Asma Assad: “Zapad dijeli našu djecu u ovom sukobu”

Asma Assad
0
0

Zapad dijeli sirijsku djecu po osnovu političkih ubjeđenja njihovih roditelja, izjavila je Asma Assad, prva dama Sirije. Ona je kazala da su najuticajniji mediji uglavnom fokusirani na priče koje se poklapaju s njihovim politikama.

Supruga predsjednika Sirije, Bashara Assada, dala je ekskluzivni intervju ruskoj televiziji Rossiya 24 channel.

Na pitanje zašto su mediji selektivni u pogledu izvještavanja o sirijskoj krizi odgovorila je da priča o civilima u selu Zarah, provincija Hama, koji su bili napadnuti od Ahrar al-Shama i boraca Al-Nusre u maju nije dospjela u medije.

Zašto sudbina djece iz Zare nije dobila istu medijsku pokrivenost kao tragedije Aylana i Omrana?” upitala je Asma Assad.

To su sve djeca, oni su nevina djeca i predstavljaju gubitak za Siriju bez obzira koju stranu u konfliktu podržavamo. I kao Sirijka sam veoma tužna zbog gubitka svakog djeteta, bilo da se radi o Aylanu ili Omranu ili bilo kojem drugom djetetu čije ime nije dospjelo na naslovnice zapadnih novina,” kazala je ona.

Asma Assad rođena u Londonu. Obrazovala se u Velikoj Britaniji. Diplomirala je na Kraljevkskom koledžu u Londonu, a 2000. godine se udala za Bashara Assada.

Od početka konflikta u Siriji 2012. godine, prva dama ove države kritikovana je zbog svoje šutnje. Nije bila toliko prisutna u javnosti. 2013. godine su se pojavile glasine da je pobjegla iz zemlje, ali su one opovrgnute njenim pojavljivanjem u javnosti. Ovo je njen prvi intervju u posljednjih osam godina.

asma assadbliski istokinterview
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI