Sankcije Rusiji rezultirat će milijardama gubitaka za Nijemce

Rusija-EU Sankcije
19 komentara

Njemački poreski obveznici i potrošači gasa suočit će se s dodatnim troškovima od oko pet milijardi eura godišnje zbog sankcija protiv bivše podružnice Gazproma Gazprom Germania, piše Die Welt, pozivajući se na izvore iz industrije.

Gasprom Germania je sada primoran da kupuje gorivo po visokim cijenama na veleprodajnom tržištu kako bi nastavio servisiranje ugovora sa njemačkim komunalnim preduzećima i regionalnim dobavljačima”, navodi se u publikaciji.

U konačnici, napominje publikacija, to će rezultirati rastom cijena i negativno će uticati na životni standard u zemlji.
Nakon početka ruske vojne specijalne operacije demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine, Zapad je pojačao pritisak sankcija na Moskvu. Kako je napomenuo Vladimir Putin, politika obuzdavanja i slabljenja Rusije je dugoročna strategija za neprijateljske zemlje, a glavni cilj Sjedinjenih Država i Evrope je pogoršanje života miliona ljudi.

Brisel ozbiljno razmatra opciju potpunog napuštanja ruske nafte i gasa. Prema riječima potpredsjednika Vlade Aleksandra Novaka, embargo će prvenstveno pogoditi evropske potrošače: cijene već rastu, a nije isključena ni velika nestašica naftnih derivata u EU. Što se tiče ruske naftne i gasne industrije, ona će morati da rekonfiguriše transportne i logističke lance, ali će na kraju tržište biti izbalansirano, siguran je Novak.

njemačkarusijaSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jednostavno receno
1 godina prije

Iam jedna naša humoristićna serija pa u njoj ima izjava, Enese dragi nemoj me ti više braniti.

Max
1 godina prije

Tome je kriva njihova vlada.

Anti-Cancel
1 godina prije

Nije nemoguce da briselska ‘elita’, u buducim vremenima, ne bude odgovarala svojim narodima i gradjanima za katastrofalnu, da ne kazem neprijateljsku politiku, koju danas demonstrira na geopolitickoj sceni, upravo prema njima. Dok Zelenski ima dobre izglede da okonca na prvoj majdanskoj banderi.

LZN
1 godina prije

Pušiona čista……..samo su dvije stvari brezgranične…..

tihobl
1 godina prije

Miso nemas pojma o ekonomiji.
Sto vise Njemaca uveze gasa i nafte po visim cijenama to je visi BDP. Sto se vise zaduzi visi BDP. Svaki kredit dize BDP.

Praetorian
1 godina prije

Ovo je novo preslagivanje novaca, sa zapada na istok. Putem proizvodnje svega se transferirao u Kinu, a putem resursa energije ce u Rusiju. Naravno, oni koji to rade dio i sebi transferiraju, da ne zafali. A mi Europljani blejimo i mekecemo.

Roky
1 godina prije

Zar neko misli da su njemci budale i da je ovo tacno, pa svabo je to , iz pepela je napravio drzavu broj jedan u evropi a mozda i svijetu i svi dobro znamo da se borimo da idemo tamo hljeb zaraditi ali hajde ovdje je to tako kako naslov kaze samo za budale.

Mario
1 godina prije

Rado zapadni Europljanin u poljoprivrednike ide, dva ga placenika politicara vuku, a trojica tuku. Ako se misle rjesavati nafte i plina onda opet na plugove i motike. Ove vjetrenjace s kojima su nagrdili sve i jedno brdo i planinu si mogu zabiti tamo gdje sunce ne sija, jer od toga vise stete nego koristi.

1 godina prije

Nema veze , ecb štampa 24h bez prestanka !
Ograničiti gadovima pristup resursima , i plaćanje u zlatnim polugama !!!!

Nena
1 godina prije

Majmuni orangutani bi bolje vodili politiku od ove zapadnjačke sabraće!!!
Rusija nikad jača i tako neka i ostane!
🇷🇺❤️👍

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI