Demografske mjere u Mađarskoj polučile dobre rezultate: Drastičan porast sklopljenih brakova i nataliteta od 2010. godine

Obitelj

Mađarska državna tajnica za mlade i obitelj otkrila je da se zbog vladine politike za potporu obitelji broj sklopljenih brakova povećao za 42 posto, a natalitet za 21 posto od 2010. godine.

Katalin Novák priopćila je na međunarodnoj konferenciji kršćanskih novinara u Budimpešti kako je to izvanredno postignuće s obzirom na činjenicu da je između 2002. i 2010. godine broj sklopljenih brakova pao za 23 posto „zahvaljujući prethodnoj politici ljevičarske vlade koja je bila usmjerena protiv obitelji“, prenosi portal About Hungary.

Novák je izjavila da je broj pobačaja, premda i dalje velik, pao na najnižu razinu do sada.

Iako u većini zemalja svijeta postoji opći trend prenapučenosti stanovništva, Europa je u tom pogledu „podbacila“, rekla je Novák, tvrdeći da ni u jednoj zemlji u Europi natalitet nije dovoljan za održavanje broja stanovništva.

„Stanovništvo Europe raste u apsolutnom smislu, ali samo zbog migracije,“ istaknula je državna tajnica.

Mađarska vlada reagirala je na problem pada broja stanovništva primjenom politike za potporu obitelji, rekla je Novák, dodajući da će se svake godine u sklopu te politike uvoditi dodatne mjere za potporu obitelji bez ukidanja već postojećih mjera.

Mađarska trenutno troši pet posto svog BDP-a na planove za potporu obitelji, što je dvostruko više od prosjeka OECD-a te dva i pol puta više nego u 2010. godini.


Izvor: About Hungary / Prijevod: Narod.hr

demografijanatalitetobitelj
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
4 godine prije

Bolje plaćati nevladine udruge u milijardama kuna godišnje, nego ulagati u natalitet države koja izumire i iseljava.

Ana
4 godine prije

Sto vriijedi Madjarskoj da su postigli dobre rezultate u demografiji i ostalome, kad to nije po volji Briselskih gospodara.
Briselski gospodari zele da i Madjarska, bas kao i ostale zemlje, mirno i pokorno daje svoj novac svakome kome pr*ne dovuci se na europski kontinent.
Zlocesta, fasisticka, ksenofobna…… bla bla….Madjarska!!!

Slavonac
4 godine prije

Oni su se pokajali radi komunizma,i nastavili volit svoju zemlju.Zato nji nasa djeca crvene bagre,ne obozava.Ko cuva svoju obitelj i drzi do svoje zemlje,je Demokrat .

ANTINWO.HR
4 godine prije

E da ima u nas Hrvata pameti pokupit novce i od eu govnara i glupavih amera!Ali naša izdajnička govna od političara su kreteni bez mozga

Bob
4 godine prije

Prema podatcima na Wiki, taj članak i nije točan:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Hungary

joze čelični
4 godine prije

može se i bolje i jeftinije treba poskupit abortuse,isljkučivat struju plodnima dva puta sedmično i organizirat susrete mladih po vinskim cestama

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI