Ruski dragovoljci spremni za odlazak u rat u Donbas

ruski vojnici
27 komentara

Veterani vojnih operacija u Donbasu iz Ruske Federacije su spremni ići u Donjecku i Lugansku Narodnu Republiku  kako bi im pomogli da izdrže mogući napad ukrajinskih snaga. To je novinarima rekao Mihail Polinkov , koordinator projekta “Dragovoljac”, koji se bavi slanjem ruskih volontera u Donbas.

Prema njegovim riječima, ubojstvo vođe DNR Aleksandra Zaharčenka neće utjecati na obrambenu sposobnost republike, ali je istaknuo kako “savjetnici iz Rusije neće dopustiti da se sustav raspadne”.

“Mislim da će Ukrajinci to shvatiti kao signal za napad. I tako mislim da ne samo mi, veterani vojnih operacija, već i mnogi drugi, samo čekajući signal da odu. Jedan od naših ljudi je pozvao njih deset i svi su došli s njihovim naprtnjačama i opremom”, izjavio je Polnikov za Polit Navigator.

U ožujku ove godine se tijekom okupljanja regionalnih zapovjednika Udruge dragovoljaca Donbasa Moskovskoj regiji, navedeno kako je vojno rješenje sukoba, koje četiri godine traje u Ukrajini, postala glavna tema.

Ranije su u Donjecku priopćili kako , prema njihovim obavještajnim podacima,  ukrajinska vojska predvođena predstavnicima NATO pakta priprema ofenzivu na Donbas, koja može početi 14. rujna.

VIDEO – Donski Kozaci iz Rusije dolaze u Donbas u studenom 2014.

 

Aleksandar ZaharčenkodnrNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
RoPe
5 godine prije

Čini se da su Ameri opako stisnuli. Sjever Afganistana. Istok Ukrajine. Arktik. A možda i Sj. Koreja.

Oko
5 godine prije

De micite taj video “Ruski Kozaci odlaze na Donbas” da vam ne iskocm iz ekrana na 2:42 Grad Prevaljsk, srce LNR , za vreme ove parade “frontovski” grad koji je gadjan artiljerijom iz Debaljceva. Jes,posli kozaci pod punim naoruzanjem lagano peske iz Rusije na Donbas . Oce to u studenom

njonjo
5 godine prije

Zanimljiva koincidencija, ili ne? Razvlače rusku pozornost od granica Tadžikistana i Pakistana, preko Sirije, i ono najvažnije od Naci Ukraine. Čini mi se da će Rusija pričekati na poteze ukronacista. Trenutno im je izuzetno važno riješiti probleme u Siriji. I neće biti nikakve Ukro oluje 2018.

Laki Topalović
5 godine prije

Znam da je bilo Kozaka, ali je ovo cijeli bataljon i više koji je otišao u ovom bloku. Ovo je kasno ljeto, samo je snimka objavljena kasnije.

Mikojan
5 godine prije

Ma kakvi dragovoljci, samo problemi sa njima, ljepo naprave ugovor sa Monsato Army (Academi/Blackwater) i lepo oslobode Ukrajino od neonaci ološa a rusija na miru dovrši posao u Siriji.

Perica
5 godine prije

Ukraina sledeća Syria…teško njima

Majk Majers
5 godine prije

Plaćenici, tzv kurve rata. Bilo ih oduvik i bit će ih uvik!

Pantsir S1
5 godine prije

Jel iz njihove drzave dolazi najvise investicija u Ukrajinu(bez Donbasa)?Rusija je resila pitanje “brze reintegracije Donbasa”, uz odredjenu zrtvu i cenu, reklo bi se.Rusija ima jake instrumente u slucaju ukrajinske ofanzive, da unisti rezim u Kijevu.U svakom slucaju, cudna, ili bolje receno, nikad sofisticiranija igra Rusije.SSSR nije delovao ovako lukavo kao danasnja RF. Kad smo vec kod ruske propagande.Sputnik Srbija koristi tacno definisanu vrstu propagande za konzumente sa ovih prostora, koja se razlikuje u velikoj meri u odnosu na propagandu ostalih filijala iliti jezickih verzija Sputnika.Citajuci Sputnik Srbiju imate osecaj kao da ste u ratu.Potpuno razumem da su oni placeni direktno od vlade RF, da bi, uz odgovarajucu uredjivacku politiku, ostvarivali njene interese na ovom prostoru.Medjutim, nije problem u Sputnik Srbiji i njihovoj uredjivackoj politici, vec u konzumentima. Sto je jos gore, Sputnik Srbija je u Srbiji “ugrozena vrsta” i na meti je svih medija i NVO organizacija koji su… Čitaj više »

mmne
5 godine prije

kijev i lvov su blizu? odesa i mikolajev?…granica sa moldavijom i rumunijom?

sisa
5 godine prije

ja sam na videu vidjeo jedne dobre sise.

don
5 godine prije

Stvano moraš da budeš debilčina pa da dobrovoljno ideš u rat.

fbslo
5 godine prije

Bez veze, šta napravili od jedne Zemlje par ukrajinskih idiota i Cia.
Niko ne dobiva, ne Rusi, pogotovo ne Ukrajinci, pa na duže vrijeme ni Ameri.
Jadni narod ukrajinski… biče nekima hladno i gladno ove zime.

drug španac
5 godine prije

tko može biti toliko glupav pa da povjeruje da su Givija, Motorolu, Mozgovoja i na kraju Zaharčenka ubili nekakvi agenti ukrajine…pa oni nisu bili ubiti Janukovića u Kijevu a sada ubijaju glavne face po Dombasu kako im se digne kita…

dinaricus vulgaris
5 godine prije

nakon napoleona i hića našao se novi pametni koji bi napao rusiju kasno lijeto

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI