Moskva obećava snažan odgovor na američke sankcije, koji će biti bolan za Washington

SAD i Rusija - Sankcije
18 komentara

SAD su uvele novi krug sankcija Rusiji nakon što je predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak priznao narodne republike Donjeck i Lugansk u Donbasu.

“Ne bi trebalo biti dvojbi, sankcije će rezultirati snažnim odgovorom, ne nužno simetričnim, ali dobro proračunatim i bolnim za američku stranu”, navodi se u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova.

Moskva je također naglasila da je američka politika sankcija kontraproduktivna, ali da je postala i refleks za Washington.

“Rusija je dokazala da smo, unatoč svim troškovima, u mogućnosti minimizirati štetu. Štoviše, pritisak sankcija ne može utjecati na našu odlučnost obrane vlastitih interesa”, navodi se u priopćenju, uz napomenu da je ovaj krug antiruskih sankcije (101.) neće postići svoj cilj.

Izjava dolazi kao odgovor na sankcije koje je Washington uveo u utorak. Ograničenja su usmjerena na ruski državni dug, kao i na nekoliko banaka i pojedinaca nakon što je Moskva službeno priznala dvije republike Donbasa, DPR i LPR, kao neovisne države. Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je dekret u ponedjeljak nakon što su čelnici obiju republika pozvali Moskvu, pozivajući ukrajinske snage da zaustave eskalaciju u regiji.

Odluka je donesena nakon što su ukrajinske snage pojačale svoje napade na oblasti Donbasa prošlog tjedna, prisiljavajući desetke tisuća civila na bijeg u rusku regiju Rostov. Višestruka granatiranja Donjecka i Luganska potvrdila je promatračka misija OESS-a u Donbasu.

Međutim, SAD je tvrdio da su napadi lažni i da su dio provokacije koju je planirala Moskva kako bi opravdala “intervenciju u Ukrajini”, za što je Rusiju optužio Zapad, ali je ona oštro poricala.

Američke sankcijerusijaSADSankcijeukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ime
2 godine prije

Sta ako i tzv. “Moskvom” i tzv. “Wasingtonom” upravlja centralna loza judejske masonerije (preko tajnih i polutajnih drustava i predsjednika-premijera marioneta) i sve je predstava? Koga ce pogoditi sankcije? Elitu? Tesko narodu…

Tupko Glupko
2 godine prije

Sada će Europljanima još više cijene plina i energenata odletjeti u nebo.

Samim time rastu cijene prijevoza, skladištenja, i posljedično svega – hrane, režija, odjeće, obuće, građevinskog materijala..
Najviše će stradati europske zemlje ovisne o uvozu. U Europi ih ima tek nekoliko koje mogu zadovoljiti vlastitom proizvodnjom potrebe za energentima.
A Njemačka do daljnjega odgodila izdavanja dozvola za plinovod Sjeverni Tok 2.

Ovi koji odlučuju u Europskoj Uniji i Europskoj Komisiji stvarno rade maksimalno da nas unište.
Prvo prisiljavanja na cijepljenje, sada umjetno dizanje cijena energenata, velika inflacija je krenula, uskoro će i CO2 porezi.

gigi pinna
2 godine prije

Da mi je tvoj mozak, pa da se odmorim koji dan.

gigi pinna
2 godine prije

Što ćete? Prekinuti rekordni izvoz ruske nafte u SAD?

Kme
2 godine prije

Udri brate Putine, ne žali granateeeeeee, vidiš da je stoka cionistička navalila na teeeeeee.

preseren3
2 godine prije

Hahahaha, koliko če to biti bolno, nečete čitati u zapadnim medijima.
Jer to sistematsko kriju.
Primjetit čete jedino, da nemate više novca za sve….
Od energije, hrane, do kazna za svaki prekršaj, preko čega se kriju rupe u proračunu…

Schwarze Hunderte
2 godine prije

Ma hajte Moscow , prestante bauur vi srat – ne da se disat vise !!! Kakove , vrazje sankcjje ??? Ko I do sad ! America ih ODMAH – SAMA krsi a Europa … Jad I cemer … Dobro . preorijentirat ce te se sa Mercedes . BMW , VW , Peugeot , Renault …. Na Toyota , Subaru , Nisan , Mazda a BUTE SIGURNI da se od nekoc budu stvorili I Buick , Chrysler , Dodge … Ford nece in prekidat suradnju , stoga .. Bar vi u Rusiji , koji patite od inozemnih auta – biti ce po onom … Kada vec baba nema pa biti ce dobre I djevojke !

Čuko
2 godine prije

zapadne sankcije jedino i služe tome da ohrabre takve kao ti. Rusija je dosad prešla preko svih sankcija…

Sara
2 godine prije

Putin, Merkel, Makron, Castro jr. itd itd., sve Schwabovi mladi lideri….

Max
2 godine prije

Stradat ćemo mi narodi a njihov plan ide dalje.

nessy
2 godine prije

Putin se obratio EU i NATO-u (domaci prijevod); “ako se budete mijesali, vidjet cete kako Musa dere jarca”.

Schwarze Hunderte
2 godine prije

Zavjeli su zapadni tupadzije , sami , sebi sankcije …

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI