fbpx

Afroamerikanci u Americi moraju dati prednost porodici, sve ostalo dolazi poslije

Afroamerikanci - porodica

Procenat Afroamerikanaca koje je 1960. podigao samo jedan roditelj bio je 22 procenta. Danas više od 70 procenata crne djece rađaju samohrane majke.

Mnogi stručnjaci su istraživali temu snažne, zdrave porodice, a stalni zaključak je da dijete bez dobrog oca odrasta sa nedostatkom koji se ne može izbrisati obrazovanjem, slavom, stasom ili novcem.

Koliko puta ste vidjeli aktiviste bez djece kako trče u informativne emisije i tvrde kako su bijelci i organi policije prvenstveno odgovorni za zadržavanje crnaca? Ali srž stvari je u tome što porodične jedinice smatraju da su ključni faktor u kvaliteti života njihovih potomaka.

Započnite sa obnovom porodične jedinice

Raspad porodice loše je uticao na sve grupe, uključujući mlade bijele dječake i djevojčice, prilično toga možete primijetiti u državi Merilend. Mladići, crni ili bijeli, trebaju stalni lik oca u svom životu. Mladim ženama je potreban i otac kako bi pokazao šta treba da očekuju od mladića s kojima se susreću i druže.

Siguran sam da se mnogi neće složiti samnom, ali započnite sa ponovnom izgradnjom porodice i morala i brzo ćete vidjeti poboljšanje kvaliteta života za svaki segment društva, najvažnije za Crnu Ameriku. Zanemarite ove stvari i osuđeni ste na održavanje statusa quo.

Sve dok novac dajemo majkama koje su dobrog oca uklonile putem suda ili imaju djecu sa muškarcima koji ne žele odgovornost, problem će i dalje postojati. Nije važno da li je novac socijalna pomoć od države ili izdržavanje djece od uklonjenog oca.

Krivite politiku demokrata i šutnju republikanaca

Onima koji žive izvan Baltimorea, Merilend, gdje je osnova grada prije svega crna i demokratska, bila bi misterija kako postoji sistemski rasizam tamo gdje crnci većinom upravljaju crnim oblastima sa najviše zločina. Po tom pitanju, međurasni parovi su čest prizor u prigradskim centrima. Ipak, liberalni / demokratski jeftini potez je prikazati rasizam svuda.

Crno-bijele porodice moraju da preispitaju svoje potrebe i stave porodicu na prvo mjesto. Možda feministkinjama neće biti drago da znaju da je uloga oca u porodici od suštinske važnosti, ali nedostatak istog svakodnevno pokazuje lice u vijestima.

Ja bih tvrdio da se svodi na sistemski rasizam, ali u obliku cinične politike koju su stvorili demokrati. Ne zaboravimo, najznačajniji prediktor siromaštva dugotrajnog života je samohrano majčinstvo. Najviša stopa samohranog majčinstva je među ženama Afroamerikanaca, a demokrate su to ohrabrivale godinama, zajedno sa generacijskom socijalnom zavisnošću – to nije nuklearna fizika.

Ali ni republikance ne puštam, jer su i oni djelimični krivi. Glavni lideri stranaka upravo sada raspiruju gnjev i uvjeravaju Afroamerikance da je to sve što se mora promijeniti – ali se ne bave glavnim problemom.

Lična odgovornost je stub

Lična odgovornost je ogroman dio uspjeha pojedinca, ili bar ja tu povlačim svoju crtu. Cijela grupa ne može kontinuirano kriviti druge bez odvajanja vremena za samoispitivanje i unošenje neophodnih promjena u sopstveni život i ponašanje.

Tačno je da je sistem socijalne pomoći koji su demokrati uspostavili samo poslužio za produbljivanje problema, postavljanjem zahtjeva da se samo samohrane žene / samohrane majke kvalifikuju za to ili su u mogućnosti da dobiju više novca od udatih.

To je započelo veliki talas razvoda kako bi se kvalifikovali za pomoć i ugrozilo je brak i stabilnosti nuklearne porodice.

Dok mnogi stoje iza i podržavaju slogan ove administracije: „Učinite Ameriku ponovo velikom“, vrijeme je da milenijalci iskoriste priliku da se ovaj savjet shvati u vezi sa revidiranjem vrijednosti uz koje su starije generacije odrastale, a što je pomoglo da se osiguraju stabilne porodice i daju djeci zdrava djetinjstva koja su im trebala da odrastu u produktivne i uspješne odrasle osobe.

Samopoštovanje je još jedna važna uloga

Samopoštovanje postoji i još uvijek ima vrjednost, u braku, u čekanju da se djeca othrane u braku i mogućnosti finansijske podrške porodici i u brakovima gdje oba partnera odbijaju tako brzo da odustanu, već umjesto toga rade na vezi kao mnogi parovi naše najbolje generacije. Samopoštovanje i poštovanje drugih, kao i odgovornost i privrženost, odlike su koje trenutno mnogima nedostaju, a društvu i našoj zemlji bilo bi od velike koristi da se ove osobine ponovo gaje i primjenjuju.

Bilo bi idiotski ne baviti se temom religije. NE postoji zamjena za dobre hrišćanske vrijednosti. Odgajajte svoju djecu da nisu žrtva, već da budu odgovorni za svoje postupke i način na koji grade njihov sopstveni život. Učinite to, tražite Boga i stvari će uspjeti. Kunem se da djeluje!

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
14 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Lucija
Gost
Lucija
8 mjeseci prije

“…sistem socijalne pomoći koji su demokrati uspostavili samo poslužio za produbljivanje problema, postavljanjem zahtjeva da se samo samohrane žene / samohrane majke kvalifikuju za to ili su u mogućnosti da dobiju VIŠE novca od udatih.”

Pa i Banditis se razveo da bi dobio stan…
Istina je da je obitelj važna…odnosno, kako autor kaže, nije to “nuklearna fizika”…a odgovornost se očekuje i od žena i od muškaraca.

Ali to vrijedi i za – bjelačke obitelji, zar ne?

Štoviše, mislim da je situacija u Švedskoj prilično slična s tim brojkama, koliko djece odrasta bez oca. Pa kod njih nema tih problema…13% populacije odgovorno za 50% zločina?

Što bi dobili kada bi uspjeli eliminirati dva bitna faktora:
– siromaštvo,
– neadekvatne društvene mehanizme, ne mislim samo na socijalni sustav, nego na školski i zdravstveni?

Tek onda možemo tražiti druge uzroke…

santa007
Gost
santa007
8 mjeseci prije
Reply to  Lucija

Lucija
“…sistem socijalne pomoći koji su demokrati uspostavili samo poslužio za produbljivanje problema, postavljanjem zahtjeva da se samo samohrane žene / samohrane majke kvalifikuju za to ili su u mogućnosti da dobiju VIŠE novca od udatih.”
Mislim da su ove mjere donesene 60-tih u vrijeme predsjednika Lindona Džonsona glavni uzrok sadašnjeg stanja crnačke populacije.
Zato je na meti javni moral i porodica – zato što je garant zdravog društva i pojedinca.

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
8 mjeseci prije
Reply to  Lucija

U Švedskoj je 1% stanovništva nepismeno.
Svugdje ima naših ljudi……

puki
Gost
puki
8 mjeseci prije

Inace, kabala, koja se pretvara da je prijatelj crnaca i stalno im tupi da su neravnopravni (ali u stvarnosti im ne da ni mrvicu) je najveci njihov neprijatelj… Eugenicka organizacija kabale “Planirano roditeljstvo”, koja debilnim zadrtim feministicima prodaje foru, da se bori za pobacaj zbog prava zena (u stvari radi na smanjenju stanovnistva) je najveci neprijatelj bas crnaca. Naprimjer, poznat je podatak da se PR u saveznoj drzavi New York u zadnjih nekoliko desetljeca u svojoj raboti promicanja i vrsenja pobacaja najvise okomio bas na crnce. 78% od svih zena u drzavi NY, koje su vrsile pobacaj uz pomc PR-a su bile crnkinje.. Bas kako je 1924. na skupu Ku Klux Klana rekla, Margaret Sanger, osnivacica PR-a (sa Rokefelerovim novcima): mi moramo smanjiti broj crncuga (nigera) u SAD-u! Danas Hilary, Obama i ostala “napredna” elita slave M. Sanger, kao neku veliku osobnost i borca za “zenska prava”. Ne samo da se ignorira to da je bila teska rasistkinja, vec i teska eugenicarka, koja je sa PR-om 30-ih godina suradjivala sa nacistima u Njemackoj, u programima eutanazije. Tada se PR zvao usvari Americka liga za kontrolu radjanja”(ABCL). Pod tim imenom ju je Sangerica osnovala 1921. sa Rokefelerovim parama… Nakon ulaska SAD-a… Pročitaj više »

mike
Gost
mike
8 mjeseci prije
Reply to  puki

puki nepresušan izvor informacija…. 👍

santa007
Gost
santa007
8 mjeseci prije
Reply to  puki

Puki
vjerujem da nije bez veze Tramp nedavno rekao da je više napravio za crnce nego nedavnii demokratski predsjednici prije njega. vjerujem mu bez provjere jer ovi nisu ništa napravili

puki
Gost
puki
8 mjeseci prije

he, he, he…revolucija jede svoju djecu…mogli bi reći
pročitah nedavno kako su ovi Black Lives Matters u SAD-u demonstracijama u kojima su rušili i palili, također navalili i na židovske trgovine i vikali protiv židova i vikali “Free Palestina”..

guzičetinica
Gost
guzičetinica
8 mjeseci prije
Reply to  puki

puki
djeca revolucije su zavedeni

Stock
Gost
Stock
8 mjeseci prije
Reply to  guzičetinica

Možda su kopilad?

David
Gost
David
8 mjeseci prije
Reply to  guzičetinica

guzičetinica
Djeca revolucije su jedno, a plaćenici drugo. Ti razumiješ samo ove druge.

Zvrk
Gost
Zvrk
8 mjeseci prije

Ovo “Afroamerikanci” djeluje baš diskriminatorno. Kao da smo dobili zbirni naziv za sve američke državljane tamnije puti. Što ćemo sa crn…ovaj, tamnoputim ljudima iz Azije i Oceanije? Smatraju li se oni diskriminirano ako ih se trpa pod afrikance iako nemaju nikakve veze s tim kontinentom? Što ćemo tek s bijel…svijetloputim osobama iz Sjeverne Afrike ili potomcima kolonista? Njih ne trpamo pod taj zbirni naziv jer su eto svjetliji. Da ne zaboravim, zbirni izraz za svjetlopute je Kavkažanin (Caucasian). Kakva je to tek zbrka da nekog od nas povezuje s tim podnebljem jer eto taj je naziv prikladan za bij…svijetlopute.

došli su (od) daleko
Gost
došli su (od) daleko
8 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

bild.de/unterhaltung/leute/leute/victorias-secret-models-im-urlaub-auch-engel-brauchen-abkuehlung-71468364.bild.html

Red Dog
Gost
Red Dog
8 mjeseci prije

Lepo… ali u domenu sta bi bilo kad bi bilo. S toga, prilicno bezvredno.
I „dobre hriscanske vrednosti“. Kako cemo pokrstiti pagane? Kao zadnji put? Ognjem i macem?
Oli san reka da kad su varvari opljackali Rim nisu lumpenproleteri mrdnuli palcem? „Pfff… sta je Rim uradio za mene?“ E, tamo su lumpenproleteri sada.
Ili ce biti ubedeni da ima nesto i za njih u igri ili… robovi Rima su otvorili kapiju varvarima.

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
8 mjeseci prije

Latasha: ”Dragi, kad ćeš me više upoznati sa svojima”?
Malcolm Y: ”Hm, teško… djeca su svaki dan u školi, a žena na poslu”.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik