Džaba krečite, za nâs ste i dalje gejlije…

Gej parada

U ponedjeljak 28. studenog nevladina organizacija Zagreb Pride održala je medijsko predstavljanje priručnika za novinare naziva “Mediji i LGBTIQ zajednica” na kojem je pojasnila kako od medija zahtijeva točno određen način izvještavanja o “LGBT osobama”, LGBT aktivizmu i LGBT agendi.

Za dokument od 28 stranica Zagreb Pride i tri udruge dobile 125.000 eura

Povodom toga objavljen je priručnik za novinare na 28 stranica koji je gotovo pa kopija već postojeće agende u zemljama Zapada, a projekt je financiran s čak 943,685 kuna. Projekt je podržan sredstvima Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Sudionici projekta uz udrugu Zagreb Pride su udruge Queer Sport Split, LGBT centar Split i FRI (Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold) norveška organizacija za seksualnu i rodnu raznolikost.

U tom priručniku navodi se kako je navedenim udrugama namjera “podržati novinare/ke u pristupanju pripadnicima/cama naše zajednice i poboljšati izvještavanje osjetljivih i za našu zajednicu važnih tema”, odnosno ove udruge traže od medija partnerstvo nasuprot objektivnog izvještavanja o temama koje se tiču LGBT skupine.

Kao argument za takav pristup navedenim temama Zagreb Pride tvrdi da će on “značajno smanjiti homofobiju i transfobiju”. Pri tome, Zagreb Pride propušta navesti da masmediji već godinama imaju tzv. “gay friendly” pristup prema LGBT aktivizmu i svim njihovim zahtjevima.

Zagreb Pride razlikuje LGBT interes od interesa zajednice i želi da se njega stavi na prvo mjesto

Posebno je zanimljivo što Zagreb Pride u svom obrazloženju za navedeni priručnik otvoreno priznaje kako se javni interes, zbog kojega inače mediji, i postoje nije istovjetan željama LGBT lobija.

“Želimo da mediji u Hrvatskoj kod procjene što je od javnoga interesa s jednakom pažnjom i uvažavanjem uzmu i javni interes LGBTIQ zajednice”, navodi se u ovom priručniku LGBT aktivista.

Priručnik je podijeljen na tri poglavlja, a to su: terminologija, ključne teme za LGBTIQ zajednicu i adresar LGBTIQ organizacija.

U prihvatljivoj terminologiji, osim uobičajenog LGBT novogovora ističe se termin “CIS osobe” koji predstavlja osobe “čiji rodni identitet odgovara spolu koji je pripisan pri rođenju, odnosno, odnosi na sve osobe koje nisu transrodne i rodno nebinarne”. Tako bi se, prema LGBT aktivistima, među prihvatljivim terminima našli “lezbijke”, “gejevi”, “biseksualne osobe”, “trans osobe”, “trans muškarac”, “trans žena”, a heteroseksualne osobe zamijenio bi zbunjujući termin “CIS osobe”.

LGBT aktivisti također nastoje nametnuti medijima i termin “queer ili kvir osobe”, a koji ne predstavlja nikakvu vrstu spolnog, etničkog ili bilo kojeg drugog identiteta već predstavlja termin za osobe koje prvenstveno žele izraziti animozitet prema do sada društveno prihvatljivim, tradicionalnim društvima, što je licemjerno s obzirom na to da je bilo kakav animozitet prema LGBT agendi ne samo nedopustiv nego bi, prema LGBT aktivistima trebao biti pravosudno sankcioniran.

“Medvjedi” i “lipstick lezbijke”

žPri tome, navedeni LGBT aktivisti u PDF dokumentu plaćenom 125.000 eura imaju potrebu medije upoznati s terminologijom koja nije vezana uz nikakvu vrstu identiteta već uz, za javni interes irelevantne seksualne fetiše homoseksualaca pa se tako u priručniku navodi: “Možda ste primjerice čuli za panseksualne ili genderqueer osobe, ili za identitete koje se odnose na pojedine supkulturne grupe unutar naše zajednice, kao što su medvjedi ili lipstick lezbijke. Ako ne znate što znače, slobodno pitajte osobu koja se tako identificira što za nju taj identitet znači”.

Uz prihvatljivu, priručnik navodi i zastarjelu ili neprihvatljivu terminologiju među kojima se navode termini “homići, dvocijevke, tranny, lezbače pa čak i termini homoseksualci i lezbijke te seksualne i rodne manjine”.

Pri tome je zbunjujuće da se kod termina “homoseksualci i lezbijke” navodi da “su potrebe i životi gejeva puno više od činjenice homoseksualne spolne orijentacije” što je upravo argument onih koji se protive LGBT agendi iz kuta da se ljudska prava mogu shvatiti jedino kao univerzalna, to jest da su ljudska prava samo ona koja se odnose na sve ljude bez obzira na spol, dob, vjeru, seksualno orijentaciju itd., pa stoga ljudska prava ne bi niti trebala postojati kao identitetske privilegije, budući da su ljudska prava samo ona prava koja vrijede za sve bez obzira na njihov možebitni “individualni identitet”.

LGBT udruge bi određivale koje bi teme trebale biti važne medijima

U drugom poglavlju naziva “ključne teme za LGBTIQ zajednicu” nabrajaju se teme “izlazak iz ormara, homoseksualna povorka, zločin iz mržnje, govor mržnje, životno partnerstvo, pravo na tzv. rodni identitet vezan uz trans osobe”, a posebno se ističu ljudska prava koja se prema LGBT aktivistima mogu podijeliti u tri generacije.

Prva generacija ljudskih prava LGBT osoba odnosi se na generalna osnovna ljudska prava, a druga generacija se odnosi na ekonomska, socijalna i kulturna prava.

Treća generacija se odnosi na “kolektivna prava društava u globalnom svijetu (npr. pravo na samoodređenje, mir i održivi razvoj)”. U priručniku se priznaje kako je ova generacija prava izmišljotina LGBT aktivista budući da ona “nisu uređena međunarodnim konvencijama, već se svode na, za sad, deklarativne, dakle pravno neobvezujuće, principe međunarodne zajednice”, gdje je LGBT lobi izuzetno moćan i neprijateljski nastrojen prema svim društvima koja nisu uređena u skladu s LGBT agendom.

U zadnjem poglavlju, umjesto zaključka, LGBT aktivisti navode kontakte LGBT organizacija u čijem su području djelovanja: “javno zagovaranje prava LGBTIQ+ zajednice, psihosocijalna i pravna podrška za LGBTIQ+ roditelje, LGBT kulturni edukativni i društveni programi, individualna i grupna psihološka podrška za trans, interspolne i rodno varijantne osobe. osvješćivanje lokalne zajednice; kulturni, edukativni i društveni rad, pravna podrška za žrtve diskriminacije, nasilja, psihološka podrška za LGBTIQ+ osobe, online savjetovanje; testiranje na HIV i sifilis; podrška osobama koje žive s HIV-om, pomoć u slučaju seksualnog nasilja, zagovaranje prava trans osoba i zagovaranje prava LGBTIQ osoba kroz mehanizme Ujedinjenih nacija”.

Riječ je o udrugama Zagreb Pride, Dugine obitelji, LGBT Centar Split, kolekTIRV, Proces Pula, Centar za građanske inicijative Poreč,Lezbijska organizacija Rijeka “LORI”, Iskorak, Centar za ženska prava – Ženska soba, ILGA Europe, K-Zona – prostor rodne i medijske kulture, TGEU Berlin, ILGA World.

Komentar redakcije portala Logično

Nama iskreno ne smetaju osobe homoseksualne orijentacije. One su nazočne u društvu od nastanka čovjeka, što možemo pročitati u mnogim povijesnim zapisima. Suživot homoseksualnih i heteroseksualnih nije upitan. Nitko ne smije biti stigmatiziran zbog svoje seksualne orijentacije. Homoseksualci, ali i heteroseksualci imaju pravo birati kako će živjeti.

Međutim, ideologija koju šire ove plaćeničke skupine iz Zagreba i šire, nema mjesta u jednom skladnom društvu. Posebno u školama i na televiziji. Zato možemo slobodno ponoviti naš stav iz naslova: “Džaba krečite, za nâs ste i dalje gejlije…“.

Izvor: Narod

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
59 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Herc

Gejlije je simpatičan izraz,pored gore navedenih čuo sam još za topla braća i tubaši.

Damir

“”ZA DOKUMENT OD 28 STRANICA ZAGREB PRIDE I TRI UDRUGE DOBILE 125.000 EURA””

Jedan od oglednih primjera kako i zašto”treba” porez plaćati, pa tako, navali narode u poreznu i uživaj u životu.

Klica

To bi trebalo sve zakonom zabranit i otvorit Goli Otok. Posla ima, pa ne bi imali viska vremena u zivotu na bolestine

alexosijek

Samo kad još ne bi pucale vodovodne cijevi po Zagrebu – jer ovako ponosno koračajući ugaze sa vremena na vrijeme u vodu do koljena…Pa, Tomaševićeva menažerija je na dugogodišnjoj listi plaćenika za provođenje te agende

CroExit

Taj koji je to pisao vjerojatno nije ni peder ni transić nego zlonamjerni Sorošev i Plenkovićev plaćenik.

Rimtutituki

Prelaz sa malih na velika vrata,za uvodjenhe incesta,pedos itd.

Čudan lik

Sve te LGBTQ… udruge su osnovane kako bi se provodila depopulacija stanovništva na, za sada, human način. Upitajmo se, zašto sve te udruge ne mogu raditi bez stotina tisuća eura i milijuna dolara? Zašto predstavnici ovih udruga ne mogu, kao svi ostali, raditi negdje u firmi a poslove udruge obavljati… Pročitaj više »

Nada

To je i moj stav. Suzivot DA. DOMINACIJA – NE!

MrKamenjarac

….E SAD JE OTISLO SVE DO KURZA….PA ZAR SU SE SVI HRVATI PRO PEDERILI,PAMOGU KOMOTNO DA PARIRAJU SA EU PEDERIMA:IZVOLITE UDJITE NA ZADNJA VRATA…..

Гавран

Pokret LGBT$ je pokret promocije smrti i izumiranja. U samom pokretu su slatki homići tehnikom koju koriste usmereni nasuprot duhovne celovitosti, ka autodestrukciji i putu u ništavilo. KASTA NEDODIRLJIVIH sa kojima ne treba opštiti.

Tupko Glupko

943.685 kuna dano za priručnik od 28 stranica koji je gotovo pa kopija već postojeće agende u zemljama Zapada?

Jbt, to je 33.703 kuna po stranici!

Žešće pranje novaca, ali ni ovima ga nije mrsko primiti 😃

Kobac

Inače veliki broj gejeva nakon par godina homoseksualnih odnosa mora ušivati anus.O tome se ćuti.Svaki put kada strano tijelo uđe u anusu ne samo što slabi zatvaranje anus već I GUBI NEURONE između mozga i anusa. Drugačije rečeno kad trebaju da uriniraju ne mogu da zadrže urin kao ostali ne… Pročitaj više »

Ico

LGBT agendu financira američka duboka država, jer LGBT razara sve države koje nemaju jaku ( domoljubnu ) duboku državu. Npr duboka država u tzv Republici Hrvackoj brutalno pljačka prirodne resurse hrvackog naroda što Hrvate vodi u nestanak! Vatikan je najveći neprijatelj Hrvata, ali i vazalska politička oligarhija Hrvacke

Marija

Nije to jos nista. Za deset godina ce frajer furati ovcu po trgu bana Jelačića i tražiti svoja prava da se s njom ozeni i ima djecu. A mi koji cemo to sa strane gledati skupa s ovim sadašnjim ltgb- ovcima cemo biti zatucani i primitivni ljudi ili ostaci ljudstva.

Schwarze Hunderte

Samo dalje od mene i mojih – UDARAM !

Selena

,,Diznijev crtani film „Čudesni svet“, u kom je glavni junak gej, stigao je u naše bioskope i uznemirio srpsku publiku. Dok istražuje fantastično okruženje puno misterioznih stvorenja, ovaj akciono-avanturistički film po prvi put uključuje i prvu gej tinejdžersku romansu.” Svakome ko je pre deset i kusur godina pričao da će… Pročitaj više »

SIRIUS

Oh, kako je očita ta G R O Z N A strana urbane sredine, nezaobilazno destruktivno i bezumno ponašanje. Baš je fina stvar javno “besplatno” obrazovanje a? Koje financiramo SVI, plačajuči PDV. A i ne samo to: PODSJETNIK: plačajuči PDV u HR također financirate genocid u HR. DRUŠTVENI UGOVOR JE… Pročitaj više »

zgjederpe!

Pa preko 90% ovu nastranost zagrepčani od uvijek podržavaju, ili to sami i jesu. Ovo što nam zagrepčani priređuju nema nigdje u ostatku Hrvatske, pa čak niti u Ljubljani, Sarajevu, Beogradu, Podgorici, Prištini i Skoplju. Zagreb se može po toj boleštini usporediti samo sa San Franciscom, Amsterdamom, Kolnom ili Zurichom.… Pročitaj više »

DEDA

SMETA MI RAT,SIROMAŠTVO,BESPARICA,NEPISMENOST A OSTALO ME NEZANIMA.SMETA MI OBAVEZNA OSNOVNA ŠKOLA GDJE NARAVNO NEPISMENI PROFESORI MISLE DA NEKAJ ZNAJU A TO NEZNANJE ZAJEDNO SA VEĆINOM RODITELJA PRENOSE NA SVOJU DJECU I TAKO U KRUG.ČOVJEČANSTVO SE PO MENI PREMALO JEBE PA ZATO I DOLAZI DO RATOVA.NEK SE BUBA KO S KIM… Pročitaj više »

Vojni analitičar

Nisu “gejlije” nego pederčine. Dodatno objašnjenje: “gej” – iriječ koju nitko ne bi trebao upotrebljavati iako su ju oni prisvojili. Riječ “gay” znači “veseo”, a ne vidim što je toliko veselo i radosno u onome što “ponosni” prakticiraju. Zato upotrebljavam stari, u narodu prihvaćen i točan termin “pederi” i “lezbače”… Pročitaj više »

BordoDNK

Ovaj pogani lobi raspolaže enormnim količinama novca, za svoju agresivnu propagandu, promovisanje svojih izopačenih vrijednosti, infiltriranje u sve pore normalnog društva. Zahtijevaju ” ravnopravnost”, pozivaju se na lažnu ugroženost. Dio su globalističke agende novonormalnih vrijednosti, i zaštićeni k’o međedi. No, zaboravljaju jedno. Stvaraju kontra efekat i kod najtolerantnijih i najliberalnijih… Pročitaj više »

Max

Sve supotpisujem.

Rudar

Sve dok mi raspravljamo o njima oni postižu svoj cilj.
Staviti to na tešku oznaku ignoriranja i svaki njihov napis preskočiti.
Ako su napasni, dosadni, uljudno zamoliti da nas zaobiđu i kraj rasprave.

SIRIUS

a face murjaka koji svojim životima štite pravo mladih na perverziju!? neprocjenjivo. primjetio sam puno stranih faca u povorci, mora da je organizator uvezo trećinu demonstranata. iz begeša, odakle drugdje

Realno

Moj magistarski rad onomad sadrzavao je 50 i nesto stranica totalnih nabuloza i debilana zadovoljavajuci formu sistemskog debilizma, sto vise copy pejstas stranica i prilozis ih kao “rad” manje te pilaju, jer se komisiji neda citat vise od naslova, uvoda i prve stranice, bitno da rad “piza” i da seres… Pročitaj više »

Brko

Zapad je stvarno mnogo napredovao. Uspjeli su uvjeriti ljude da je normalno da muskarac drugog muskarca jebe u guzicu. I sad se prava tih nakaza predstavljaju kao problem br. 1 u svijetu. Ne glad, ne siromastvo, ne nejednakost, rasizam i sl….vec jebanje bolesnih nakaza. Daleko su dogurali, nema sta.

Brainstorm

argument dolazi iz prava na slobodu svakoga. sloboda da svatko radi sto hoce dok ne ugrozava drugoga. dok ne ugrozava funkcioniranje drustva. tako da moze biti pravo na zoofiliju, incest, kanibalizam (uz pristanak preminuloga, kao pri davanju organa), javni seks, javnu golotinju, pedofiliju i drogiranje. radi sto hoces jer tijelo… Pročitaj više »

Roccos

Više ne možeš disati od tog nametanja lgbt gdje god stignu.Još od serije”Bračne vode” rado pogledam gdje god glumi Ed O’Neill,ali ovu “Modernu obitelj” izbjegavam u širokom luku.Najčešći početak te serije su scene sa dva ljigava pešovana koji su kao neki bračni par i to bi trebalo prihvatiti kao nešto… Pročitaj više »

istraga

“Nama iskreno ne smetaju osobe homoseksualne orijentacije. One su nazočne u društvu od nastanka čovjeka, što možemo pročitati u mnogim povijesnim zapisima. Suživot homoseksualnih i heteroseksualnih nije upitan. Nitko ne smije biti stigmatiziran zbog svoje seksualne orijentacije.” Iskreno i bez uvijanja: 1) meni smetaju pederi; 2) pederluk nije nikakva “seksualna… Pročitaj više »

Karma

Heterosexuall sam. Original

pero

da nema toliko publike koja gleda tu paradu nebi njih toliko ni paradiralo….trebali bi građani totalno ignorirati te parade i ne dolaziti da ih gledaju,pa bi začas izgubili interes za paradiranjem

POVEZANE VIJESTI