Priprema jela je odličan način za uštedu hrane i novca

Namirnice
3 komentara

Uspijevate li uvijek pojesti čitav obrok koji pripremite? Koliko hrane iz frižidera na kraju izbacite? Može izgledati beznačajno ako na to gledate iz dana u dan, ali ako zbrojite količinu hrane koju izbacite svaki tjedan, možda ćete se iznenaditi koliko zapravo bacate.

Bacanje hrane  je bacanje prirodnih resursa i opterećuje već preopterećenu poljoprivrednu industriju. Bacati hranu znači bacati novac.

Da bi smanjili otpad od hrane, Američko Vijeće obrane prirodnih resursa (NRDC) je zajedno sa Vijećem za oglašavanje pokrenulo kampanju Save the Food 2016. Cilj Kampanje je pomoći ljudima da iskoriste sve što mogu pronaći u svom hladnjaku kako bi smanjili otpad od hrane. U ožujku se kampanja proširila na cijeli dio o održivom pripremanju obroka.

Mnogi ljudi  pripremu obroka kako bi jeli zdravo tijekom cijelog tjedna. Međutim, to često dovodi do nenamjenskog otpada hrane zbog pretjerane kupovine, prekomjerne pripreme i obične dosade do kraja tjedna.

Iz tog razloga, NRDC je kontaktirao iskusne ljude u pripremi obroka kako bi identificirao pogreške s kojima se osobno susreću. Zatim su se njihovi stručnjaci za kućni otpad bavili pitanjima kako mogu pomoći kuharima da izbjegnu ove zamke.

Čitav tim smislio je jedno rješenje: pomoću Vodiča za spremanje hrane NRDC-a spremio je hranu.

„Alat smo osmislili tako da je zimzelen i svestran sve za korisnike koji odluče slijediti njihove vlastite recepte, kao i opskrbljen solidnim setom recepata za one koji traže inspiraciju. Dok dobivamo povratne informacije od korisnika, uzeti ćemo u obzir kako bismo procijenili što slijedi dalje za ovu organizaciju “, objasnila je Andrea Spacht, stručnjakinja za sustave održivog prehrambenih proizvoda u NRDC-u.

Evo nekoliko savjeta za pripremu obroka bez otpada:

Pripremite popis za kupovinu – Kad popis za kupovinu bude kompletan s hranom potrebnom za tjedne obroke, može vam pomoći smanjiti otpad. Prvo provjerite svoj hladnjak i smočnicu da biste vidjeli koje spajalice već imate i što trebate napuniti prije nego što krenete u trgovinu.

Bjelančevine i zamrzavanje proteina – Mnogi ljudi koji spremaju obroke vikendom kuhaju puno proteina koji će se koristiti za njihove obroke tijekom cijelog tjedna. No, velika je vjerojatnost da ćete se umoriti jesti istu stvar svaki dan. Da biste izbjegli gubljenje hrane, koristite trik “podijeli i zamrzni”. Pomoću ovog trika još uvijek možete skuhati veliku hrpu pilećih prsa ili mljevene puretine za tacos, ali ih podijeliti na pola i jednu polovicu zadržati za ovaj tjedan. Drugu polovicu stavite u zamrzivač za kasniju upotrebu.

Ne bacajte sitne ostatke ostataka – Mali komadići povrća, proteina i sira i dalje se mogu koristiti za pečenje jaja i quicche. Možete ih dodati i u zeleni smoothie.

Čuvajte taj sok od citrusa – Mnogi recepti zahtijevaju šalicu soka od citrusa. Često se voće nakon toga odbacuje. Umjesto da kore izbacite, možete je dodati u svoju dnevnu vodu. Samo je izrežite i dodajte u vrč ili infuzer. Koštice citrusa sjajan su izvor kalcija, kalija i vitamina C.

Smanjenje otpada hrane počinje kod kuće.

hrana
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mercury
4 godine prije

Jel itko zna kako na tavi napraviti pizzu?

4 godine prije

Priče za malu djecu. Ja sam jednostavan čovjek: Vidim burek – pojedem burek. Ništa se ne baca.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI