Demografske mjere u Mađarskoj polučile dobre rezultate: Drastičan porast sklopljenih brakova i nataliteta od 2010. godine

Obitelj

Mađarska državna tajnica za mlade i obitelj otkrila je da se zbog vladine politike za potporu obitelji broj sklopljenih brakova povećao za 42 posto, a natalitet za 21 posto od 2010. godine.

Katalin Novák priopćila je na međunarodnoj konferenciji kršćanskih novinara u Budimpešti kako je to izvanredno postignuće s obzirom na činjenicu da je između 2002. i 2010. godine broj sklopljenih brakova pao za 23 posto „zahvaljujući prethodnoj politici ljevičarske vlade koja je bila usmjerena protiv obitelji“, prenosi portal About Hungary.

Novák je izjavila da je broj pobačaja, premda i dalje velik, pao na najnižu razinu do sada.

Iako u većini zemalja svijeta postoji opći trend prenapučenosti stanovništva, Europa je u tom pogledu „podbacila“, rekla je Novák, tvrdeći da ni u jednoj zemlji u Europi natalitet nije dovoljan za održavanje broja stanovništva.

„Stanovništvo Europe raste u apsolutnom smislu, ali samo zbog migracije,“ istaknula je državna tajnica.

Mađarska vlada reagirala je na problem pada broja stanovništva primjenom politike za potporu obitelji, rekla je Novák, dodajući da će se svake godine u sklopu te politike uvoditi dodatne mjere za potporu obitelji bez ukidanja već postojećih mjera.

Mađarska trenutno troši pet posto svog BDP-a na planove za potporu obitelji, što je dvostruko više od prosjeka OECD-a te dva i pol puta više nego u 2010. godini.


Izvor: About Hungary / Prijevod: Narod.hr

21
Ostavite komentar

avatar
10000
6 Grupirani komentari
15 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
21 Komentatori
Slavonacnorbert boulfAgaSlavonacSlavonac Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Ana
Gost
Ana

Sto vriijedi Madjarskoj da su postigli dobre rezultate u demografiji i ostalome, kad to nije po volji Briselskih gospodara.
Briselski gospodari zele da i Madjarska, bas kao i ostale zemlje, mirno i pokorno daje svoj novac svakome kome pr*ne dovuci se na europski kontinent.
Zlocesta, fasisticka, ksenofobna…… bla bla….Madjarska!!!

Slavonac
Gost
Slavonac

Bravo.Zato se mi takvima pokoravamo,a u medijima vicemo Orban je Barbar.

Aga
Gost
Aga

Hrvatska zato popovima, svećenicima(crkvi) daje 150.000€ 1% proračuna . A obiteljima s djecom 0.1% … demografski umire… prigradska i rualna podrucja oko gradova umiru ljudi se raseljavaju jer nema posla ,nezaposlenost i srazmjer troskova placa van gradova i van drzavnih firmi najgori u eu … s druge strane podrucje balkana i 1990 imalo je najmanju gustocu stanovnistva ma europskom kontinentu…. tako da ove pridoslice ciljano se dovode…. da su htjeli europljani podici natalitet uvozili bi zensku populaciju i strucni kadar… od uvoza radikalnih mladih mlatimudana opet europa bude kontinent s najvise mrtvih u nekom buducem sukobu

norbert boulf
Gost
norbert boulf

Demografsku strategiju u Hrvata u tamburanju propovjedi k(o)lera rimske Crkve.
Oni bi uređivali kako pravitii,odgajati i obrazovati djecu (u duhu srednjeg i vjeka), a te iste spodobe, nemaju hrabrosti odgovornosti da prodiži vlastitu djecu, iskustva ljubavi u braku i poštovanja prema ženi i majci njihove djece, nemaju predanosti odgoju vlastite djece i materjalnoga i duhovnoga odricanja u vremenu odrastanja djece, ali zato vole tuđu djecu, komociju nebrige za vlastiti pomladak i tako dalje, blagosljivljaju obljtavljelom vodom i mislima ovce od vjernika koji ih plaćaju kroz porezna davanja..
Umjesto da pozivaju na rađanje novih janjaca od vjernika, neka se udruže sa koludricama i unutar Crkve prave , podižu i odgajaju svoju djecu i pomladak, a ne kao nekada osmaanlije i ubiru harač u krvi za svoje janjičare, otimajući majkama djecu za svoje svećeničkke kandidate !
Oni se razumiju u obitelj i pronatalitetnu politiku ko časna sestra u pimpek.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko

Bolje plaćati nevladine udruge u milijardama kuna godišnje, nego ulagati u natalitet države koja izumire i iseljava.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko

Neki ne shvaćaju sarkazam.

Mercury
Gost
Mercury

@ Tupko Glupko

A crni sarkazam malo teže prolazi. Moraš ga umotati u ukrasni papir. Primjerice: ” Jesu ti Mađari glupi. Umjesto da na račun nevladinih organizacija povećaju broj stanovnika, oni troše puste milijarde i muče se skakanjem po krevetu i još za to preuzimaju odgovornost”.

norbert boulf
Gost
norbert boulf

bolje plaćati besplodnim popovima ) rimske crkve ( iz proračuna nego graditi vrtiće i škole što ide njima za plaće i mirovine !*
i slušati biskupe kako lauču da svemu su krive žene, žele biti ravnopravne sa muškima umjesto da budu k* mati za njihovo zadovoljstvo i automati za fliper djecu.

Slavonac
Gost
Slavonac

Jako si pametan.Jesu li itebe Sorosovi skolovali.Udruge i jesu rak svakog drustva.Nemislim na voleterske ,koje pomaza slabijima.

ANTINWO.HR
Gost
ANTINWO.HR

E da ima u nas Hrvata pameti pokupit novce i od eu govnara i glupavih amera!Ali naša izdajnička govna od političara su kreteni bez mozga

Slavonac
Gost
Slavonac

Oni su se pokajali radi komunizma,i nastavili volit svoju zemlju.Zato nji nasa djeca crvene bagre,ne obozava.Ko cuva svoju obitelj i drzi do svoje zemlje,je Demokrat .

Lucija
Gost
Lucija

O, vole Mađari i velike dijelove Hrvatske…uskoro će ih dobiti. Svi smo mi eu, zar ne ? 😊
A dobili su i INU.
Ja sam mislila da je ‘crvena bagra’ izgradila INU.
Ali neee…
Crvena bagra prodade INU Mađarima? 😊
A koji su vladali Hrvatskom – koliko? 800 godina?

Zvrk
Gost
Zvrk

pa…mađarska već godinama provodi meku silu nad svojim bivšim zemljama. negdje se kupuju zemljišta, negdje naftne kompanije, negdje tv postaje, negdje nogometni klubovi itd.

Slavonac
Gost
Slavonac

O cemu ti pricas.Pogledaj stvarnost,koje prodo INU sa zlatnom dionicom,koje pravijo privatizaciju,cija su djeca u drzavnim porama drustva,cija su djeca tajkuni(Tadeschi,Todoric,Vanja Spoljak i drugi),KO se seli vanka.

fićo
Gost
fićo

Bi li više volio bit gladan u demokratiji ili sit u komunizmu?

Slavonac
Gost
Slavonac

Kojoj demokraciji,onoj gdje rad i covjeka postivaju,u onoj kojo mozes zaraditi i usparati za Dom.Moras sa zenom da radis i ne svaki dan na kavu na rivi.Onda odes u mirovinu sa saborskog zastupnika placom.To je demokracija ,sto sam provejo 50g.Puno sam izgupijo,jer moje pokoljenje se samo na odmor doci.

joze čelični
Gost
joze čelični

može se i bolje i jeftinije treba poskupit abortuse,isljkučivat struju plodnima dva puta sedmično i organizirat susrete mladih po vinskim cestama

Bob
Gost
Bob

Prema podatcima na Wiki, taj članak i nije točan:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Hungary

Acrobat
Gost
Acrobat

Bob@ Bitna je teza da je “suverenista” Orban dobar čova, da ne da migrantima prismrdit – a što podaci u članku nisu tačni, pa to je odveć nebitno.

Racio
Gost
Racio

Čitaš li ti tekst ili slikovnicu?

Ovo govori mađarska državna tajnica, a ne Soroseva piskarala po Wikipediji.

posmatrac
Gost
posmatrac

Wikibobia…

POVEZANE VIJESTI

Izbornik