Kako bi onemogućili hakere, ruske vlasti uvode nove mjere u internetskom prometu

Zaštita internet komunikacije
13 komentara

Rusko Ministarstvo komunikacija je razvilo program koji može omogućiti izolaciju ukupnog unutarnjeg internetskog prometa na serverima u zemlji, čime se smanjuje rizik od napada stranih hakera i pristup osjetljivim podacima.

Novi sustav opisan je u doktrini “Digital Economy” i već je proslijeđen vladi na razmatranje, prenosi list Izvestia.

Ako i kada se program bude provodio, udio prometa između ruskih i stranih servera će pasti sa 60 posto na samo pet posto.

Državna agencija za komunikacije, Rostelecom, navela je da će se prekogranični promet podataka tehnički i dalje provoditi, ali su autori projekta odlučili zadržati rezervni kanal za eventualne hitne slučajeve.

Osim toga, neke ruske teritorije, kao što je Kalinjingrad, izdvojeni teritorij na Baltiku,  nemaju izravan kontakt s ruskim kopnom i jednostavno moraju uspostaviti vezu preko stranog teritorija.

Rostelecom je također naveo da ne očekuje nikakvo protivljenje prijedlogu od strane ruskih pružatelja usluga, jer je primjena programa relativno laka i jeftina.

Ministarstvo komunikacija je prethodno napravilo sličan prijedlog. U svibnju 2016. su predloženi amandmani na državni program razvoja informatičkog društva i tražilo da 99 posto kritične internetske infrastrukture s podatkovnim centrima bude u Rusiji.

U rujnu 2015. su ruske vlasti uvele niz pravila kojima se sve tvrtke koje nude internetske usluge obvezuju na pohranu osobnih podataka korisnika unutar zemlje. Vlasti su odbile odgodu izvršenja pravila, ali su dopustile iznimke za neke tvrtke, poput zrakoplovnih prijevoznika. Prema tim pravilima, osobni podaci prikupljeni prije 1. rujna 2015. mogu ostati na stranim serverima u nepromijenjenom obliku.

Također su moguće iznimke za slučajeve utvrđene raznim međunarodnim ugovorima i sporazumima, kao u slučaju stranih veleposlanstava koja usluge izdavanja viza obavljaju putem interneta.

Internetizolacijazaštita
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
subaru
6 godine prije

Odlično, što se više osamostaljuju od tame to bolje za njih. Binarni kodeks ciozapadu služi kao besplatan špijun bilo koga bilo čega. Savjetovao bi ima da ne digitaliziraju arhive bilo koje vrste jer sve to radi softver i hardver sa tamne strane čovječanstva. Bolje da naprave neuništive kopije a zaobiđu binarno kodiranje koje služi tami da ukrade svo znanje ljudsko i onda ga koristi protiv ljudi. Srbima digitalizirali vojni arhiv i došli u posjed mnogobrojnih tajni tumečeći to da je to dobro da se sačuva kopija svega toga radi sigurnosti. Nisu rekli da na taj način oni imaju direktan uvid u sve na serveru u Ohaju i mogu to zloupotrijebiti kad god žele. U stvari binarni kodeks je imišljen da se sve prebaci u virtualu koja će sutra postati zbog količine podataka o nama svima i svemu oko nas toliko močna da će biti Bog ili bolje Borg.

f4731
6 godine prije

Ako je to uradila Srbija onda prepostavljan to je napravila i Hrvatska?
Jesam li u pravu?

USA exceptional
6 godine prije

Direktor neke americke vladine CIA Dan Coats je danas izjavio da je Rusija najveca prijetnja Americi i njenim satelitima u cyber.

S spijunazom i kradjom podataka je zapocela Amerika, sad druge zemlje kopiraju USA mislu da to spada u nase zapadne vrijednosti.

Amerika je njima svima porucila:
– Ako mi to radimo ne znaci da mozete i vi.

H\'ghar
6 godine prije

Sve EX YU su morale prvo na to pristati.. Srbija i Makedonija su pristale bez ulaska NATO ili EU, a BiH je i onako zapadna tvorevina….

H\'ghar
6 godine prije

Sve EX YU su morale prvo na to pristati.. Srbija i Makedonija su pristale bez ulaska NATO ili EU, a BiH je i onako zapadna tvorevina….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI