Mediji otkrili tajni plan Sjedinjenih Američkih Država i Izraela protiv Irana

Izraelske zračne snage
19 komentara

Bijela kuća je održala tajni sastanak na kojem su dužnosnici iz Sjedinjenih Američkih Država i Izraela razvili zajedničku strategiju za suzdržavanje Irana, izvijestili su mediji i potvrdili da je sastanak održan 12. studenog.

Izraelska delegacija, koja je uključivala dužnosnike obrambenog sektora, na čelu sa savjetnikom za nacionalnu sigurnost Meir Ben-Shabbat, sastala se s američkim dužnosnicima na čelu sa savjetnikom američkog predsjednika za nacionalnu sigurnost, umirovljenim generalom Herbertom McMasterom, prenosi izraelski Channel Eser.

Nakon dva dana pregovora je potpisan Memorandum o razumijevanju o iranskom pitanju. Stranke su se složile da će osnovati četiri radne skupine o ključnim pitanjima.

Zadatak prve skupine je tajni i diplomatski rad za ukidanje iranskog nuklearnog programa, druga skupina će se baviti ograničavanjem prisustva Irana u regiji, posebice u Siriji i Libanonu, treća ograničenjem balističkog programa Irana i pokušajima da se iranske rakete isporuče Hezbollahu, a četvrta će raditi na pitanjima eskalacije sukoba u regiji u koja se Iran može uključiti.

Jedan od izraelskih dužnosnika je potvrdio da su stranke “konačno formulirale poslove u strateškoj politici u regiji, uključujući Iran”.

U prosincu je izraelski premijer Benjamin Netanyahu upozorio sirijskog predsjednika Bashara Al-Assada da će napasti njegovu zemlju, ako se Damask usudi dati dozvolu za uspostavu iranskih baza u Siriji.

Herbert McMasterMeir Ben-ShabbatMemorandum o razumijevanju o iranskom pitanju
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Slagerpjevac
6 godine prije

Ne kužim. Pa tko im je do sada to odrađivao? 😀

Alen
6 godine prije

Nije tu samo iran , tamo su prisutni svi akteri danasnjice a oni vole kad su svi na okupu..lakse za manipulirati…

nekoime
6 godine prije

Valjda “…ponovo napasti njegovu zemlju ako dopusti….”

nekoime
6 godine prije

Da li su formirali skupinu koja će pitati Putina smiju li to napraviti?

davor
6 godine prije

Hehe svaka čast mediji to je bilo zaista nevidljivo dosad. Već sam vidio rad “prve” skupine, pokušavaju povezati nekako kroz medije Sjevernokorejski režim sa iranskim nuklearnim postrojenjima. Izraelci su stvarno smješni a Ameri glupi nažalost to je sa 9-11 postalo letalna kombinacija za slobodne umove, intelektualce i religiologe Zapada, s koje god strane političkog spektra promatrali.

Crni žutokljunac
6 godine prije

Iran je na meti još tamo od iranske revolucije.Kad se oteo njihovoj kontroli.Pokušali su ga porazit u Iračko-Iranskom ratu pomoču tadašnjeg njihovog igrača Sadama,čiju su vojsku dobro naoružali.No onda Iran nije poražen.Pao je i Irak,a sad je osto Iran ko najveća prijetnja Cionistima u regiji.Sve mjerkaju kako bi ga napali pod dovoljno dobrim izgovorom.Al sad se u regiju uključila i Rusija a samim time Iran je posto nikad tvrđa kost za progutat,a možda i pretvrda.

Georgij Žukov
6 godine prije

Oni su se dogovorili i sad prave razanj a zec je u sumi , a sto ce biti ako se oni dogovore pa opet uleti Putin kao u siriju , u stilu ” a koliki je moj deo “!

https://www.youtube.com/watch?v=_lUjiun6XZw

Piretis
6 godine prije

Iran, pretpostavljam to sve zna. Sada mu preostaje da se uzda u se ili da mijenja zakon i dozvoli strane (vjerojatno ruske) baze na svom teritoriju. Čisto sumnjam da sam može ozbiljno parirati Izraelu a kamoli SAD-u, tu treba uračunati i razmjer štete u nametnutom konfliktu, pa mu preostaje samo druga mogućnost. Time bi sukob bio sveden na teoriju.

Weteran
6 godine prije

Jedna kratka čarka Izrael vs Iran odgovara svim zainteresovanim akterima!

Slagerpjevac
6 godine prije

Ček malo.. a što bi bilo da Izrael makne ekstremiste sa vlasti i da dođe netko normalan. Hipotetički naravno. Assad, Nasrallah, Putin, Rouhani mi izgledaju kao časni razumni ljudi.. Evo fakat se nemogu sjetiti da je jedan od njih napravio neko zlo sranje. Čak i Abbas je stvarno nevjerovatno pomirljiv s obzirom na tretman. Recimo da naprave jedan pošten sporazum sa Palestincima i prihvate svoje granice. Vrate Golan pod međunarodnu upravu i pruže ruku pomirenja susjedima. Naravno to je sve emotivno jako teško s obzirom na nagomilanu paranoju tokom godina ali .. pitanje je.. Da li bi nakon 50 godina njih Palestinci većim prirodnim prirastom napali i sa turbo jakim susjedima zgazili? Da li bi Palestinci mogli prijeći preko onakve prošlosti odnosa i nastanka države Izrael? Koju alternativu ima Izrael? Previše su isprepleteni sa potencijalnim neprijateljima na malom prostoru i jedina taktička dubina im je Mediteran. I ako kad tad… Čitaj više »

bbbb
6 godine prije

Jinon cvaj

Zlatko
6 godine prije

Inače Iran je jedna predivna država, u kojoj još uvijek postoji kamenovanje.
Prošle godine sveučilišnoga profesora su osudili na smrt jer je rekao da se studenti ne trebaju držati Kur’ana ko pijani plota. U slobodnom prijevodu.
Tamo ne postoji demokracija, tamu ustvari vladaju vjerski poglavari…homeini pa nadalje.

Dark
6 godine prije

pa i ptice na grani znaju za taj plan već odavno….samo pametne medije na ovim prostorima i njihovi prepametni analitičari nisu htjeli ranije vidjeti….hahahahahahah

Ive
6 godine prije

Zndete li zasto su britanci instalirali Izrael u Palestini? Samo zato da bude izvor nestabilnosti i stavranja tenzija te da se na taj nacin cijelo podrucije drzi pod kontrolom. No Izrael se oteo kontroli Britanaca i nametnio svoja pravila igre uspostavivsi fasitiski rezim.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI