“Globalno zatopljenje – Sunce se hladi brže nego što itko može pojmiti”

Globalno zagrijavanje - Logicno
39 komentara

Kada govorimo o globalnom zatopljenju postoje dvije skupine znanstvenika. Jedni tvrde da je ono posljedica ljudskog faktora, dok drugi tvrde da je riječ o prirodnom procesu na kojeg čovjek nikako ne može utjecati.

Specijalizirani blog Armstrong Economics je objavio članak kojeg bi trebalo usporediti s aktualnim tvrdnjama o globalnom zatopljenju. On piše kako je  opasnost od globalnog zatopljenja prijevara kojom se želi obmanuti cijeli svijet, ali i na neke znanstveno utemeljene činjenice, koje potvrđuje i NASA tj. vezu između mogućeg predstojećeg globalnog hlađenja, a posljedično i nestašice hrane, pojave bolesti, pa čak i potresa.

Martin Armstrong upozorava ne samo da su priče o globalnom zatopljenju laž, nego da će prema jednostavnom izračunu ova godina u Europi biti mnogo hladnija nego posljednje tri. Također će biti hladno i u Sjedinjenim Američkim Državama.

“Mi smo u razdoblju globalnog hlađenja i to potvrđuju svi podaci koje imamo u našem računalnom sustavu”, piše Martin Armstrong.

“Ovo hlađenje je vrlo ozbiljno i ono je posljedica pada energetske “proizvodnje” sunca, odnosno solarnog minimuma, što se vidi u poljoprivredi gdje manjak povećava cijene hrane. Ovo će povećati glad i slučajeve zloćudnih bolesti. Rast cijena će početi nakon 2017. godine. Nakon ciklusa padova, prvi veliki vrhunac cijena poljoprivrednih proizvoda će se vjerojatno dogoditi oko 2024. godine”, piše Armstrong.

VIDEO – NASA: Nakon 2017. dolazi “solarni minimum”

“Prethodno sam izvijestio da je i NASA potvrdila da ulazimo u razdoblje zahlađenja, a ne zagrijavanja. Prateći aktivnost sunčevih zraka, NASA je potvrdila isto što i naši izračuni. Zabilježen je brz pad sunčevih pjega, što dovodi do prigušenja svjetlosti i manjka energije. Stanica NASA-e SpaceWeather je to zabilježila tijekom 2017. godine. U 96 dana promatranja sunca, što je 27% vremena, sunčeve pjege su bile potpuno odsutne.

Prethodno sam upozorio na fenomen ciklusa koji traje 300 godina. Taj se ciklus podudara s “Modelom ekonomskog povjerenja 2015.75.” (Economic Confidence Model 2015.75.) Tijekom promatranja tijekom 2015. Nijednog dana nije primijećena sunčeva pjega. 2016. godine je bilo 9% dana bez aktivnosti sunčevih zraka. Ovaj skok do 27% u 2017. je značajan u odnosu na 2015. godinu, što se ne smije zanemariti”, nastavlja stručnjak.

Solarna oluja efekti
FOTO: Uticaj Solarne oluje na uređaje

“NASA je na Međunarodnoj svemirskoj stanici pokrenula novi senzor TSIS-1. Njegova je misija mjeriti pomračenje sunčevog zračenja. NASA je potvrdila da naše računalo predviđa da će broj sunčanih pjega u ovom ciklusu brzo pasti, jer se ulazimo razdoblje od 11 godina najmanjeg ciklusa.

U 1916. godini je zabilježen oštar pad klime, što je dovelo do oštrog pada temperature. 1916. se ovaj fenomen  u našoj klimi podudarao s ratom i učinilo ga razornijim od tada korištenih bojnih otrova. Svemu je uslijedila strašna pandemija gripe od 1918. do 1919. godine, koja je bila najsmrtonosnija u modernoj povijesti. Bilo je zaraženo oko 500 milijuna ljudi širom svijeta, ili oko jedne trećine populacije cijelog planeta, a umrlo je, ovisno o procjenama, 20 do 50 milijuna ljudi”, piše Martin Armstrong.

“Ova pandemija je počela u proljeće 1917. godine, a prema nekim izvorima je izvor bio među francuskim trupama. Virus je primarno bio u pticama, ali je mutirao i zarazio svinje koje su držane blizu fronta. Drugi smatraju da su prvo zaražene austrijske trupe. Unatoč tomu, gripa počinje od sredine 1917. godine, a uočena je do siječnja 1918. i trajala do prosinca 1920. godine. Neobično smrtonosna pandemija gripe je ukupni životni vijek smanjila za 12 godina. Ova je gripa ubijala one s pretjeranom reakcijom imunološkog sustava. Najsnažnije reakcije su zabilježene u mladih odraslih osoba, dok su slabiji imunološki sustavi djece i odraslih osoba srednje dobi uzrokovali manje smrti, što je bilo vrlo neuobičajeno”, nastavlja Armstrong.

Sunceve pjege
FOTO – 400 godina promatranja sunčevih pjega

“U ukupnom elektromagnetnom spektru dolazi razdoblje solarnog minimuma. Osobno mrzim hladnoću i ovo svakako nije prognoza za koju bih želio da se ostvari. Unatoč tome, naš računalni sustav je taj trend hlađenja koreliralo s bolestima, glad također igra veliku ulogu u cijelom ovom događaju. Osim toga, jednostavna korelacija s energijom sunca otkriva da su se svi veliki potresi dogodili tijekom jakih solarnih minimuma, što je također vrlo znakovito. Slijedom toga, tijekom 2008. i 2010. godine je došlo je do 7 velikih potresa koji su premašili magnitudu 8,0. Kurilski otoci u Rusiji dva puta, studeni 2006. i siječanj 2007. (8,1), Peru u kolovozu 2007. (8,0), Sumatra u rujnu 2007. (8,5). U rujnu 2007. se dogodio potres u Sichuanu (8,0), svibnja 2008. u Samoi (8,1), te u rujnu 2009. u mjestu Maule u Čileu (8,8).

Ako ima načina kojim se možete pripremiti, pripremite se. Nemojte čekati do zadnje sekunde”, upozorava Martin Armstrong.

Globalno zagrijavanjeGlobalno zatopljenjemini ledeno dobaNASApjegesuncezima
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Piton u cage
6 godine prije

A kako se spremit

Blasfemik
6 godine prije

Šta vam je sljedeči članak? Zemlja je ravna ploča?

GER
6 godine prije

Odličan članak.

Neka se čuje u drugo mišljenje, a ne globalistička mantra na kojoj pokušavaju zaraditi novac.

Sve što guraju mainstream mediji, 99% je manipulacija.

davor
6 godine prije

Globalno zatopljenje je mantra lopina i ekonomskih ubojica. Kao i teorija da je nafta postala od raspadnutih dinosaura – najveća glupost svih vremena. Kao i da zapaljeni kerozin topi čelične konstrukcije kao na WTC-u. Ovo sa hlađenjem ima puno više smisla. Znači 2018-a će biti jako hladna? Ova nije nešto bila posebno studena, naravno za gradsko dijete.

Ludiagresivan
6 godine prije

Dok ima votke, nema zime.

vjaceslav
6 godine prije

akademik paar na to upozorava ima već desetak godina, a isto tvrde i neki ruski znanstvenici

Bilo kuda, kiki svuda
6 godine prije

Henrik Svensmark i njegova teorija
o oblacima, koju je dokazao u laboratoriju.

https://youtu.be/ANMTPF1blpQ

shumadinac
6 godine prije

Ako se prosečna temperatura podigne ili spusti za 4-5 stepeni videćemo šta su pravi problemi. Svi današnji bi izgledali smešno naspram onog što bi nas snašlo.
Gledajući iz ovog ugla razmislite koliko je opasno “prčkanje” po klimi koje sprovode mnogi a kako je krajnje teško predvideti efekte u mnogim slučajevima taj rad se svodi na “hajde da probamo”.
To je kao da aktiviramo nuklearnu bombu jer nam je nestalo šibica.

Edo
6 godine prije

Zadnjih godina sam se i nasmrzavao i prokuhavao pa nisam baš ni za jednu od ove dvije teorije. Ja bih rekao da je klima postala ekstremna. Osim prejakih, i posve neuobičajenih za određenu lokaciju, kako hladnoća tako i vrućina, ima još čitav niz kojekakvih pokazatelja o promijeni klime. Sve su učestalije velike suše, poplave, potresi i požari što nije uobičajeno na tim mjestima. Pored tolikih iskorjenjivanja šuma, zagađenja zraka, oceana, mora, vodotokova i tla, naivno je vjerovati da čovjek nije uopće utjecao na klimu. Interesantno je da, u svim važnim stvarima za svijet, uvijek postoje dva potpuno oprečna stava i oba “potkrijepljena” dokazima. Niko ne spominje mogućnost da Zemlja više nije u istoj osi ili čak orbiti a meni i to izgleda realna mogućnost. Pitam se, ako je doista tako i progresivno je, da li bi nam NASA ili neko drugi to obznanio? Ja sam za smanjivanje utjecaja čovjeka na… Čitaj više »

Laki Topalović
6 godine prije

Samo ne volim teorije bez ikakvih argumenata. ovdje se nešto prilaže i tumači. Ima li ovdje ono o klimatskom oružju, gdje čak i Rusi tvrde da je to glupost. Da se radilo na tome, da HAARP nije to, a od projekta se odustalo jer iziskuje toliko novca, a bolji učinak odvraćanja se postiže nuklearanim, hidrogenskim i konvencionalnim naoružanjem, posljednje i u stvarnim borbama -primjer Sirija..

opet ja
6 godine prije

Naučnik Milutin Milanković je lepo objasnio klimatske promene, ledena doba i kako se dešavaju. Ne zaboravite da je u periodu od otprilike 1645. do 1730. u Evropi i Americi bilo mini ledeno doba kada se Temza u Londonu redovno ledila. To se u par navrata samo kraće dešavalo i početkom i sredinom 19. veka. Takođe sam našao tekst, davno, da su prva četiri veka nove era bila jako topla i da se reke u Evropi nisu ledile, a da li smo tada imali uticaj čoveka?? Da vas podsetim; 2001, 2002, 2004-2006, 2008, 2009-2011. leta su na području našeg regiona (SFRJ heh) bila blaga sa retko kada 32-33C. Poslednjih godina imamo malo duže periode sa 35-40C, ali opet i jake zime, pa godišnji prosek ostaje skoro isti i varira za 0,1-0,2C.

žrec
6 godine prije

Pa čim se hollywoodske zvijezde, političari razni biznismeni toliko time bave, i toliko pričaju o tome znaš da tu nešto gadno smrdi. I čim se protivnici teorije o zatopljenju toliko ismijavaju. Ista je stvar i s LGBT-om. Politički projekti za vrlo konkretne političke ciljeve.

citam \"logicno\" , logicno razmisljam
6 godine prije

poplava misljenja,. tako se eto otkriva topla voda da sunce ima ciklus pijega od jedanaest godina.Onda se govori o zahladjenju opste poznatoj ciklicnoj pojavi, samo se ne kaze da taj ciklus traje desetine hiljada godina a ne da ga posmatramo ako par godina bude hladno, a budu i suse, pa jeli zahladjenje ili zatoplenje/susa. Pa se spominje epidemija gripe 1916/7, a ne kaze se da je bio rat i da su uslovi zivota bili teski , dskudice i slicno.A interesantno da se covjek javlja u trenutku kada ameri izlaze iz sporazuma. Hoce li neko reci da silna indisrtija, koja proizvodi ogromne kolicine odp smece, sjeca suma, nestanak pojedinih zivotinjskih vrsta, cime se prekida lanac u prirodi, ne utice na eko sistem. E sad je pitanje u kolikoj mjeri, i tu su potrebna ozbiljna istrazivanja pravih naucnika a na politicara ili “naucnika” koje politicari ili velike kompanije placaju.

Steve
6 godine prije

Kakav naslov ,,Globalno zatopljenje – sunce se hladi,, ?!

Tak
6 godine prije

Doom porn. Potres u Japanu 9.0 se dogodio 2011, dakle nisu SVI veliki potresi preko 8.0 bili u razdoblju solarnog minimuma. To mi je malo tanko. Pregledom potresa od 2001-2017 na wikipediji ne vidim neku veliku razliku po potresima u razdoblju minimuma ili maksimuma.

Perun
6 godine prije

Globalno zatupljenje!

Netko iz mase
6 godine prije

Zanimljiva informacija, čak posjeduje i određene dokaze znanstvene zajednice ali biti će lako izvrgnuta predmetu sprdnje pa da posjedujes sve dokaze ovog svijeta, jer generacije su odgojene na lažima, ljudi ne vide i ne žele da vide istinu u oči, toliko su svi zaluđeni konceptima i modelima “zapadne” znanosti da sve drugo sto se ne uklapa u isti obrazac bude cenzurirano i obezvrijeđeno unatoč svim materijalnim dokazima, dokazima po strogo propisanoj metodologiji. Dosta toga ne štima ali zlo se odupire i spoznaja nas malih se odgađa i odgađa. Vjerujem da ako i bude godina stanke bez,kriza, sukoba i rata na nasem teritoriju da će se početi propitivati na većoj razini i da će pojedine dogme padati jedna za drugom jer nema više smisla. Najlakse je ponuditi dozu nacionalizma, nacizma, ekonomske krize, geopolitička pomjeranja i ostalih kriza i uspore sav mogući napredak i prosperitet. U okovima smo.

Brainstorm
6 godine prije

di ste vi vidli prosinac bez sniga a evo sad godinu za godinom par dana prosije pa opet sve zazeleni.
u liki je snig zna pasti u listopadu i svibnju. od po studenog do po veljace ditetu do pasa. ostalo malo okopni pa opet 15 dana snizurine.
nemojmo biti za alternativu samo zato sto je alternativa.

Brainstorm
6 godine prije

znaci poslije suncevog minimuma dolazi kombinirani efekt maksimuma i zatopljenja uzrokovanog CO2 zagadjenjem.
prvo ce malo smanjiti a onda ce poduplati.

Zaboravio ime
6 godine prije

Samo budala može misliti da 50 ili 100 godina sagorijevanja fosilnih goriva nema nikakvog uticaja na našu atmosferu.

citam \"logicno\" , logicno razmisljam
6 godine prije

poplava misljenja,. tako se eto otkriva topla voda da sunce ima ciklus pijega od jedanaest godina.Onda se govori o zahladjenju opste poznatoj ciklicnoj pojavi, samo se ne kaze da taj ciklus traje desetine hiljada godina a ne da ga posmatramo ako par godina bude hladno, a budu i suse, pa jeli zahladjenje ili zatoplenje/susa. Pa se spominje epidemija gripe 1916/7, a ne kaze se da je bio rat i da su uslovi zivota bili teski , dskudice i slicno.A interesantno da se covjek javlja u trenutku kada ameri izlaze iz sporazuma. Hoce li neko reci da silna indisrtija, koja proizvodi ogromne kolicine odp smece, sjeca suma, nestanak pojedinih zivotinjskih vrsta, cime se prekida lanac u prirodi, ne utice na eko sistem. E sad je pitanje u kolikoj mjeri, i tu su potrebna ozbiljna istrazivanja pravih naucnika a na politicara ili “naucnika” koje politicari ili velike kompanije placaju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI