojska SAD antena
27 komentara

U ožujku američko ministarstvo obrane najavilo kako će u svemir postaviti lasere kojima će obarati ruske i  kineske projektile, sada se plan “revidira” i planiraju se postaviti sateliti koji će pratiti let ruskih hipersoničnih projektila, dok se o oružuju za njihovo uništavanje ništa ne navodi.

Pentagon razmišlja o instaliranju satelita za otkrivanje i praćenje svakog lansiranja ruskog hipersoničnog projektila.

Kako je u srijedu najavio zamjenik američkog ministra obrane za politiku John Rood, Pentagon namjerava rasporediti “senzore niže cijene” u niskoj orbiti Zemlje, a cilj će im biti otkrivanje lansiranja hipersoničnih projektila i njihovo praćenje.

John Rood je ovo rekao tijekom saslušanja  pred Odborom za oružane snage Senata Sjedinjenih Država, gdje je odgovarao na pitanja o tome kako bi se SAD mogle obraniti i nositi s ruskim ili kineskim hipersoničnim oružjem.

Dužnosnik je, međutim, odbio dati pojedinosti o tome kako Pentagon planira neutralizirati hipersonične projektile, ističući kako vojska radi na razvijanju načina da ih “uništi tijekom leta”.

Zapravo, to je bio jedini logičan odgovor, jer ih sigurno neće uništavati jednom kada pogode cilj ili prije samog lansiranja.

Rood je posebno naglasio potrebu da se stvori “obrana od hipersoničnih projektila”, tvrdeći da i Rusija i Kina ostvaruju brz napredak u razvoju ove vrste sofisticiranog oružja, uključujući i hipersonične zrakoplove (HGV).

Ovi projektili, podsjetio je Rood, mogu manevrirati u atmosferi, što njihovu putanju za proturaketne štitove čini nepredvidljivom, te ih je stoga vrlo teško pogoditi.

Pentagon je bio prisiljen priznati uspješan razvoj ruskih hipersoničnih projektila koje je predsjednik Vladimir Putin predstavio u ožujku 2018. godine kao novu generaciju oružja koje će, kako je tvrdio, američke projektile učiniti “neučinkovitima”.

Među tim oružjem su interkontinentalni projektil “Avangard”, projektil “Kinžal”, nova interkontinentalna balistička raketa “Sarmat” i laserski sustav “Peresvet”, koji su navodno već u uporabi.

Pentagon će ruske i kineske rakete obarati svemirskim laserima, možda onima G. Lucasa

Avangardhipersonična raketahipersonično oružjeKinžalNATOPeresvetRS-28 Sarmat
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Trubadur
5 godine prije

Samo, da nadodam….. Sve što se stavlja u LEO (low earth orbit), može i da se skine.. To mogu Rusija , Kina USA i od ispred 5 dana i Indija )…..I sve a toga bi moralo biti mnogo, što bi trebalo, da se nadzire 24/7 stoji enormno para….To su dva glavna razloga, da je “američka svemirska odbrana”, samo san… I to če bit još mnoooogo godina…

Riddick
5 godine prije

A da maknete one raketne sisteme iz Rumunije i Poljske i da malo smanjite tenzije vam ne pada na pamet, umesto toga ulaže se novac u tehnologije za presretanje hipersoničnih raketa…

Ivo
5 godine prije

Trebaju još najmanje 10 godina da ovladaju vještinom obaranja prehistorijskih SCUD-ova s kojima im Houthi redovno razvaljuju saveznike. Onda mogu početi razmišljati o ovim Flash Gordon igrarijama. S obzirom da ni Rusija to još nije zvanično stavila na svoj popis mogućnosti, propaloj imperiji treba minimalno 30-40 godina da naprave nešto tako, pod uvjetom da suzbiju korupciju i debilizam u samim vrhovima. A toliko vremena nemaju. Ni izdaleka.

nije bitno tko
5 godine prije

Ovi Ameri stvarno misle, da je ova planet izključivo njihovo vlastništvo i da samo oni mogu drugima postavljati uslove. Hollywood jim je totalno izprao mozak.

eijfvebvrubewvbaewdcawdcawdcaw
5 godine prije

Žele varani ukrasti još love čemerici, inače nisu u pitanju laseri već neutronsko zračenje.

Cenzor po glavi stanovnika
5 godine prije

Pa zasto ih ne unistiti prije lansiranja? U biti, ako je rat neizbjezan ili vec u toku, to je i najlogicnija opcija.

Miki maus
5 godine prije

Neshvacam, sateliti koji ce otkrivati i pratiti ispaljene hipersonicne rakete? I sta onda, sa cime ih mislite rusiti? Ili je to zato da mozete javiti Rusima jesu rakete tocno pogodile? Drugu svrhu im nevidim.

Ive Oldtimer
5 godine prije

Tu je samo jedan mali problem dok ih amerikenjci ulove na radaru, snime i izracunaju koordinate ove rakete ce vec obaviti posao, drugim rijecima uzalud vam trud glupi seljaci.

nizzde
5 godine prije

Još jedna bajka kako izmusti lovu

DažBog
5 godine prije

USrA sateliti nove generacije ce nakon revidiranja stavljati soli na rep Ruskim i Kineskim hipersonicnim raketama. I tu je kraj Ruskog i Kineskog HiperSonichenja.

čoban Đuro
5 godine prije

Ništa bolesnima u mozak nije problem.Kada dobiju ocjenu koja im pripada to je svakako da su svi redom psihopate.Znam da bilo koja aktivnost industrije zapošljava ljude ,pa je i korisna tako i vojna ,ipak aktivnost ne mora biti ta vojna.Kada imamo NANO TEHNOLOGIJE ,padimo onda na tome da se izradi motika koja sama radi ili radi bolje od one susjedne ,i ne treba koristiti otrove u proizvodnji hrane .Naravno da se malo i šalim ali zar nema dovoljno prostora na planeti ,gdje bi se aktivnošću zaposlili ti silni pametni ljudi .Voda koja nedostaje,energija čišća od ove koja se koristi i tako dalje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI