Rusija vodi bitke u Siriji i protiv dezinformacija “uglednih” medija

Gaz Tigar
30 komentara

Prošlog tjedna je Bijela kuća objavila vijest “kako će se u lipnju američki savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton, izraelski savjetnik za nacionalnu sigurnost Meir Ben-Shabbat i tajnik ruskog Vijeća za nacionalnu sigurnost Nikolaj Patrušev sastati u Jeruzalemu kako bi razgovarali o regionalnim sigurnosnim pitanjima”.

U ponedjeljak je saudijski list Asharq Al-Awsat, koji inače izlazi Londonu, izvijestio kako vlasti Izraela i SAD-a planiraju ponuditi Moskvi sporazum za rješenje sukoba u Siriji. Govori se o ukidanju sankcija protiv sirijskog predsjednika Bashara Al-Assada i priznanje njegove vlade u zamjenu za odgovornost ruske strane za ograničavanje utjecaja Irana u Siriji.

Nakon toga je američki predsjednik Donald Trump pozvao Moskvu, Damask i Iran da prestanu granatirati sirijsku pokrajini Idlib, jer od tih akcija samo pate civili.

Kremlj je odgovorio da se akcije u Idlibu provode i da militanti moraju biti neutralizirani.

Informacije o skorom sklapanju sporazuma o Siriji između Rusije, Sjedinjenih Država i Izraela nisu istinite, izjavio je jučer glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

“Ne bih sada trčao naprijed, neću to učiniti, ali želim potaknuti sve da budu vrlo oprezni na tu temu, recimo, kod curenja različitih informacija i krivotvorina”, rekao je Peskov.

Jučer je nešto slično morao učiniti ruski veleposlanik u Venezueli, koji je opovrgnuo lažne informacije, kako ih je nazvao, koje je objavio The Wall Street Journal o povlačenju ruskog vojnog kontingenta iz Venezuele.

“Ovo je još jedna “vijest” koja apsolutno nije istinita. Rad naših vojnih savjetnika se provodi u skladu s postojećim obvezama i nema govora o nikakvim smanjenjima osoblja”, izjavio je ruski veleposlanik u Venecueli Vladimir Zaemski za RIA Novosti.

U međuvremenu, sirijska vojska nastavlja kampanju i uz podršku rusko zrakoplovstva jučer je oslobodila naselje Al-Qasabiyah u južnom Idlibu.

Snage Tigrova sirijske vojske su uspjele probiti linije terorista u Al-Qasabiyahu, prisiljavajući snage Hayat Tahrir Al-Shama na povlačenje dalje na sjever.

Nakon zauzimanja Al-Qasabiyaha  sirijska vojska i njihove zračne snage su počele snažno napadati obližnji grad Al-Hobeit.

Prema vojnom izvoru u sjeverozapadnoj Siriji, vladine snage još nisu ušle u Al-Hobeit, ali područje gađaju teškom artiljerijom i raketama.

Cilj sirijske vojske je zauzeti  Al-Hobeit i uzvisinu Tala Saker kako bi u potpunosti osigurale istočni bok Kafr Naboude.

U međuvremenu je u sjeveroistočnoj Latakiji, nakon dvodnevnih zračnih napada na grad, sirijska vojska nastavila napade na Kabani. Jučer vladine snage nisu izvijestile o bilo kakvom napretku na ovom planu, međutim, glavni napad tek trebaju izvršiti 4. oklopna divizija i Republikanska garda.

Informacijski rat Bloomberga: Rusija je izdala Iran i odbila mu prodati sustave S-400

Rusija demantira WSJ: Ne povlačimo svoje vojne savjetnike iz Venezuele

 

Meir Ben-ShabbatNikolaj Patrušev
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
zx16
4 godine prije

Imperija zla gubi tlo pod nogama i u očajanju sa lažima pokušava da odloži svoj kraj. Na njihovu žalost, taj kraj je neminovan. Kako kaže, ona stara narodna: “Ničija do zore nije gorela”, imperija zla mora da proguta gorku istinu a ona je prosta, zora sviće!

Ante
4 godine prije

Ako ništa drugo sada je jasno tko stoji iza napada na blizance u Americi. Ovi koji sada pozivaju Ruse da prestanu gađati teroriste iz Idbila. Tvz borba protiv terorizma se nastavlja.

Mateja
4 godine prije

A to pomeni, da bi morali pustiti Ameriške zaveznike ISIS, Al Nusra, Al Kaida in ostale v Idlibu, da še naprej napadajo krščanske in ostale manjšine?
Največji sovražnik krščanstva so ZDA. Krivi so za uničenje Libijskih, Iraških in Sirskih katolikov.

Mateja
4 godine prije

Glavni cilj ZDA je izbris 2000 let starih krščanskih sledi. Naj Trump in negovi kvazi katoliki pazijo, da jih Jezus njihov bog ne izroči najglobjemu peklu.

NismoImNenasilniNitiZanimljivi
4 godine prije

Meni se čini da Rusija u Siriji namjerno odugovlači i rasteže taj krvavi rat “kako bi Svijet progledao da su Anerkanci za sve krivi”. Je da OK ali Sirijcima treba brzo čišćenje šljama a ne revija i šhou program. Rusi su lukavi i niima i Kinezima treba još 10 godina natezanja da nagomilaju svoje najnovije oružje. To oružije se treba i testirati u realnim uvijetima u Siriji. Ovi jude žele šta više razorit a Sirija i Iran bi to naglo pregazili što je realna verzija i sada imamo Ruse u sredini koji koče rat. Dalje još imam neki osajećaj da Rusi poslije još priželjkuju i ratove u Iranu te Venezueli kako bi još sljedećih 20-30tak godina testirali svoje raketice.

Fenix
4 godine prije

Sto je sa ovim Kabanijem kao da je Staljingrad nikako ga zauzeti.

Zvrk
4 godine prije

Kad se već spominju Rusija i mediji, možda je ovo odgovarajući članak na koji ću ostaviti komentar.
Sada je iznimno popularna dokumentarna serija Chernobyl (službeni naziv) koja na poprilično realan način opisuje događaje. Trenutno je najgledanija TV serija na svijetu. Nešto malo sam pogledao i ne čini mi se kao da ima previše patetike ili propagande. Ali uvijek postoji zrno sumnje. Stoga imam osjećaj da je ta serija lansirana u danom trenutku da se suptilno blati bilo što rusko/sovjetsko/istočnoeuropsko. Vaša mišljenja?

Z.A.
4 godine prije

Koja je ovo glupost da Rusija ogranici prisustvo Irana u Siriji pa Rusi to nisu ustanju uciniti a i sto bi.Pa Rusi i Iranci su saveznici uSiriji i nemogu jedni bez drugog U slucaju kad bi se Iran povukao sav teret bi ostao na Rusima.Rusi prvo to nebi mogli finansijski podnijeti a i ostali bi u okruzenju sa jos uvijek slabom Sirijskom vojskom,( mislim logistikom i svim onim sto jednu vojsku cini jakom Sirija bez pomoci Irana nema resurse da odrzi vojsku na nivou potrebnom da se zemlja oslobodi)Ovdje jednostavno ovom igrankom pokusava se izmanipulisati sukob Rusije i Irana.Sumnjam,da Putin moze na ovo nasjesti a i sama izjava Peskova sve govori.Dali ovde Amerikanci govore i o,svom povlacenju i reintegraciji kurdskog entiteta sa Sirijom nema pomena i nece ga ni biti.Sta Asad dobija samo priznanje i nista vise a on to priznanje vec ima i sta ima od americkih priznanja oni… Čitaj više »

samo tako
4 godine prije

Svakim danom u svakom pogledu usranci pokazuju svoju primitivnu naivnost

Tomaz
4 godine prije

Izgleda da ce idlib ič sporije ipak je to zadnja rupa gde moze ovo smeče da se sakrije posle kad oslobode idlib trebo bi da se proglasi kraj rata uglavnom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI