Rusija zaustavila isporuku plina Italiji

Gazprom - Eni
24 komentara

Gazprom je obavijestio tvrtku da ne može transportirati zalihe preko Austrije

Ruski Gazprom obavijestio je talijansku energetsku tvrtku Eni da u subotu neće moći isporučivati plin u tu zemlju zbog “nemogućnosti transporta” kroz Austriju, objavila je talijanska tvrtka u priopćenju. “Gazprom je obavijestio da ne može potvrditi količine plina tražene za danas, navodeći da nije moguće opskrbljivati plinom preko Austrije. Stoga će današnje isporuke ruskog plina Eniju preko ulazne točke Tarvisio biti na nuli”, navodi se u priopćenju Enija, a prenosi novinska agencija RIA Novosti. Eni je rekao da će pružiti dodatne informacije “u slučaju da se opskrba obnovi”. Prema priopćenju Gazproma na kanalu tvrtke Telegram, protok plina kroz Austriju obustavljen je zbog odbijanja austrijskog operatera da potvrdi nominacije za tranzit zbog regulatornih promjena koje su u Austriji uvedene krajem rujna.

“Gazprom radi na rješenju problema s talijanskim kupcima”, navela je tvrtka. Mrežni operater Gas Connect Austria za sada nije davao nikakve izjave u vezi sa situacijom.

Italija dobiva ruski plin preko jedne preostale transportne linije koja ide kroz Ukrajinu. Plin teče u Italiju nakon prolaska kroz Austriju. Ostale europske zemlje koje primaju ruski plin preko Ukrajine su Slovačka, Moldavija, Rumunjska i Češka. Ranije je internetska stranica ukrajinskog operatora za transport plina objavila da se očekuje da će protok kroz Ukrajinu, koji kreće od 01. listopada, iznositi oko 41,6 milijuna kubičnih metara.

Od veljače je udio ruskog plina u talijanskom uvozu pao s 40 % na otprilike 18 %, a vlasti kažu da se mogu nositi s nedostatkom koji se očekuje tijekom zime korištenjem alternativnih izvora goriva. Zemlja je usvojila plan uštede energije kako bi smanjila potrošnju plina. U sklopu tog plana, sezona grijanja skraćivat će se za 15 dana, a temperatura grijanja zgrada smanjit će se za jedan stupanj Celzijusa.

gasGazpromItalijarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
1 godina prije

Da to ne smješta sada bivša vlast Melonijevoj koja nije ni preuzela funkciju? 😉
Očigledno EU vlastodršce i njihove poslušnike boli što je pobijedila.

Btw, Italiji plin može dolaziti iz Azerbejdžana preko Turske, Grčke i Albanije u luku Brindisi na jugu Italije (TANAP koji se nastavlja na nedavno završen TAP plinovod).

Nekoime
1 godina prije

Ursulini discipliniraju Italiju.

Xam
1 godina prije

Mama mia, sada će mangiagatti ostati bez mačaka.

eks
1 godina prije

Ameri su naredili Austrijancima da ne dozvole tranzit ruskog gasa kroz Austriju. Porobljavanje Evrope od američkih fašista-psihopata je 100% .

Faust
1 godina prije

Simptomatično,zavrću pipu nakon što je na izborima pobijedila,barem prividno,antiglobalistička vlast.

Faust
1 godina prije

Brišete komentare koji izlaze iz okvira smjernica vaših gospodara.

nedokučiva_dikcija
1 godina prije

Znači Gazprom indirektno upućuje da su Austrijanci pošteni čim su rekli da neće moći potvrditi kvote za tranzit.

Tupko Glupko
1 godina prije

Bitno da naš vrli komentator i novinar Milan Ivkošić naziva izbornu pobjednicu Meloni neuračunljivom i Mussolinijem, a nije ni dužnost preuzela.

Današnji članak u Večernjem listu, naziva “Neuračunljivost gospođe Mussolini, pardon – Meloni”
Na što je spalo današnje novinarstvo..

Tupko Glupko
1 godina prije

Gle, kako je krenulo, moglo bi nevrijeme potopiti još jednu INA platformu u Sjevernom Jadranu kao što jest prije skoro dvije godine.

Službeno će nam vlast reći da su uzrok – klimatske promjene 😃

rade
1 godina prije

To nije tacno,Austrijanci su obavjestili Ruse da ne mogu slati plin Italijanima.Nisu rekli zasto.

Max
1 godina prije

Dok su oni urlali na Ruse . Rusi su ih grijali.

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

Bruxelles je u sukobu s Poljskom i Mađarskom, Poljska vrijeđa i omalovažava Njemačku, Njemačka se kreće prema najgoroj ekonomskoj noćnoj mori, Francuska ima onog što mu nisu dali telefonirati dok je bio mali pa sad nabija račun zivkajući okolo. Dok broji atomske reaktore u kvaru, usput kritizira Talijane zbog izbora, pa ga je izabrana Talijanka ispljuvala na pasja kola. Italija sada zbog Austrije ostaje bez plina, dok Hrvatska uvodi euro… A opće je poznato da kad god je Hrvatska uvela novac nekog carstva, kraljevine ili države, to sve je na kraju propalo.
Aj što je raspad EU predvidila baba Vanga, ma i meni se čini da ovakva EU neće još dugo…

P.S.
Oggi (danas) pasta al pesto…

goran
1 godina prije

ma ajde talijani šta če vama plin iz rusije koji je jeftin,uzmite vi lijepo plin od amera koji ga naplačuju 3x više to je bolje za sve vas hahahahahahaha
p.s.
taj plin je od istog dobavljača hahahaha

Hogar
1 godina prije

Usa d, o, o, psihopati i eu zima. Uzivajte.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI