Huawei poziva Veliku Britaniju da ne odustaje od 5G saradnje zbog toga što kineska firma postaje meta zavjere Covid-19

Huawei - 5G
37 komentara

Huawei tvrdi da prekid njegove uloge u razvoju 5G u Britaniji ne bi bio koristan za zemlju, jer preispitivanje sporazuma koje podržavaju Torijevci,kao i panika podsticana koronavirusom, predstavljaju izazov za poslovne odnose.

U pismu koje podržava kineskog tehnološkog giganta, direktor Huawei u Velikoj Britaniji Victor Zhang napomenuo je da se upotreba kućnih podataka povećala za 50 procenata od kada je pandemija Covid-19 stigla u Evropu – što je skok koji vrši “značajan pritisak” na postojeće telekomunikacione sisteme.

Istakao je da će razvoj mreže velikih brzina u velikoj mjeri koristiti državnoj zajednici „zaglavljenoj u digitalnoj sporoj traci“.

“Ima onih koji nas napadaju bez izlaganja bilo kakvih dokaza”, primijetio je Zhang.

U januaru je firma dobila priliku da osigura „dodatne“ elemente za britansku 5G mrežu. Ipak, opstanak partnerstva ostaje otvoreno pitanje. U martu se 38 Tori poslanika pobunilo zbog ovog pitanja, postavivši osnovu za veliku zakonodavnu bitku oko odustajanja od telekomunikacijske infrastrukture, kad zakon bude pred parlamentom kasnije tokom godine.

Iako je zabrinutosti za sigurnost glavni motivator među zakonodavcima koji se protive Huawei-u, trenutni razvoj 5G u zemlji, postao je meta teorija zavjere o epidemiji koronavirusa. Glasine bez osnova koje povezuju odašiljače 5G mobilne telekomunikacije sa širenjem bolesti Covid-19 proširile su se internetom, primoravši nacionalnog medicinskog direktora NHS, profesora Stephena Powis-a, da ih optuži za plasiranje “kompletno i potpuno smeće” vijesti i “najgoru vrstu lažiranja”. “

BritanijaHuaweikinazavjera
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
crna guja
4 godine prije

i kinezi ih tuku njihovim oruzjem

Bosanac
4 godine prije

Javni poziv: pozivaju se sve zainteresovane drzave da koriste nasu tehnologiju 🙂 za dobrobit cijele nase firme

Ruby
4 godine prije

5G mreža je karcinom na stražnja vrata, to nikome ne treba pogotovo ne tek rođenim bebama, sve što može 5G može i 4G uz manje zračenje i manju bolest. Osim toga da bi iskoristio prednosti 5G mreže trebaš kupiti mobitel (kineski) koji je podržava i eventualno novu infrastrukturu za firmu uz praktično nikakvu dobit, jer sve to već jako dobro radi i pod 4G mrežom.
Jednostavno bacanje para u vjetar da bi ih žuće pokupile plus bolest ( karcinom ili deformacije kod novorođenčadi), a to nikome normalnom ne treba.

Uno
4 godine prije

🙂 A potpalili su samo nekolicinu predajnika…
Pročitah i dobru obavijest:
Jeste li znali da jedna 5G antena ima 5 kg bakra i pola kile platine? Samo kažem.

jamezdin
4 godine prije

Džaba udarate minuse. bolje bi bilo da čitate i ponešto naučite.

Suze Roni
4 godine prije

5G mreza nosi sa sobom ogroman rizik. Radna frekvencija emitiranja se dize na nekoliko desetaka GHz ( teoretski i preko 100GHz),sto podize brzinu na puno vecu razinu. No doseg tog signala je slabiji i zato je potrebno instalirati znatno vise baznih stanica za prihvat signala. Kakav je utjecaj 5G mreza na zdravlje ljudi i zivotinja nije poznato jer nema istrazivanja, a nema ih jer to krupnom biznisu nije u inteteresu.To znaci kad bi i pokusali raditi studiju o utjecaju 5G mreze na okolis, prvo vam trebaju financijska sredstva koja cete tesko dobiti. Sjetimo se pocetka GMO tehnologije i njenih pocetaka sa Monsantom. Nije Monsantno trebao dokazivati da je ta tehnologija stetna,sto je apsurd, a u SAD je to bilo prakticki nemoguce. Nakon sto je Monsanto prodan i zdruzio se sa Bayerom, pljuste tuzbe korisnika u SAD zbog izazivanja tumora. Čak je i korumpirana WHO objavila da zloglasni herbicid Monsanta, Round… Čitaj više »

Bezuhov
4 godine prije

Uz svo postovanje svih navedenih argumenta protiv G5, treba imati na pamet da skoro potpunu istu mrezu razvijaju gotovo sve tehnoloski napredne zemlje ukljucujuci USA, koje su ipak prilicno daleko u odnosu na dostignuca i ulaganja Huawei-a. Osim toga u pozadini ove kampanje se nalazi i vojnorazuznavacka komponenta. Prihvatanjem Huawei-a, USA bi izgubila znacajne obavestajne kapacitete za racun Kine. Ne treba zanemariti i mogucnosti za navodjenje proektila i mozda nekih tipova dronova.

Suze Roni
4 godine prije

A sto si ocekivao? Da ce nakon pola sata svi popadati mrtvi. To je na razini crtanih romana i Billy The Kid-a. Vidjet cemo statistike nakon godinu ili nekoliko godina.Tada cemo znati vise. Planetu

Đuka Fićuka
4 godine prije

@Suze Roni – moram te malo korigirati. Ima svakakvih radova, ali oko nove 5G mreze nema nikakvih neovisnih radova o utjecaju na okolis. U tome je problem jer vecinu takvih istrazivanja financira telekom industrija. Kad si vec spominjao po zlu cuveni Monsanto i ta je mega korporacija sama sebi financirala studije o sigurnosti svojih proizvoda. Tko bi im se suorostavio, bio bi karijerno i politicki pregazen, kao i uostalom nas prof. dr. sc. Marjan Jost, koji je zbog nedjeljenja stavova o ucincima Monsanto gmo industrije zavrsio izopcen iz sveucilisne zajednice na Veleucilistu u Krizevcima. Čovjek koji je doktorirao u SAD na sjemenu cuvenog Pioneer kukuruza, ponizen je i napravljen ludom radi onog sto danas svi znaju,a to je da je bio u pravu.Dok je Monsanto bio americki pod vecinskim vlasnistvom Zaklade Rockfeller, a kasnije je kao jedan od jacih dionicara usao i Bill Gates, nitko Monsanto nije smio niti pogledati… Čitaj više »

Nije bitno tko
4 godine prije

Da 5G montiraju američke firme, bio bi u zapadnim medijima dočekan ovacijama i pohvalama kao napredna, bezazlena i koristna stvar. A pošto 5G postavljaju kineske firme, zapadna proamerička propaganda čini sve, da to zaustavi, pa čak i vandalizmom ili terorizmom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI