Anđela anđeoskog glasa

Anđela
6 komentara

Čini mi se da sam još nedavno, u tadašnjem mjesečniku „Posavina“, pisao anegdotu o Anđeli i Aleksandri, pametnim blizankinjama predškolskog uzrasta, kako je jedna od njih pitala mamu da li se pastrmka preziva Oslić?

I evo dokaza kako vrijeme leti. Anđela iz te priče je u međuvremenu već odrasla i postala mlada, simpatična djevojka koja svojim duhovitim dosjetkama uveseljava društvo. Hobi joj je fotografiranje, pa i sve što je s umjetnošću povezano. Ali ova stasita djevojka nema samo zapažen stas, nego i glas koji je, kao da ga je dobila po svom imenu – anđeoski. Istina, ništa se ne događa slučajno. Imala je od koga naslijediti glasovne sposobnosti. Njena majka, doktorica Tanja, je također poznata kao osoba koja i voli i zna zapjevati i koja bi zasigurno napravila uspješnu karijeru na estradi da nije prednost dala svojoj prvoj ljubavi – medicini.

Nedavno je Anđela svoj talent za pjevanje, koje je prakticirala samo za uži krug svojih bližnjih, odlučila i javnosti pokazati. Razumljivo je to, jer zašto skrivati takvu raskoš?! Priredila je koncert u svom rodnom Šamcu i odjednom osvojila ne samo simpatije prisutnih, nego i onih koji su pogledali i poslušali snimak tog koncerta. Dok sam gledao video snimak, ova mlada pjevačica je svojim suptilnim glasom ušla i u moju dušu i natjerala me da se divim njenom talentu. Pjesme koje je pjevala postale su mi odjednom bliskije i draže; kao da su dobile i neku novu umjetničku dimenziju. Poslušao sam ih ponovo. To mi je već bio znak da u ovom glasu ima nešto što privlači, što ima posebnu vrijednost.

Anđela je još premlada da bi se o njoj govorilo kao o velikoj zvijezdi. Ovo su joj doslovno prvi koraci na eventualnom budućem estradnom putu i jasno je da će trebati još i dosta truda da se isklešu svi ostalni elementi za uspješnu i dugu karijeru. Ali ne trebaju veliko muzičko znanje i obrazovanje, pa ni proročke sposobnosti, da bi se predvidjelo da je pred njom velika muzička karijera, ako se za taj put opredijeli i ako se ozbiljno prihvati posla. Ne znam zašto, ali u njoj ne vidim samo pjevačicu koja će zabavljati široke mase, nego nekoga ko će pjesmama dati novu umjetničku čaroliju, specifičnu izvedbu, nešto kako to danas čine, recimo, Amira Medunjanin ili Damir Imamović. Ili pokojna Jadranka Stojaković. Anđela može više nego samo kopirati druge, i upravo to je ono u čemu potajno i priželjkujem da bude najbolja.

Ova mlada umjetnica voli pjesmu i voli sve njene žanrove. Čini se da su joj za sada najdraže etno i duhovne pjesme. Možda će tako i ostati, možda će se toga i dalje držati, ali kad se više ogleda i u drugačijim pjesmama, moguće je i da se afiniteti promijene. To ćemo, svakako, ostaviti Anđeli, publici i vremenu da odluče, a naše je da je podržimo i da joj poželimo da nastavi uspješno dalje koračati trnovitom stazom koja je pred njom. Ima ono najvažnije što joj treba, a roditelji Đoko i Tanja je podržavaju. Ako bude dovoljno i ozbiljnog rada i malo sreće, eto uspjeha! Sretno neka ti bude, Anđela!

https://drive.google.com/file/d/1CNYy4KDPqpzzzQcOKpZtxKJyhQyG2pyA/view

AnđelaGlasIvo Kobašpjevanjetalent
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Suze Roni
1 godina prije

Ivo, mogao si staviti mali audio klipic da cujemo taj andjeoski glas.

čudila se aman ja
1 godina prije

…mene bi više razveselilo da cura zna pitu napraviti, a i neka pjeva,usput.,tko smeta.

Lucija, prva
1 godina prije

🙂🧐 E…faca k’o sa onih slika starih majstora, flamanskih… jel’ da?

Boba Lazarević
1 godina prije

Lijepi sevdah i lijepa izvedba.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI