Ruski zrakoplovi Tu-160 u Venezueli su podsjetili SAD da nisu “svjetski šerif”

TU-160
32 komentara

SAD su “nervozne i zabrinute” zbog slanja strateških bombardera Tu-160 u Venezuelu, čime se pokazala zračna sposobnost Rusije i vojna podrška Moskve Caracasu, kaže ruski vojni stručnjak Andrej Koškin.

“Amerikanci su nervozni, što ukazuje na to da su zračne mogućnosti Rusije puno veće nego što su očekivali”, rekao je stručnjak ruskog Saveza vojno-političkih znanstvenika Andrej Koškin u članku objavljenom u utorak na internetskoj stranici Nevske Novosti.

Koškin je rekao da je uspjeh ruskih protuterorističkih misija u Siriji bio “iznenađenje” za Washington. Stoga,  bliski i srdačni odnosi između Moskve i Caracasa izazivaju nervozu i tjeskobu među američkim vlastima.

Američki državni tajnik Mike Pompeo je jučer napao slanje ruskih bombardera u Venezuelu, osudivši je “kao akciju dvije korumpirane vlade koje bacaju javna sredstva”.

Što se tiče izjava Mike Pompea, ruski stručnjak je naglasio kako treba uzeti u obzir da su borbeni zrakoplovi F-16 norveškog ratnog zrakoplovstva, zemlje članice Sjevernoatlantskog saveza, pratili ruski zrakoplov u letu ,

“Postavlja se pitanje koliko su oni potrošili na ove ciljeve? Drugo, ako taj let njima nije tako zanimljiv, zašto s takve blizine promatrati postupke naših pilota i prirodu leta bombardera Tu-160 let prirode?”, pita se vojni analitičar.

Vlada Rusije smatra “apsolutno neprimjerenim” da SAD, kao zemlja s ogromnim vojnom potrošnjom, kritizira suradnju Moskve i Caracasa i na nju gleda kao na bacanje javnog novca.

“SAD otkrivaju da njihove brige rastu i da je ruska prisutnost u Latinskoj Americi za njih alarmantna, jer u slučaju Venezuele dvije zemlje veže u politički i ekonomski savez, što Washington vidi kao opasnost”, zaključio je Andrej Koškin.

Axier Izarra: Sjedinjene Države treba podsjetiti da nisu “svjetski šerif”

Rusija osuđuje stav Washingtona prema kojem je Latinska Amerika “njihovo dvorište”, dok iz Venezuele poručuju kako moraju podsjetiti Sjedinjene Države da nisu “svjetski šerif”.

“Vojni manevri Venezuele i Rusije podsjećaju Sjedinjene Države da nisu šerif svijeta i da postoje drugi akteri u međunarodnoj geopolitici”, izjavio je međunarodni analitičar Axier Amo Izarra u intervjuu koji je u utorak objavljen na mreži  HispanTV .

Moskva je danas odbacila američke kritike na obrambenu suradnju Rusije i Venezuele i sve izjave u tom smislu nazvala neprikladnim i pogrešnim.

Podsjetimo, dva nadzvučnih bombardera Tu-160, među ruskom pilotima poznati kao “bijeli labudovi”, sposoban za nošenje nuklearnog oružja, sletjeli su u ponedjeljak na međunarodni aerodrom nedaleko od Caracasa, nakon što su preletjeli više od 10 000 kilometara.

Ruski bombarderi u američkom dvorištu – Moskva i Caracas jačaju vojnu suradnju

F-16NATOVVS rusije
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
giordano bruno
5 godine prije

Rusija moze u Juznoj Americi postati magnet privlacenja i za druge slobodarske zemlje, na koje kidiŠe USA.

Venecuela, Kuba i Nikaragva su za USA ‘trojka tiranije’.
Nikaragva i Kina grade transokeanski kanal, konkurenciju Panamskom kanalu, 50 milijardi $ vredan projekt.
Bolivija će dobiti Ruske helikoptere za pomoć u borbi protiv šverca droge, kao i pomoć u razvoju energetskih resursa.

Gordan
5 godine prije

Trebali su poslati te Tu-160 u Hollywood da dopeljaju Kirka Douglasa na teferic sa Putinom. Tako to pravi drzavnici rade!

Laki Topalović
5 godine prije

Lako je za Tu-160. Jučer ne netko postavio pitanje svih pitanja, što je nosio Antonov, jer je Iljušin prevozio vojnike i inženjere da malo dotegnu i poprave te sustave i avione koje ima Venezuela.

Perica
5 godine prije

Vojska USA bez problema…u kongresu sve što se tiče vojske prođe jer:- “vidite da su nam rusi u dvorištu”, reći će glavni govornik! Žene oficira mogu odahnuti, muževi dobijaju bez problema nove ugovore, benificije se nastavljaju itd itd

eu kolonija
5 godine prije

dakle amerikanci koji su u proteklih deset godina rušili vlast venecuele su potrošili vreće dolara američkih poreznih obveznika. izgleda da je sve uzalud posle ovoga ruskog leta.

mladen3x
5 godine prije

Pa gledaju Rusi malo i na drugu stranu Atlantika,valjalo bi i tamo Amerima pomrsiti račune s naftom iz Venezuele.Pa neče Rus samo gledati kako mu Ameri svaki dan po Europi uvode neke ultimatume ili prijetnje u vezi Sjevernog i Turskog toka,nek malo vide da i Rusi mogu igrati na još bolju kartu.

Neko ime
5 godine prije

Kljucni pojam: asimetricni odgovor

Duki
5 godine prije

Kad mogu Ameri u EU ,pred vratima RF
A što ne bi Vlado malo mrsio muda u njihovom dvorištu ? Lijepo je vidjeti znoj i paniku kod kauboja ?
Ima još jedna stvar Yenkies pokušavaju sankcijama protiv Rusa a Putin ih sa ovim potezima sigurno vodi u krah(financijski)!
Objašnjenje : Da bi USA stigla RF u trenutnim
Vojnim dostignućima i sustavima trebaju potrošiti vise bilijuna dolarića!???

Sunseeker
5 godine prije

He he

Milan
5 godine prije

Jesam li jedini koji primjećuje, da se o dolasku ruskih bombardera u Venezuelu već jučer naširoko pisalo na ovom portalu? Babić je sve opisao do potankosti, pa izgleda kao da na portalu nedostaje koordinacije. U svakom slučaju Babićev uradak ima i glavu i rep i pomaže stvaranju cjelovite slike.

Perica
5 godine prije

…a ti očekuješ nešto pozitivno, pravda će najzad biti dostupna svima?

VasilisaPremudra
5 godine prije

“Drugo, ako taj let njima nije tako zanimljiv, zašto s takve blizine promatrati postupke naših pilota i prirodu leta bombardera Tu-160 let prirode?”, pita se vojni analitičar.”

Mda.
Zasto mi nije jasno sto se to tocno pita vojni analiticar?

IVE iz pecalbe
5 godine prije

Kada bi cijeli svijet otkazao gostoprimstvo USA vojnicima, nakon povratka tih gangstera unutar 3 – 6 mjeseci u USA bi izbili takvi socijalni nemiri da ih nicim nebi mogli zaustaviti i to bi bio pocetak sloma i nestanka USA.

internet je zakon
5 godine prije

Labudovi su lijepe ptice a lesinari ruzne. Lesinari su zabrinuti.

Jakkkkkkk
5 godine prije

A neću

Fatih
5 godine prije

LOVAC NA G 6……..SLIJEDECI POTEZ JE?

jezevakucica
5 godine prije

Litva,letva,Ukrajina i ostala lamperija nisu rusko dvorište?Šta,samo ajmeri imaju dvorište,aaa?Neka budu sretni da im rusi ne uđu u dnevni boravak.

judomen
5 godine prije

je li te liječi i onaj “super” moderni ruski nosač zrakoplova????sama krntija, nema ni katapult za polijetanje zrakoplova, pogon na mazut a dim iz dimnjaka se vidi iz svemira. Ne treba ni radar kontrola, samo idi za dimom i nađeš krntiju. hahahahahahahahahaahhah

Ivo Lola
5 godine prije

Nisam vidovit, ali prije nekog vremena sam napisao ovdje ili negdje da je sada najbolji momenat da Rusija upravo na ovaj način jednostavno i bez po muke povrati balans snaga u svijetu, baš sada, nakon što se dobro utvrdila poslije političko-vojne kontraofanzive. Ovo je i koordinirani kinesko-ruski odgovor na uhićenje direktorke Huawey jer i ruske banke i neke ruske tehnološke firme imaju veliki dio uloga u tome što je kineski telekomunikacijski div postao globalni svjetski igrač. Rame uz rame Appleu i Samsungu. Amerikanci stvarno prevazilaze sve granice i norme, i to one koji su oni sami postavili, i pitam ljude koji još puše priču o savezništvu sa US, šta će biti kad ih sav ostali svijet izolira, kada se više ne budu mogli šitiri, niti ekonomski niti oružano, i tako umjetno, i po cijenu uništenja cijelog ostalog svijeta, održavati na životu, šta će biti kad i na njih, umjesto kao… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI