Veliki rat bi mogao izbiti između SAD-a i Sjeverne Koreje “u bilo kojem trenutku”, tvrde sjeverno korejski mediji

Kim Jong-un Donald Trump
34 komentara

Napetosti između Washingtona i Pyongyanga i dalje rastu dok sjevernokorejski državni mediji upozoravaju da bi se neki sukob dviju zemalja u bilo kojem trenutku mogao pretvoriti u puni rat.

Čak bi i nesreća sada mogla dovesti do sveopćeg oružanog sukoba, upozorila je Korejska središnja novinska agencija (KCNA) dodajući da će, ako Washington pribjegne vojnoj sili, Pyongyang će brzo reagirati u naturi.

Čvrsto upozorenje dolazi dan nakon što je američki predsjednik Donald Trump zaprijetio da će iskoristiti vojnu silu “najmoćnije zemlje na svijetu” protiv Pyongyanga, ako to bude potrebno. U isto vrijeme, on se također pohvalio sprječavanjem “Trećeg svjetskog rata”, budući da je zaslužan za smanjenje tenzija sa Sjevernom Korejom.

Pregovori dviju zemalja u međuvremenu su dosegli neku vrstu zastoja. Washington i Pyongyang izrazili su svoju opredijeljenost ideji denuklearizacije Korejskog poluotoka u zamjenu za ukidanje sankcija Pyongyangu koje potječu još iz lipnju tijekom prvih izravnih razgovora Trumpa i sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-una. Ipak, puno je teže bilo napraviti konkretne korake u tom smjeru.

Drugi summit Trumpa i Kima u Vijetnamu ove veljače propao je zbog neslaganja oko vremena ublažavanja sankcija. Posljednja runda razgovora, u listopadu, nije rezultirala značajnim napretkom. Pyongyang je tada rekao da je na Washingtonu odlučiti kakav će dar dobiti za Božić.

Američke sankcijedenuklearizacijamogući rat
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
bbb
4 godine prije

Bucko ostaje na vlasti kao dragi vođa sa nuklearnom bombom u džepu. Trump putuje sa Melaniom.

basso
4 godine prije

Tog rata nece nikada biti.Amerikanci napadaju samo slabe i male zemlje,a to sjeverna koreja svakako nije sa svojim nuklearnim naoruzanjem.

Ante
4 godine prije

Buco već do sad mora imat bar 30tak glava.

nije bitno tko
4 godine prije

Nema šanse.
USrA napada samo nemočne države.

Mlata
4 godine prije

Vašington finansira severno korejsku dinastiju, kako inače uzimati lovu od japanaca i južnokoreanaca

podegtmesigniuewrnfguwnfuws
4 godine prije

Ako Kina i Rusija u mogučem ratu ciokauboja i Koreje ne budu branili istu kao prije onda neka ih pokrije mrak koji pokriva ostatak planeta.

tedi
4 godine prije

Pas laje karavane idu dalje.To on laze vojni lobij u Americi,po onoj “lazem ti Boze da duze zivim”,da smanje pritisak na njega.

Majk Majers
4 godine prije

Ispiranje mozga, mržnja, podjele

Max
4 godine prije

Taj bi rat bio poguban za sve jer se Sjeverna Korejs ne može nekažnjeno napasti

Ivo
4 godine prije

Mudra sjevernokorejska politika: ne diži lihvarske kredite kod mmf kabale, redovno prijeti demonkratama totalnim uništenjem i svako malo testiraj novu nuklearku. Recept za uspjeh i suverenu zemlju.

burt
4 godine prije

nedavna istraživanja su pokazala da žene u Saudijskoj Arabiji imaju daleko veća prava nego žene u komunističkom “raju” Sjevernoj Koreji, u Saudijskoj Arabiji žene u prosjeku žive duže od onih u Sjevernoj Koreji, plaćene su nekoliko stotina do tisuću puta više nego one u Sjevernoj Koreji, još nije poznat slučaj da je neka žena umrla od gladi u Saudijskoj Arabiji jer je muž dužan financijski brinut o svakoj ženi koliko ih ima za razliku od Sjeverne Koreje u kojoj je veliki broj žena umro gladi jer tamo ne postoji sistem financijske garancije i svi su na milost i nemilost , u Saudijskoj Arabiji muž ne smije ubiti ženu nekažnjeno za razliku od žene u Sjevernoj Koreji u kojoj partijski šef može ubiti ženu ako sumnja da nije lojalna velikom vođi, u Saudijskoj Arabiji žene mogu voziti automobile za razliku od Sjeverne Koreje u kojoj još nitko nije vidio neku sliku… Čitaj više »

Kvisko
4 godine prije

U slucaju da debeljko totalno poludi i pokusa napasti ameriku nuklearnim projektilom biti ce to najkraci rat u povijesti ratovanja.Ukoliko se pak odluci na konvencionalni i napadne recimo juznu koreju,dajem mu tjedan dana fore.Najbolja opcija je da smiri hormone i ne pretjeruje sa zeljama ,cestitkama i pozdravima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI