Uskoro nastavak razgovora o denuklearizaciji

Donald Trump, Kim Jong-Un i Moon Jae-in
4 komentara

Očekuje se da će Washington i Pyongyang uskoro ponovo otvoriti pregovore o denuklearizaciji, rekao je u četvrtak visoki južnokorejski zvaničnik.

Zamjenik savjetnika za nacionalnu sigurnost Kim Hiun-chong dao je svoju slobodnu procjenu nakon što se u Seulu susreo s američkim izaslanikom za Sjevernu Koreju, Stephenom Biegunom, prenio je Reuters.

“Moj utisak je bio da će Severna Koreja i Sjedinjene Države uskoro uspostaviti dijalog, i to bi bilo dobro za sve nas”, izjavio je Kim nakon jednosatnog sastanka u Seulu.

Razgovori usmjereni na prekidanje nuklearnog i raketnog programa Pyongyanga zastali su nakon neuspjelog drugog samita američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog lidera Kim Jong-una koji se tokom februara održao u Vijetnamu.

denuklearizacija
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
4 godine prije

Koliko znam, jedno od Trumpovih lupetanja uključivalo je i ideju da se USA povuče iz Koreje, ali ga je netko od prisutnih šutnuo nogom ispod stola. Kad bi se to dogodilo, pitanje je mjeseci (ne godina) da se Koreje ujedine i da za 10-tak godina prešišaju i Japan.

Slovenac
4 godine prije

Uz svu postovanje zasto ne pisete sta se desava u kninu i okolici sramota i onda se cudite da su srbi 90 tih pobunili mislis i ja bi se pa sam cisti slovenac

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI