Trump ispunio obećanje – Rusiji na poklon doletjele “pametne i lijepe”, ali i cijele rakete

Moguć napad na Siriju
47 komentara

Američki krstareći projektili  “doletjeli” u Rusiju. Vijest su ranije ovog tjedna potvrdile ruske državne agencije, a radi se o krstarećim projektilima koje su nakon nedavnog napada Sjedinjenih Država i saveznika na Siriju vladine snage pronašla na teritoriju arapske republike. Projektili nisu eksplodirali i sirijska vojska ih je predala svojim ruskim kolegama.

Glasnogovornik američkog Glavnog stožera, general Kenneth McKenzie, izjavio je kako Pentagon ne zna za isporuke neeksplodiranih američkih projektila iz Sirije za Rusiju.

“Ovo je novo za mene. Ne znam”, rekao je kratko general Mackenzie, odgovarajući na pitanje o američkim projektilima koji su iz Sirije navodno poslani u Rusiju.

Ranije su agencije potvrdile da su dva neeksplodirana američka projektila predana ruskoj strani.

“Obje rakete u dovoljno dobrom stanju i 17. travnja su predane ruskoj vojsci”, rekao je izvor iz sirijskog Ministarstva obrane.

Kao što smo naveli, riječ je projektilima koji nisu eksplodirali tijekom napada američkih snaga i saveznika na Siriju u noći s 13. na 14. travnja.

Dakle, vrlo “lijepe, nove i pametne” rakete koje je hvalio američki predsjednik Donald Trump i poručio Rusiji da se pripremi na njihov dolazak, ipak su došli do Rusije, ali kao ratni trofeji za rusku vojsku. Dva neeksplodirana krstareća projektila su u dobrom stanju pronađena na području Sirijske Arapske Republike i poslana su u Rusiju. To znači da će ruski vojni stručnjaci imati priliku da se uvjere koliko ima istine, a koliko hvalisanja u objavi na Twitteru američkog čelnika o “projektilima koji mogu uništiti cijeli svijet”.

Vojni stručnjak Aleksej Leonkov je izjavio: “U napadu protiv Sirije su korištena samo dva tipa projektila, taktički projektil “Tomahawk”, a drugi projektil, što je vrlo zanimljivo i kojeg je vjerojatno Trump nazvao pametnim i lijepim, je AGM-158 JASSM. Ovo je precizna raketa koja je lansirana s bombardera B-1B. Ovo je prva vojna upotreba ove rekete. Prije ih Amerikanci nisu koristili nigdje. Posebnost im nije samo dugi raspon leta, oko 900 km, nego činjenica da su dizajnirane stealth tehnologijom, složenim načinom za smanjenje vidljivosti borbenih zrakoplova.”

Sjedinjene Države, Velika Britanija i Francuska su 14. travnja provele masovni raketni napad na Siriju i ispalili više od stotinu krstarećih projektila, kojeg su s vrlo dobrim uspjehom odbile snage sirijske protuzračne obrane.

Vojni stručnjaci procjenjuju da je napad samo Washingtonu koštao najmanje 150 milijuna dolara, a pronađeni neeksplodirani projektili su dodatni gubitak, na kojeg mogu biti ponosne sirijske trupe.

Aleksej Leonkov kaže kako će se sada moći odrediti dizajn projektila.

“Stručnjake naviše interesira elektronika, odnosno računalna tehnologija kojim se određuju koordinate cilja i kako se cilj definira vizualno. To jest, saznat će se kako funkcionira ovaj mehanizam, bilo da je riječ o projektilima Tomahawk ili AGM-158 JASSM”, zaključio je Aleksej Leonkov.

NATOSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
47 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ana
6 godine prije

Od Francuske tri fregate dvije zablokirale. Avion nije mogao baciti projektil, zablokirao.

Nena
6 godine prije

Ah ah a sta ćemo sad izuzetni??

cool
6 godine prije

Eto, dobili su na poklon “sandwich” 🙂 ; bit je rekao Leonkov.

cool
6 godine prije

Joj, joj, joj-kako je tek bilo veselje u Iraku kad su dobili poklone od “čaleta” i “sineka”; to je tek bilo “opšte narodno veselje” 🙂 !

viktor
6 godine prije

Rastaviti, nadograditi i vratiti vlasniku.

Riddick
6 godine prije

Tramp je Američki Neron , Neron je zapalio Rim , šta će ovaj ludak da zapali još ćemo videti …

PeroDD
6 godine prije

Kak nisu eksplodirale kad su ih Rusi SVE oborili!!!

Venom
6 godine prije

Srbi su srušili F-16 pa su Amerikanci za 24 časa pokazali kako taj isti avijon stoji u Avianu.
A zašto bi tebi bijo potreban taj snimak ?
Ako su Rusi dobili američke projektile, onda neče pokazivati u kakvom su stanju. Možda su dobili samo neoštečenu trečinu projektila ( pa opet, Amerikanci neče znati koju ).
Možda Rusi blefiraju i ovim če natjerati Ameriku, da če morati menjati software, računala i senzore na projektilima ( Ako znaš protivnikovu tehniku, onda je možeš neutralisati )
Pa nisu džaba Amerikanci odmah posle rušenja F-117 opustili sve avijone tog tipa

17 novembar
6 godine prije

rusija je pokazala pravo lice . a ovo su samo gluposti i neka vrsta utjehe

babushka
6 godine prije

pazite da nije trojanski konj

slavuj
6 godine prije

Kaze; “Dva krstareca ne eksplodirana projektila nadjena su u dobrom stanju” Da su oni bili u dobrom stanju, eksplodirali bi pa ih nitko nebi nasao, ni u dobrom a niti u losem stanju.

Ivan M.
6 godine prije

Slike dvije rakete se lako nađu na netu

Duki
6 godine prije

Što sam vam rekao 200 milja $ oni računaju oko 150 ?
A operacija se zove “trojanski konj”
RUSI OPREZ ! SADA BI TIH PAR KOMADA MOGLO EKSPLODIRATU NA “CRVENOM
TRGU” pametno Nema što !!
VUAHAHAHA ????

Globalista
6 godine prije

Za mnoge je geopolitika igra u pijesku,kao za mnoge analiticare,novinare kojí pojma o svému tome nemaju.Nikakav nápad na Siriju nije bio,jedno obicni kazaliste za raju Bílo poginulih,ranjenih.Nije bílo.Znaci kazaliste kojim se otpisujete americká drzavna elita i své elite zapadá kóje suradjuju sa njima od straně globalista a Macron je ispao u svému tome málo věc i naivaca,jadnik i brzo bi mogao odletjeti a ima u drzavi bordel.

hAZE
6 godine prije

Nije usko vezano za vijest iz naslova, ali nešto se dešava u Saudijskoj Arabiji.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-5642379/Drone-shot-outside-Saudi-Arabia-palace-sparks-coup-fears.html

Vegeta
6 godine prije

Pucnjava u Ryadu kod kraljevske palače, kralj evakuirana u bunker.. Kažu puč medju prinčevima ili dron koji se previše približio palači.

EU dismr
6 godine prije

“Prodajem Tomahawk u voznom stanju. Drugi vlasnik, papiri uredni. Malo ispaljivan, zeleno-maslinasti metalik, sa par ogrebotina. Na zadnjem servisu promijenjeno kvačilo, servisna knjižica. Zvati na: 9876543210 …..
P.S: Mogućnost dostave na kućnu adresu ..

Ante
6 godine prije

Znači amerikanci su uspješno isporučili novu tehnologiju rusima.Hvala ameri :lol

Malo vjerojatno ali
6 godine prije

Plot twist, ameri su namjerno bacili te “rakete” koje su zapravo bombe i kad ih rusi dostave u svoj labos biti ce veeliki kabooom i ameri ce reci da su si rusi sami krivi. Znam nije bas vjerojatno ali osramotili bi rusiju i istovremeno dignuli u zrak vojni ruski labos usred Moskve a rusi na to nebi imali pravo zalbe.

Bruno
6 godine prije

Francuzi su se pogotovo izblamirali. Poslali tri fregate, a dvije nisu bile u stanju ispaliti niti jednu raketu. Koja sila…

TrumpStrupmf
6 godine prije

Jadni rusi jos moraju kopirati zapadjacku tehnologiju kojom Amerika gadja one tamo chobane?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI