Djeca su prisiljena jesti vegetarijansku hranu, nakon što je škola zabranila meso i jela upakirana kod kuće

vrtić
17 komentara

Roditelji kritiziraju novu vegetarijansku školu u Oxfordu, u Velikoj Britaniji, zbog zabrane koju su postavili djeci zbog nošenja upakiranih ručkova ili jedenja mesa ili ribe, prisiljavajući djecu da idu kući „vrlo gladni“.

Nova srednja škola Swan u Summertownu, Oxford, otvorena je u ponedjeljak za 100 učenika. Ima potpuno vegetarijansku kantinu i ne dopušta djeci da nose ručak od kuće, ne ostavljajući im drugu mogućnost osim jesti topli obrok kojeg imaju u ponudi.

Dok škola nudi neke mogućnosti za meso i ribu za vrijeme užine, ručkovi su isključivo vegetarijanski. Politika je ostavila roditelje da se žale kako se njihova djeca vraćaju kući gladna zbog nedostatka raznolikosti.

“Jedino u ovoj školi što postoji je vegetarijanska hrana – moja je kći danas došla kući vrlo gladna”, rekla je jedna majka za Oxford Mail.

“Čuo sam da je mnogo djece bilo jako gladno – trebala bi postojati opcija za vrijeme večere [da] jedu meso; nikad nisam znao da je ova škola takva”, dodao je jedan roditelj.

Ravnateljica škole Swan, Kay Wood, rekla je kako su roditelji bili upoznati s vegetarijanskom politikom prije prijema djece u školu. Wood je tvrdila kako ovo pravilo omogućuje školi posluživanje kvalitetnijih obroka za istu cijenu, utječe na okoliš i uključuje sve vjere.

“Ono što je najvažnije, omogućava učenicima svih vjeroispovijesti i različitih dijetalnih potreba da jedu zajedno”, rekla je
Wood je također negirala da je ova politika pokušaj pretvaranja studenata u  vegetarijance ili izazivanje osjećaja sramote kod onih koji jedu meso. Također je naglasila kako zabrana pakiranog ručka nije izbjegavanje mesa, već prisiljavanje učenika i osoblja da zajedno jedu hranu.

Kampanju školskog ručka pohvalio je  i slavni kuhar Jamie Oliver, ono što ga se dojmilo je novovjekovni pristup hranjenja učenika. Oliver je za Herald Scotland rekao da su škole bez mesa “sjajna ideja” dodajući da bi to “uštedjelo novac.”

hranaŠkolska hrana
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Hattori Hanzo
4 godine prije

Zelenim teroristima je stalo da sva djeca jedu travu zajedno.

Iza_horizonta
4 godine prije

Kakav je genijalac ovaj Džejmi Oliver. Kaže bolje da djeca ne jedu mesto jer se tako uštedi novac.
Da je bolje razmislio sigurno bi predložio da djeca ne jedu uopšte jer se tako još više uštedi.

Aga
4 godine prije

Vrlo pametno djeci u razvoju uskratiti proteinsku i vitaminsku prehranu

Siniša
4 godine prije

Čorba, riblja..od pijanog šarana, som možda…davno je to lijepo objasnila…
https://youtu.be/j7N0v4SG5cA

Zax
4 godine prije

A od cega se Jamie Oliver udebljao kao krmak? Sigurno me od salate. Inace njegov lanac restorana je nedavno bankrotirao. Ni britanci vise nisu mogli podnijeti njegove splacine. A bar su briti poznati po losoj kuhinji

ANTINWO.HR
4 godine prije

A ti kreteni koji to izmišljaju će na kraju jesti govna.

tihobl
4 godine prije

“roditelji su bili upoznati s vegetarijanskom politikom prije prijema djece u školu” – pa sto su ih tu upisivali?

Brainstorm
4 godine prije

a koliko sati moraju provesti u skoli?
neka jedu prije skole. do 5 sati im ne treba nikakva hrana.

tvingo
4 godine prije

Lepo je jednom rekao Stevo Karapandža da je Oliver odličan kuvar koji na kraju uvek uništi hranu . Da je kulinarična legenda bio u pravu potvrđuje činjenica da je oliver bankrotirao skroz i verovatno bi bilo bolje da se mani komentara i u životu ponešto nauči od pametnijih ljudi.

Dan Dak
4 godine prije

Ne vidim u čemu je problem da jedan obrok bude vegetarijanski ako je kvalitetan. Neka doma jedu meso koliko god hoće.
Najobičnije preseravanje roditelja.

Dopizdilomi
4 godine prije

Zbog jednog došlje svi moraju promijeniti način ponašanja i prilagoditi se njemu. Pa tko je tu lud.

Kufe
4 godine prije

Ima li kraja ovom ludilu? Ne razumijem ni roditelje, ako su bili upoznati sa takvom odlukom škole i ipak su upisali dijete u tu školu, osim ako i sami nisu vegetarijanci. Bilo bi još i prihvatljivo ako bi dozvoljavali da djeca donose hranu koju vole i na koju su navikli, ali očigledno je posrijedi nešto drugo.

Saddam Panonski
4 godine prije

Dakle, ako sam dobro razumio, roditelji koji zanemaruju svoju djecu, hraneći ih svaki dan šniclama, jer se ne žele potruditi napraviti kvalitetan obrok, sad se žale jer bez šnicle obrok nije raznolik?!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI